Крем за около очи - V тема

• 102 360
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • sofia
Аз си взех мостри на Ести Сюприм-а , на първо четене е много добър за хидратация и анти ейдж

# 436
  • в 1001-та нощ
Идеи за лек околоочен крем за първи бръчки, който се намира по аптеките. Използвам въпросника на Аленка Wink
До сега вече 5-6 години ползвах на Биодерма за чувствителна кожа и съм много доволна , но вече се появяват първите финни линийки и съм 41 год. и трябва да сменям...

1. Има ли подпухване под очите? - НЕ
2. Има ли тъмни кръгове? - НЕ
3. Има ли отпускане на кожата, като висване? - НЕ
4. Има ли фини линии или бръчици, които изискват изпълване? - много финни линйки започват
5. Кожата е чувствителна? А суха ли е? Не е суха , по-скоро е нормална.

Имам същия проблем и крема за лице. До сега ползвах само хидратиращи, кожата ми е ОК (смесена кожа с леко по-мазна Т-зона), но заради възрастта се замислям дали не трябва да минавам на някой продукт ?  newsm78

Благодаря   bouquet

а какъв е бюджетът за двата крема?

# 437
  • София...........
a.l.e.n.a, 120-130 някъде, но определено повече от 150 лв. не ми се дават.

# 438
Вече съм се изкалзвал по отношение на околоочните кремове и няма да се повтарям. Но щом единственият ти проблем са леките линии, просто започни да носиш слънцезащитен крем за предпочитане само с цинков оксид (погледни тук няколко добри продукта, които използвм: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=501796.450). Никакъв друг продукт няма да предотврати появяването на нови бръчки и задълбочаването на вече забелязващите се! Хиалурононанът има лек "изглаждащ" ефект, да, но ако не се пазиш, се обезсмисля голям процент от останалите усилия.

# 439
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a, 120-130 някъде, но определено повече от 150 лв. не ми се дават.

В момента в аптеки Субра - продуктите на Юсерин са намалени и ще се вместиш дори за по-малка стойност  Peace Има на място консултанти - поне в аптеките в моловете Парадайз и България - за да подберете най-подходящите за теб  Peace

Споменавала съм, че до изчерпване на количествта - околочният крем от серията Хиалурон филър - може да се вземе за 10 лв, вместо за 40 и нещо, ако вземеш и концентрата Хиалурон филър, отделно ще си вземеш и крем  Peace

На място ще разгледаш и ще си прецениш  Peace Ако вземеш само 2 крема (околочен и за лицето) - ще са ти около 90 лв, ако вземеш концентрата и двата крема - около 100 лв  Peace

# 440
a.l.e.n.a., как така околочен крем за 10лв.? И аз забелязах че Юсерин имат намаление в повечето аптеки около 20%

# 441
Отскоро започнах да използвам продукти за тази зона на лицето, но този който използвам в момента не ми е достатъчен като хидратация. Кожата ми в тази зона е тънка, суха и чувствителна. Тъмни кръгове се появяват отвреме-навреме от преумора и т.н., т.е. не са постоянно явление.  Laughing Все още нямам линии, трябва ми нещо хидратиращо, успокояващо за 25+ и се загледах в тези продутки, някакви отзиви за тях?
Eucerin Aquaporin Active
Lierac Diopticalm
Bioderma Sensibio Eye
Avene Soin apaisant contour des yeux
Decléor Hydra Floral

# 442
Отскоро започнах да използвам продукти за тази зона на лицето, но този който използвам в момента не ми е достатъчен като хидратация. Кожата ми в тази зона е тънка, суха и чувствителна. Тъмни кръгове се появяват отвреме-навреме от преумора и т.н., т.е. не са постоянно явление.  Laughing Все още нямам линии, трябва ми нещо хидратиращо, успокояващо за 25+ и се загледах в тези продутки, някакви отзиви за тях?
Eucerin Aquaporin Active
Lierac Diopticalm
Bioderma Sensibio Eye
Avene Soin apaisant contour des yeux
Decléor Hydra Floral
на Виши околоочният рол-он от серията Aqualia Thermal - аз много го харесвам и е 25+. От изброените от теб съм ползвала само на Юсерин и ми хареса като цяло.
П.с. Този на Биодерма има силикон и пластмаса в състава!

# 443
Здравейте момичета.

Аз не успях да изчета цялата тема, затова направо искам да попитам - някоя от вас ползвала ли е Био крем за околоочен контур и ако да - има ли доволни и от кои кремове.
Зоната около очите ми е доста проблемна, пробвала съм кремове на Нивеа, Виши и т.н., но за сега не виждам да ми действат кой знае колко добре. Реших да пробвам с Био продукти, но търся отзиви за тях - ще съм много благодарна на всякакви мнения  Peace

заповядай
ползвам го и съм много доволна, взех го по препоръка на потребители в темата за био-продуктите и в темата за съставките

Louren, ползвала съм гела на биодерма и съм доволна; възможно е обаче да ти е малко лек

# 444
  • София
http://onlain-apteka.com/index.php?route=product/product&product_id=4828
 a.l.e.n.a този ползвала ли си,а друг ако е имал да сподели?

# 445
Околоочният на Юсерин Хиалурон Филър поне в Пловдив в трите Субра е на 42лв.   Thinking

# 446
  • в 1001-та нощ
a.l.e.n.a., как така околочен крем за 10лв.? И аз забелязах че Юсерин имат намаление в повечето аптеки около 20%

Имаше такава оферта и там, където са останали бройки може да се вземе, трябва да вземеш 1 кутийка Концентрат Хиалурон филът, тогава околочният можеш да вземеш за 10 лв, на самата кутия е изписано - фабрично  Peace

Ако се интересуваш - ще погледна в аптеката до нас, мисля, че видях, че има още - 2 бр - последния път  Peace

http://onlain-apteka.com/index.php?route=product/product&product_id=4828
 a.l.e.n.a този ползвала ли си,а друг ако е имал да сподели?

Не съм, имат доста околоочни, загледах волюм филър - околочния  Peace

Иначе - снощи и днес ползвам Хиалурон филър - околоочния - много съм доволна, дава богато усещане, не е воднист, но не е и мазен, попива, доволна съм за сега, като първи проби   Peace

Ти знаеш за вчерашния ми проблем - идеален ми е в настоящата ситуация  Heart Eyes

Взех си 2 комплекта то промоцията и ще ги ползвам с огромно удоволствие  Peace

# 447
Здравейте момичета.

Аз не успях да изчета цялата тема, затова направо искам да попитам - някоя от вас ползвала ли е Био крем за околоочен контур и ако да - има ли доволни и от кои кремове.
Зоната около очите ми е доста проблемна, пробвала съм кремове на Нивеа, Виши и т.н., но за сега не виждам да ми действат кой знае колко добре. Реших да пробвам с Био продукти, но търся отзиви за тях - ще съм много благодарна на всякакви мнения  Peace

заповядай
ползвам го и съм много доволна, взех го по препоръка на потребители в темата за био-продуктите и в темата за съставките

Louren, ползвала съм гела на биодерма и съм доволна; възможно е обаче да ти е малко лек

Продукт с лавандула за около очите (или въобще за кожата, без значение къде) е за препоръчване?!  Shocked

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 11:50 от alchemist

# 448
препоръчан ми беше от човек, на когото се доверявам /козметолог и то писах в коя тема/, самата аз съм много доволна от крема - защо да не го препоръчвам? по-скоро Вие пишете защо въпросният екстракт предизвиква възмущението Ви  Wink

# 449
Поставям линк и цитат на английски, но накратко: Лавандуловият екстракт (както всички етерични масла, т.е. тези с аромат) дразни кожата, евентуално фототоксично действие, прооксидант.

http://www.paulaschoice.com/cosmetic-ingredient-dictionary/defin … r-extract-and-oil

Цитат
Widely-used plant that's a member of the mint family. It is primarily a fragrance ingredient, although it may have antibacterial properties. There is no research showing it has any benefit for skin (Sources: Phytotherapy Research, June 2002, pages 301–308). In fact, it can be a skin irritant but there is a conflicting research on just how much of a photosensitizer lavender can be. It appears lavender oil all by itself isn't a photosensitizer, but when exposed to oxygen (as it would be when applied to your skin), one of it's fragrant components, linalyl acetate forms substances that lead to allergic contact dermatitis in and out of sunlight (Sources: The New Ideal in Skin Health: Separating Fact from Fiction, Thornfeldt, Carl M.D., Allured Books, 2010, pages 286–287; Contact Dermatitis, January 2008, pages 9–14; Hautarzt, February 2002, pages 93–97; and Contact Dermatitis, August 1999, page 111).

Research also indicates that other components of lavender, specifically linalool, can be cytotoxic, meaning that topical application causes skin-cell death (Source: Cell Proliferation, June 2004, pages 221–229). Lavender leaves contain camphor, which is known as a skin irritant. Because the fragrance constituents in lavender oil oxidize when exposed to air, lavender oil pro-oxidant. This enhanced oxidation also increases its irritancy on skin (Source: Contact Dermatitis, September 2008, pages 143–150). Lavender oil is the most potent form, and even small amounts of it (0.25% or less) can be problematic. It is a must to avoid in skin-care products, but is fine used as an aromatherapy agent for inhalation or relaxation (Source: Psychiatry Research, February 2007, pages 89–96; and www.naturaldatabase.com).

Общи условия

Активация на акаунт