Париж 6

• 62 125
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Пътуваме от Милано за Париж на 3 юни. Хотелът ни е на една спирка от летище Шарл Де Гол - Парк де зекспозисион. В Париж ще сме до 8 юни. Моля, дайте съвет за евтин начин за придвижване от и до хотела ни от и до забележителностите. Гледах картите за метрото, но нещо със зонирането съвсем се обърках Sad някой знае ли дали може да се купи карта за метрото за дните на престоя ни он лайн и по-евтина ли е купена така

# 571
Jane2013, щом ще ходите до Галери Лафайет, то съвсем близо е Хард рок кафе /надолу по бул.Монмартър/.
Миналото лято ходихме в Париж за около седмица. Едната вечер просто направихме среднощно скитане из улиците и го намерихме случайно. Целта ни беше Гранд опера. В 24 часа затвориха метрото, и да не ви казвам какво ходене падна до хотела /с/у гара Д`ест/. Като се върнахме, в района заведенията бяха затворили вече и хайде обратно да търсим нещо за вечеря.

Очертава се да ходим пак, предполагам м.октомври. Направо съм Kissing Heart в Париж. Сега ми предстои да информирам сина ми, че ще се наложи да ни придружат с приятелката му. Ние със скъпият с езиците сме  Sick. Щом минат преговорите - ще направя резервация за полети и хотел. newsm44 Междувременно ще следя темата много внимателно за идеи.

# 572
ПРИВЕТ, момичета Simple Smile
Друго си е вече на BG  територия, но    Cry Cry Cry искам ощеееееееееееее в Париж.

Върнахме се преди час, още всичко ми е като в сън Simple Smile
Определено ще споделя с вас - ако не тази вечер, утре
  Hug

# 573
  • София, Лагера
Здравейте и от мен! И ние се завърнахме преди 3 дни. Беше хубаво, макар и кратко - ден и половина.  Само температурите бяха шокиращи  Laughing. Когато кацнахме (на обяд) освен че валеше, беше и 9 градуса...  cold  ... а ние идвахме от Хавана, от 30 градуса и също така и без идея какво ни очаква, че в Куба не отразяват новини за Европа въобще..  Е, все пак успяхме да се разходим до Монмартър и да обиколим наоколо, да видим Мулен Руж и да обходим квартала наоколо (Св. Лазар). На следващия ден просветна леко, та над 10 часа обикаляхме без да се спрем   Party  Успяхме да се покатерим до върха на Айфеловата кула, после до Триумфалната арка, по Шанз Елизе , пл. Конкордия, градините на Тюйлери, после по мостчето към Сен Жермен, там обикаляхме по уличките. Сорбоната, после пак по уличките, НотрДам, кметството, център Помпиду, разходка около халите (бъдещи), там много ми хареса района, с много кокетни заведенийца. И най-накрая се прибрахме с метро,че ни се смачкаха краката  Wink

# 574
И така: от къде да започна,може и да стане хаотично и дълго, но ще ме извините -
Като за начало - не се шашкайте, ако не знаете френски, като мене - хората така добре са се организирали, табели навсякъде, информация, а дори и английски да не знаете, с езика на жестовете пак ще се разберете Simple Smile
Слагайте удобни обувки, дебели дрехи задължително, независимо по кое време сте там, в раницата задължително вода и нещо за хапване. До като намерите хран.магазин - не е зле да имате нещо с вас, особенно ако сте и с деца. / нещо там с минералната им вода не се разбрахме - еми не ми хареса... /
Всички по-интересни забележителности са наистина в центъра -  грехота е да ползвате транспорта, разхождайте се и гледайте. Нас ни валя дъжд почти всеки ден, но какво от това. Ако не сте свикнали обаче на дълги разстояния - жалко, ще ви заболят крака, кръст, ....
За Дисни бяхме с предварително закупени билети, чакането по опашки се преживява / за нас бяха не повече от 20-30мин./. За ден двата парка могат да се ОБИКОЛЯТ, т.е. разгледат, абсурт да се качите на всички атракции, а и няма смисъл. Преценете кое ще е интересно за вас или за хлапетата. Ще споделя, че рядко се виждаше дете доволно, че е там, особенно малките от по 3-4г. само мрънкаха и хленчеха, действително там се забавляваха родителите им Simple Smile
Имайте в предвид, че няколко атракции са доста ектремни: за да не се видите закуската, или сте с по-слаби нерви, или ниско кръвно - избягвайте хотела на ужасите, влакчето на Индияна Джонс, Stars Wors. След тях слизаш и краката ти са омекнали и не знаеш къде си Simple Smile
Изчакайте вечерта с парада на геройте - невероятен е!
Айфеловата кула - имахме късмет не чакахме дълго, имаше малко хора, слизането ни отне обаче малко повече време, но гледката си заслужаваше. / цени до горе: 49 евро - два големи, едно дете/
Светват я обаче чак в 22:00ч и не сме ходили - дъжд, студ, умората през деня, нямах сили да излезна късно, за да я видим как свети.
Версай - ако ви болят краката от ходене, си наемете малка количка / 30евро - 4 места е/, иначе входа за градините е 18 за голям, 14 за малки, и не се чака много. Докато за двореца опашката беше километрична, малко дете абсурд да издържи, ние там не влизахме. Цял ден из градините ни бе достатъчно, че накрая просто се проснах на една полянка Simple Smile
Обиколихме и Лувъра, Тюйлери, плащад Конкорт по пътя за кулата, бяхме и до Монмартър и Арката, Шанс Елиза, в общи линии останалите музеи нищо не ми говорят и не изгаряхме от желание да гледам неща, за които нищо не знаем. На третия ден вече се оправяхме перфектно с метрото, сменяхме линии, няма как да се объркаш. Вземате по една карта - дават ви я още в хотела и тръгвате заредени с търпение, и както казах - вода и храна.
За храната - Monoprix, Carffur и малки магазинчета, не сме сядали по заведения по две причини: ужасно скъпо и каквито сме капризи, знам ли какво ще ми донесат и дали ще го ядем Wink
Сувенири - навсякъде, цени - различни. Имаше едни чернилки / сори за расизма ми /, дето навсякъде те пресрещат и нагло ти мушат в ръцете ключодържатели, уж евтини. ИЗБЯГВАЙТЕ ГИ!
Има магазини, сергии; най-изгодните оферти са около катедралата Sacre coeur на Монмартър, 1 кула ключодържател излиза за 0,50.

Ако се сетя друго ще споделя пак, а ако някой желае да пита нещо на ЛС Simple Smile

# 575
Забравих да БЛАГОДАРЯ на всички мами, с чийто безценни съвети и информация ни помогнаха почивката ни да бъде пълноценна, страхотна, незабравима  Hug

# 576
Ноеми,Smehulka  добре завърнали се!Радвам се че лошото време не ви е попречило да си изкарате хубаво.Аз доста се колебая дали да не метна по един дъждобран в багажа,въпреки че се надявам в началото на юни да е по-топличко и слънчево Simple Smile Споделете по кое време посетихте Лувъра и Айфеловата кула,и горе долу колко време
чакахте?Аз съм предвидила следобедно посещение на Лувъра, а за кулата да отидем първи кипри към 9ч сутринта.

# 577
Много добра идея са дъждобраните, нищо, че ще сте през юни. Миналата година развеждах мои близки из Париж през юли, всеки ден валеше средно по два пъти на ден, макар и за по 20-ина минути...Доста туристи своевременно си нахлузваха дъждобраните.
Опашки има по всяко време. Ние отидохме рано сутринта в Лувъра и чакахме по-малко от половин час, доколкото помня. Той е огромен и няма как да се прекарат по-мако от 3 часа там, а и повече от 4 според мен, защото в един момент човек спира да възприема...Моят любим музей обаче е Musée d'Orsay и горещо го препоръчвам на всички  Heart Eyes

# 578
  • Варна
Имаше едни чернилки / сори за расизма ми /, дето навсякъде те пресрещат и нагло ти мушат в ръцете ключодържатели, уж евтини. ИЗБЯГВАЙТЕ ГИ!
Има магазини, сергии; най-изгодните оферти са около катедралата Sacre coeur на Монмартър, 1 кула ключодържател излиза за 0,50.

Само за пакистанците не съм съгласна - добри сделки стават. На Версай си взехме ключодържатели 5 за 1 евро. Имат и други евтини неща, така че не се притеснявайте, пазарете се! Laughing

# 579
Здравейте момичета !

предстои ми да отида до Париж в началото на юли за първи път ! Изчетох доста от темите и вече имам представа горе долу какво ще обиколим за 5 дни , но имам въпрос относно транспорта с метрото и билетите.

предполагам всичко това е коментирано , но не успях да се ориентирам съвсем Simple Smile

Хотела който резервирах е близо до Pelleport станцията.След пристигане на Бове и шатъл до Port Maillot може ли с един билет Т да се придвижа по маршрута  по долу?

ориентира ми е по гугъл мапс следния:

1. Port Maillot  с M1 до Franklin D. Roosevelt
2. Franklin D. Roosevelt М9 до Havre - Caumartin
3. Havre - Caumartin с М3 до Gambetta
4. Gambetta с М3bis до Pelleport

друг вариант който включва ходене е

пеша до Porte de Champerret и от там М3 до Gambetta  после М3bis до Pelleport.

основно се притеснявам че не говоря френски и пристигането с Wizz е късно вечерта по тъмно може би в Париж.

Благодаря за отговор предварително!

# 580
Точно така - вземете си и дъждобрани  Peace
Ние дори нови чадъри си купихме и 3 бр. дъджобрани Simple Smile
Там времето се сменя през час - така, че бъдете подготвени за всичко.
За Айфеловата кула имахме луд късмет - чакахме много малко време, има-няма 15мин., на слизане обаче имаше по-дълги опашки, та поне час чакахме пред асансьорите. Отидохме към 15:00ч следобеда / уточнение - валеше  Naughty /.
А в Лувъра бяхме на обяд и имаше километрични опашки и дъщеря ми направи една кисела физиономия и не пожела да чакаме  Tired. Снимахме се само, разгледахме отвън и айде из градините.

jessy, споко и ние не знаехме грам френски Simple Smile
Вземаш една карта на града, на гърба й има и метрото със спирките и няма как да не се оправиш. Ако и английски не знаеш - давай с езика на жестовете - хората разбират Simple Smile

# 581
smehulka, благодаря за споделените впечатления и съветите! 

# 582
  • Варна
Париж е на пътя на влажни въздушни маси от Атлантика , вали много и 5 юни сутринта беше 8 градуса.

# 583

Вземаш една карта на града, на гърба й има и метрото със спирките и няма как да не се оправиш. Ако и английски не знаеш - давай с езика на жестовете - хората разбират Simple Smile

от къде се купува тази карта и колко струва?  Mисля да принтирам тази карта http://parisbytrain.com/files/2008/05/metro120x84.pdf но все пак ще по малка , мисля с телефона да се ориентирам и гугъл мапс основно ако се загубим някъде

Английски говоря добре, но знам че няма да ми е от голяма полза в Париж  Laughing

С един билет от вендинг машинка мога да си пътувам до където искам без да излизам от метрото нали така?

# 584

от къде се купува тази карта и колко струва?  Mисля да принтирам тази карта http://parisbytrain.com/files/2008/05/metro120x84.pdf но все пак ще по малка , мисля с телефона да се ориентирам и гугъл мапс основно ако се загубим някъде

Английски говоря добре, но знам че няма да ми е от голяма полза в Париж  Laughing

С един билет от вендинг машинка мога да си пътувам до където искам без да излизам от метрото нали така?

карти дават в хотелите безплатно
има такива и в големите вериги магазини....

да, можеш с един билет да пътуваш с няколко прекачвания в метрото, ако не излизаш..

човек може да се оправи САМО с английски език, Париж е един от най-посещаваните градове в света и повечето туристи знаят само английски

лично аз при първото ми посещение не знаех дума френски, проблем да се оправя само с английски не съм имал  Peace

Общи условия

Активация на акаунт