Да си разкажа за парковото празнуване на рожден ден. На втория рожден ден на Малчо се чудех какво да правя- нямах енергия да събирам дечица у нас, да обезопасявам и после да оправям, нямах желание за детски клуб (хич не си падам) и бях готова да пропусна детския купон, да останем само с възрастните да празнуваме. Хубаво, но ние така или иначе се събирахме всеки ден в парка до нас 10-12 майки с 14-15 деца. И ми хрумна, че мога там да направя рожден ден, без много сложна организация.
Купих разни дребни неща, подходящи за ядене "на крак", плодове, солети и т.н. Направих 10 литра сок от ябълки и праскови май беше, за майките един голям термос кафе, вода. Направих торта, взех много, много балони, пластмасови прибори, салфетки.
Рано сутринта, примерно час преди да се съберем, отидохме с мъжа ми и свекърва и занесохме всичко това, закачихме балони из пейките и дърветата, подредихме "масите" и ме оставиха. Масите в нашия случай бяха пейките и едни ниски лампи, много удобни за оставяне на неща, които не са за 2-годишни ръце.
Това беше като организация, имаше и доста играчки всъщност, но тях така или иначе си ги влачехме всеки ден с нас. Децата си тичаха на воля, ние си хапвахме... Това с малките. Сега не знам как би било.
А преди месец бяхме в нашия двор на рожден ден- имаме двор зад кооперацията, има 5-6 дечица на възраст от 3 до 5. Тригодишното имаше рожден ден, бяха приготвили бира, безалкохолни, сокове и плодове, разни сухоежбини. Децата си дивееха на воля, ритаха топки, люшкаха се. Имаше и един мини замък, надуваем, на който падна голяма игра, но го спукаха, разбира се. Освен масите и пейките, които си имаме на двора (и част от които не издържаха тежестта на пиещите бира татковци

Извинявайте за дългото описание, но аз да си кажа подробно, сакън да не изпусна нещо.
Бибитче, аз не съм ходила на протест, честно казано ми е топло, тежи ми коремът много и ме болят краката, та хич не мога да се натуткам. Но мъжът ми всяка вечер ходи с детето поне на Орлов мост, което е точно до нас и е лесно за организиране. Ако не бях тоооолкова бременна сигурно бихме ходили семейно от-до.