АВГУСТИНЧЕ истинско бъди, в тема 32 се разпиши!

• 71 430
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета!
Сори,аз съм една от напусналите темата ConfusedАма не ми остава време или само надничам и не пиша.Бях забравили за подаръците.Беше много хубаво,спомних си подаръка от Дени,Митко много го хареса.Аз съм малко под въпрос,до кога можем да дадем отговор,не е ли много рано още за това newsm78
Иначе ние сме добре,кризата и страха ни мина и ходим на градина с кеф.Вече е в нова група с по-малко деца и с по-млади госпожи:)Аз работя и имам много работа,но лятото тук е така.След работа взимам малкия(още го наричам така въпреки ,че ще стане на 4)и игра на вън до 8 и после домакинските задължения и направо Crazy,но се чувствам добре и пълноценна:)
Янче как е коремчето?Как реагира Анди като разбра,че ще е кака?
Глупи леко раждане и браво за косата,много се радвам
Александра и ние в началото взимахме колелото и посредата на пътя слизаше и аз го мъкнех,сега вече има желание и го кара навсякъде и само с него иска за излизаме.Всичко е временно
Хайде отивам да спя скоро пак ще пиша да видя дали желаещите са се увеличили!

# 646
  • На плажа
Глупи дойде ли време вече ...бързо минава времето,успех и едно лесно и бързо раждане ти пожелавам Hug
"Защото" вече премина-слава богу...беше ужасен период  ooooh!
За подаръците винаги съм ЗА  Peace бройте ме и мен...и аз не пиша вече много ,но винаги ви чета с интерес,искало ми се е да се включа по някоя тема,но времето ми е абсурдно малко,особено сега лятото  Sad
Янче весела почивка,Анди с вас ли е? А работата как върви?

# 647
  • София
  Здравейте, при нас нищо ново, малката ходи на градина, къде ходи, къде сме в къщи със сополи..... Simple Smile
   Вече казваме Р и като чели натъртва на буквата, много сладко звучи. Онзи ден взех диск с концерта на детската градина и всяка вечер го гледаме поне по два пъти! Големи танци падат,гледа големите групи как танцуват и тя копира от тят, трябва да я запиша на танци от есента, доста е пластична!
   Нашата градина също е със сборни групи вече, хубавото е че 1гр са си цялата група и не са пръснати, просто са им добавили 2-3 по-големи какички. ИНаче от градината отидоха на лагер на море, едно момиченци от групата ни също замина, но аз не съм фен на идеята на море от градината!
   По отношение на половите разлики, аз съм на принципа да обясна аз,за да не изпадаме в неприятни ситуации,мисля вече са достатъчно големи за да знаят доста неща. Дори съм обяснила как стават бебетата, е не с подробности, но Сиси знае ,че бебетата растът в корема на мама,като преди това таткото дава една семка на мама и от нея се появава бебето в корема на мама. Повече не се е интересувала, това явно и е достатъчна информация. Очевидно обаче баба и е казала ,че бебетата ги носят щъркелите и сега детето е леко объркано в цялата схема.
Вече и е много скучно сама в къщи, понякога така тъжно споделя,че няма с кой да си играе. Иска и братче и сестричка едновременно!  #Crazy Един ден отишла при баща си и му казала:айде, тате, вече давай на мама от слънчевите семки-имала е предвид слънчоглед-там горе в шкафа има семки ,че да ми роди братче и сестриче да си играя с тях! Естествено баща и ме скара,че съм и говорела глупости! А аз не съм конкретизирала що за семки се дават, детето само си е изградило подробностите!
   Друго интересно: купихме си колело,но след три дни тичане и викане след нея,аз направих ларингит! Повече с колелото не излизам, да излиза с баща си!
   В градината ги извеждат всеки ден, дори и по два пъти. Лошото е че имат един пясъчники и госпожите ги карат да влизат вътре, еми ужасно мръсна си я прибирам,всичко е в пясък!
   За периодът Защо мисля поотмина малко, но като ми досади, правя като Миленка,за което благодаря за съвета!
За подаръчетата съм ОК!
Това е от нас, поздрави на всички!

# 648
Ох, Джули, просто със сълзи съм се смяла с тези семки...ама този баща пък да отива до шкафа, кво се бави!!!  Joy Joy Joy Joy
Много са сладички в този период...
Да ме пишете и мен за подаръците Wink
Поздрави на всички

# 649
Привет след прекрасна първа, но не и последна морска почивка за това лято.  Laughing Вече броя дните до следващата евенатулана отпуска за моренце в средата на юли.  Sunglasses Единственото кофти, освен част от времето в Гърция е, че Анди я ухапа нещо по окото инаправи жестока ал. реакция. Поду се и цялостно се затвори. Снощи с пристигането ни директно в спешния да й бият урбазон, сега пие Ерису и се чудим дали да я водим и на спешен очен в ИСУЛ или да изчакаме до утре да видим как ще е...

Рибке, коремчето е супер, мерси. Още нямам истински бременен корем, но вечер заради нормалното за периода подуване ставам като в 5-ти месец.  Laughing Андичка знае от самото начало - поехме риск с казването й разбира се, но слава богу засега всичко е наред и се надявам така да остане до края!! МНОООГО е щастлива! Всеки ден го гали, гушка, целува, говори му и повтаря как иска вече да се ражда.  Mr. Green Ти защо така се затри?? Радвам се, че страхът на Митко е позачезнал!!  Hug

Дани, ехооо какво става с морското магазинче? Открихте ли сезона??  Simple Smile За почивката - да Анди беше с нас. Кофтито беше, че от 6 дни 3 бяха много кофти и съответно на Анди й се отрази най-много, но какво да се прави. Тази година юни месец е кофти май навсякъде, включително в Албания, която е толкова на юг и по това време вече са 40 градусови жеги... Иначе се кефя, че Анди вече се отпуска да плува сама с плувките, явно едномесечното ходене на плуване миналия септември е имал ефект и сега мислим да я пуснем пак, като й мине окото. Работата е как да ти кажа - хем е ок и съм доволна, най-вече, че попаднах на много готини хора, хем пак попаднах на място, което пести от човешки ресурс и това се отразявам на цялостната работа. Много сме малко и съответно работата е адски много, много ми е напрегнато и това ме кара да работя без особен ентусиазъм и малко насила. Засега уж мисля до края на септ. да си работя, пък после ще мисля. Но ако в един момент много ми дотежи може и по-рано да си взема болничен...

За "защото" и при нас поотмина тоз период, слава Богу!  Mr. Green Вече търси и сама отговорите на много неща. Както и Елия е написала, не е необходимо да се мъчим да отговаряме на всичко, а да ги насърчаваме сами да търсят отговорите - определено има прекрасен ефект върху знанията и самочувствието на децата.

За подаръците и аз засега се въздържам поради баналната причина липса на време  Confused, но ще мисля още...

Последна редакция: нд, 16 юни 2013, 12:03 от ♥Пандичка♥

# 650
Здравейте, мами!
Аз отдавна не съм писала, но влизам от време на време Simple Smile
Ники си ходи на градинка и няма проблем със смесените групи. Скоро, живот и здраве ще става батко и е много ентусиазиран. Все пита кога щъркелът ще донесе бебето Simple Smile) Вече съм в 7-ми месец и ми е малко тежичко в жегите, но и това ще е лятно бебе. Ще имаме време за слънчеви разходки преди зимата. Виждам, че има и други бременни мамчета, честито и лека бременност Simple Smile Почивка не планирам, едва ли ще имам сили да се занимавам с него на плажа. Ще посещаваме Акваленд до нас и това ще е "морето" тази година Simple Smile
Хубав ден, момичета!

# 651
Здравейте и от мен. Аз рядко пиша, но ви чета доста често.
И аз прибирам детето от градина доста мръсно, защото и те играят в пясъчника. Обясних, че не трябва да вриза вътре, но той ми казва, че госпожите така ги карат - да са вътре и да си играят. Един ден бях свидетел когато отидох да го взема, как стояха вътре, едно дете беше напълнило ръчичките си с пясък и от високо го изсипваше хочти върху главите на останалите. Госпожата стоеше до пясъчника, говореше с една майка и въобще не се интересуваше какво правят децата. Явно навсякъде в градините е едно и също. Що се отнася до въпросите - моят син от няколко месеца няма-няма и пита: Мамо, ти пикаш ли? Като нямаш пиле как пикаш, искам да видя. И аз не знам какво да му кажа. Казвам само ,че като порасне ще разбере.

# 652
Хайде и аз да кажа едно здравейте  Simple Smile.

Внимавйте със семките, аз на Емо така му обяснявах, че тати дава на мама семки и те отиват в корема където срещат на мама семките и така стават бебета, обаче той ме изненада с върпоса “и как отиват в корема ти, глътна ли ги?“  Laughing

Соня още не е започнала със защо-то, тя нали в речева и комуникативна насока малко по бавно напредва. Двигателно при нея доста бързо върви. Кара колело отдавна, с помощни колела, но доста добре борави с него, на трамполина вкъщи какви ги прави вече, трябва да кача филмчатата дето ѝ правих да я видите каква е скакалец, абе изобщо всичко ѝ върви - плуване, катерене, каране на всякакви превозни средтсва, акробатики разни правят с баща си, страх няма това дете, пада, удря се, реве, но след малко пак е подивяла. Научи се тенис да играе, федербал и с летящата чиния много хубаво се справя, хвърля надалече и много правилно. Огромна разлика с Емо, той точно обратното.

Бяхме на зъблокар днес пак с децата, Соня днес благоволи да си отвори устата и за мое съжаление се оказа че има 4 зъба за правене. Аз знаех за един, че има една малка кафява точица, но другите изобщо не ми се виждаше да има проблем. Ще се опитваме сега да ги оправим, дано успее зъболекарката, че тя уж много смела и вкъщи “дааа, ще си отворя устата, ей така аааааа“, ама като идем там и само върти глава и вика през зъби “Не“.

Глупи, готвиш ли се вече  Simple Smile. Измислихте ли име на госпожичката? Радвам се за косичката на Марти!

Яна, честито и на теб, лека до края!

Ани, и на теб малко остана.

Мойта нова работа, то вече съм втори месец тука, не знам дали се води все още нова, но както и да е, върви много добре и все още съм доволна. Опитвам се да се настроя с командировките само, че няма да ми се размине със сигурност. Трябва да преборя страха си от летене и професионално всичко ще е наред. Все още ми е огромен проблем, но работя по въпроса, поне вече не ми става зле само при мисълта за самолет.

# 653
Ели, готвим се готвим се Simple Smile) Нямам търпение вече Simple Smile) ей го на, има няма още месец и ще сме 4ма. Simple Smile) аз съм си заплюла датата 07.07 пък да видим. На нас ни върви на тази датата и дано да стане, ще хипнотизирам бебето да тръгва тогава Simple Smile) Измислихме име, но на никой не сме го казвали:)
Сончето явно е като Марти, и той говори трудно, но пък е луд на игри и катерене. Вие няма ли да си идвате в БГ

# 654
  • София
Ехооо, здрaвейте!

Долс, супер, честито,много се рaдвaм! През aвгуст ли го чaкaте бебето?

Ели, дaно Сончето дaде дa й опрaвят зъбките, товa си е вaжно. A ти нaистинa трябвa дa преодолееш стрaхa от летене, толковa е хубaво! Нaпрaво ти зaвиждaм зa рaботaтa  с тези полети:)

Aз зa подaръците нямa дa се включa, не знaя изобщо дaли ще успея.

Зa "зaщо-то" - ми питa си детето. Когa обяснявaм, когa не, но товa е. Всичко го вълнувa!

Сегa много се вълнувa от бебето, всичко почти свързвa с него. Вчерa пaднaх нa улицaтa, той много се притесни и първото, което попитa беше "Бебето много ли плaче, мaмо? Зaболя ли го нaшето бебе, което ти е в коремa?" Много ми е миличък Simple Smile

Инaче мен трескa ме тресе, не остaнa време, всякa вечер контрaкции, понякогa се чудя дaли нямa дa осъмнa в болницaтa с бебе в ръцете :
Горе - долу товa е при нaс, ще пишa пaк кaто имa новини Simple Smile

Целувки и дa се пaзите!

# 655
  • Немция
Глупи, 4удесно е, 4е с косата нещата се подобряват! Леко до края на бременеенето и един прекрасен резултат накрая! Пожелавам го и на вси4ки останали бременни май4ета тук!
А моето Бибит4е онзи ден идва при мен в кухнята и ми ре4е "Искам две сестри4ета.  Mr. Green Да имаш ейййй такъв корем(со4и нещо огромно Laughing)". Досега все ме подкокоросваше за едно, сега пък две. Mr. Green Явно брат4ето не му е достатъ4но. Wink

Като е заговорено за зъбната тема, да попитам как си мият децата ви зъбките- питам, защото Бибит4ето изяжда само пастата, с 4етката не по4иства , а само я дъв4е. Даването на пример от моя страна не дава ефект, аз задължително по4иствам зъбките след него, но през последните дни се противи на моята намеса, но и аз не мога да ги измия ка4ествено, тъй като мърда постоянно, постоянно затваря уста и притиска със зъби 4етката. Не искам да превърна този ритуал в неприятно изживяване.

Отделно забелязах нещо подобно на зъбен камък на предните му долни зъби, трябва да се ходи на зъболекар- някой има ли опит с подобно образувание при мле4ни зъбки?

# 656
terpsyhora, ехаа ти си на финала, леко раждане! Това бебче се очаква през септември, девичка Simple Smile пак хващам големите жеги. 
За зъбките да споделя  - Ники се опитва да ги мие, но си хапва пастата и водата за изплакване гълта ... ще се научат някой ден Simple Smile)

# 657
Долс, честито! Лека бременност до края. Е септември няма вече да са такива жеги.  Mr. Green Как е Ники след операцията??? Живот се интересувам, че Анди след нейната не стана по-добре. Sad Може и на лични да си пишем по темата.  Hug

А имаме и още една бременна мама от отбора на августинките - Йоанчето, която за съжаление отдавна спря да пише.

Терпсихора ааа чакай поне до утре, че да се видим!!!  Hug Леле ужасно това с падането!! Добре, че всичко е наред!  Praynig Казваш, че малчо скоро е започнал толкова да се вълнува, а мен питаш ли ме - Анди всеки божи ден му говори и пита кога ще се роди, пита ме дали спи, дали рита, дали папка, чак не ми се мисли какво ще е като съм в 9-ти месец.  Crazy  

Глупи и на теб не ти остана!  Hug

Роки, добре дошла отново!

Поли Зо, мерси! И Анди се научи на фризби и е учудващо добра. Simple Smile Иначе като цяло двигателно е точно обратното на Соня.

# 658
  • София
Долс, ама ти наистина голеееемите жеги ще хванеш с големия корем. Ама нищо де, жегата да ни е проблемът! Лека бременност!  Hug

Пандичке, няма да раждам още, не съм си купила превръзки и памперси, нямам еднократни гащи- с две думи- не съм готова за болница. А от друга страна така ми писна от този гигантски корем, че ми идва да хвана едно такси до Майчин дом и да го раждам детето Simple Smile Давай да се чуем и нещо да измислим за виждане.

Бибитче, Алекснадър си мие уж добре зъбите. В смисъл, че го оставям да се мие, после аз взимам четката, но обикновено се е справил добре. С голям мерак жабурка после, направо фанатично го прави на моменти, което всъщност е хубаво.

# 659
Абе хора, живи ли сте? Ко тана тука тъй?  newsm78 Mr. Green Ха до Коледа поне изпишем темата?  Joy

Общи условия

Активация на акаунт