Париж 6

• 62 140
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте , не мога да намеря билети за Айфеловата кула сега за петък или събота ,много ли се чака ,ако трябва на място да ги закупим.

# 556
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Париж - 24 май за 6 дни, като имаме програма, основните забележителности+Версай /1ден/, но и два свободни дни, които сами да организираме - хотела ни е "Виктория", намира се в 9 район близо до операта Гарние. Моля да ни препоръчате места, които е удобно да видим, магазини, кафенца, ресторантчета, транспорт, ако не ви затруднявам, видях че сте много отзивчиви, не съме ходили там и не мога въобще да се ориентирам в обстановката. Въобще приемаме всякакви съвети, предложения и тн.
Благодаря ви много за помощта

За да даде някой съвет е добре да напишете програмата, която вече е организирана, за да се избегнат повторенията. На първа страница има примерен маршрут и от него можете да си харесате нещо.

Ето какво имаме по програма:
1-ден Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: квартала „Монмартр” (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците), Гранд Опера, “Плас Вандом”, “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). След обяд - разглеждане на острова Сите (катедралата „Нотр-Дам-дьо-Пари”, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле”) и острова Сен Луи
2-ден - Посещение на двореца Версай и на квартала Дефанс
3-ден - Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), парка Тюйлери, площад “Конкорд”, Мадлената
Бих искала да посетим интересни до хотела места в свободните ни дни.
Благодаря за съветите и съдействието

# 557
Здравейте,
Предстои ни пътуване до Париж - 24 май за 6 дни, като имаме програма, основните забележителности+Версай /1ден/, но и два свободни дни, които сами да организираме - хотела ни е "Виктория", намира се в 9 район близо до операта Гарние. Моля да ни препоръчате места, които е удобно да видим, магазини, кафенца, ресторантчета, транспорт, ако не ви затруднявам, видях че сте много отзивчиви, не съме ходили там и не мога въобще да се ориентирам в обстановката. Въобще приемаме всякакви съвети, предложения и тн.

За да даде някой съвет е добре да напишете програмата, която вече е организирана, за да се избегнат повторенията. На първа страница има примерен маршрут и от него можете да си харесате нещо.

1-ден Панорамна обиколка на Париж с автобус и екскурзовод: квартала „Монмартр” (базиликата Сакре Кьор, площада на художниците), Гранд Опера, “Плас Вандом”, “Плас Конкорд”, Шан-з-Елизе, Триумфалната арка, Айфеловата кула, Дома на Инвалидите, квартала Монпарнас, Латинския квартал (Пантеона, Сорбоната, Люксембургската градина). След обяд - разглеждане на острова Сите (катедралата „Нотр-Дам-дьо-Пари”, Пале дьо Жюстис, Светия параклис, Консиержери, площад „Шатле”) и острова Сен Луи
3-ден - Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), парка Тюйлери, площад “Конкорд”, Мадлената
В програмата не е написано кои обекти ще бъдат посетени(предполагам Сакре Кьор и Нотр Дам, но друго ...), така че можете да си изберете да посетите някой от обектите, които ще видите отвън.
Близо до хотела ви е музей Гревен(музея на восъчните фигури), Галери Лафайет(представлява голям магазин и скъп разбира се  Mr. Green ) - за това се сещам около хотела ви.

Здравейте , не мога да намеря билети за Айфеловата кула сега за петък или събота ,много ли се чака ,ако трябва на място да ги закупим.
Това никой не може да го каже, но обикновено се чака повече от час...

# 558
Не знам дали тук е точното.място да попитам дали от четящите темата има спечелили уикенд в Париж (от една игра на известна марка кафе и вафли-да не правя реклама Simple Smile  ) и избрали дати 7,8 и 9 юни ? Понеже аз се ориентирах към тази тема  веднага щом реших,че ще се ходи в Париж,може.и други да има......Още веднъж да благодаря на всички,които отговаряха отзивчиво на моите въпроси! Програмата е готова, само остава да видим на място как ще
се справим Simple Smile

# 559
Има спечелели от Държавната лотария Simple Smile
И тръгваме в четвъртък на 16.05, като се върнем другата седмица - ще споделям  Hug

# 560
Има спечелели от Държавната лотария Simple Smile
И тръгваме в четвъртък на 16.05, като се върнем другата седмица - ще споделям  Hug
Да си изкарате страхотно!И после чакаме разказ и снимки Simple Smile

# 561
Скрит текст:
Здравейте,

В програмата не е написано кои обекти ще бъдат посетени(предполагам Сакре Кьор и Нотр Дам, но друго ...), така че можете да си изберете да посетите някой от обектите, които ще видите отвън.
Близо до хотела ви е музей Гревен(музея на восъчните фигури), Галери Лафайет(представлява голям магазин и скъп разбира се  Mr. Green ) - за това се сещам около хотела ви.

Това никой не може да го каже, но обикновено се чака повече от час...
Мими,
Много благодаря, мисля че Галери Лафайет задължително ще го посетим, чухме за него.
Пожелавам на всички да се насладим на прекрасния град и да имаме страхотни преживявания и спомени

# 562
Планирам 4 дневно посещение на Париж от 17 юни с кола (на 500 км ни е и излиза по-евтино) и търся хотел/хостел с паркинг , като не държа да е в централните квартали .. имаше една верига в цяла европа ,но не се сещам името .. метро или нещо такова синьо лого .. спахме там в мюнхен и беше сравнително евтино с паркинг. Ще съм много благодарна на всякакви предложения .

# 563
Планирам 4 дневно посещение на Париж от 17 юни с кола (на 500 км ни е и излиза по-евтино) и търся хотел/хостел с паркинг , като не държа да е в централните квартали .. имаше една верига в цяла европа ,но не се сещам името .. метро или нещо такова синьо лого .. спахме там в мюнхен и беше сравнително евтино с паркинг. Ще съм много благодарна на всякакви предложения .

Виж в Букингком, там са изброени веригите хотели. Ние къщо ще сме с кола и резервирахме във веригата Агадио. Бях харесала на по-хубаво място хотел от веригата Mercure, но докато резервирам и вече беше заето за нашите дати. И двете вериги имат частни паркинги към тях.

# 564
Здравейте. И ние заминаваме в началото на другата седмица за Париж и кратко посещение в Дисни Ленд.  sunПрочетох най-внимателно първата страница, водих си бележки и вече всичко е уточнено и планирано, за което от сърце благодаря на всички, положили този труд да систематизират така чудесно всичко.   bouquet

Имам само един важен въпрос към тези, които живеят в Париж или тази седмица са се върнали от там:
Като гледам прогнозата за времето, ще е като тази седмиза - между 14 и 17-18 градуса.

Та въпросът ми е - с какви дрехи ходят в момента хората там? Колко дебело са облечени, става ли с нещо по-тънко или жилетка или трябва да взема за детето и по-дебело яке? И като стане по-топло, към 17-18 градуса, по сандали може ли да се ходи?

При тези жеги тук посто не мога да си представя и ще съм много благодарна за някакви насоки.  Flowers Bouquet

# 565
Със сандали не е препоръчително, дори и в по-топло време, защото много често вали, макар и за малко. За облеклото- ами индивидуално е, зависи кой колко е зиморничав...Но само жилетка не е добра идея според мен. Трябва да имате по някакво яке/ тренч, пролетни. С качулка по възможност, пак заради честите валежи. И не само за детето, за всички важи. Оня ден бях в Париж, с риза, тънка жилетка и тънко шлиферче /неподплатено/ ми беше добре към леко хладно.  Peace Представи си края на март, началото на април...Те и доста от дърветата още цъфтят тука  Tired

# 566
Подкрепям Фенси.
Аз си ходя с шлифер и блуза с дълъг ръкав Simple Smile

Сандали не бих сложила. Вали, пък и ще сте на места с много хора.

# 567
Фенси, Ивенце, благодаря за отговорите.   bouquet  Аз се надявах да мина с нещо по-леко, но явно няма да стане и ще трябва да си променя концепцията за дрехите .  Simple Smile

# 568
А някакви предложения за панорамна гледка ,но не от Айфеловата кула .. не искаме да се качваме на нея ,а някъде ,откъдето да се насладим на Париж+Айфеловата кула Simple Smile  Триумфалната арка отворена ли е вечер и има ли друг вариант ?

# 569
А някакви предложения за панорамна гледка ,но не от Айфеловата кула .. не искаме да се качваме на нея ,а някъде ,откъдето да се насладим на Париж+Айфеловата кула Simple Smile  Триумфалната арка отворена ли е вечер и има ли друг вариант ?

Триумфалната арка работи до 23.00 часа.

Общи условия

Активация на акаунт