Париж 6

• 62 205
  • 734
  •   1
Отговори
# 315
# 316
добро утро, бихте ли превели следния текст, тъй като в страницата на Во Льовиконт не видях  меню на английски, а само на френски. ИНтерисува ме главно дали има почивен ден, кой е и работното време.

t horaires d’ouverture du domaine
Horloge du Château Vaux le Vicomte
Le Domaine est ouvert à la visite
> tous les jours
du 9 mars au 11 novembre 2013 inclus,
> de 10h à 18h
Dernière admission : 17h45 (17h le dimanche)
Le Domaine est également ouvert en Décembre et Janvier de 10h30 à 18h aux dates suivantes :Les 3 premiers week-end de décembre : 30 novembre et 1er décembre – 7 et 8 – 14 et 15 décembre
    Tous les jours du 21 décembre 2013 au 5 janvier 2014.
Jours de fermeture : le 25 décembre et le 1er janvier 
Les 24 et 31 décembre, le domaine fermera ses portes à 17h.
En savoir plus

Accès

EN CAR : NAVETTE DIRECTE DEPUIS PARIS (NOUVEAU !)

PARIS – château de Vaux le Vicomte – château de Fontainebleau – PARIS

Au départ du centre de Paris (2 rue des Pyramides – Paris 1er arrondissment) avec Cityrama-Parisvision.
Visite non guidée des châteaux de Vaux le Vicomte et de Fontainebleau dans la même journée avec transfert aller-retour en bus.
Départ 9h15 – retour vers 18h15, TOUS LES JOURS du 31 mars au 31 octobre SAUF LE MARDI.
Informations et réservations

En voiture depuis Paris (55km – 1h de trajet) : par l’A4 ou l’A6, puis la Francilienne (N104) direction Troyes par l’A5, Sortie N°15 « St Germain Laxis ». Le domaine se trouve à 2km.
Si vous utilisez un GPS, entrez la commune de MAINCY, vous trouverez le château de Vaux le Vicomte à 3km sur la D215.
[/left]

# 317
добро утро, бихте ли превели следния текст, тъй като в страницата на Во Льовиконт не видях  меню на английски, а само на френски. ИНтерисува ме главно дали има почивен ден, кой е и работното време.

t horaires d’ouverture du domaine
Horloge du Château Vaux le Vicomte
Le Domaine est ouvert à la visite
> tous les jours
du 9 mars au 11 novembre 2013 inclus,
> de 10h à 18h
Dernière admission : 17h45 (17h le dimanche)
Le Domaine est également ouvert en Décembre et Janvier de 10h30 à 18h aux dates suivantes :Les 3 premiers week-end de décembre : 30 novembre et 1er décembre – 7 et 8 – 14 et 15 décembre
    Tous les jours du 21 décembre 2013 au 5 janvier 2014.
Jours de fermeture : le 25 décembre et le 1er janvier 
Les 24 et 31 décembre, le domaine fermera ses portes à 17h.
En savoir plus

Accès

EN CAR : NAVETTE DIRECTE DEPUIS PARIS (NOUVEAU !)

PARIS – château de Vaux le Vicomte – château de Fontainebleau – PARIS

Au départ du centre de Paris (2 rue des Pyramides – Paris 1er arrondissment) avec Cityrama-Parisvision.
Visite non guidée des châteaux de Vaux le Vicomte et de Fontainebleau dans la même journée avec transfert aller-retour en bus.
Départ 9h15 – retour vers 18h15, TOUS LES JOURS du 31 mars au 31 octobre SAUF LE MARDI.
Informations et réservations

En voiture depuis Paris (55km – 1h de trajet) : par l’A4 ou l’A6, puis la Francilienne (N104) direction Troyes par l’A5, Sortie N°15 « St Germain Laxis ». Le domaine se trouve à 2km.
Si vous utilisez un GPS, entrez la commune de MAINCY, vous trouverez le château de Vaux le Vicomte à 3km sur la D215.
[/left]

http://www.vaux-le-vicomte.com/en/useful-information

няма почивен ден
Opening times and dates of the estate

> every day
from 9th March 2013 until 11th November 2013

> from 10 a.m. to 6 p.m
(Until 5 p.m. on Sundays)

# 318
Здравейте! Страхотна тема, която много ми помогна да организирам пътуването си до Париж по случай 10 - годишнината от брака ни, а също и рожденият ми ден! От 01.04 до 05.04. Но...имам проблем. Не мога да резервирам Мулен руж за 03.04 вечерта. Ако може някой да ми помогне, ще почерпя  Grinning

# 319
Какъв е точно проблемът?
Аз пробвах и стигнах до плащането без проблем Simple Smile

Отиваш на сайта.
Вляво има падащо меню - избираш reservations
Послед има в средата на екрана enter online booking.

# 320
Благодяря Ви на всички за отговорите, много ми помогнахте! Успях с билетите, купих ги! Laughing

# 321
Здравейте! Страхотна тема, която много ми помогна да организирам пътуването си до Париж по случай 10 - годишнината от брака ни, а също и рожденият ми ден! От 01.04 до 05.04. Но...имам проблем. Не мога да резервирам Мулен руж за 03.04 вечерта. Ако може някой да ми помогне, ще почерпя  Grinning
Ако не можеш през сайта, или няма места, можеш да резервираш с тур.агенция. Аз така съм правила. Има я на първа страница, но не си спомням името. Цената се различаваше с 2-3 евро, но включваше нощна разходка и превоз до хотела след представлението.

# 322
Благодаря момичета! Резервирах с ТА. smile3501

# 323
Здравейте,
Картите Париж мюзеум пас осигуряват ли бързо влизане за забележителностите включени в нея? На отделни опашки ли се чака или на общи? А може би за всеки обект е индивидуално? Понеже в темите се коментираше, че  картите осигуряват бърз вход/ Лувър и Версай/  и аз затова съм с това впечатление.

# 324
Здравейте отново! Лека по лека се стягаме за Париж, заминаваме на 13 април. Като че ли повечето забележителности /музеи/ работят до 18 часа, има ли такива, които да работят по-късно освен Айфеловата кула, tour montparnasse56 и триумфалната арка? Също така в колко часа спират да се движат автобусите и метрото, ако има такова спиране? Статуята на свободата къде се намира точно?

Последна редакция: пт, 29 мар 2013, 20:22 от ragazza84

# 325
ragazza84, не знам кои музеи те интересуват точно. В четвъртък ако не се лъжа примерно Лувъра работеше до 21,30. MUSÉE DES ARTS ET MÉTIERS един ден от седмицата също беше с удължено работно време. Като влезеш в страницата на Париж мюзиъм пас влизаш на списъка с музеите, които включва и после като избереш всеки му дава работното време. Така можеш да видиш кои дни кой от интересуващите те евентуално работи до по-късно.

te4e, ние ползвахме пасове, но не стигнахме до Версай, а и в Лувъра не влизахме. Там където ходихме с паса последната седмица на март нямаше опашки, на които да трябва да чакаме дълго, та не разбрах имаме ли предимство или не с него. Не сме посещавали обаче нито една галерия.
Катакомбите мисля че не бяха в паса. Отидохме 15-тина минути преди сутрешното отваряне и влязохме с втората група. Т.е. не чакахме много. Когато излязохме опашката беше километрична, а там примерно пускат на определени интервали хора да влизат. Та може би за някои по-натоварени обекти е опция да се ходи сутрин при отварянето.

# 326
Здравейте,
Картите Париж мюзеум пас осигуряват ли бързо влизане за забележителностите включени в нея? На отделни опашки ли се чака или на общи? А може би за всеки обект е индивидуално? Понеже в темите се коментираше, че  картите осигуряват бърз вход/ Лувър и Версай/  и аз затова съм с това впечатление.
По мои наблюдения осигуряват предимство на малко обекти.

# 327
  • UK
В Лувъра и с пас може да почакаш,ако уцелиш натоварен ден. Пробвайте входа откъм шопинг центъра на Rue Rivoli, понякога няма хора там.

# 328
Благодаря ви!  bouquet

# 329
 Статуята на свободата къде се намира точно?
Погледни снимката на първата страница. На челото на първия остров се вижда. Непосредствено преди моста.

Общи условия

Активация на акаунт