Париж 6

• 62 065
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Искам да ви попитам дали някой е ползвал шатъл до адрес в Париж и на какви цени?

Става въпрос за това
https://wizzair.com/bg-BG/travel_services/airport_transfer
нали ,а не за  шатъла до Порт Мейо.
Ние проверихме и като ходихме беше около 60 Е ,а ние двама и не ни хареса ,но за вас ще е идеално.Мисля , че бусчетата бяха 8 местни.

# 76
  • Варна
Едно кулинарно пътешествие от мен:

http://www.kulinarno-joana.com/2011/08/hubavi-mestenca-v-paris/

Ох, чак сега намерих публикацията на Роца, за което  bouquet

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 21:53 от ilianagm

# 77
  • софия
Някои случайно да е отсядал в този апартамент:
http://www.homelidays.co.uk/paris-12/apartment-flat-383879en1.htm
Сайта надежден ли е, защото досега не сме го ползвали, основно booking.

# 78

Сайта е надежден, апартамента не сме ползвали.

# 79
френската кухня е прекрасна,имат страхотни месни ястия,зеленчуци ,ориз,за десертите да не говорим.
не  може да не се опита bouef bourguignon , hachis parmentier,souffle saumon,еscargot 
лучената супа може спокойно да се пропусне,според мен я предлагат като туристическа атракция,не като кулинария.

аз винаги си записвам ресторантите и нерядако се връщам на същите места,в голям град е трудно да намериш неконфекционирана за туристите храна.освен френска има и всякаква друга кухня,ето какво мога да препоръчам:

виетнамски ресторант Belleville (rue de Belleville 78),случайно го откриз и всеки път го посещавам,страхотна кухня,собственика е много готин тип и всичко подробно обяснява за менюто

Polidore на rue Monsieur le Prince (пряка на Bd Saint Michel). ,исторически парижки ресторант на интелектуалците от 60 те години,най-добрата френска кухня която там съм вксувала,единствения проблем е че винаги е пълно и трябва да се резервира

Bistrot Beaubourg, близо до  Centre Pompidour на rue de la Reynie , непременно заради escargot и tarte au citron

тибетски ресторант на rue Fossée Saint-Jacques 4 в латинския квартал ,отворен от тибетски имигрант ,отсреща има и тебетска книжарница,кухнята е много близка до френската,но по-добре да не му се казва...

Chez Gladines, баски ресторант на   Rue des Cinq Diamants 30, кухнята е малко тежка,но си заслужава ,стига да не е събота вечер понеже опашката е голяма а не правят резервации,квартала la Butte aux Cailles е хубав,извън стандартните туристически обиколки и е пълно със заведения наоколо за пиене преди или след вечеря.

Zebre в Mont Martre на rue Lepic:тази улица се посещава от парижани и затова в събота след осем е трудно да се намери място в заведенията,всичките ресторанти са много сладурски и естествено микроскопични,този специално е много добър и правят едни картофи на фурна с чесън и други подправки,ммм страхотни

японска кухня има във 2 arrondissement, а в 11 arrondissement е нещо като чайна таун от страната на Avenue d’Italie посока Porte d’Italie. има някои ресторанти посещавани само от китайци и там опитах китайска кухня която няма нищо общо с тази която сме свикнали,никакви равиоли ,а само соя ,според мен си заслужава да се пробва.

Chez Marianne в еврейския квартал,  IV arrondissement, най-добрия еврейски ресторант в париж,ако не знае човек какво да поръча има възможност да избере смесено опитване от всичките им ястия които са много вкусни.на ъгъла на  rue de Rosier,правят най-добрите фалафел в париж,поне така казват и действителност са като тези които опитах в йерусалим.

и накрая като сладък завършек на Ile de Saint Louis не пропускайте  Charlotte de l’Isle ,правят невероятни шоколадови торти нои самото място е единствено по рода си,малко е но ако няма място може да се почака,заслужава си,кухнята се вижда и е като излязла от някой роман на джейн остин,окачени неща навсякъде,къщички ,столове,антиквариати,има и пиано,само са де види си струва.приятен париж и най-вече бон апети

# 80

Ние миналата година през този сайт резервирахме. Но те са си обяви директно от собствениците. Разменихме няколко уточняващи мейла със собственичката. Преведох и пари за резервацията. Преди пътуването ми даде и телефон за връзка. Нямаше никакви проблеми. Искаше депозит за престоя, който без проблем ни върна вечерта преди да си тръгнем, тъй като тръгвахме през нощта. Бях прегледала преди това мненията на хората и всички бяха положителни. Така че изчети мненията, за да знаеш какво а очакваш.

# 81
  • пак на Рив Гош
японска кухня има във 2 arrondissement, а в 11 arrondissement е нещо като чайна таун от страната на Avenue d’Italie посока Porte d’Italie. има някои ресторанти посещавани само от китайци и там опитах китайска кухня която няма нищо общо с тази която сме свикнали,никакви равиоли ,а само соя ,според мен си заслужава да се пробва.

Само една малка поправка: av. d'Italie е в 13ти аррдт  Peace
Ако искате японска кухна, излизаща от рамките на суши/сашими/якитори, пробвайте rue Sainte-Anne, близо до Операта. Там има страхотни ресторанти за гьоза, рамен, окономияки... Най-добрите се разпознават лесно по дългите опашки японски туристи пред тях  Grinning

# 82
  • софия
Благодаря за отговорите момичета! Хубав ден!

# 83
  • софия
Свързахме се със собственика от английския сайт, за който ви питах и той не ми иска никакъв депозит. Изпратил ми е е-майл, в който ми потвърждава резервацията, като ми пише,че ще патим сумата и депозита като пристигнем. Притеснявам се, да не стане така, че като отидем в Париж и да няма къде да спим Sad. Случвало ли ви се е да не ви искат депозит?

# 84
  • Варна
Свързахме се със собственика от английския сайт, за който ви питах и той не ми иска никакъв депозит. Изпратил ми е е-майл, в който ми потвърждава резервацията, като ми пише,че ще патим сумата и депозита като пристигнем. Притеснявам се, да не стане така, че като отидем в Париж и да няма къде да спим Sad. Случвало ли ви се е да не ви искат депозит?

И на мен не ми искаха. Но се опитвам да не се притеснявам Grinning

азиа_asia, благодаря за интересните предложения. Сега ще ги проуча обстойно.  chef

Последна редакция: сб, 09 фев 2013, 22:47 от ilianagm

# 85
  • зад парка
Прекарахме няколко чудесни дни в Париж!

Искам да отправя едно предупреждение към пътуващите с WIZZ AIR до Буве и ще помоля модератор да постне съобщението на първа страница:

Полетът на WIZZ AIR Буве - София е в 19.15 часа. Тъй като трафикът е много голям в делничен ден към 17 часа, въпреки че Париж-Буве са 77 км , тръгнете с автобус 2 часа по-рано, за да пристигнете спокойно - 16.15-16.30.

Бяхме на терминала за автобуси на Порт Майо в 16.40, хванахме автобуса в 16.50 и бяхме на аерогарата в Буве в 18.30. Просто за една бройка щяхме да останем в Париж за още 1 ден и това щеше да ни струва 600 евро  Laughing.

# 86
Прекарахме няколко чудесни дни в Париж!

Искам да отправя едно предупреждение към пътуващите с WIZZ AIR до Буве и ще помоля модератор да постне съобщението на първа страница:

Полетът на WIZZ AIR Буве - София е в 19.15 часа. Тъй като трафикът е много голям в делничен ден към 17 часа, въпреки че Париж-Буве са 77 км , тръгнете с автобус 2 часа по-рано, за да пристигнете спокойно - 16.15-16.30.

Бяхме на терминала за автобуси на Порт Майо в 16.40, хванахме автобуса в 16.50 и бяхме на аерогарата в Буве в 18.30. Просто за една бройка щяхме да останем в Париж за още 1 ден и това щеше да ни струва 600 евро  Laughing.

Много пъти е казвано, но пак ще повторя:

Хващайте автобус 3,15 часа преди полета.

Това не нещо ново, дори е написано в сайта на летището. http://www.aeroportbeauvais.com/bus.php?lang=eng

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 12:24 от Мимии

# 87
Здравейте,
един въпрос за Дисни, ние ще сме на 1май в Париж, и тук и там е почивен ден:), та си мислех този ден да е за Дисни, имам няколко въпроса:
1. Би трябвало Дисни да работи?
2. Дали ще е голяма лудница... аз при подобен извънреден почивен ден , гледам да водя децата на забавления, дали и французите са на този принцип?
3. Да си взимам ли предварително билети, миналата година като бяхме в Гардаленд, се оказа че билетите на каса са с по-ниска цена от тези през Интернет, някой да има наблюдения?

# 88
  • Milano

Много пъти е казвано, но пак ще повторя:

Хващайте автобус 3,15 минути преди полета.

Joy Тогава никога няма да пристигнат (ако тръгнат 3мин и 15 сек. преди полета)за него навреме.

mivan, не съм била в Дисниленд, но мисля 4е принципа е като навсякъде-хората водят децата си на забавления, когато са свободни-т.е. уикенда и празниците, като прибавиш и тълпи от 4ужди туристи, аз си представям един голям фраш на 1ви май-няма как да не работи.

За Гардаланд-странно, 4е билетите на касата са били с по-ниска цена. Гледах преди месец, 4е имат намаление за закупилите онлайн-вероятно, когато си била ти да не го е имало.

# 89
...
 Joy Тогава никога няма да пристигнат (ако тръгнат 3мин и 15 сек. преди полета)за него навреме.
...

Да, да, а ако са със скоростта на светлината.  Joy

Редактирах се!
Май ми е омръзнало често да пиша по едни и същи въпроси.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт