АВГУСТИНЧЕ истинско бъди, в тема 32 се разпиши!

• 71 437
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Бърз въпрос - нашите деца коя година трябва да са в първи клас? 2016 ли? Тога ще са навършили ( или ще навършат) 7 год.

Мерси

# 616
Да 2016, освен, ако не искаме да ги пускаме от 6г.

# 617
  • София
Вие как смятате да направите?

На 7 или на 6 години е по -добре? Реално децата, които са в началото на 2009 родени ще бъдат на 7 и половина, когато тръгнат на училище 2016та
Аз съм тръгнала на 7 и винаги съм си мислила, че е щяло да бъде по-добре да тръгна на 6.... но това от дистанцията на времето.
От друга страна нека си изживеят детството в игри колкото е възможно повече  newsm78

Моля споделете вашето мнение   bouquet

# 618
  • Sofia
Аз лично не я пускам на 6г. на училище. Мисля точно така, че детето трябва да си изживее пълноценно детството, не искам да й открадвам една година от това безгрижие.

Панди, хепи бъртдей и тук, мила! Hug  Heart Eyes  Hug

# 619
  • Кърджали
Предполагам на 7 ще си тръгне на училище. Макар, че аз лично съм тръгнала на училище на 6 и не съм усещала някаква трудност... Но има време, да сме живи и здрави!

# 620
Леле Елиа, ти и за училището започна да мислиш:)))

Аз съм тръгнала на 6 години, сестра ми също, може би на 6бих го пуснала. Всичко зависи от това как ще се развива, дали ще има желание, дали и ние ще искаме и т.н. Но не бих насилвала нещата ако има възможност да изчака още 1 година.

Ние от1 седмица имаме неописуем страх от капещи чешми и канали в банята. Какво му стана изведнъж не знам. Лошото , че се къпят с мъжа ми той не ми е споделил по-рано. Може би ако не беше назрял толкова страха и започнех да му говоря щяхме да го преодолеем по-рано. Сега се опитвам с приказки да действам, но е много трудно. Запушваме канала с капачки и се уговаряме половин час докато влезне в банята.
Какво бихте ме посъветвали. Хем не можем без къпане, хем не искам да изпада в истерия и да се ужасява още повече. В други бани не иска да се къпе. Пробвахме и при майка ми и при сестра ми. Просто като види канал и изпада в панически рев.

Хайде разпишете се малко, стана лято, и всички изчезнаха:))

# 621
Хариелка, мерси мила!  Hug

Аз все още не знам кога ще я пуснем. Всичко зависи от развитието й в ДГ. Ако навършвайки 6 ми кажат, че е абсолютно готова и няма смисъл от още една година на градина, ще я пусна на 6. Иначе идеята за по-дългото безгрижно детство също ми харесва, но ще видим. Иначе и аз отдавна вече започнах да се замислям за училище и да проучвам. Това не е като да отидеш да си купиш хляб. Изключително важно за бъдещото развитие и самочувствие на детето е на какво място ще попадне. Селекция за училище според мен се прави много трудно и аз лично се притеснявам още от сега.

# 622
  • София
Благодаря за отговорите. Разбира се ще чакам още мнения по въпроса.
Янче, за съжаление не е толкова лесно както си мислиш - като стане на 6 и ше преценип на момента заедно с учителките. Преди 1ви клас задължително трябва да мине предучилищна подготовка, която е в последната год на градината - демек 4та група. Ако детето си е изкарало нормално 3та група, при навършени 6 год отива в четвърта - предучилищна докато навърши 7 год.

Това означа, че ако искам да тръгне на 6г на учлище трябва от 2ра градинска да премине направо в 4та градинска предучилищна, или просто да го запиша в предучилщната в самото училище.

Тоест нещата трябва да се мислят доста по-рано - когато детето е на 5 г.

Иначе си напълно права - много е важно училището и средата в която попада детето. Бих казала че е много определяща за целия му начин на мислене и живот в последствие.

# 623
Напълно те разбирам и именно за това казах, че изборът не е като да си купиш хляб от магазина и че проучвам училища от началото на тази учебна година. В нашия случай обаче (тъй като сме на частна ДГ) можем до известна степен да лавираме. И преди съм писала, че Анди посещава занимания и на първа и на втора група, просто защото като ниво е някъде между двете и те много се съобразяват с това. И по усмотрение на преподавателите, които в нашата градина наистина са преподаватели, педагози и професионалсти с главно 'П', ще преценяваме в малко по-нататъшен период какво и как да правим. Разбира се ще заговорим за тези неща още като е на 5, но мисълта ми е че ние специално можем да лавираме между групите и учебната програма и да нагодим нещата според нивото на детето.

Последна редакция: чт, 06 юни 2013, 10:31 от ♥Пандичка♥

# 624
  • София
Пандич, целувки на теб и хепи бърдей
Голямо съм куку, никак не съм в кондиция.
Да си жива и здрава, всичко да е наред с бебешока и да не се нервираш.

За първи клас - и аз съм за повече игри и 6 ми е рано, но ако в ДГ не им обръщат много внимание в предучилищната ще го пусна предучилищна в училище.

# 625
  • Немция
Панди, 4естито на патерица- здраве, лека бременност, семейно щастие, както и професионлно такова! Hug

Глупи, на нас ни се налага ве4е да мислим за у4илище, ве4е ни разпратиха покани да се запознаем с потенциалното у4илище за Бибит4ето, с това какво го(ни) о4аква  Crazy, той тръгва на 6 години тук. Останах изненадана, усетих се неподготвена за мисълта, 4е моето детенце след 2 години става първолак...

И пак към Глупи- моят син пък отскоро изпитва страх към непознати, но не към вси4ки, а например жени с тъмни, 4ервени или къдрави коси... жени с по-дебели гласове, както и забрадени мюсюлманки, каквито 4есто се срещат из Немско.... и мъже също влизат в тази група- разбира се, ако са с по-дълги 4ерни коси. Crazy Споменах в по-предните постове за този страх, мен това доста ме притеснява, със сигурност е период, но той като цяло е плах... И тъй като това ни тревожи , ще ходим на детски психолог- най-малкото, за да ни дадат насока как да боравим с детските страхове. Съвет не мога да дам... защо не опитате в къпане с корито и да оставите детето да си играе в него 5-10 минути, просто да се забавлява, без да се концентрира над самото къпане?

# 626
Бибитче, ние винаги така се къпем, просто сега постоянно гледа в канала. Последно се изкъпахме в коритото като се внимава да не излиза вода навън и като почне да се пълни ваничката взимат водата с кофичка и я изсипват в тоалетната.
Тук да ти кажа в БГ не знам къде има психолози с които да се съветваме.

# 627
  • Немция
Глупи, аз не твърдя , 4е трябва да се съветвате с психолог, просто ние решихме да се насо4им към такъв, защото страхът му е есктремен, а и отделно има и други особености на характера му, които ме притесняват, така 4е ще е добре поне една консултация да направим със специалист. Когато на педиатъра ни му разказах за страховете на Бибит4ето, той се съгласи да даде направление за психолог и така ми се затърди намерението ми да се обърнем към такъв.

Ина4е в бг-мамма има и подфорум с психолог- ако не желаеш да зададеш публи4но въпроса, може да се обърнеш в кабинета на психоложката.

А спомняш ли си какво го провокира този страх, в какъв момент бе първия път? Може това да е разковни4ето, знам ли... Thinking Сигурно ще отмине периода, докато ти се 4удиш какво и как.

# 628
  • София
Бибитче, ние винаги така се къпем, просто сега постоянно гледа в канала. Последно се изкъпахме в коритото като се внимава да не излиза вода навън и като почне да се пълни ваничката взимат водата с кофичка и я изсипват в тоалетната.
Тук да ти кажа в БГ не знам къде има психолози с които да се съветваме.
Ето тук има онлайн консултация с психолог. http://www.bg-mamma.com/index.php?board=89.0

Прочети дали има сходен на вашия проблем и какво е предложила психоложката като решение. А може и направо да зададеш своя въпрос. Отговаря два пъти седмично мисля.

Страховете на децата се пораждат ненадейно и после пак така си изчезват. Не се знае от какво - може да е гледал някое филмче дето рибката е потънала в канала или ..... просто да е чул нещо. Психоложката може да даде насоки как да реагирате. Успех

Ама тук все едно бомба е паднала Simple Smile Никой няма Simple Smile Айде разпишете се по веднуж моля Simple Smile

# 629
Здравейте, момичета! Hug
Помните ли ме още? Simple Smile Реших да мина да ви поздравя.
При на с всичко си е по старо му. Баткото тези дни завършва 5-ти клас, малкият е на градина. Сега са сборни групи и са смесени 1-ва с 4-та , но на Валето му харесва. Директорката ме пита дали съм си намерила работа. Аз й обясних, че още не съм, но съм в процес на търсене. А тя ми каза, че щом една година не съм си намерила нямало да стане точно сега. Очаквали майките, които са си в къщи да си гледат децата лятото, че да не се натоварвали госпожите....Та можете да си представите, че позеленях, но нямам намерение да си държа детето лятото в къщи заради тях.  Crossing Arms
При вас правят ли сборни групи и какво е отношението?

Обсъждахте ли вече традицията ни с размяна на подаръци? Ще го направим и тази година, нали?

Общи условия

Активация на акаунт