Детска ясла за дете с АБКМ-има ли почва у нас?

• 8 675
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
При малките деца нещата се променят доста бързо, затова и доста хора са на мнение, че тези тестове за алергия са само ориентировъчни, тоест ако сега теста е показал някаква алергия, то не значи че след 6 м. положението ще е същото. Затова и донякъде такива изследвания се отричат за деца, докато не си изградят имунната система. И най-малкото алергията може да се трансформира от един вид в друг.

# 16
Veneta Delcheva, не е темата за това, но все пак - правени ли са кръвни проби на детето ти, за да се установи към какво е алергията?
Струва ми се наложително, за да знаеш какво да избягваш и изобщо да се следи как и кога би израснало непоносимостите.
Ако имате възможност отидете в чужбина за пълни изследвания.

Аз също съм питала за изследвания на възможните алергени при дъщеря ми, но според личната и  лекарка, изследванията за алергия в тази възраст дават много лъжливи резултати.

# 17
Много здраве на педиатърката ти, Деси!
На бебета в първите месеци е напълно възможно да се установят алергените след кръвна проба.
Но тук не се предлагат такива тестове, нито пък имаме специалисти.

# 18
Ще и предам  Laughing Но както ми обясни тя, кръвни СЕ правят, но резултатите могат да бъдат лъжливи  Simple Smile

# 19
Тя може много да обяснява, но нека първо си опресни знанията Simple Smile.
В Германия работи страхотна система за ранно откриване на алергии и превенцията им.
Резултатите са абсолютно и 100% категорични.

Да чете й кажи - по много, и по често. Не боли, но е нужно, за да си поне информиран лекар.

# 20
Laughing да, предполагам ако има нещо, което не и е ясно, може и при теб да дойде   bouquet

# 21
Целта ми изобщо не е да се заяждам, но медицината напредва и най-малко аз трябва да знам за това.
Отдавна на света е известно, че и на съвсем малки бебета е напълно възможно чрез кръвен тест да се получат напълно адекватни и валидни резултати за алергии към храна, козина, полени и пр.
Непонятно е защо се ширят митове и то от лекари.
И вместо да се открие причинителят на АД и той да се премахне, детето се наблъсква с кортикостероиди и се вдигат рамене.
Невъзможността да си запишеш детето в ясла/градина, само защото има доказана белтъчна алергия е показателно колко зле е положението.

# 22
Големият ми син е с лактозна и безглутенова непоносимост и успешно посещава ДГ. Да,не се готви специално за него, но персонала на ДГ усърдно съблюдава за спазването на диетата му.
В яслената група на малкото ми дете има момиченце пак с лактозна непоносимост.
Всичко е въпрос на организация от страна на ясла/градина и персонала.
Успех! Това че децата ни са с алергии не трябва да ги държи вкъщи, нали:)

# 23
Здравейте! За съжаление, и аз се включвам в темата - предстои ни ясла, надявам се, но от този форум разбирам за всички проблеми с храненето там...

# 24
Най-голямата ирония всъщност е факта, че в детските заведения масово се приемат деца с фалшиви хронични заболявания (най-често атопичен дерматит, АБКМ).

Но ако детето ти наистина е с такова всяка директорка се дърпа, защото трябват специални грижи.

И за да не е само спам - малката беше с АБКМ, но слаба форма. Пуснах я на ясла на 2г. и 2мес. и за щастие го беше израсла. Директорката на яслата обаче хич не беше навита да следят за храната, която ѝ дават  Crazy

# 25
Извинявайте за въпроса, но АД дава ли предимство при класиране за ясла? Ако "да", по коя точка? Официалната диагноза на детето ми в съответния протокол е "алергичен и алиментарен гастроентерит и колит". Това дава ли предимство?

# 26
Не! Предимство дава само ТЕЛК, ЛКК-предимствата отпаднаха преди няколко години.

# 27
И ние сме така. Яде сутрин вкъщи. На обяд в градина яде само това, което е без мляко. Когато остава следобед, нося  храна от вкъщи.

Зауърчери, ние сме правили в бебешка възраст в Германия кръвен тест за алергии. Тогава имаше АД. Не показа нищо съществено. Сега правихме два с драскане на ръката в България. Те показаха 101 алергена. Освен за млякото, за друго не спазваме, защото ще си побъркам детето от диети. Единственото, което разбрах е ,че няма свестни алерголози в София.

# 28
Намират се тук-там алерголози, които си разбират от работата, но на дъщеря ми помогна по-скоро гастроентеролог. При него обаче ни прати алерголог.

# 29
kikiama, в тази ясла е упоменато, че се готви отделно за деца с АБКМ. В центъра е, не зная доколко е вариант за теб.

Общи условия

Активация на акаунт