Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 971
  • 848
  •   1
Отговори
# 225
Без нито един урок сме вътре! Hug

Вие имате батко в 5 клас в НУКК, нали?
Да-все още! bowuu

Питам, защото и моята щерка е петокласничка там.  Simple Smile  Сигурно се познават.

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 17:41 от Анонимен

# 226
  • София
Без нито един урок сме вътре! Hug

Вие имате батко в 5 клас в НУКК, нали?
Да-все още! bowuu

Питам, защото и моята щерка е петокласничка там.  Simple Smile  Сигурно се познават. (моята е в А клас)
5 Б клас сме ние-най бясните деца са там! ooooh!

# 227
5 Б клас сме ние-най бясните деца са там! ooooh!

Явно заради пубертета, ще отмине и това.

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 17:40 от Анонимен

# 228
Понеже модераторите още не са направили тема - Приети в НУКК 2013
Няма нужда от нова тема. Тук може да се обсъждат всички въпроси относно приема, документи, записване и т.н.
Напомням, че темата е информативна, НЕ е отчетна по класове или набори.

Последна редакция: нд, 26 май 2013, 17:36 от Фран Джонсън

# 229
Има ли някой снимани резултатите да ми ги прати, че не съм в България в момента?

# 230
Здравейте,
и моето дете е прието. Малко със смесени чувства съм, ще падне голямо мислене как да постъпя.
Някой с впечатления от госпожите, които ще поемат 1-вите класове тази година?
И още нещо, винаги ли е 79 деца бройката на приетите! Как се дели 79 на 3, колкото са класовете?

# 231
Сигурно  има  деца   с  еднакъв бал и  ако  те  са 3-4 приемат  ги   всичките! За това   бройката може   да  е  такава!

# 232
Здравейте,
и моето дете е прието. Малко със смесени чувства съм, ще падне голямо мислене как да постъпя.

Е, и сега какво ти е мнението за приема, след всичко, което написа в темата преди? Честен ли е, или не?

# 233
Здравейте,

Е, и сега какво ти е мнението за приема, след всичко, което написа в темата преди? Честен ли е, или не?

Виж, това че детето е прието наистина ме изненада. Явно е възможно и на собствен ход Simple Smile. Но абсолютно съм убедена, че част от приема не е прозрачен. Прочети списъка и ще забележиш доста интересни фамилии, които все са народили умници.  Откакто обаче ме завладя училищната треска, се наслушах на какви ли не истории, и то за съвсем обикновени училища, та явно това явление е повсеместно.

# 234
Прочети списъка и ще забележиш доста интересни фамилии, които все са народили умници.

А може ли списъка? Не съм го виждала, той не се публикува на сайта на училището.

# 235
И още нещо, винаги ли е 79 деца бройката на приетите! Как се дели 79 на 3, колкото са класовете?

всъщност в  клас има 26  деца.  Значи  приетите  трябва  да са 78 общо.  Ако има  две деца с  еднакъв бал,  тогава   влизат  и  двете.  Ако  има  случай   на  близнаци   и  единия   е  с недостъчен  бал сигурно приемат   и  двете.

# 236
Списъка го има на входа на НУКК. Не ми хрумна да го снимам обаче.

# 237
  • При любовта
Аз искам да благодаря на Жасмин за честните мнения, които сподели. Peace  Много ни помогна да се преориентираме. Peace Ние държим на математиката и мислихме, че след като е изпита е с логически задачи и в училището се продължава с този начин на обучение и се подкрепя такова мислене. Намерихме и тази неофициална класация и се оказа че резервните ни варианти са по напред в класацията Laughing http://alekdimitrov.com/20122013/school_rating2013.asp?int=8

# 238
Здравейте,

Със сигурност има и умни деца, които са минали между капките и са се преборили.

Ама със сигурност има и такива, на които работата им си е чисто тяхна, а не е "леко пипната допълнително" и отпадат.

Имам сериозни подозрения, че ние сме от вторите и като видя работата на детето ще мога да кажа повече.... Скоро...

# 239
Списъка го има на входа на НУКК. Не ми хрумна да го снимам обаче.

Обадих се на дъщеря ми. Ако не е свален, ще го снима днес.

Колкото до успеваемостта и интелекта на децата на известните родители, аз не намирам никакво противоречие. Много по-вероятно е децата на успелите родители да са по-умни и образовани, отколкото децата на някой обикновен човек със средно образование. Има и изключения, но все пак - успехите не се постигат с нисък интелект. (говоря за хора от властта, не за манекенки) Поне от наблюденията в нашия клас, мога да кажа, че доста родители са наистина високо образовани и интелигентни хора (висши съдии, адвокати, прокурори, лекари) - не е чудно, че имат умни деца. А отделно, че тези родители имат средства и възможности за частни уроци за децата си, така че се добавя и тази допълнителна подготовка към знанията на децата им.

Моите наблюдения върху познати тази година - приеха дете с по-голям брат в училището; не приеха друго дете, което завършва градината на НУКК. Родителите на детето от градината на НУКК са като попарени, но това е положението - не се дават преференции на завършилите градината. Което е много нечестно, децата държат изпит, за да влязат в тази детска, готвят се 3 години за приема в училището и накрая - аут. Говорих с бащата, неговите думи бяха: "сгрешихме, че не потърсихме връзки, разчитахме само на подготовката от детската".

magarence_baby, радвам се! Ако държите на добра математическа подготовка, това не е вашето училище. Мога да ви покажа програмата ни в 5 клас, математика се учи слабо - 4 часа седмично (за сравнение - в частното училище, където записахме малкия, математиката е 10 часа семично). За сметка на това в НУКК имаме задължителни ежеседмични: бални танци, народни танци, приложно изкуство (керамика), рисуване. Дъщеря ми може да танцува джайв и валс, а й се губят основни неща от математиката (тя е от отличниците на класа, не знам тройкаджиите докъде и какво са научили). Та прецених кое за нас е по-важно за второто ни дете и при почти гарантиран прием (досега не знам за случай на неприето дете с по-голям брат, или сестра в НУКК; а то е и в детската на НУКК и се готви за изпита с психолог), го записах в друго училище.

Но за деца със склонност към изкуствата, НУКК е много добро, то си е точно такова - училище за култура и изкуства (танци, рисуване, пеене, етнография, благонравие и т.н.). Хубаво е за момичета. Но момчетата, особено с математически наклонности, по-добре да си потърсят друго училище. Неслучайно от другия клас 3 момчета са отишли в СМГ миналата година. От нашия клас досега напуснаха 4 деца и се преместиха в други училища, предимно частни.
Така че - всеки си преценява според собственото си дете.

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 13:04 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт