Париж 6

• 62 119
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Люксембургските градини и Латинския квартал също ще са ми интересни,но като не стига времето Sad

# 391
първото ми ходене в Париж беше за 4 дни и половина и не влезнах в нито един музей, просто защото  толкова много ми хареса самия град, че не исках да губя време за висене на опашки, влизах единствено в катедралите, качих се до втория етаж на Айфеловата (защото не се чакаше)  и се качих с асансьора до покрива на Монпарнас

личната ми препоръка към човек без много време би била да обикаля и да се наслаждава на атмосферата на този уникален град, за каквото стигне времето, толкова

# 392
Благодаря за съвета.Simple Smile Наясно съм,че два дни са крайно недостатъчни,но поне да се качим на Айфеловата кула, в Лувъра и Нотр Дам да влезем,да се качим до Сакре Кьор(и без това хотела ни в Монмартър) и разходка с корабче по Сена мисля,че ще са ни задължително в програмата.Останалото ще е разходки,за колкото стигне времето.Да посетя Париж ми е мечта от години и съм сигурна ,че няма да е само веднъж Simple Smile По стечение на обстоятелствата сега ще е само за уикенд(спечелих пътуването от една игра) Simple Smile

# 393
  • пак на Рив Гош
Направих план за двата дни в Париж, и моля да кажете дали ще ни стигне времето за всичко,което съм набелязала,или да съкратя списъка.
И така 1ви ден: Айфелова кула(качване)-Триумф. Арка(влизане)-Шанз Елизе-Пети и Гранд пале(фото пауза)-пл.Конкорд-градини Тюйлери(набързо)-Лувъра-Консиержри и Сент Шапел(отвън)-Островите-Нотр Дам(влизане).
2ри ден- Сакре Кьор-Мулен Руж и Мелниците-първата част на деня,след това разходка с корабче по Сена и евентуално да обиколим това,което не сме успели предният ден.Също искам да посетя и Природонаучния музей(ако остане време).Според вас дали е изпълнимо,и ако е да си вземем ли пас за музеите,хем да спестим опашки,хем да влезем в повече обекти.Гледах на сайта на Природонаучния музей,но не открих колко е входа.Моля някой ако знае да каже.Също не видях дали Сакре кьор е вкьючен в паса? Предварително благодаря за вашата отзивчивост, и се извинявам,ако съм досадила с въпросите си Simple Smile

Природонаучният музей има много "подмузеи" и галерии, провери работното време и тарифите тук (кликваш на линка, който те интересува):
http://www.mnhn.fr/museum/foffice/tous/tous/guidePratique/infPra … p?cl=fr&cl=fr
Напр, Галерията на Еволюцията работи всеки ден (без вторник и 1 май) от 10ч до 18ч и посещението струва 7 евро.

За Лувъра си приготви поне 3 часа, за вход и обикаляне... не си спомням точно къде бяха египетската секция, Мона Лиза и Венера, но си има ходене между тях, не са в съседни галерии.
Първият ден ви е доста по-натоварен, в сравнение с втория (предвидените Монмартът и корабче са до ранния следобед). Може да ги допълните, както са предложили момичетата с Люксембуркската градина и Монпарнас или Маре с Плас де Вож. Или ако влезете в Природонаучния музей, с една от ботаническите градини до него (Jardin des Plantes).

# 394
Благодаря Роца!Много полезен линк,даже пише и с какъв тоанспорт се стига Simple Smile. Мисля си първият ден разходката да е от Айфеловата кула до Лувъра,и когато се нагледаме да се върнем до кулата да я видим и осветена.А за втори ден както е по план плюс Нотр Дам и Люксембургската градина.Там се намираше копие на Статуята на свободата или греша?Много е трудно да правиш програма за толкова кратко време,а да искаш да видиш толкова много....

# 395
Роца, Bradley Cooper и аз ви благодаря за информацията!  Hug

# 396
здравейте момичета  ! искам един въпрос относно резервация на билети с високосткоростните влакове от Париж за Ница и назад . Вече сме купили самолетните билети за париж . влизам в сайта , избирам си датите и билетите и започвам регистрация , но ми излиза прозорец и иска и биснес адрес като на фирма . Не знам как да продължа  #Crazy . Не ми е ясно как да ги запазя или да ги купя . Поне да ги резервирам и на място да плащам . Ще съм много благодарна за повече инфо по въпроса . Имам питанка и за приличен хотел около gare du lyon за 1 нощ , от където смятаме да хванем влака на сутринта за южна франция . Благодаря предварително на всички   bouquet

# 397
  • Пловдив
Момичета,моля препоръчайте някой от тези хотели-кой е най -добър като местонахождение и е най-близо до метро спирки,рер и т.н smile3525    http://ibisbudgethotel.ibis.com/gb/booking/hotels-list.shtml

# 398
  • София
Здравейте! Другата седмица отивам в Париж и много се вълнувам. Купихме си билети за Айфеловата кула онлайн. Въпросът ми е, като имаме билети колко по-рано трябва да отидем там и обозначена ли е опашката, на която трябва да се наредим?

# 399
Здравейте! Другата седмица отивам в Париж и много се вълнувам. Купихме си билети за Айфеловата кула онлайн. Въпросът ми е, като имаме билети колко по-рано трябва да отидем там и обозначена ли е опашката, на която трябва да се наредим?

То почти няма опашка за тези с резервирани билети(изключвам, когато има голяма група). Мисля, че пишеше в сайта колко по-рано да се явите - върти ми се 15-20 минути.

# 400
  • пак на Рив Гош
Момичета,моля препоръчайте някой от тези хотели-кой е най -добър като местонахождение и е най-близо до метро спирки,рер и т.н smile3525    http://ibisbudgethotel.ibis.com/gb/booking/hotels-list.shtml

Аз бих започнала първо с Paris La Villette, после с някой от южните - Paris Porte d'Orléans или Paris Porte d'Italie

Vassiliana, а какво става като си попълниш адреса?
Не си спомням как точно беше при регистрацията, но май искат адреса, за да могат да ти пратят билетите по пощата при нужда  newsm78. След като се регистрираш, по време на резервацията, преди плащането, мисля, че можеше да избереш опция за получаване на билетите по пощата или да тикнеш "retrait au guichet" ("retrait à l'agence"), за да ги изтеглиш на гишето на герете или в някоя от агенциите на SNCF в града...

# 401
  • София
Ето ме отново с вече купени билети за 31.08-07.09, резервиран апартамент в 6-ти район близо до Люксенбургската градина и редактирана програма  Simple Smile:
ДЕН 1 НЕДЕЛЯ  01.09.2013
Версай и градините - МУЗИКАЛНИТЕ ФОНТАНИ
ДЕН 2 - ПОНЕДЕЛНИК  02.09.2013
Лувъра (около 4-5 часа), Тюйлери, Оранжери(само отвън), площад Конкорд, Големият и Малкият дворец, по моста Александър Трети , покрай Двореца на Бурбоните – френския парламент, Дом на инвалидите (ако има време разглеждане на гробницата на Наполеон), Марсово поле и Айфеловата кула (качване с предварително закупени билети за 20.00 часа)
ДЕН 3 ВТОРНИК 03.09.2013
площад Сен-Сюлпис  – фонтана и църквата, църквата Сен Жермен де Пре , по моста Пон Ньоф на остров Сите (Съдебната палата, Консиержери(влизане),Сен Шапел (разглеждане), Нотр Дам (разглеждане и качване на кулите), Hôtel de ville (Кметството), Площад Chatelet , църквата Сен Жермен л'Оксероа , по улица Риволи, Кралският дворец (Палас Роял) , Шанз Еллизе и качване на Триумфалната Арка ( по тъмно)
ДЕН 4 СРЯДА 04.09.2013
Пантеонът (разглеждане), църквата Сен Етиен Дю Мон, с туристически автобус до Галери Д'орсе(разглеждане), разходка с Батобус – спиране на площад Трокадеро, Place Saint-Michel с фонтана, Сорбоната/Музей дьо Клюни (отвън), Люксембургската градина
ДЕН 5 ЧЕТВЪРТЪК 05.09.2013
Мулен Руж, Сакре Кьор, Площада на художниците, кабарета ‘Le Lapin agile’ и Moulin de la Galette, лозята на Монмартър, пл. Пигал, с тур.автобус до Площад Република, покрай Musée des Arts et Métiers и Борсата, Терасата на покрива на магазин Printemps, Галери Лафайет , Операта Гарние, place Vandome, църквата Мадлен
ДЕН 6 ПЕТЪК 06.09.2013
С туристически автобус спиране и разглеждане на Остров Сен Луи (дворецът Жасо; Лозьонският дворец; Ламберският дворец), Площад de Vosges , площада на Бастилията , слизане на Центърът Жорж Помпиду (само отвън), Les Halles, фонтана Fontaine de Innocents , по улица rue Montorgeuil до църквата St-Eustache, с метро до La Defence
ДЕН 7 СЪБОТА 07.09.2013
Монтпарнас,качване на 56-я етаж, Базилика СенДени и вечерта полет до София.

Максимално се старах да се придържам към препоръчани тук програми като се съобразявам с 4 дневен Мюзеум Пас. Моля ви за мнение – пак ли съм се надценила или програмата е изпълнима?!? Благодаря предварително!!! Hug

# 402
  • София

То почти няма опашка за тези с резервирани билети(изключвам, когато има голяма група). Мисля, че пишеше в сайта колко по-рано да се явите - върти ми се 15-20 минути.

благодаря ти!

# 403
  • София
Ето ме отново с вече купени билети за 31.08-07.09, резервиран апартамент в 6-ти район близо до Люксенбургската градина и редактирана програма  Simple Smile:
ДЕН 1 НЕДЕЛЯ  01.09.2013
ДЕН 2 - ПОНЕДЕЛНИК  02.09.2013
Лувъра (около 4-5 часа), Тюйлери, Оранжери(само отвън), площад Конкорд, Големият и Малкият дворец, по моста Александър Трети , покрай Двореца на Бурбоните – френския парламент, Дом на инвалидите (ако има време разглеждане на гробницата на Наполеон), Марсово поле и Айфеловата кула (качване с предварително закупени билети за 20.00 часа)
ДЕН 3 ВТОРНИК 03.09.2013
площад Сен-Сюлпис  – фонтана и църквата, църквата Сен Жермен де Пре , по моста Пон Ньоф на остров Сите (Съдебната палата, Консиержери(влизане),Сен Шапел (разглеждане), Нотр Дам (разглеждане и качване на кулите), Hôtel de ville (Кметството), Площад Chatelet , църквата Сен Жермен л'Оксероа , по улица Риволи, Кралският дворец (Палас Роял) , Шанз Еллизе и качване на Триумфалната Арка ( по тъмно)
ДЕН 4 СРЯДА 04.09.2013
Пантеонът (разглеждане), църквата Сен Етиен Дю Мон, с туристически автобус до Галери Д'орсе(разглеждане), разходка с Батобус – спиране на площад Трокадеро, Place Saint-Michel с фонтана, Сорбоната/Музей дьо Клюни (отвън), Люксембургската градина
Мулен Руж, Сакре Кьор, Площада на художниците, кабарета ‘Le Lapin agile’ и Moulin de la Galette, лозята на Монмартър, пл. Пигал, с тур.автобус до Площад Република, покрай Musée des Arts et Métiers и Борсата, Терасата на покрива на магазин Printemps, Галери Лафайет , Операта Гарние, place Vandome, църквата Мадлен
ДЕН 6 ПЕТЪК 06.09.2013
С туристически автобус спиране и разглеждане на Остров Сен Луи (дворецът Жасо; Лозьонският дворец; Ламберският дворец), Площад de Vosges , площада на Бастилията , слизане на Центърът Жорж Помпиду (само отвън), Les Halles, фонтана Fontaine de Innocents , по улица rue Montorgeuil до църквата St-Eustache, с метро до La Defence
ДЕН 7 СЪБОТА 07.09.2013

Максимално се старах да се придържам към препоръчани тук програми като се съобразявам с 4 дневен Мюзеум Пас. Моля ви за мнение – пак ли съм се надценила или програмата е изпълнима?!? Благодаря предварително!!! Hug

Изумена съм, наистина невероятна програма, само Версай липсва. Изпълнима е, но изключително натоварена, в определени моменти може и да не се получи. А време за кафе и почивка в лодка от къде? Аз не се наемам на такова препускане. Успех, пожелавам хубаво време и късмет.........

# 404
Ето ме отново с вече купени билети за 31.08-07.09, резервиран апартамент в 6-ти район близо до Люксенбургската градина и редактирана програма  Simple Smile:
ДЕН 1 НЕДЕЛЯ  01.09.2013
ДЕН 2 - ПОНЕДЕЛНИК  02.09.2013
ДЕН 3 ВТОРНИК 03.09.2013
площад Сен-Сюлпис  – фонтана и църквата, църквата Сен Жермен де Пре , по моста Пон Ньоф на остров Сите (Съдебната палата, Консиержери(влизане),Сен Шапел (разглеждане), Нотр Дам (разглеждане и качване на кулите), Hôtel de ville (Кметството), Площад Chatelet , църквата Сен Жермен л'Оксероа , по улица Риволи, Кралският дворец (Палас Роял) , Шанз Еллизе и качване на Триумфалната Арка ( по тъмно)
ДЕН 4 СРЯДА 04.09.2013
ДЕН 6 ПЕТЪК 06.09.2013
ДЕН 7 СЪБОТА 07.09.2013

Деси доста натоварено. Втория ден даже ми се струва прекалено. За Сен Шапел се пригответе за чакане на опашка. Третия ден също ви е свръх натоварено. Орсе е невероятен и ако сте любители ще откарате там поне 1/2 ден. Люксембургските градини вечерта едва ли ще ги видите. Там е хубаво да се отпуснете, поседите и изпиете кафе на слънце (купете си предварително). За Версай - тръгнете рано и си вземете шапки (ако е слънчево). Невероятно място.    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт