Париж 6

• 62 054
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,мили момичета !
Ето,че наближава и нашето пътуване до Париж (27-31.03) и аз имам нужда от вашите съвети.
Бях запазила апартамент на една спирка от Дисни,но го смених с ето този хотел
http://www.booking.com/hotel/fr/l-amiral.bg.html?sid=001fdd5f58f … cd5e374cda;dcid=2
На добро място ли е според вас ?
На 28 имаме купени билети за Дисни.За останалите 2 дни не съм правила програма,но четейки се замислих,че май идеята ми да решаваме на място къде да ходим не е добра.
Молбата ми е ,ако може да ме посъветвате къде е добре да отидем и къде не предвид това,че имаме само 2 дни в Париж.Другото нещо е,че голямата ми дъщеря на 30 има РД и ми се иска да я заведем на някое хубаво и интересно място (някакви препоръки къде да е това ).
Ще съм благодарна за всякакви съвети.Благодаря ви предварително и хубав ден

Момичета,аз пак да ви помоля за някои съвети.
Мястото на хотела ,добро ли е ?

# 241
Здравейте,мили момичета !
Ето,че наближава и нашето пътуване до Париж (27-31.03) и аз имам нужда от вашите съвети.
Бях запазила апартамент на една спирка от Дисни,но го смених с ето този хотел
http://www.booking.com/hotel/fr/l-amiral.bg.html?sid=001fdd5f58f … cd5e374cda;dcid=2
На добро място ли е според вас ?
На 28 имаме купени билети за Дисни.За останалите 2 дни не съм правила програма,но четейки се замислих,че май идеята ми да решаваме на място къде да ходим не е добра.
Молбата ми е ,ако може да ме посъветвате къде е добре да отидем и къде не предвид това,че имаме само 2 дни в Париж.Другото нещо е,че голямата ми дъщеря на 30 има РД и ми се иска да я заведем на някое хубаво и интересно място (някакви препоръки къде да е това ).
Ще съм благодарна за всякакви съвети.Благодаря ви предварително и хубав ден

може да се стигне пеша до Айфеловата кула и наблизо има метро, значи е ОК  Peace

# 242
здравейте,предстои ни пътуване до Париж от 26.03 до 30.03.и понеже по цял ден работя си мисля,че няма да успея да изчета всичката информация .Та накратко имам нужда от следните съвети.
1.наела съм студио в 17-ти район av.Malakoff и Rue Pergolese, та въпроса ми е коя е най удобната метростанция ,която може да ползвам като отправна точка до Версай.И какъв билет да си купя ,за да стигна до там.
До айфеловата кула и триумфалната арка мисля ,че и пеша може да се стигне ,но другите места ,които искам да посетя са :
Та се чудя понеже не ги знам къде се намират как да ги комбинирам.
1.Версай 2.Лувъра 3.искам да видя и La Defance 4.Инвалидите 5.Пантеона   6.Сорбоната 7.Тюйлери,Оранжери и Орсай  8.Базиликата Сакре Кьор 9.Нотр Дам   10.Montparnase Tower 11.Латинският квартал  12.Мулен Руж  13.Галери Лафайет  14.Люксембурдският дворец ..
Исками се да имам предварителна ориентация ,къде са обектите ,които искам да видя,че кто гледам времето какво е ,надали ще ни е до лутане:(
Моля също така ако някой има идея какви са цените на отделните забележителности да сподели ,да не се окаже ,че съм тръгнала крайно неподготвена.
Благодаря ви много предварително и се извинявам за дългият пост.
 Hug

# 243
  • София
Oтражение на Париж

Много ми хареса Simple Smile

# 244

Та се чудя понеже не ги знам къде се намират как да ги комбинирам.
1.Версай 2.Лувъра 3.искам да видя и La Defance 4.Инвалидите 5.Пантеона   6.Сорбоната 7.Тюйлери,Оранжери и Орсай  8.Базиликата Сакре Кьор 9.Нотр Дам   10.Montparnase Tower 11.Латинският квартал  12.Мулен Руж  13.Галери Лафайет  14.Люксембурдският дворец ..

нещо такова

1 Версай си е пътуване извън града, ще ти трябва поне половин ден
2 Лувъра, Тюилери, Орсе и Инвалидите са близо едно до друго пеша
3 за Дефанс си е едно отделно пътуване с метрото
4 Монмартър със Сакр Кьор и Мулен Руж са на пешеходно разстояние едно до друго
5 в Латинския квартал са Люксембургския дворец, Сорбоната и Пантеона, можеш  да ги съчетаеш с Нотр Дам и Монпарнас пеша

# 245
  • пак на Рив Гош
Мястото на хотела е много добро Simple Smile Живях в този квартал 3 години и ако можех, пак бих се върнала да живея там Simple Smile
Сега, малко е отдалечено от основните забележителности, но с метрото се стига навсякъде Simple Smile А пък Айфеловата кула е на 30 минути пеш Simple Smile
Колко е голяма дъщеря ти? Какви интереси има? И какво разбираш под "интересно" мясо... че те интересите са различни  Laughing

Katy_vall, карта с местоположението на забележителностите има на първа страница на темата  Peace
От студиото до Версай имаш 2 възможности:
- с РЕР от Porte Maillot до спирка Champs de Mars/Tour Eiffel или Pont d'Alma и там сменяш с друг РЕР С, който върви към Versailles Rive Gauche/Château de Versailles
- с метрото линия 6 от Charles de Gaulle/Etoile до спирка Bir Hakeim, оттам по топлата връзка се придвижваш до гарата на РЕР С Champs de Mars/Tour Eiffel  и вземаш влака в посока Versailles Rive Gauche/Château de Versailles
Ще ти трябва билет 1-4 зона, може да поискаш директно отиване и връщане на гишето.

violenzaa, много красиво  Grinning

# 246
Bradley Cooper , Роца благодаря ви !

Дъщеря ми ще навърши 9 години. Интересите и в момента са свързани с музиката,по специално интересно и е всичко свързано с известни композитори.Тя свири на пиано и постоянно чете в интернет автобиографиите им,къде са живяли и т.н.
От друга страна пък си се радва като всяко дете на най различни детски забавления.
Та затова се чудех някой такъв музей ли да е,някоя интересна сладкарница ли,разходка с корабче по Сена ли ?
Мислех да сме в Дисниленд на 30,но намерих и купих билети за 28 март.На 29 мисля да отидем до Айфеловата кула,Лувъра .За 30 обаче все още нищо не съм измислила.

# 247
buba_dokeva , защо не планирате посещението на Айферовата точно на рожденния ден? Така ще има незабравим спомен.

# 248
  • пак на Рив Гош
buba_dokeva, не искам да те разочаровам, но тук сладкарници няма, или поне не в смисъла, който влагаме ние  Peace. Многопластовите торти с крем тук не са традиционно популярни (макар че напоследък все повече навлизат под влияние на англо-американската кухня). Тук сладкарниците се наричат "чаен салон" (salon de thé) и предлагат разни индивидуални сладкиши и десерти... но не очаквайте големи торти.
Ето един от най-известните, за да добиеш представа какво да очакваш: http://www.angelina-paris.fr/#/home/
И още: http://www.teacorner.fr/

Иначе, щом дъщеря ти се интересува от музика, може да й е интересно в музея на музиката (в градчето на музиката в 19ти район): http://www.citedelamusique.fr/francais/musee/visiter/presentation.aspx
Също така може да помислиш и за музея на куклите (недалеч от центъра Жорж Помпиду): http://www.museedelapoupeeparis.com/
Или за детското градче в Градчето на науките (пак в 19ти район): http://www.cite-sciences.fr/fr/cite-des-sciences/contenu/c/1248104303612/-/
Там имат и отделен раздел за децата от 7 до 12 години: http://www.cite-sciences.fr/cs/Satellite?c=Page&cid=11952197 … pid=1195219763455
Но тъй като не съм ходила отдавна, не съм сигурна обаче, че изложбите и занимавките са и на друг език, освен на френски  newsm78
Корабчето по Сена ще ви отнеме най-много 2 часа и ще имате още време през деня Simple Smile.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 09:15 от Роца

# 249
Страхотна си,Роца !   bouquet

По късно днес ще разгледам линковете и съм сигурна ,че ще избера нещо.
Благодаря ти много.Ако имам въпроси,ще разчитам на твоята помощ.

# 250
buba_dokeva , защо не планирате посещението на Айферовата точно на рожденния ден? Така ще има незабравим спомен.

И това го обмислях като вариант,но те и двете са много впечатлени от снимките ,които са виждали на кулата и съм сигурна,че няма да имат търпение да се качат.
Единственото лошо нещо е ,че исках да купя билети онлайн за да не чакаме по опашки,но ми дава,че за тези дни няма вече свободни билети.

# 251
Благодаря ви много момичета,страшно много помагате и дано добрината ви се върне многократно.За мен големият проблем е и езика-дори незнам как ще ги намеря всички неща ,които съм планувала.Имам впредвид френските наименования. newsm78.Например ако искам да видя музея на инвалидите ,как да разбера френското му име или е добре да ги изнамеря първо от нета.
Роца ,а как е времето сега ,че май доста студеничко го дават.
Ако всичко с моето пътуване мине добре,ще ви дам координатите на студиото ,което съм ангажирала.То е на една българка ,според мен на много хубаво място и на прилична цена.Но нека първо го видя. Hug

# 252
  • Варна
Радвам се, че все пак успяхте да отидете.
И аз залагах, че няма да има проблем с билетите.
Иначе музеите харесаха ли ви?

С музеите не случихме много. Този 5 см сняг така уплаши парижани, че затвориха музеите. Отидохме до Пантеона - той работел от 1 до 4 заради лошото време, отидохме на Консиержри - затворил в 4,30. Лошото е, че имах пас за 4 дни, ама здраве да е. Пак ще отидем някога.

Качване на Айфеловата кула препоръчвам само в хубаво време. Ние се качихме до 2 етаж (3 беше затворен), но толкова духаше и беше студено, че стояхме съвсем малко и слязохме, а чакахме повече от два часа на опашка.

bouquet  bouquet  bouquet И да изкажа благодарности на всички момичета, които ми помогнаха да организирам пътуването ни   bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 16:09 от ilianagm

# 253
Благодаря ви много момичета,страшно много помагате и дано добрината ви се върне многократно.За мен големият проблем е и езика-дори незнам как ще ги намеря всички неща ,които съм планувала.Имам впредвид френските наименования. newsm78.Например ако искам да видя музея на инвалидите ,как да разбера френското му име или е добре да ги изнамеря първо от нета.
Роца ,а как е времето сега ,че май доста студеничко го дават.
Ако всичко с моето пътуване мине добре,ще ви дам координатите на студиото ,което съм ангажирала.То е на една българка ,според мен на много хубаво място и на прилична цена.Но нека първо го видя. Hug

Ето една доста полезна карта/и на Париж. Дадени са забележителностите и не е необходим френски за да ги прочетеш.
http://www.parisdigest.com/photos/printable_paris-map.pdf

# 254
Здравейте и от мен.На нас ни предстои пътуване до Париж края на май за една седмица. Ще бъдем със седемгодишния ни син и искам престоя да е максимално приятен и за него,предполагам че един стандартен тур през забележителностите ще го отегчи.
За Айфеловата кула,за съжаление, вече са изчерпани билетите. Някакви съвети дали може да се купят от други сайтове,или на място,ако се продават?...
А за Дисниленд от къде мога да си купя билети за вход онлайн и един ден ще бъде ли достатъчен за там?Нужно ли е предварително да имам план и за обиколката из Диснилен и много ли е голям като площ?
Ще бъда много благодарна на всички,които ми помогнат със съвети.

Общи условия

Активация на акаунт