АВГУСТИНЧЕ истинско бъди, в тема 32 се разпиши!

• 71 849
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • Кърджали
Когато искаш Simple Smile Все тая, може ден преди това да се разболее някое дете, може ден след това...Може и повече никой да не се разболее. Доза късмет Simple Smile
Дано да и хареса на Анди в новата градина.
Глупи, аз не знам какво да ти кажа...Наскоро заради дреболия се скарахме с мъжа ми, само защото съм си позволила да направя забележка на скъпоценният му племенник. Идеше ми да го пратя да си живее с племеника си тогава... Гледай да си спокойна.

# 211
  • София
Привет!
Ние бяхме на контролен преглед, уж се оправяме, но диването не иска да кашля, т.е. всичко си стои все още надълбоко и аз все го карам да кашля, за да успее да го изхвърли. Трябва и да се пазим да не лепне нещо друго, че ще е страшно. А наистина в такива моменти е много важно да имаш подкрепата на половинката си, защото иначе натиска е много голям, по телефона двете баби ако можеха цялата аптека на детето щяха да дадат, само и само да му минава на часа.
Пандичка, не са ни пускали изследване за свински грип, но във Вторник като почна да кашля, го усетих, че е по-различно този път и още тогава ми светна някаква лампичка покрай бързия процес, който стана при dyndla. Та в Петък като ни преглеждаха и доктора така заключи, защото твърде бързо се е развил процеса, пък и в близките 3 години не сме имали пневмонични признаци и нашия случай протичал по-тежко от типичния за сезона вирус. Но каза, че примерно от 120 прегледани за ден, около 10-15 са със симптоми на свински. Не ме интересуват честно казано свински, птичи и тем подобни, за мен това не е от значение, но явно върлува нещо, което е много агресивно към детския организъм.
По повод варицелата Гануша го е написала наистина процеса може да се удължи с месеци. Сега е карантина заради едно детенце, после ще дойде реда на другото, което се е заразило от последното и така може много дълго да продължат нещата. Според мен, ако няма кой да я гледа сега Анди я пусни или намери друга детска градина. Защото не е гаранция колко ще трябва да чакаш. Въпреки, че в доста градини сега има варицела.
Aлекcандрa, а колкото и да ми се смеят, че го ползвам за такива цели в интернет не намираш ли някаква информация за беленето на кожата или в някакъв форум. Снимай и пусни за съвет, има разни здравни форуми. То е малко нож с две остриета, трябва да отбереш инфиормацията, защото има всякакви дивотии писани, но може да попаднеш на нещо, което ти се струва най-логично като обяснение на случващото се. Успех и ви стискам палци  Hug
Глупи, аз съм чувала за нелинейната диагностика, но аз лично нямам толкова здрава психика, за да отида на такова нещо. На колежката и бяха казали всичко в най-малки детайли и определено се беше ошашавила, сега предполагам и е поразминало, но да ти кажат накуп толкова неща и то не толкова важни, т.е. не подлежащи повечето на лекуване, а просто разни дефектчета в тялото...
Elyah, дано на новото място по да ти хареса. Не знам от какво естество са ти притесненията, но щом е за благото на фирмата, значи все пак трябва да са помислили и за твойто, нали така, че ако е едностранно е доста нетолерантно.
tracy_t, с нова прическа ли си вече или фризьорския салон е сринат Simple Smile
giuli, защо да е егостично спирането на Сиси. Аз все още съм на мнение винаги когато имам възможност да си гледам Тедо си го оставям, така че като имаш вариант не виждам нищо лошо.

# 212
  • Кърджали
ra_iv, всъщност бях минала през интернет, там май основно като причина бях срещнала липса на витамини. Не, че не яде плодове, ама викам вече че е възможно и това да е причината. Та утре сутрин ще и купувам и някакви витамини. Предишния път лекарката и беше изписала рибено масло, чудя се дали да взема пак тях или да и взема мултивитамини някакви. Чудя се кое е по - удачно. Плодове, разбира се, че ще яде, даже тия дни гледам да и увелича количеството плодове. Лекарката да я питам,ще измрънка "както си решиш", ама то усещам, че утре и без това с нея ще се скараме....
Отивам днес да взема Кати от детската. Едната леличка /учителката я нямаше/ ми каза че са идвали на проверка от ХЕИ, и докато са били там са чули няколко деца да кашлят.Кати подкашля от време на време,вярно много рядко, но някаква дълбока кашлица вади. Та са казали тези деца да се лекуват в к ъщи и като оздравеят напълно тогава да посещават детската. ОК, и така трябва да е. ОБаче тук опираме до момент с лекарката, която всеки път казва "Ама тя ходи на детска, нормално е". И усещам че утре пак ще каже същото, плюс "Ами дръжте си я в къщи". Детето обожава детската градина, не може ли просто да помогне да се излекува напълон, вместо да ми дава такива акъли...Утре ще я закарам при лекарката, да видим какво ще измъдри... Все пак поне за тази седмица проключи с детската градина. Ще се опитаме напълно да излекуваме тази кашлица. Макар, че ако питам лекарката ще даде една бележка че е здрава, за да не се занимава...
Спомням си някои от рецептите за кашлица които бяхте споделяли.Утре ще купувам ряпа да го опитаме...
Не, че на мен ми е някакъв неземен зор да ходи на детска, но детето си я обожава. Когато е болна, всяка сутрин ми обяснява как вече не е болничка и да ходи. Вчера казвах на баща ми  че това дете не е нормално - нормалните реват, че не искат на детска, тя реве че иска на детска.

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 17:18 от Aлекcандрa

# 213
Янче, Дани като му изби първата пъпка, след това избиваха 4-5 дена още, точно на 7 ден след като му изби първата пъпка вече излизахме навън, доктоката каза, че е заразен 2-4 дни преди да му избие първата пъпка и 2 дни след това. Каза да очакваме 14 дена след избиването на пъпката да се зарази и Томи. Точно след 13 дена му изби първата пъпка и на него. При сестра ми и нейните две - абсолютно същото - 14 дена след избиване на първата пъпка на каката, избиха и на малката. Заразни са точно 5-6 дена (няколко дни преди и след избиване на първите пъпки, това ми го обясни докторката много подробно). Няма гаранция дали в градината има все още заразни и дали ще се зарази, но аз бих ти казала да я заведеш. Няма смисъл да чакаш, а ако се зарази - зарази. Около 10 дена след това ще трябва да си седите вкъщи. Дани му изби пъпката в сряда, на по следващия понеделник (тоест след 12 дена) го дадох на градина.

Ра_ив, с нова прическа съм, даже смятах да се снимам, но докато се добера до вкъщи и мина преди това през градината, ме обрули вятър, сняг и студ и от прическата нищо не остана. На всичко отгоре не можах да си избера цвят да се боядисам, затова не се и боядисах изобщо  Joy Joy Joy Просто реших, че нищо няма да ми ходи  hahaha hahaha и си спестих парите Simple Smile

# 214
Ра-ив, за откашляне можеш да правиш дихателните масажи или някоя от бабешките рецепти. Оправяйте се бързо. Наистина много деца финишираха с пневмонии, добре, че вече Тедо е по-добре.

Янче, и в нашата група има карантина . Аз пуснах Белослава, защото карантината наистина ще се точи до лятото. Ние сме от Коледа. Първо беше едно дете в цялата градина и точно един ден преди края на карантината започнаха едно по едно да се разболяват и деца от други групи. Сега 6 групи са с карантина и няма изгледи скоро да приключи. Но в крайна сметка все някога трябва да се изкара тази варицела.

Гануши, не сме спрели сингулара и фликсотида, но сега прибягвам до хомеопатия само при остри състояния или при пристъп. Основното лечение ще го започваме в края на пролетта, когато така или иначе спирам лекарствата за лятна почивка. Сега ги спирам само за няколко дена, докато пие хомеопатичните, както беше при грипа и после пак ги започвам. В разгара на сезона в никакъв случай не бих спряла изцяло лекарствата. А и намирането на точния хомеопат е дълъг и труден процес. Но престрашиш ли се да започнеш, докато сте на хл, детето трябва често да се следи от лекар, защото знаеш колко бързо могат да се влошат.

# 215
Момичета, реших днес следобяд да си я заведа в новата градина. Абсолютно сте прави, че карантината може да се проточи, а аз така или иначе в сегашната градина съм казала, че сме до края на месеца. И в крайна сметка, ако се разболее, по-добре сега да е. Важното е, че няма да си стои вкъщи 20 дни, както си мислех, а само десетина.

Ра Ив, мисълта ми беше друга. Този свински грип ми звучи стряскащо (макар че в същност не било толкова страшно) и мислех, че си направила някакви изследвания, които да потвърдят/отрекат. Както и да е. Сега как е Теди? Напълвно съм съгласна за пълната подкрепа на половинката. Аз съм много щастлива, че с мъжа ми сме на едно или сходно мнение за почти всичко, свързано с отглеждането/възпитанието на детето. Но дори да се разминаваме, и ако моята позиция е една, а на майка му друга, с която той да е по-съгласен, никога няма пред нея да покаже, че е съгласен с нея. Деликатно ще премълчи, а после ще го обсъди с мен. Но така или иначе и да се разминаваме, почти винаги успявам да го убедя да стане по моя начин.  Joy Е, разбирасе гледам и аз да се съобразявам ... от време на време.  Mr. Green

Шайнче, Hug Отдавна се каня да ти пиша по повод предишен твой коментар, че Бела нямала стойка, тяло или каквото там каза за гимнастичка. Това въобще не е от значение. Идеята е точно с гимнастиката/балета да се офоримят тялото и стойката. Там, където тренира Анди има доста момиченца, които са си направо пухкавки, но вече личи как лека полека телцата им се променят. На тази вързраст все още телата на дечицата са неоформени, но най-бързо се поддават на оформяне. Разбира се "не от всяка клонка става свирка", но пък на мен специално въобще е ми е целта Анди да става световна шампионка или пък да няма ц*ци и да тежи 45 кила.  Mr. Green Важното е да се спортува, при това нещо, което носи на децата ни удоволствие.  Hug

Трейси бях ти писала нещо на лични във фейса, сигурно е си го видяла или не си имала време, ама да знаеш, че се оправих.  Hug

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 08:29 от ♥Пандичка♥

# 216
  • Варна
Шайн, мерси! Hug Ще пробвам на лято с хомеопата да видим как ще е, аз бях ходила при една много прехвалена тук във Варна, но не бях доволна от нея, то и това е трудна работа да се довериш изцяло на някой, но определено ще пробвам, защото не виждам вече друг изход. При нас пристъпите са само и единствено зимата, лятото не получава, много странна работа. Другото, което забелязах при моята мома, е че тя не хваща често вируси, т.е. температура да има 2-3 пъти годишно(при пристъп никога няма температура), за мен е с алергичен ринит(който обаче не мога да хвана още от какво се обостря), оттам всичко слиза надолу, задръстват се дробчетата и прави спазъм.

Алекс, какво стана с вашите кожни проблеми, оправи ли се Кати?

Да ви разкажа една случка с нас, преди две седмици малката сутринта ми казва, че я боли отвътре ноздрата, позачудих се аз, но нищо и така минава цял ден и вечерта пак ми казва, че я боли, че и прави опити да реве, пръскам и Стеримар и я карам да се издуха, аз и запушвам едната ноздра, като я карам да духне от другата и тя като я натиснах и почва да реве, викам си я да и светна вътре с фенерче да видя за всеки случай, и нещо ми блести newsm78, поогледах по-внимателно, а тя да вземе да си вкара едно малко топче от гердан в носа. Shocked #Crazy Направо изтръпнах, как не съм и го вкарала навътре като съм пръснала Стеримара незнам. Щяхме да ходим на доктор да и го вадят, но тя явно се стресна какво ще и правят, издуха се супер силно и го изкара. Laughing Направо вече незнам какво да очаквам от това дете, откъде и ги ражда такива неща мозъка незнам. Mr. Green

Офф, момичета, какво ще става с тази наша мила родина, направо вече взех да се плаша, некадърни и алчни до безбожност политици, объркани хорица на улицата, които не знаят какво точно искат, но го искат веднага, направо вече сериозно взех да се замислям за емиграция.

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 12:54 от Гануша

# 217
  • Кърджали
Привет и от нас!
Нищо ново при нас. Като че ли и малкото кашлица дето я имаше спря. Ако в понеделник май кажат, че в кашляла, вече ще е от дразнител там.
Гануша, ами като че ли кожата и започна да се възстановява. Беленето спря, сега остава само да се възстанови. Като че ли крема Здраве и повлия добре. Има някакви сърбежи от време на време, струва ми се че и едни ситни пъпчици, но знам ли - може и аз  вече да се взирам прекалено. Имам съмнение, че антибиотици го провокират, може и съвпадение да е последните два пъти. Тя от бебе имаше лишеи, пъпки, появяващо се от нищото, но лекарката все ми обясняваше, че нещо я било полазило, въпреки че какво ли може да я полази в кошарата. Може би още тогава трябвало да вземем мерки.Важното е, че сега овладяхме положението. Взех и хидратиращ крем на Бочко, и рибено масло от вчера. Та така, стига съм досаждала с нашите кожни неволи.

# 218
  • Sofia
Привет!
Ще попиша малко, пък не знам до къде ще стигна...

Панди, много се смях и аз с твоята рибена супа...  hahaha Има за какво да я споменават близките ти. Ама си била и ти калпазанка...  hahaha Дано Анди бързо се адаптира в новата градина. Щом като не сте доволни вече от тази наистина няма смисъл да я държите там и да търпите подобни неща. В крайна сметка това са нашите деца и искаме най-доброто за тях, няма място за оправдания и примирения с разни ситуации.

Трейси, браво че отново сте се справили с боледуването без лекарства!  Hug

Олеле, Поли, ако на мене ми се случи това, сигурно и аз ще се страхувам вече да чакам с висока Т.  Shocked Знам че е опасно наистина, мен затова и си ме е шубе де, нищо че се правя на много смела, ама съм с термометъра през 10 мин. и ме е страх да го извадя, да видя колко показва. Като лудите съм в такива моменти... А Соня какви бели ти правиииии..., ужас. София ми е ината, но беладжийка определено не е. Пази ми чисто и не рисува никъде. Е, има само на едно място в един ъгъл на стената в кухнята, но това беше инцидентно, по принцип не прави такива неща. И като оцветява даже си слага подложка отдолу, да не надраска масата. Пази детето, не мога да се оплача в това отношение.

А за тръшкането - София отдавна го мина този период. Беше малка още като започна да се тръшка, но сякаш бързо й отмина. Сега понякога ми се сърди в магазин, че не съм й купила нещо, което си е пожелала, но й обещая друго нещо и бързо й минава. А сякаш и ината вече леееекинко й намалява. Преди беше нещо страшно... Вече усещам че има промяна, станала е някак по-сговорчива и по-леко минават нещата. Даже хомеопатичката ме пита след еди кое си лекарство усетихте ли да има промяна в поведението й, стана ли по-добра, по-спокойна. Та така, нашата лекарка освен че ни лекува болестите, лекува и инати, и тръшкания.  Laughing Аз малко и като психолог я ползвам.

Джули, за много неприятни ситуации разказваш в ДГ. При нас до сега не е имало такива и даже веднъж София си измокрила ръкавите на блузката, докато се миела, бяха я преоблякли и после, като й изсъхнала блузката, пак са й я сложили. Това тя ми го разказа и видях че е така, защото блузката, която бях сложила в раничката за преобличане, беше разгъната и сложена по друг начин, та познах че е пипано и попитах София. Наистина и аз ги гледам, че нашите дечица в групата ходят самички до тоалетна, а през това време госпожата е с останалите дечица в групата, та ако има инцидент във ВЦ, тя няма как да разбере, ако не й каже някой или не потърси закъснялото детенце. Но и аз се чудя понякога колко ли е трудно да се грижиш за всички тези деца едновременно и да обръщаш внимание на всички. Голяма отговорност е! Особено когато още са малки, като нашите.

Леле, Диндла, милите.... Много боледуват дечицата.  Sad Побъркали са го Алекс от АБ. Определено ще трябва да си поостане у дома, да закрепне малко. Дано и бебето не се разболее пак, че и тя нали е след пневмония.  Praynig

Ставам, че трябва да се приготвяме за пътуване до Кюстендил. От там пак ще се включа и ще си допиша.
 Hug

# 219
Ганушке, да те успокоя с топчето и на нас ни се случи.
Само че при нас беше малко по-различна ситуацията.
Марти се кефи на боклукчийските камиони и мама беше донесла играчки с бонбони вътре, но ние му казвахме че са топчета и той си играеше без да ги яде. Ползваше ги за боклуци. Никога не е проявявал интерес да пъха в носа каквото и да било и затова не съм се притеснявала. отделно и винаги има някой от нас до него.
Та един ден си седим с кумата и той си играе до нас, ставам до кухнята и кумата му вика : марти ти какво правиш, какво има в нослето, а той се свил на дивана, и покзва палеца си целият в кръв, от едната ноздра му потекло кръв. Ама това става за минута. Аз се уплаших че си е разчоплил носа, а той се стресна и почна да плаче, и аз го питам какво има той реве боли ме, има боклук и не мога да зацепя какво ми говори. Спряхме кръвта и му казах да духа силно. Сетих се за маркуча за прахосмукачата и веднага го пуснах да ги издърпа. Успокои се милото, явно усети че има нещо и аз на най високата мошност прахосмукачаката и го издърпах. И тамън спокойна и той вика и в другото има. Там пък заврял две. Явно като се е усетил че е направил беля е решил с пръсче да го извади и така е потекло кръв. Извадихме и от другото носле и после изхвърлих всичко като му обясних че следващият път чичо доктор ще му отреже нослето да го извади. Беше ме страх да кажа на мъжа ми, но толкова се бях уплашила, че му казах.
Оказа се че предната седмица при него се е правил че ще го пъха, но той като се скарал и не го пъхал. Скарах му се и на него, че не ми е казал и така. побелях с още 5 косъма за 5 мин.

Целувки и до скоро момичета

# 220
  • София
Добро утро!
Леле, много ме е страх от топчета и палави малки ръчички!
Александра радвам се ,че беленето се е поуспокоило!
Диндла как сте?
   Момичета, ние утре заминаваме на гости и почивка на наши приятели. Надявам се всичко да е наред и да се върнем здрави и щастливи, отпочинали и пълни с нови емоции и впечатления,а и пълен апарат! Сиси отива на ваканция при бабите,ние сме от родителит,е които не си вземат детето,когато става въпрос за излизане извън страната, малка е още според мен! На нея сме и запланували един Дисниленд, ама по-нататък,хем да разбира и помни,хем и психиката и да е по-стабилна!
Ще ви чета след 8ми Март!

# 221
Здравейте. Хвана ме отвратително свиреп грип. Пазете децата и себе си, защото върлува нещо наистина ужасно!  ooooh!

В петък ме повали буквално за часове. До вечерта Т се вдигна до 39,5, в събота вечерта до 39. Постоянно свалях, вдигах, сваляхм, вдигах. Що пот, смяна на дрехи и тресене от студ падна не е истина. До вчера не можех да стана от леглото, освен за 00. Никакъв апетит. Като видях акъде въррвят нещата още вечерта в петък изпратих Андреа и свекърва ми при родители ми. Мъжо се грижеше за мен като за малко дете. За първи път се налага и да си взема и болничен. Моля се само да не съм успяла да заразя Анди, а и свеки и мъжо. НО за съжаление в събота и неделя вечерта Анди също имаше 37,4-37,6. Не е истина вече. Cry Засега мислим, че вероятно не е от моя вирус, а от сливицата, тъй като през последната седмица обичайното й състояение със запушения нос и хъркането се върна. Майка ми е дала нурофен (без да ни пита - Глупи ето че ми се случи и на мен подобна ситуация). Малко се подразних, тъй като тя знае, че до 38 не давам Т-понижаващи. Казах каквото мисля, помолих повече това да не се повтаря. Но въпреки всичко точно сега не искам да се карам и сърдя, тъй като хем ми гледат детето по моя молба, хем знам, че са го направили от страх, знаейки какъв тежък грип карам в момента. А и след 3 дни трябва да започне в нова градина и правим всичко възможно да я опазим здрава. Както и да е. Дано не се разболее!  Praynig

Жули, приятна почивка! Благородно завиждам и се радвам за вас. Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 09:41 от ♥Пандичка♥

# 222
Привет и от нас!Ние се завърнахме от почивка.Изкарах ме си страхотно,карахме шейни и ходихме на места които не сме виждали,като Кръстова гора,Чудните мостове,Тригратското жрило,Дяволското гърло.Вместо в събота се прибрахме в петък,че Митачко нещо се разболя,бяха му се намокрили крачетата в пещерата,а и там беше доста влажно.Започна с ужасна кашлица и мен ме достраша и си викам "айде към Бургас при нашата докторка".Там единственото което му направих е масаж със свинска мас ooooh!,но му подейства добре.Докторката каза,че е много добре да го масажирам с мас когато е настинал.В петък вдихна Т,но на другия ден беше добре.Сега остана упоритата кашлица,но си краднах една рецепта от Хариела и ще я правя като стане,че да пие.После ще ви чета исках само да ви поздравя на бързо.Дано няма болни,а ако има бързо да се оправят,че иде Баба Марта трябва да сме здрави.Чао

# 223
  • Кърджали
И ние лекуваме кашлица. То си кашляше детето от времее на време, но от снощи така се усили тази кашлица... Сутринта и направих сироп с кола, лукчета и орехи. Да пробваме и него. Химията засега я пратих  да си почива, писна ми от нея....
Янче, оздравявай бързо...

# 224
  • Sofia
Привет!
Не успях да пиша от Кюстендил. Нещо лаптопа на свекитата се опитва да се скапе и само ви прочетох. Нервите ме хванаха, докато напиша два реда и се отказах.

Панди, скоро да оздравяваш. Явно Калифорния ли е, Виктория ли е, не знам, но е доста лош вируса. И сестра ми, и племенника го карат в момента, та постоянно ми описват колко ужасно се чувстват. София изкара нещо, ама и аз не знам какво беше, само знам че беше със зверска кашлица. Дано Анди да не се е заразила.  Praynig

Рибке, браво за хубавото изкарване и дано при Митето да не се усложнят нещата.  Praynig

Джули, приятно изкарване на почивката!

Алекс, да кажеш после как действа този сироп.

Гануши, да ти кажа и за моята мома София. Първия път си набута в едната ноздра памучен тампон. Аз й викам духай, тя го засмърква още по-навътре. Още не може да си издухва носа моето дете и не знам как да го науча, какво ли не опитвах и не показвах, не прихваща и това е. Ошашкахме се у дома, беше 12ч. вечерта, къде да я заведем освен в Пирогов. Аз я наплаших и тя реве, хем я е страх, че има нещо в носа си, хем я е страх от лекарите, има спомен като й шиха пръста. Най-накрая успях лека-полека с една клечка за зъби да го закача и да го издърпам, та й се размина лекаря. Наскоро беше втория път - набутала си в ноздрата семка от мандарина. Та пак същата ситуация се разигра с рев и караници. Тя се паникьосва и я вкарва още по-навътре. Е, успяхме и този път да се справим, като някак си и аз не разбрах как, но й натисках едната ноздра и я карах с другата да духа, изскочи семката навън. От къде й ги ражда главата и на нея тези неща ... Хем има уплах от първия път и пак го прави...
А за нашата мила държавица не ми се говори...  Close Горките ние... Само се опасявам да не стане още по-лошо, отколкото е...  Praynig

Да ви питам - вашите деца повръщат ли, когато са на път? На София понякога й става лошо в кола и е повръщала, не винаги стига до повръщане, но й става лошо. Имате ли някаква идея как можем да го предотвратим това? Давам й дъвки, бонбонки, но понякога не помагат.

Общи условия

Активация на акаунт