АВГУСТИНЧЕ истинско бъди, в тема 32 се разпиши!

• 71 436
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
  • Кърджали
Привет!
Славенче, и при нас са вече сборни групи, но аз Кати реших да я пусна. Учителката иначе казваше, че може поне веднъж в седмицата да ходи, защото си я знаят, че си обича детската.
За подаръците и другите да кажат, аз съм съгласна иначе. Такава хубава традиция си стана.
Друго интересно при нас няма. Бяхме си на село, днес си дойдохме. Кати ме ядосва с това колело, хем може да го кара, хем не иска. Иде ми да го запратя на някъде, поне да не ме е яд  Laughing

# 631
  • Немция
Алекс, прибери за известно време колелото, като не е сигурна иска ли го, не го ли иска. Ако го пренебрегне това лято, другото ще е го кара със сигурност.

Та каква е то4но традицията с подаръците, хайде раздуйте? Wink

Славена, за сборните групи би трябвало това да е ли4но решение, а не какви са о4акванията на госпожите. Ина4е за тьрсене на работа- летният сезон е мъртъв сезон по отношение на нова работа, дано не съм права за теб и успееш някъде да се зака4иш! Hug
Макар и да не съм критерий, нашата детска градина има ваканция само от 3 седмици, така 4е е безсмислено да записвам дребното в сборна група, ще си го къткам у нас Mr. Green, наред с бебето, сигурно ще изпуша , но това е положението. Wink

При децата ви отмина ли периода със "Защо?", защото у наше село сме във вихъра на тази фаза. Заболя ме устата от обяснения, 4есто повтарям едно и също(тъй като някои въпроси се въртят все около една и съща тема) като развален грамофон. Crazy

# 632
  • Кърджали
Бибитке, най - вероятно така и ще направим. Писна ми от това искам го, не го искам.Ако баща и намери време, да стегне едно друго, по - малко, добре дошло. Ако не - да гледа другите деца, докато не се реши.
За подаръците - досега за всеки рожден ден на децата се правеше списък на желаещите да участват, прави се жребий кой на кого и се разменят някакви подаръчета, нещо символично, което да зарадва и да в някакъв весел спомен.
За " защо"то Кати все още не го е започнала даже. Но племенника на мъжа ми е в такъв период и е наистина е крайно досадно понякога, бо пък пусти детско любопитство.

# 633
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile

Аз бих се включила с удоволствие в размяната на подаръци Simple Smile

За "защо"-то ... В книгите пише, че не е необходимо ние да обясняваме всичко и постоянно - не е здравословно и за двете страни. Просто на въпроса "Защо дъждът пада? се отговаря със "Защо дъждът пада ли? Ами ти как мислиш?"
Много е важно да се стимулира мисленето на децата, дори да им е грешно предположението, а не да им се дава смляна информация, която е "обременена" от нашето мислене. Те ще си измислят сами обяснението, ще фантазират и импровизират, а ние само ще ги натоварим със суха информация, и после пак ще питат за същото.

"Защо котката има мустаци?"  - "Защо котката има мустаци ли? А ти как мислиш?" - дори трябва да повторите техния въпрос, а после ще бъдете приятно изненадани от отговара.

Пробвайте Simple Smile

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 15:52 от Elyah

# 634
  • Кърджали
Значи засега сме аз, Славена и Elyah. Очаквам и следващите желаещи, да се съберем.
Аз имам проблем с Кати, който крайно ме вбесява. От известно време насам ръцете и са все в устата. Не си смуче пръстта, но си завира ръката в устата. Имам чувството, че не знае къде да си ги държи ръцете и за по - лесно ги завира там. Докато си стои, докато гледа телевизия, докато лежи в леглото преди да заспи - непрекъснато. Правя забележки, карам се, обяснявам, казвам че само бебетата правят така, но след малко пак същото.

# 635
  • София
Аз също съм ЗА.

# 636
Здравейте ит мен. До сега не съм се включвала, но ви чета когато мога. Моето момченце е на 3г 9м, ходи на градина с желание. И аз миналата седмица се ядосах, когато ме попитаха кога ще сме отпуска с мъжа ми, за да си стои Цвети вкъщи (да не се натоварват г-жите). Картинката с градините явно навсякъде е една и съща. Нашата градина уж е образцова, но аз не мисля така. Вече 1г сме там, почти не ги извеждат навън (все някое дете е неразположено и г-жата не може да се справи сама), гледат ги с телевизия, отвреме на време някоя апликация, а като питам дали пеят песнички, той ми казва че им пускат касетофон и пеят с него (децата де, не г-жите). Но няма как. Това е България

# 637
Привет от гръцко. Мислите ли, че ще има достатъчно хора за подаръци?  newsm78 Аз нещо съм много скептично настроена. Тази тема, особено последните 10-тина страници, я точим не знам вече колко месеца, почти всички спряха да пишат... Sad

# 638
  • Кърджали
Янче, и десетина човека да се съберем пак е нещо. То много ясно, че ще е за последно май, все повече народ окапва. Което е и нормално. Но пък не пречи да опитаме... Какъвто е късмета вече...

# 639
  • Немция
И аз бих се вклю4ила с подаръците. Wink

Панди, ти пак ли на по4ивка? Засрами се. Laughing

Рокипагане, познат ми е ника ти, не беше ли писала ве4е веднъж тук? newsm78

Оставам с впе4атление, 4е само моЙто дете ме затрупва със "защо", поне според отговорите тук. Алекс, не вярвам да ви подмине тази фаза.
Елиа, на теория "А ти как мислиш" зву4и 4удесно, но на практика при нас не се полу4ава, пробвам отвреме-навреме, когато ми писне от обяснения. Отговорите са обикновено "не знам", "ти кажи Mr. Green", повторение на въпроса или мъл4ание- но никога досега не съм 4ула отговор. Знам, това е забавна фаза, но и досадна. Като се вземе в предвид, 4е Бибит4ето на градина само от 9 до 12 4аса, това зна4и , 4е през останалото време съм на линия за обяснения Crazy, докато залегне ве4ерта. Та затова и питах след колко време отшумя периода на питанките при вас, ако сте минали през него, разбира се.

# 640
  • София
Здравейте!
Аз съм сигурна, че има и други които четат, а не се разписват, както правя аз напоследък. Просто ми дойде в повече местенето ни, мнооооогото боледувания и на мен и на малкия и просто нямаше какво да пиша.
Не знам дали си спомняте, че ви бях писала, че сме в държавна детска градина и ви попитах за разни отзиви. Е, оказа че, че този тип заведения не са най-подходящото решение за моето дете. Без д а искам да засеган никого, но Тедо е по-свит и притеснителени и нещо не се чувстваше хич комфортно, но то при такава комбинация от фактори. Не ги извеждаха, нямаха никакви занимания почти, многото деца. Сега е на едно местенце, което му харесва и се чувстваме и той и аз по-спокойни. Та това се случва при нас.
Елиа, мерси за споделеното за "защо". Явно по интуиция съм връщала и аз въпроса. Ми то питане, питане и накрая като ми писне и аз го питам, а ти как мислиш? Но доста често отговарям де и обяснявам. Малкия обича и се вслушва в обяснения за нещата от живота.
Разказвала съм ви, че отдавна е наястно с раждането, с бебета. Един ден се къпали заедно с племеницата ми и тя попитала баба си, момчетата като имат пишки, момичетата какво имат. А е с една година по-голяма от нас и е момиче, та ми е чудно от къде и е дошъл тоз точно въпрос, но моя си проявил знанията и свекърва ми до като се чуди как да отговори и той и обяснил "Дупки имат"  Joy Joy

# 641
Ми дупки ми, какво друго? !  Joy Joy Joy Joy Много са сладки малките в обясненията си.

И аз като го питам Валчето " А ти как мислиш, защо е така?" и той ми отговаря " Аз тебе питам. Ти кажи." . Laughing

Сигурна съм, че повечето четат като имат време.  Да определим краен срок за записване и да правим списъка. Александра искаш ли пак ти да го направиш, ако нямаш нищо против?

# 642
  • Кърджали
Аз, slavena80, Elyah,dyndla,bibitka.... Да видим ще се сълерем ли още.
bibitka.,о въобще не очаквам Кати да пропусне фазата "Защо". Тя просто сега е зациклила на внълна "Аз съм келеш", на всичко протестира, за всичко се сърди, нищо не иска. А сега се опитва да се учи и да се репчи - как пък можа точно това да прихване от сестра ми, не знам. Да се надявам бързо да забрави, че иначе хич няма да се разберем с нея...Един ден ме изкара от равновесие, направих и забележка за нещо там, веднага ми отговаря "Ти млъкни",казах и че не бива да говори така "   Ще говоря пък".

# 643
  • Немция
Хехе, проявяват характер, копират- моят Бибитко се опитва да бъде лош, нау4ил се е да пищи, да прави напук на бебето, тези дни копира от бебо хапането Crazy, тъй като бебко хапе 4есто и жестоко, любимо занимание напоследък(направи ми рана на ръката ooooh!), та баткото да не остане назад - хапе ме, макар 4е никога преди не го е правил. Ходя нахапана и от двете ми деца Mr. Green От една страна оба4е е добре, 4е не е ве4ния Добродушко, но(!)..... вси4ко с границите си.

Ра_Ив, голям смях с анатоми4ните особености. Laughing Свекито как е реагирала?
И моето дете не е голям фен на детската градина, макар 4е тръгна на 2 години, време за свикване е имал достатъ4но, затова и половин ден престой му е добре засега( при нас има вариант половин ден, три 4етвърти ден и цял ден).  Е, ако работех, трябваше да свикне и с целодневния вариант.

# 644
Здравейте,
аз съм по скоро пас с подаръците, идея си нямам после как ще ми е времето и не смея да се ангажирам.

За фазата "Защо" при нас я има от около 2-3 месеца, страшно е, аз обяснявам и тъкмо свършвам и той пак "а защо" не съм се сетила да върна въпроса. Днес го направих и той ми отговори, аз не знам ти кажи.
Ще продължаваме.

Аз да ви се похваля, от 2 дни имаме коса, много съм щастлива, вече едното петно е запълнено, на друго има една черта. Направо не мога да спра да му гледам главата. Имаме още 4 дни лечение с билката и ще пускаме секрет. Дано да сме се изчистили вече, че много ме е страх да не го предаде на мен и на бебето.
Ние вече се подготвяме, само чистя оправя, имам си вече и количка и Марти казва на всеки срещнат, че вече има количка за неговото бебе. Той щял да го вози, да му пее, супер е щастлив. Даже миналата седмица ми се сърдеше, защо още няма да вадят бебето.
Ходих и на отворени врати в болница Надежда. Момичета, няма такова чудо, просто който е раждал нормално ако види ще умре от кеф. Няма предродилна зала, има само родилна, сам си в стаята, можеш да се разхождаш, да се обливаш с вода, и какво ли не. Като си спомня какво беше с първото раждане, като го видях това ми идваше веднага да легна и да родя.

Та такива работи, моите вълнения сега са доста по-далечни от вашите. Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт