Отговори
# 285
new leaf, добре дошла Hug Така, както казваш, явно просто си имала доста по-късна овулация и към датата на очакваната М все още си била в твърде начален стадий на бременост, за да бъде отчетена от тест. Съответно към момента си в по-ранна седмица, отколкото показва календара.
Спокойно, радвай се на точицата! Simple Smile

ФМ няма как да има в 7-9г., защото ембриончето все още не се е развило във фетус, още по-малко има формирани органи, за да им се прави морфология.
Аз и пред казвах, моят БХС нямаше нищо общо с ФМ. ФМ си я направих след 25-26седмица, а лекарката ми нямаше никакъв проблем да направи БХС и без да са гледали въпросната гънка на 4D.

sealover, моят съвет също е да пробваш, разбира се, но и аз съм на мнение, че трябва да постъпиш коректно. Миналият път тъкмо бях разбрала, че съм бременна, а компанията, към която работех тогава, беше пред фалит. Привика ме най-голямата конкурентна фирма с доста добра оферта, но все пак си търсеха дългосрочно човек. Щеше да е много некоректно да приема работата и да заявя след няколко седмици, че съм бременна. По-късно намерих начин да им кажа каква е била причината за отказа Simple Smile

Лече, а моята работа не че е толкова специална, ами организацията ми куца  Mr. Green Хем съм си сама шеф, хем така съм се подредила, че няма кой да ме замества. Сега това ми е най-голямата драма.

# 286
  • До морето :)
New leaf, добре дошла! След като ти е показвало отрицателен тест след закъснението, вероятно овулацията е била по-късно и теста още не е могъл да хване навреме. И като сложим измерването на доктора да не е съвсем достоверно, ето ти 4с. и половина.   bouquet

Лулу, как така са ти правили БХС без никакво УЗИ?  newsm78 Аз не съм си пускала до сега БХС, но всички са ми казвали, че предния ден са ги гледали на ехограф.

# 287
Лулу, как така са ти правили БХС без никакво УЗИ?  newsm78 Аз не съм си пускала до сега БХС, но всички са ми казвали, че предния ден са ги гледали на ехограф.

Е, на ехограф ме гледаха, но не на 4D. Беше си най-обичаен преглед при моята АГ, но малко по-дълъг, защото измери освен въпросната гънка и още доста размери, след което ме разпита разни въпроси и това беше. Нито съм запазвала часове за 4D фетални морфологии, нито нещо някъде съм носила  newsm78

# 288
Добре дошли на новите мамчета  Hug
 благодаря за отговорите милички  bouquet успокоихте ме , а и болките почти изчезнаха явно са нормални при ранна бременност също и от това че днес доста се престарах Mr. Green

# 289
  • София
new leaf, не се притеснявай Hug  И при мен беше така с предишната бременност - отрицателен тест дни след очаквания цикъл, наложи ми се да пия антибиотик дори, който аз взех без колебание, тъй като смятах, че не съм бременна.  Впоследствие ми казваха, че бебето изостава със цели 2 седмици, много сълзи и притеснения преживях, но всъщност всичко е било наред и просто съм била с късна овулация.

Като стана въпрос, не мога да се сетя резултатите за нухалната гънка дали ги носих на БХС newsm78  Помня, че от ФМ ми дадоха някакво листче, обаче изобщо не помня дали съм го представяла някъде Crazy
Лулу, то не е казано чак на 4Д да се ходи.  Някои доктори сами правят прегледа, други те насочват към специалист, зависи от лекаря и желанието на майката.

# 290
нещо неможах да се ориентирам с тази картинка на гестационните седмици... :/
При последна менструация 2 декември сега съм в 7 седмица според мен, а когато бях на 9 при док ми пишеше на ехографа,че съм 5,6 седмица...:/

# 291
Здравейте, дами!
Аз май се присъединявам към вас, ако ме приемате Blush Сега се прибрах от доктор и си имаме малка точица. Първата точица ми е и съм адски притеснена и уплашена. На 27 години съм и според докторката съм 4,5 г.с., но ако последния ми цикъл е бил на 03.12, не би ли трябвало да съм по-напред... Супер притиснена съм, защото след закъснението имах отрицателен тест и на прегледа тогава (при друг доктор) нищо не се видя и ми предписаха оргаметрил, пък сега се оказа че е имало причина да не ми идва  Sad

Не е задължително. Най-вероятно си имала по-късна овулация, както и другите са ти написали.
Добре дошла и лека бременност!

CurlyD, ехографът пише г.с. на база размера на плода. Това не означава, че е много верен. На моята снимка има две г.с. - според 1-я ден от Мц и според размера.

До сега си играх с новото календарче. Много е готино.  Mr. Green

# 292
   Добро утро Stuck Out Tongue пак аз най-ранобудна
   Като четох на предната страничка за антибиотиците и взех доста да се притеснявам, понеже овулацията би трябвало да ми била началото на януари, а аз няколко дена след това започнах да пия антибиотик, т.е. в 3г.с. Мислите ли, че може да окаже влияние антибиотикът в такъв ранен етап от бременността?
   За ФМ при първата бременност докторът ми каза да я направим, когато бях в четвърти месец и половина. Тогава и първи път разбрахме пола на бебето. Точно тогава една позната бременна дето беше в третия месец каза, че е ходила на ФМ и аз много се учудих, защо нея са я пратили толкова рано, но явно така е по добре. Само не разбрах, ако се направи ФМ в трети месец, тогава отпада ли нуждата да се прави ФМ и на по-късен етап или се гледат различни неща. Извинявам се предварително, ако сте го обсъждали това, но все още не съм успяла да прочета всички теми ред по ред.

Последна редакция: сб, 26 яну 2013, 05:17 от успехче

# 293
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Добро утро!
успехче, заповядай http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 45&Itemid=100
Според мен първата ФМ е най-важна, защото след нея показанията за БХС за синдрома на Даун за най-достоверни. Втората ФМ също си я правих, а третата е за кеф.
Момичета, ако имате възможно, не подценявайте тези изследвания! И ходете при специалист, не при всеки лекар, за да не ревете после!

# 294
Mama na Rali4ka благодаря  Hug

# 295
Добро утро момичета!  bouquet
Добре дошла на new leaf , както казват и другите, вероятно овулацията е била късна!
Пожелавам ти много лека бременност! Hug

# 296
Благодаря ви, момичета!   bouquet

успехче, вчера се бях притеснила, че последните седмици заради болките си взимах доста горещи душове (нали и теста и доктор твърдяха, че няма нищо) и докторката ми каза нещо в стил "те, жените докато не знаят, че са бременни какво ли не правят, пък то си се задържа и няма проблеми", тъй че не се притеснявай и всичко ще е наред!
Ах, колко е лесно да го кажа така, а истината е че и аз се побърквам от притеснения, заради оргаметрила, който пих  Sad

То аз май още не мога да повярвам и да се зарадвам. Колежката с която сме си по-близки се бори за бебче от години и какво ли не правиха и все не става, пък аз реших ей така, просто да пробваме и след втория опит веднага има точица. Страх ме е! на 06.02 съм на истински преглед (вчера докторката ме прие в болницата между две родилки, само колкото да погледне и да каже има ли или няма) и тогава ще си задам всичките хиляди въпроси и предполагам че ще се успокоя!

# 297
Добро утро, preggo
Хубав и успешен ден Simple Smile

# 298
Добро утро Simple Smile
Притесненията няма как да ги няма, аз за всичко се питам това да не е вредно за бебето ..
А и покрай празниците няма как да не се консумира алкохол , добре че не съм пракалявала , но пак си го мисля де  Rolling Eyes
При нас е много снежно днес , идеален ден за гушкане , филми , и вкусни гозбички  Mr. Green
Успешен ден на всички  Hug

# 299
 Добро утро  Hug
Колло сте раннобудни:) добре дошли нановите мами   bouquet  днес ще силекувам голямото  дете -мъжлето, че нещо майсе разболява,  той немидава да се доближа до него де но поне да му правя чайчеета, супичка. Поне малкия е на бабин дом.сори  ако има грешки но пиша през тел. Много хубав, снежен и уснихнат ден!  Ден за гушки  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт