Париж 6

• 61 982
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
А няма ли някой да препоръча приятна сладкарничка или бистро на по-народни цени, което му е харесало и да е запомнил с добро чувство. Забележителностите са ясни, тях някак ще ги намерим, но тези интересни местенца не са описани никъде. А най-приятните спомени са от тях Simple Smile

# 61
  • Milano
А няма ли някой да препоръча приятна сладкарничка или бистро на по-народни цени, което му е харесало и да е запомнил с добро чувство. Забележителностите са ясни, тях някак ще ги намерим, но тези интересни местенца не са описани никъде. А най-приятните спомени са от тях Simple Smile

Роца беше писала в предната тема.
Бистрата са буквално на всяка кра4ка.

Срещам този въпрос във всяка тема ''на път'' и ми се струва меко казано много странен да се пита за някое бистро или кафене или ресторант в толкова огромен град. И ако някой посо4и някое бистро в което е пил хубава бира, какво става ако се намира в противоположния край на града?
Ще се прекоси града и ще се загуби 4ас -два, като може да се намери същото ка4ество на всяка кра4ка? newsm78

# 62
На първа страница в скрит текст е обобщено общо взето всичко за яденето в Париж. Благодарение на Роца.  
Роца   bouquet

# 63
  • Варна

Роца беше писала в предната тема.
Бистрата са буквално на всяка кра4ка.

Срещам този въпрос във всяка тема ''на път'' и ми се струва меко казано много странен да се пита за някое бистро или кафене или ресторант в толкова огромен град. И ако някой посо4и някое бистро в което е пил хубава бира, какво става ако се намира в противоположния край на града?
Ще се прекоси града и ще се загуби 4ас -два, като може да се намери същото ка4ество на всяка кра4ка? newsm78

На мен пък не ми е странен. Когато ходихме в Будапеща момичетата от форума препоръчаха една сладкарничка на Александра, която по никакъв начин нямаше да нямеря, а беше просто чудесна.
Относно бистрата - изобщо незнам какво да си поръчам и кое не е за изпускане. Пак пример: Във Виена си поръчах шницел, т.к. само това си преведах. От форума пак бяха препоръчали едно заведение с джоланчета , уважихме го и останахме доволни. Така че няма нищо странно ако някой е открил хубаво местенце - интересен интериор или вкусна кухня и го сподели.

# 64
  • Перник
Здравейте момичета,
миналата година ходих до Париж и благодарение на темите тук получих страхотна информация за всичко. Много благодаря на споделящите тук.
Сега обаче решихме да заведем и децата и имам въпрос. Ще пътуваме през март до Буве с УИЗ.
Групата ни е от 7 човека и се чудя дали не е по-добре да вземем шатъл до Париж вместо с автобусите и градския транспорт. Искам да ви попитам дали някой е ползвал шатъл до адрес в Париж и на какви цени?

# 65
  • Milano
ilianagm, нищо ли4но към теб.

Остави да те посъветват собствениците на заведението за храната.
Пък и вси4ко е въпрос на вкус.
Аз освен вината и сладките хи4 не я харесах френската кухня (от това, което опитах).

Обикновено сядам някъде, където се намирам в момента, оглеждам се и си избирам заведение, поради тази при4ина и имена не помня.

# 66
Здравейте момичета,
миналата година ходих до Париж и благодарение на темите тук получих страхотна информация за всичко. Много благодаря на споделящите тук.
Сега обаче решихме да заведем и децата и имам въпрос. Ще пътуваме през март до Буве с УИЗ.
Групата ни е от 7 човека и се чудя дали не е по-добре да вземем шатъл до Париж вместо с автобусите и градския транспорт. Искам да ви попитам дали някой е ползвал шатъл до адрес в Париж и на какви цени?

При всички положения с шатъл ще ви е по-удобно. За цени не мога да кажа, че преди поне две години за последно използвахме шатъл. На първа стр. има предложения.

# 67
тъй тъй
френската кухня е перфектна при 2 условия :
1.някой да ти превежда менюто и препоръките на сервитьор/собственик
2 да отидеш в препоръчана кръчма и менюто да го има и на английски  Wink

Иначе аз лично все съм попадала в супер местенца атмосфера цена и като ми дадат Ръкописно меню
"удрям греда"

# 68
Първото е по-важно. Simple Smile
Някои неща не знам как се превеждат изобщо.

А ръкописно меню не съм виждала, или имаш предвид "дъските"?

# 69
Не дъските, а келнера ни носи листове написани на ръка и то с много ситен почерк !
Гледахме  Shocked мъчим се да разчетем ние не знаем френски ,те английски и ......
Иначе скитаме и виждаме пълен ресторант и хоп влизаме ,така около 3 пъти от 5 вечери.
 Разбира се на жокер си поръчвахме и определено всичко беше трудно за преглъщане в смисъла на храна, която ако разбирах никога нямаше да си поръчам Joy ...
Добре че са буланжерийте та не умряхме от глад hahaha

Но пак казвам яли сме и с преводач, няма такива вкусотии като френската кухня .

Та така хубава кухня ма като не знам френски.. си е приключение за ХХХХХ евро на вечер

# 70
  • Milano
Пробвах и по т.1 и по т.2, предложени от Пинко....хи4, ама хи4 не съм съгласна 4е кухнята им е прекрасна, обратното. Виж, сладкишите са върха, и виното също.

# 71
Темата е за Париж , НО италианската манджа си е  Heart Eyes

Сега имам питане дневна карта Мобилис за 1-2 зона все още ли е 6,60 евро? и 3,35е за малдежи до 26г.
Може би Роца да помогне  Praynig

# 72
С надежда да отидем до Париж. Peace

# 73
  • пак на Рив Гош
Сега имам питане дневна карта Мобилис за 1-2 зона все още ли е 6,60 евро? и 3,35е за малдежи до 26г.
Може би Роца да помогне   Praynig

Още е 6,60 евро  Peace. Обаче, не съм сигурна, че има Мобилис за младежи. Да нямаш предвид Ticket Jeunes Week-End ? Той е в момента 3,65 евро, но важи само укендите и празничните дни.

Не дъските, а келнера ни носи листове написани на ръка и то с много ситен почерк !
Признавам, досега не ми се е случвало да попадна на такова меню... или поне не си спомням  newsm78. Но пък и аз рядко ходя на типично френски ресторанти в Париж де, обикновено залагаме на екзотики (щото френската кухня я готвя доста въкщи  Mr. Green).

Иначе, да си призная, аз пък се интересувам предварително от места за похапване в непознат град, стига да не сме на гости на живеещ там. Отсега съм си приготвила списък с местенца за Лондон за следващия път  Laughing

# 74
 Hug Hug Hug Роца мерси маме
да именно за уикендите за младежи ние събота и неделя сме купували
а в понеделник с дневна карта 6.60е

Общи условия

Активация на акаунт