АВГУСТИНЧЕ истинско бъди, в тема 32 се разпиши!

• 71 845
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Сега мисля да спра баткото от градина поне до март, че с тия три пневмонии от януари.........

Вярно ли е направил 3 пневмонии от яуари само той???  #Crazy Ужас! Това е много сериозно и също те съветвам поне месец да стои детенце вкъщи. Praynig Дано бързо се възстанови, а и дано малката не се разболее отново на градината.  Praynig Нали и тя изкара пмевмония?  newsm78

Трейси, знам, че на други места, особено в "по-западната" Европа, имат доста по-различни методи за отглеждане на децата. Но това със спането на земяната е едно от нещата, които не разбирам. Не за друго, а защото според мен където и да се намираш, колкото и топло и затворено да е отвсякъде, легнеш ли на земята, винаги се усеща течение.  Thinking

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 07:02 от ♥Пандичка♥

# 196
Здравейте момичета.

Диндла, оправяйте се бързо и дано вече няма пневмонии и гадости. Той сега и организма му е отслабен и ако бебе донесе някакъв вирус може пак да го хване. пази го много.

Пандичке, интересна детска градина си имате. Аз си мислих, че нашите са идиоти, ама в държавната иди дойди. Но за частна пари да им даваш и да правят така с децата, това е недопустимо. Хайде дано всичко е наред и бързо да привикне Анди.

Джули, ти мислила ли си да я местиш в друга детска градина. Вашите просто са фаворити по негледане на децата. Какво е това нещо не знам.
Аз септември месец попаднах на една статия в блога на Василена Доткова, много ме кефи тази жена. Та тя описва как са нещата в детските градини в Швейцария. Мислих да предлагам на директорката и ние да правим така.. ама в нашата забутана детска градина и тези майки няма шанс. Та те на родителската се ядосваха за какво им губят времето и искаха само да кажат колко пари да дават и да си ходят. Там, имат адапционен париод като родителя остава с детето докато то е готово да се раздели с мама или тати. Ще намеря статията и ще ви я пусна.

Ние сме добре, като изключим нервите. Може би аз сега съм прекалено чувствителна и приемам всичко в повече, ама тия моите свекър и свекърва ще ме съсипят.
Първо за плешивите петънца дето ви казвах искат да го заведат на лекар, аз не искам, защото детето си има родители, ако се води на лекар ние ще си го водим.
Днес му купил свекъра пробиотик, за да ака редовно. А той ако се храни равилно и пие достатъчно течности си ака през ден което мисля е нормално. Без да ме питат ще ми дават неща на детето. Използват като ме няма да казват и да манипулират мъжа ми и аз като не съм съгласна ставам аз лошата през неговите очи. Ама кажете ми аз ли преувеличавам или това са решения които ние трябва да вземем. Какъв е той да ми купува и дава пробиотик на детето.
Лошото е че не им вярвам и се притеснявам, че ще го направят и без да ни кажат и не знам какво да направя. Как да се справя с тази ситуация, да не съм лошата в очите на мъжа ми и да съм сигурна че те няма да посмеят да направят каквото и да било без наше разрешение.
Не искам аз да говоря директно с тях, защото толкова се нервирам че краката ми се подкосяват и се притеснявам че е лошо за бебето. Ох не знам вече, помогнете ми със съвети

Хайде че пак прекалих с многото писане
До скоро

# 197
  • София
Здравейте!
Както писах в Четвъртък и Тедо се разболя от вируса- висока Т и кашлица. В Петък отидохме на лекар, който констатира пенвмонични хрипове, който вероятно били причинени от свински грип и ни изписа някакъв супер силен АБ. Какво изживях следващите 24 часа, като емоции си е за моя сметка, но бях някакси убедена, че това дете дето не е лекувано с лекарства и имаше силата да дивее може да е зле, но има и друг начин да се оправи. Та така проведох разговори с 4ма хора, който разбират, заведох го след едно денонощие отново на преглед и мисля, че взех правилното решение. Почти се е оправил, сега го пазя да не се влоши, че смятам, че е важно. Написах го това, не заради другото, а защото едно мнение обикновеннио не е обективно. Рутинен преглед, дори и от добър лекар не винаги може да даде най-правилния подход. Така, че много търсене и ровене си трябва и никога примирение Simple Smile
dyndla, това което се случва с детенцето ти се нарича безоотговорност и престъпност и то на ваш гръб. Просто не ми се коментират лекарите, но това трябва да си голям бездарник, за да постигнеш толкова боледуваници на едно дете.
Пандичка, дано новото местенце и хареса на Анди и там се чувства в свои води. За спането на пода само да кажа, че в коопериатива матрачетата бяха на пода. Много пъти съм лягала до децата за да ги приспивам или просто да си поспя  Crazy та не съм усещала каквото и да било течение. Не е ганация, че като е на пода има движение на въздуха, зависи от различни фактори.
Глупи, не се нервирай за дребни неща, за теб вероятно са си важни, защото те едно по едно се събират, но така или иначе не можеш да промениш свекъра и свекървата си. Аз до сега 2 пъти съм оставяла Тедо на майка си за по 3-4 дена и колкото съм и говорила, и колкото сме си кръв и би трябвало да сме еднакви е все си прави нещата на своя глава и някой от тях не съвпадат с мойте виждания. Едиствения изход да няма дразги е детенцето да си го гледаш ти, иначе трябва да се примириш  Confused тъпо, но това са мойте наблюдения.

По повод това с чуждите детски градини и практиката там, дори и да ги предложиш на вашата директорка това няма как да се случи. Проблема в Бг са още в основата, законите и чиновниците. Няма как да се допускат родители в градините, заради строгите изисквания от ХЕИ. Да не говорим, че има и 1000 други наредби и закони, който вместо да правят нещата по-добре, те ги втежняват. То за това е и таз борба за кооперативите, защото не са регламентирани законово нещата, а пък и тез от министерството не искат, защото никой няма да бъде облагодетелстван от съществуването им освен деца и родители.

# 198
Глупи, поставих си ситуацията и чисто първосигнално, би ми станало неприятно моите родители или свекърва ми да дават неща без мое/на мъжо съгласие. Но като се замислих, все пак зависи от "нещата". Пробиотика евентуално само би могъл да помогне, особено, ако Марти има нередовен стомах. Не е като да дават АБ или дори температуропонижаващо без да ви попитат. Може би от други неща са ти се насъбрали работи, а може и да си по-чувствителна заради хормоните, но опитай да не влагаш излишни негативни емоции, особео за такива дребни неща. Дори да искат да го заведат на лекар, пак е от добри подбуди, а в крайна сметка ти не си длъжна да се съобразяваш с чиито и да е съвети. Все пак това е твоето и а мъжа ти дете, не на баби и дядовци.  Hug

Ра Ив, свински грип?  Shocked А все пак пусна ли изследвания, които да отрекат или потвърдят "диагнозата"???

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 11:40 от ♥Пандичка♥

# 199
  • София
Момичета, в нашата градина е плъзнала Варицелата. Карантината се лепи по групите от ноември месец, но сега се появиха и деца от нашата група. Децата са заедно от яслената група и повечето са боледували,но ние сме от тази есен с тях и не сме я карали. Та от срах, спрях Сиси днес. Егоистично или не,аз не съм я карала и ме  страх за мен,не е момента сега да я караме двете.
Надявам се да ни отмине ,че... изтръпвам само при мисълта #Crazy
Глупи ами не, не искам да сменяме градината. НА 5мин е от нас, аз положих доста усилия да се превестим там,друго  е като е близко.
Ще ми се Сиси да е по-нахлна и да си казва при проблем. Тя е свенлива,тиха и послушна, даже като разместват по леглата деца,които си приказват,нея и слагат като буфер , да няма приказки и шум  Laughing
Диндла леле,аз ще се побъркам на твое място! Не ги пускай на градина,вземете детегледачка при възмоност!

# 200
здравейте момичета,
ние сме що годе добре,Тонката нещо се опитва да се разболява,но дано се размине.
Жули,в наща градина също върлува Варицела още от януари,но до групата на Тони още не е стигнала.Аз не мисля да го спирам моя от градина ако дойде варицелата и при тях,по-добре сега да я изкара отколкото на дърти годии когато ще е много по трудно и тежко. Wink
Глупи,ох мила,до болка познато,моя съвет е да седнеш и да им кажаш директно в очите какво мислиш,само това е оправията,ако ли не стискаш зъби и си траеш,нали знаеш-средно положение няма Hug
Дундла,бързо възстановяване на Алекс,и дано повече да не боледува така Hug
Пандичка,бързо адаптиране на Анди в новата градина

целувки и поздрави на всички Hug

# 201
Глупи, и моята свекърва даваше така на децата сладки разни без да ме пита, но й казах направо в очите, че не желая да го прави и тя прие моето желание. Дано се оправят нещата при вас.

Само да ви кажа за Варицелата- наистина е по-добре да я изкарат децата сега. Казвам го от опит, ще ми се Дани да я беше изкарал дори още по-рано. Сега на него му останаха много белезчета, бели петънца където са били пъпчиците, може би я е карал по-тежко, незнам. Но Томи я изкара в пъти по-леко, няма абсолютно никакви следи, за разлика от Дани. Затова - колкото по-рано, толкова по-добре....

Аз отивам днес на фризьор (как се хваля само, а? Ама не съм ходила от повече от година, дано само дребното заспи в количката, че иначе ще настане хаос във фризьорския салон  Joy Joy Joy)

# 202
  • София
Привет и от мен   food010 Coffee

На бързичко да се разпиша преди да съм започнала усърдната работа  newsm53

giuli, аз бих го оставила да кара всякакви шарки. Не знам аз самата дали съм ги преболедувала, ама верно по-добре рано, от колкото късно. Иначе за грижите в градината ..... ами няма пълно щастие и съм се примирила. И Пандичка не е доволна, въпреки че плаща, и ние не сме.
Снощи примерно Марти измрънка, че бил смотаняк  newsm78 След опити за незабелязан разпит  май се оказа, че госпожата му казвала така, щото не можел да се облича сам  newsm09 Чудя се какво да мисля и какво да правя. Не знам каква е истината и дали тя го е казала ( тя е малко цапната в устата, примерно едно от другите деца го нарича бебе - най-малък е от всички и в началото дори трудно говореше). Обаче и те взаимно да си разменят подобни епитети и може някое дете да му е казало нещо и госпожата да се е намесила и ... знам ли и аз. Не искам да се карам с нея и да я обвинявам, щото още 3.5 години ще се гледат с Марти, но не искам и подобни определения да се лепват на детето ми.  newsm78 Какво да правя сега?

ra_iv, възхищавам се на твоя ентусиазъм и смелост да не употребявате лекарства. Дано се оправи бързичко Тедо. Мого често диагнозите и леченията на докторите се различават толкова много, че чак се плаша.

Глупи, много те разбирам и това което мога да ти пожелая е да не се ядосваш - просто такъв е живота. Родителите ни все още не могат да приемат факта, че вече можем сами да вземаме решения, независимо от тях. Като съвет мога да ти кажа следното (на мен ми бе даден от професионалист този съвет) - не ги обвинявай, защото никой не обича да го обвиняват, особено като си мисли че прави добро. Просто им разкажи им за твоите чувства - че се чувстваш наранена, защото примерно са пренебрегнали твоите желания, че сега си много емоционална, щото еди кво си, че си обидена, огорчена, наранена .... и дори че се карате с мъжа ти и каквото там имаш да си кажеш. Но не ги обвинявай, а говори за твоите чувства.
Така сами ще прозрат всичко и няма да заемат отбранителна позиция.

Пандичка, много неприятна  е цялата история с градината. Не стига, че си плащаш, ами и не получаваш това, за което си платила, че и искат на практика да те изгонят. Дано се адаптира Андичка бързо на новото място.

Аз скоро ще се местя на нова позиция и също бях ядосана, гневна, бясна, обидена, на ръба да напусна и какво ли още не. И си го казах - всичко това - директно в на шефа. Не ми се разсърди, извини ми се много пъти, че предизвикали подобни негативни емоции у мен, но в крайна сметка нямало начин - трябва да се преместя, щото благосъстоянието на фирмата зависело от мен  ooooh!

Такъв е животът. Хубав и здрав ден на всички.   bouquet

# 203
  • София
Аз само да вметна за варицелата- не разчитайте, че по-рано е по-добре. Казвам го от личен опит, от няма и година време- мъжът ми на 34 години- малко пъпки, два дни с 37С температура, кукуряк! Аз на 30г- 5-6 дни с 39С, пъпки навсякъде по тялото, в гърлото, устата, интимни части. Детето - 6 дни с 39-40С, излизаха му буквално пъпка върху пъпка, общо правеха нещо с размерите на лешник. Такива само по лицето имаше поне 5-6 на брой. Кошмар. Ако можех да му го спестя- щях.

# 204
  • Варна
terpsyhora, прочетох какво е станало с малчо и направо изтръпнах, как е сега, добре ли е? Ти кога ще разбереш пола на бебенцето, да се похвалиш, ей! Grinning

Глупи, много мило ми стана и на мен, като прочетох за помахването на бебчо! Да се похвалиш и ти за пола, когато разбереш! Simple Smile

dyndla, надявам се вече децата да са добре и да не виждате скоро болница отблизо!

Шайн, вие като сте с астма и съответно и на хомеопатично лечение пиете ли Сингулер/Ефира? Защото аз се замислям за хомеопат, но ми казаха, че трябва да спра всякакви такива лечения, вкл. Ериус, Зиртек и прочие, а не съм сигурна, че при получаване на пристъп ще мога да удържа без урбазон примерно, много ме е страх с това дишане, като я виждам на моменти как едва диша.

За варицелата, според мен е строго индивидуално и си зависи от конкретния организъм, Дарито я изкара на 3 годинки някъде, въобще не я усетихме, мисля че нямаше температура, пъпки също нямаше много, въобще не се е чесала никъде.

За родителите и свекърите - нашите са изключително изпълнителни, явно ги е страх от мен Mr. Green Whistling, не дават неща, които не давам аз(тука мисля, че голямо значение има и астмата, защото ги е страх да не направи пристъп от нещо, което ще дадат без разрешение Laughing), но е важно, че и с мъжа ми сме на едно мнение и те като срещнат отпор и от двете страни и не си позволяват много да не слушат. Не, че няма някакви изцепки, като това да я лакират примерно ooooh!, но това някак по-лесно го приемам, аз основното, за което бих мърморила е храненето(включително и за това да не я тъпчат, ако не и се яде, защото знаете мнението на по-старото поколение, че едва ли не ще умре от глад, ако си изпусне обяда примерно Laughing) и разглезването и угаждането на всяко едно желание, иначе имат свобода за друго. Mr. Green

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 13:31 от Гануша

# 205
Момичета, във връзка с Варицелата искам да попитам за мнение. Този петък исках да заведа Анди в новата градина, да я види, да се запознае с децата и персонала. Но снощи директорката ми писа, че карантината им е чак до 3ти март включително (явно пак някой се е разболял и периодът се е удължил). Та ми каза, че то 4-ти март няма как да зпочне, освен на наша отговорност... Изхождайки от мисълта, че по-добре сега да я изкара, мислех все пак да си я заведа в петък. Но се замислих, че ако се разболее, не трябва ли да стои вкъщи 20 дни? Съответно хем трудна работа с гледането, хем пък и тамън да сме платили месечна такса и да я няма цял месец няма логика.  newsm78 Та въпросите ми са:
1. Колко дни след като си бил на място под карантина можеш да се разболееш (това и за мен питам, че бях в градината без да ми кажат преди това, че са под карантина)
2. Като се разболееш колко време тябва да се изолираш от света?

# 206
  • Кърджали
Янче, до колкото знам инкубационният срок е около 20 дена. Демек до 20 дена се очаква включване...
Карантинния срок, изолирането от света, не е 20 дена. Поне на нас лекарката ни каза 10 дена. Вярно, че понякога и след 10-тия ден има следи от варицелата, но вече не си заразен.
Толкова си спомням от нашия опит с гадината.С ден - два - три е възможно да се бъркам, знам ли...
Ние сме... и аз не знам как сме. Това пусто белене на кожата не минава и не минава. Че дори сега и стъпалата и се белят. Тази седмица ще я водя пак при кожния лекар, да видим какво ще каже. Не че ми вдъхна особено доверение, но точно в момента нямам възможност да я водя на частно за още едно мнение. След това на своя глава ще и взема някакви витамини и кремче/ако не смени това, което и беше изписал, че то изобщо не действа/ и да видим какво ще стане...Дано успеем да го оправим, пък появи ли се отново ще се търси пак кожен лекар...

# 207
  • Варна
Пандичка, това че карантината е до 4 март нищо не значи. Grinning Обикновено карантините в градините се влачат с месеци. Инкубационният период е 23 дни и се разболее едно-две, тъкмо идва края на карантината, разболеят се още едно-две и така се влачи сумати и време. След избиване на пъпките е около 10 дена престоят вкъщи, общо взето като спрат да излизат нови пъпки и се пукне и последната детето вече не е заразно, като го дават че най-заразния период е 2-3 дни преди да избият пъпките.

# 208
Мимичета, благодаря ви за топлите думи. Аз явно много бях подпалила тогава и затова така реагирах. Не съм говорила с тях, но обясних на мъжа ми защо не съм съгласна да правят така. Той вика, "те ми дуднят, ти ми дудняш, накрая ще си купя водка" хахах милият и той е буфер между всички. Аз ще си го заведа на лекар за косата, а за акането, с внимателни хранене всичко е наред, Макар и пробиотик, не мисля че просто така може да си купиш някакъв без да се консултираш кой е най-подходящ за детето.

Ра Ив
, много се радвам че сте устискали без антибиотик, аз вярвам в алтернативното лечение, но не винаги успявам да устискам. Отделно и мъжа ми е привърженик на традиционната медицина и като съм притеснена и ме натисне и той.. се отказвам.
За Варицелата при нас има карантина от декември, сега последно беше до 1 март, не знам дали ще продължи след това. Мъжа ми иска и март да остане у дома, за да не носи вируси вкъщи и да ме заразява.
Относно пребуледуването наистина е до организъм. На колежката децата и изкараха кошмарно варицелата, момчето е на 6 момиченцето сега ще стане на 4. Брат и на 35 години с 3 пъпки и 37 градуса температура. Аз ако не бях бременна мисля че пак нямаше да го пускам, защото с тези болести и отслабнала имунна система, мисля че по другно ще я изкара.

Елиа, Марти след детска започна да повтаря, че не е дребен, дали деца или учителки са го казали няма как да хванем. Но ние пък не спирахме да му говорим колко е силен, колко е голям и колко много неща може да прави и за седмица отмина. За съжаление някои хора, особенно децата не се усещат какво говорят и може доста да нараняват децата.
Ганушке, не знаем още, миналият месец можех да попитам но не пожелах. Сега на 5 ти съм на 3 д и вече искаме не искаме ще разберем. Каквото и да е нямам търпение да го видя Simple Smile
Hug
Румик
стискам палци да не се разболее. Радвам се че се включи, че нещо напоследък ми избяга от хоризонта Simple Smile  Hug

Исках да ви попитам дали знаете за метода на нелинейната компютърна диагностика. Една колежка води дъщеря си на такова и е доволна много, каза че се слагат някакви слушалки и след 15 мин ти показва къде е проблема, ако има други опасни зони, къде са слабите места, към какво са преразположени генетично и такива работи.
Чували ли сте за този методи как ви се струва?

# 209
Значи като няма гаранция кога аджеба да заведа Анди в новата градина?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт