Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 852
  • 848
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Дори и да не са влезли децата са се справили. Аз я похвалих и казах, че се гордея с нея. Слава богу никога не е поставян въпроса на живот и смърт и сме обсъждали няколко варианта. Добре, че не е имало драми никъде не ме искат, защото е много  жалко. Дете в първите резерви трябва да е доволно от резултата, не да се отчайва. Опитайте се да и го внушите, и нй- вече, вие трябва да повярвате в това.

# 571
Аз пък не разбирам защо МКабурова изтри всичките си постове?
 Следя темата и както е видно пиша в нея, така че със сигурност помня, че МКабурова сподели, че работата на детето и е подменена, как тя не е само една амбициозна майка, а има и други сериозни основания, как ще направи невероятен скандал /като последното/ беше написано с големи букви и прочее...липсват поне три поста на форумката. Бяхме дори призовани да проверим работите на децата си. Сега написаното изчезна, противно на всеизвестната максима.
Това би ли могло да значи, че нещата вече се уредиха, че детето е прието след "невероятния скандал" и няма нужда повече да се плюе в интернет и да се търси подкрепа от лапнишарани.
 Надявам се, че напълно съм в грешка, наистина.
И тъй като нямам  желание и намерение  да пиша повече в темата, само да поясня: нито спекулирам, нито правя PR на някого, моето дете също не е прието.
Не смятам, че всяка цел си заслужава на всяка цена.

# 572
И как точно процедурата е почти прозрачна?
Има тест и може да проверите работата поне на вашето дете, това имам предвид.
Защото в други столични училища, извън микрорайона им включващ съвсем мъничко каре и брат/сестра няма друг критерий за подбор на многото кандидати, като не влияе нито входящ номер, нито близост до училището, и въобще не е ясно извън критериите как ще подредят останалите деца - визирам 32 СОУ, в което между впрочем кандидатите за прием първи клас са с поне 100 деца повече от тези в НУКК.
Отплеснахме се от темата, но наистина предпочитам да има тест детето ми и приемът му да зависи от представянето му, а не от неясни условия.
Това е още едно заблуждение с виждането на работата - първо много хитро е измислено ако искаш да видиш работата на детето си лично и на място да подадеш заявление в определени часове и отново само в един единствен ден да ги видиш. И второ откъде сте сигурни че това е работата на детето ви и не е преправена.

# 573
  • София
То детето ще си каже дали е неговата. Не е там въпроса. А дали другите са вярно проверени. Камбурова си изтри поста като я опровергах и започна друг профил да се съмнява, че правя ПР. Интересно ако вдигна скандал и го приемат детето, т.к. С резултата ки реално е вътре дали детето ще се гордее със себе си, както сега, защото се старая да и обясня, че не се е провалила или ще запомни, че сама не е успяла и мама се е постарала. Учителите могат да спомогнат доста за това. Съдя по това как учителките в детската ги манипулират за да не искат сборни групи и да седят в къщи. Деца с по- лабилна психика изпадат в ужас и плачат на 7 години да не ги водят в сборните групи.

Последна редакция: пт, 30 май 2014, 08:38 от 450

# 574
Не мисля че дете на 6-7 год. със 100% сигурност може да огледа и потвърди всеки детайл. Много от тях казват да, тук сгреших и много често да, всичко реших, много беше лесно.

# 575
  • Sofiq
 Скъпи майки, аз няма да запиша своето дете, дори да ни приемат. Давам по-голям шанс на другите под нас и защото ние се явихме само, за да тестваме способностите си. Знам че има и други като мен и това дава шанс за тези, които наистина искат да влязат.  

Моето дете Антон изкара почти 77 точки. Оказва се, че между приема и него има САМО едно дете разлика. Позната, чието дете бе прието миналата година на второ класиране каза, че и нейната щерка е изкарала такъв резултат и че има голям шанс на второто класиране.

В началото мислехме, че можем да се запишем там, но след като научих повече за НУКК, реших че детето ми няма да учи там. Първо, училището НЕ Е за надарени деца, както мислехме, а е по изкуства и второ, нивото на образованието там не отговаря на нашите изисквания.

Не знам дали има или няма манипулации, но нека разкажа нещо, което разказа моят син от изпита. Нарочно, или не, учителката в тяхната група (26)  е дала сбъркано условие на задачата и чак след като децата са решили половината задача и времето за нея е почти изтекло, им е казала грешката. те почнали да ,поправят, а госпожата просто им е прибрала листа със сгрешената задача. Това за мен е абсолютно недопустимо!!!! Нека някой да ме обори, ако може.

# 576
То детето ще си каже дали е неговата.
Не мисля че дете на 6-7 год. със 100% сигурност може да огледа и потвърди всеки детайл. Много от тях казват да, тук сгреших и много често да, всичко реших, много беше лесно.
Зависи си от детето. Аз говоря за моето, първо то си е казало какво точно е имало на теста и какво е направило и какво не, с подробности, така че нямам съмнения, че ако бях заявила да гледам работата, биха подменили точно нашата. Пък и аз уча моето дете да си казва истината, не му се карам и да е сгрешило, така че няма смисъл да ми обяснява, че е направила всичко и й било лесно, ако не е.
А Елица е абсолютно права, че е възможно да бъдат манипулирани децата и по този начин, на нас това ни се случи с госпожата на теста в еврейското, подвела е детето, ама здраве да е...

# 577
  • София
Всичко се повтаря едно към едно за не знам коя поредна година.
Преди четири години синът ми беше първият неприет. Видях работата му и си беше точно неговата.
Още тогава правеше впечатление, че приетите са сбутани с малки разлики очевадно над другите.
И тогава имаше нерешима задача за много точки /28/, която една майка даде на студентите си и от 21, никой не реши. Естествено, дори и последното прието дете, беше с резултат като за решена такава задача. Как я бяха решили 78, като 21 студента на са успели...
Правихме и ТВ предаване, поне да постигнем нещо за децата след нашите. Глас в пустиня. Дори не се появиха от НУКК, въпреки че ги поканиха официално. Писахме до министерството на Културата, италианското посолство, дори и до министерството на образованието.
Бяхме се събрали мощна група недоволни.
Нещата си продължават едно към едно по старому.
Тази година има нов парадокс. Има едно дете от ДГ, което ходи на състезания по математика с първи и втори клас, и има доста призови места. Познайте дали е прието.  Sick
След 4-годишно следене на темата, ще заявя  съвсем отговорно, че в НУКК не се влиза без връзки. Всеки, който твърди обратното, лъже.
Наистина се чудя и се питам никакви ли страхове нямат тези, които се появяват и твърдят, че децата им са влезли със собствени сили. Поне да си замълчат.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 21:05 от *Ирина*

# 578
Скъпи майки, аз няма да запиша своето дете, дори да ни приемат. Давам по-голям шанс на другите под нас и защото ние се явихме само, за да тестваме способностите си. Знам че има и други като мен и това дава шанс за тези, които наистина искат да влязат.  

Моето дете Антон изкара почти 77 точки. Оказва се, че между приема и него има САМО едно дете разлика. Позната, чието дете бе прието миналата година на второ класиране каза, че и нейната щерка е изкарала такъв резултат и че има голям шанс на второто класиране.

В началото мислехме, че можем да се запишем там, но след като научих повече за НУКК, реших че детето ми няма да учи там. Първо, училището НЕ Е за надарени деца, както мислехме, а е по изкуства и второ, нивото на образованието там не отговаря на нашите изисквания.
 Не знам дали има или няма манипулации, но нека разкажа нещо, което разказа моят син от изпита. Нарочно, или не, учителката в тяхната група (26)  е дала сбъркано условие на задачата и чак след като децата са решили половината задача и времето за нея е почти изтекло, им е казала грешката. те почнали да ,поправят, а госпожата просто им е прибрала листа със сгрешената задача. Това за мен е абсолютно недопустимо!!!! Нека някой да ме обори, ако може.

Не, че ме питаш за съвет, но тъй като миналата година и аз бях в голямо чудене дали да запиша детето и то най-вече поради прочетеното тук и дочутото от ляво и дясно, искам да пожелая късмет на Антон и дано пък някой се откаже! Миналата година 1 майка писа тук, че се отказват и явно това място е взела твоята позната. Та по темата, въпреки че и според мен НУКК вече не е това което някога е било, в сравнение с голяма част от останалите т.н. държавни училища има много предимства- база, чист въздух, транспорт, добра храна, занимания с изкуства, които хич не са за подценяване, огромен избор на извънкласни занимания и др.

# 579
Всичко се повтаря едно към едно за не знам коя поредна година.
Преди четири години синът ми беше първият неприет. Видях работата му и си беше точно неговата.
Още тогава правеше впечатление, че приетите са сбутани с малки разлики очевадно над другите.
И тогава имаше нерешима задача за много точки /28/, която една майка даде на студентите си и от 21, никой не реши. Естествено, дори и последното прието дете, беше с резултат като за решена такава задача. Как я бяха решили 78, като 21 студента на са успели...
Правихме и ТВ предаване, поне да постигнем нещо за децата след нашите. Глас в пустиня. Дори не се появиха от НУКК, въпреки че ги поканиха официално. Писахме до министерството на Културата, италианското посолство, дори и до министерството на образованието.
Бяхме се събрали мощна група недоволни.
Нещата си продължават едно към едно по старому.
Тази година има нов парадокс. Има едно дете от ДГ, което ходи на състезания по математика с първи и втори клас, и има доста призови места. Познайте дали е прието.  Sick
След 4-годишно следене на темата, ще заявя  съвсем отговорно, че в НУКК не се влиза без връзки. Всеки, който твърди обратното, лъже.
Наистина се чудя и се питам никакви ли страхове нямат тези, които се появяват и твърдят, че децата им са влезли със собствени сили. Поне да си замълчат.

Ирина, мога само да ти кажа - евала и браво за трезвата преценка. Взе ми думите/мислите/ от устата.
Винаги съм се чудела кой толкова я пази тази директорка и училище - символ на корупция - уроци, учителки и плащане под масата.

# 580
То детето ще си каже дали е неговата.
Зависи си от детето. Аз говоря за моето, първо то си е казало какво точно е имало на теста и какво е направило и какво не, с подробности, така че нямам съмнения, че ако бях заявила да гледам работата, биха подменили точно нашата. Пък и аз уча моето дете да си казва истината, не му се карам и да е сгрешило, така че няма смисъл да ми обяснява, че е направила всичко и й било лесно, ако не е.
А Елица е абсолютно права, че е възможно да бъдат манипулирани децата и по този начин, на нас това ни се случи с госпожата на теста в еврейското, подвела е детето, ама здраве да е...
Мира, кажи ми моля те точното условие на задачата с разделянето.

# 581
  • София
И моята описа точно задачите. Дори се опита да нарисува фигурата за разделяне. Наистина зависи от дете.

# 582
За съжаление след всичко прочетено е ясно, че задачите са дадени предния ден. Никой не може да ме убеди, че това не е така. Нека се подготвят 10 варианта и се изтегли един в деня, нека ги видим тогава тези на челните места.
Ноооо с такава държава и корумпирани чиновници - не ни очаква нищо добро.

# 583
Мисля, че става въпрос за тази задача:

Разделете картинката на части с три прави линии така, че във всяка част да има точно по едно пиле и едно борче – 28 т. Цялата задача, решена правилно, носи 28 т. За линия, която загражда едно пиле и едно борче се дават по 4 т.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 21:58 от Анонимен

# 584
  • София
Да, за нея става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт