Париж 6

• 62 182
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
  • пак на Рив Гош
Аз само като суща черна станция  Mr. Green да вметна, че пътуването до парка Астерикс е малко по-сложно, ако не си с кола  Peace (в сравнение с Дисни, където транспорта те оставя на входа на парка).
В такъв случай трябва или да вземете автобус от Лувъра (тръгва в 9 сутринта и обратно в 18ч30 от парка и струва 21 евро на човек отиване и връщане). Другият вариант е с РЕР В до летище Шарл де Гол и оттам с автобус (тръгва на всеки 30 мин и струва 7,50 евро за възрастен и 6 евро на дете между 3 и 11 години отиване и връщане).

# 526
HELP !!!
Влизам да купя билети за Дисни през френския им сайт / най-накрая го разгадах как става  Sunglasses /
Но сега чета какво изписва:
Francilien билет от 1 ден / 1 Парк за посещение от 28/03/2013 до 02/06 / / 2013 (последната дата на резервация възможно: на 28/05/2013). Francilien цената на билета 1 Ден / Park 1седмици * = 39 € възрастен / дете цената на билета Francilien 1 ден / 1 Park уикенд ** = 45 € възрастен / дете

ОК, че последната дата за резервация е 28.05.2013, но как така посещение от 28/03/2013 до 02/06 /
 newsm78

# 527
Много сериозно се замислям дали единия ден аз и дъщеричката да си останем в Дисни, а мъжкото ни съсловие да не отидат до Астерикс newsm78 Ние ще сме с кола.

Ако може малко помощ от Роца или Ивенце Praynig Аз от толкова гледане и търсене на хотел се спрях на този http://www.booking.com/hotel/fr/parisxv.bg.html?aid=323175;label … b3d5e16594;dcid=1 Направих резервация и чак след разбрах, че хотела се намира на околовръстното на Париж. По принцип го избрах, защото от тази верига предлагат частен паркинг, а повечето от другите са с публичен паркиг. Искам да попитам има ли някакви подлези, през който се минава от околовръстното до спирката на метрото, която е в 15 район? Изибщо как се придвижват хората, който живеят след околовръстното до районите на Париж?  
Благодаря предварително!

# 528
Много сериозно се замислям дали единия ден аз и дъщеричката да си останем в Дисни, а мъжкото ни съсловие да не отидат до Астерикс newsm78 Ние ще сме с кола.

Ако може малко помощ от Роца или Ивенце Praynig Аз от толкова гледане и търсене на хотел се спрях на този http://www.booking.com/hotel/fr/parisxv.bg.html?aid=323175;label … b3d5e16594;dcid=1 Направих резервация и чак след разбрах, че хотела се намира на околовръстното на Париж. По принцип го избрах, защото от тази верига предлагат частен паркинг, а повечето от другите са с публичен паркиг. Искам да попитам има ли някакви подлези, през който се минава от околовръстното до спирката на метрото, която е в 15 район? Изибщо как се придвижват хората, който живеят след околовръстното до районите на Париж?  
Благодаря предварително!
Не съм Роца, нито Ивенце, но те ще кажат дали съм на прав път.  Hug
Ето една карта на която съм центрирала човечето за разходка с гръб към вашия хотел. Вижда се пешеходна пътека, а самото шосе е повдигнато, та предполагам така ще се отива към метрото.

# 529
  • в обкръжаващия ме хаос
Аз само като суща черна станция  Mr. Green да вметна, че пътуването до парка Астерикс е малко по-сложно, ако не си с кола  Peace (в сравнение с Дисни, където транспорта те оставя на входа на парка).
В такъв случай трябва или да вземете автобус от Лувъра (тръгва в 9 сутринта и обратно в 18ч30 от парка и струва 21 евро на човек отиване и връщане). Другият вариант е с РЕР В до летище Шарл де Гол и оттам с автобус (тръгва на всеки 30 мин и струва 7,50 евро за възрастен и 6 евро на дете между 3 и 11 години отиване и връщане).
Много блягодаря за тази информация, сигурно и за това щях да питам  А какво е "РЕР В" bouquet

# 530
RER (има А, B, C, D) са влакчета, които обслужват парижки регион като преминават през самия Париж.
На всяка карта на транспорта са отбелязани с по-удебелени линии (за разлика от метрото). РЕР Б е в синьо и преминава през Париж посока север-юг.

Роца е разбира се права за придвижването до парк Астерикс. Има някакви шатъли (navette), но не знам точно от къде тръгват.

Дебора, за периферика (околовръстното) има преминаване, не се притеснявай - или е от долу или отгоре.
Да използвам да обърна внимание за предвижането с кола в Париж : имайте предвид, че в Париж няма знаци за път без предимство. На всякъде този от дясно е с предимство (ако няма светофар). Дори на периферика влизащите от вън са с предимство Simple Smile

# 531
Мимии, Ивенце много ви благодаря!!!  Hug Тъкмо бях решила да сменям хотела с друг от същата верига, но сега вече съм спокойна.  Hug

# 532
  • пак на Рив Гош
HELP !!!
Влизам да купя билети за Дисни през френския им сайт / най-накрая го разгадах как става  Sunglasses /
Francilien билет от 1 ден / 1 Парк за посещение от 28/03/2013 до 02/06 / / 2013 (последната дата на резервация възможно: на 28/05/2013). Francilien цената на билета 1 Ден / Park 1седмици * = 39 € възрастен / дете цената на билета Francilien 1 ден / 1 Park уикенд ** = 45 € възрастен / дете

ОК, че последната дата за резервация е 28.05.2013, но как така посещение от 28/03/2013 до 02/06 /
 newsm78

Твърде вероятно си попаднала на промоция, където има намаление на билет за второ посещение, но с ограничения в датите за посещение. Напр. купуваш билет за 28 май, а второто ти посещение трябва да е поне седмица по-късно (тоест, 02 юни). Ако купиш за 20 май, примерно, второто ти посещение ще трябва да е между 27 май и 02 юни. А посещенията са от 28/03 до 02/06, защото тогава е времето на промоцията  Peace. След това свършва и плащаш пълна цена или търсиш други промоции.

# 533
  • Варна
HELP !!!
Влизам да купя билети за Дисни през френския им сайт / най-накрая го разгадах как става  Sunglasses /

newsm7

Твърде вероятно си попаднала на промоция, където има намаление на билет за второ посещение, но с ограничения в датите за посещение. Напр. купуваш билет за 28 май, а второто ти посещение трябва да е поне седмица по-късно (тоест, 02 юни). Ако купиш за 20 май, примерно, второто ти посещение ще трябва да е между 27 май и 02 юни. А посещенията са от 28/03 до 02/06, защото тогава е времето на промоцията  Peace. След това свършва и плащаш пълна цена или търсиш други промоции.

Според мен идеята е, че промоцията тече от 28.03.13 до 02.06.13, но последно билет за нея може да се закупи  на 28.05.13. Ние също бяхме с билет Francilien, но от предната промоция.
Не е намаление за второ посещение, т.к. билета е 1 ден/1 парк. Вероятно е и датите за посещение да са фиксирани.

# 534
Да, това означава-че този тип билети за Дисни могат да се купят до 28 май. По принцип за франсилиан билетите се изисква да се купят минимум 5 дни преди посещението. След 2 юни ще пуснат нов транш билети с "лятната цена", затова посочват тези дати 28/03-02/06, цената важи само за този период.

Ние бяхме там миналата семдица. Аз лично отчитам за грешка качването ми на Спейс Маунтин, не е за хора със слаби сърца. Дъщеря ми, повърна след като слезе Crazy Иначе и ние много викахме на влакчетата Laughing

# 535
  • София
Ние се прибрахме от прекрасното си пътуване до невероятния Париж! Още сме под въздействие на страхотната атмосфера и излъчване на тази невероятна столица на културата, в която свободния дух на хората се изразява и вижда навсякъде! Децата също останаха възхитени!

Темите ни помогнаха изключително много! Благодаря на всички, които се включват с толкова полезна информация!

Ще опиша и нашата програма, която може да се окаже полезна, на тези, които ще ходят след нас.

1-ви ден (30 април 2013)
пристигане на летище Бове в 19.15;
шатъл до Порт Мейо; оттам метро до апартамента в латинския квартал; среща със собственика, взимане на ключа;
вечеря навън - намираме се в район отрупан със заведения; в рамките на 2-3 минути около апартамента е пълно с всякакви ресторанти

2-ри ден (1 май 2013)
метро до Монмартър;
през парка, хапвайки кроасани (ежедневна закуска:)) и по стълбичките Сакр Кьор;
наслаждавахме се на гледката към Париж, уникална оттук;
площад Тартр, кафе:);
музеят на Салвадор Дали (заслужава си:));
пеша към централната част на Париж по малките улички на Монмартър;
по пътя видяхме (само отвън) двете мелници, едната от които Мулен Руж;
минахме и през площад Пигал (спокойно може да се пропусне);
Мадлената (прекрасна, обядвахме в близост; след това влизане);
минахме покрай Галери Лафайет и Прентам (само отвън, затворени бяха, не бяхме с цел шопинг така или иначе, все пак впечатляващо е да се видят);
през Гранд Пале и Пети Пале; площад Конкорд;
Шанз Елизе - разходка (романтично:));
съвместно решихме да се насладим на Триумфалната Арка само оттук (без качване);
завихме към Айфеловата Кула, по моста Александър Трети;
Марсово поле; наслаждавахме се на Айфеловата Кула оттук (имаше грандиозна опашка за качване, ние решихме да й се наслаждаваме само отдолу)
метро до нашия квартал (поизморени бяхме;), пък и започна да вали)
Сен Сюлпис (много специална църква - тук се е венчал и е било опелото на Виктор Юго (за който го обича!))
малка почивка у дома; вечеря - отново в нашия квартал, на бул. Сен Жермен, на 2 мин път;

3-ти ден (2 май 2013)
рано сутринта Нотр Дам (месата се води от жена!:))
разходка из Сите и Сен Люис (с хапване на прословутия сладолед:), между другото всеки ден следобед тествахме макарони Simple Smile; един от дните - от Ладюре, наистина си струва да се опитат техните, нищо, че са по 5 евро минито);
плас Вож (много красив);
Пале Роял;
апартамента на Виктор Юго (дори и вещите, и мястото, дават усещане за личността му, вълнуващо);
площада на Революцията (Бастилията) - според мен може да се пропусне;
Жарден де Плант (времето стана слънчево и решихме да му се насладим с децата; разгледахме ботаническата градина, алпийската градина, минахме през лабиринта, след това посетихме две от изложбите - Динозаврите (чудесна интерактивна анмация освен всичко друго) и Природо-научния музей на еволюцията - (тук е пълно с французи и много групи деца); след това зоологическата градина - чудесна, мъничка, най-много се впечатлихме от кенгурата (някои си имаха бебета в торбичките) и едни супер грациозни фламинго, оранжави на цвят);
през Сорбоната към Люксембургската градина (уникална!:) любима);
Пантеона (не беше в предварителната ни програма, но сме изключително признателни, че влезнахме в него; колко много велики хора са се родили във Франция, поклон);
оттам у дома, малко почивка и пак вечеря навън, в близко заведение в нашия квартал;

4-ти ден (3 май 2013)
Лувъра (отидохме половин час преди да го отворят и бяхме между първите 50, които видяха Мона Лиза в този ден, и то съвсем спокойно, без тълпа; всъщност за Лувъра може да се напишв цяла отделна тема, изключително ни впечатли; разгледахме го максимално подробно за около 5 часа; ходихме и в трите крила Денон, Съли и Ришельо; съветът ми е, ако имате време, не пропускайте този музей, уникален е!);
парка Тюйлери;
Мюзе Д'Орсе (заслужава си, импресионистите най-вече, но все пак несравним е с Лувъра);
разходка в нашия квартал, малко почивка у дома, вечерта - ходихме да гледаме светлинното шоу от Айфеловата кула, след като вечеряхме;

5-ти ден (4 май 2013)
разполагахме само с няколко часа, тъй като влака ни за Германия беше в 13 часа;
решихме да отидем в Люксембургската градина;
децата поиграха навън, през това време - експозицията на Шагал в Люксембургския музей (уникална, силно препоръчвам!, ще бъде там само до забравих-точно-кой юни, но пък след това сигурно ще има друго, също интересно нещо)

Това е! Още ни е супер емоционално! Нашите Топ Три забележителности са:

Лувъра;
Нотр Дам;
Люксембургската градина.

Апартаментът ни беше на 8 минути път от точно тези три неща, страхотен късмет се оказа това:)

Много ни хареса духа на самия град, малките улички, всичко, с една дума!

Бон Воайаж на всички, на които им предстои! Hug

# 536
.♥.Петя.♥.  радвам се, че ви е харесал Париж.

Две въпросчета:
Линк за апартамента?
Малко повече за влака до Германия - условия, продължителност, сайт за билетите и добра идея ли беше?

# 537
  • София
МимииHug

Линк към апартамента: http://www.all-paris-apartments.com/en/paris-apartments/ref_14700/

Относно Германия - ние бяхме на гости на сестра ми там и затова ходихме. Хваща се от Гар Л'Ест. И е влак стрела. Движи се с 300 - 350 км / час. Много комфортен. На нас четиримата ни излезе около 200 евро с предварително онлайн закупени билети и места. За 3 часа стигнахме до Манхайм, без да усетим пътуването въобще.

Всъщност с подобни влакове стрела от Париж се пътува до Лондон (около 2 часа), до Брюксел (около час и половина), а също и до Страсбург, който също си заслужава да се види, ако човек не е бил.  Simple Smile

Ето линк към нашия влак, ако някой реши да пътува до Германия: http://www.bahn.de/p/view/index.shtml

П.С. И още нещо - имахме прекрасна навигационна система за Айфон в Париж, която много ни помогна да се придвижваме бързо (предимно пеша) и да сме информирани и спокойни. Ако някой иска да знае точно коя, ще питам мъжа ми как точно се казваше.  Grinning

# 538
.♥.Петя.♥., благодаря!   bouquet
Апартамента ви е бил на чудно място.

# 539
  • София
Дабавихме към "Must see" и това:http://www.museeairespace.fr/. Ако някой е ходил, колко време да му предвидим. Надяваме се да можем да огледаме всички експонати и съпруга държи да се качи на Конкорд-а и Джъмбо джета / Боинг 747/ за които се плаща доколкото разбрахме 8Е. Сайта не го открихме в друга версия освен френската и не сме разгледали основно.
От към начин на предвижване: метро/ до Gare de l'Est/ и Бус /350/ само дето на сайта за транспорт не мога да задавам дати за септември: http://www.ratp.fr/itineraires/fr/ratp/resultat-detaille/start/O … _type/plus_rapide

Общи условия

Активация на акаунт