Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 782
  • 848
  •   1
Отговори
# 720
Ама разбира се, тези честни хора няма да ги тормозим.
Но с кухи глави не искам да споря.
Нека всеки получи това, което заслужава.

# 721
Напълно споделям мнението на 450 по темата за приема.
Ние също сме малко под черата - 14ти след последния приет. На изпита беше с 38 градуса температура. Вдигна я вечерта преди изпита и почти не беше спал. Сутринта уж беше добре, но по време на самия изпит пак беше вдигнал. Като излезе гореше/ беше от 2рата група, която излязоха/ и само каза: "Мамо искам да си ходим, студено ми е." Дори не пожела да изчака приятеля си, който беше в друга група.
Смятам, че това е резултата му. Не сме подали контестация. Той сам си каза за задача, на която е объркал единия пример, поправил си го е, но за другия не му е останало време. За разликите също каза, че някакво дете от тяхната стая било открило 3 повече, но каква е гаранцията, че  това дете е намерило максимума.
Няма какво да ходя и да ровя. За състоянието в което беше за мен е един голям отличник. Това и му казахме. А това че е под чертата - явно така е трябвало да стане.
Колкото до уроците - той ходи, но само защото никой вкъщи нямаше време да се занимава с него /става въпрос за т.нар нераздвоено внимание/, а учителките му в ДГ настояваха да отидел на изпит.
Не смятам че е голяма финансова загуба това, че е бил на уроци, а не са го приели. Все пак е ходил веднъж седмично при това не всяка седмица. Все нещо се е обогатил, дори и само като умения по фина моторика и наблюдателност да е.
Животът продължава, изпитите тепърва ще му предстоят. Мястото ни като родители е да сме до децата си и да ги обичаме и когато успяват и когато не се справят.

# 722
dnes sigurno mnogo roditeli sa videli rabotite na decata...nadiavam se niakoi da opishe poslednata zadacha...

# 723
  • Варна
И аз се надявам да видя Задачата.

# 724
  • София
Стигам до извода, че никой не е ходил да види задачите ,  макар големите протести или не искат да признаят, че са сметнати правилно.

# 725
Аз ще опитам , но нали процедурата и организацията са брилянтни, така че а дано ама надали.
Смятам да им пиша с копие до Министерството.

# 726
Вчера отидохме да проверим работата на дъщеря ми. Задачата, която е носила най-много точки е била "Огледален образ" -20т. Бяха около 5-6 реда. които да се направят огледално. Трудни бяха редовете. По отношение на последната задача, моята дъщеря я е решила. Решението е едната линия по диагонал, а другата през средата. Фигурата е точно като тази, на която някой беше качил снимка тук. За мен е доста объркваща, защото от едната страна завършва с квадрат, а от другата с триъгълник. Подвеждащо е, но тя носи 7т. само.

# 727
  • Варна
Много благодарим за просветлението!

# 728
И аз благодаря.
Фигурите, на които е трябвало да се направят огледални образи са били няколко, правилно ли разбирам?

# 729
  • София
Да, огледалното прерисуване са били 5 задачи. Т.е. ако цялата задача е носила 20 точки както казва майката всеки ред носи 4т. Това отново потвърждава теорията ми, че детето ми е оценено точно. Тя тази задача не я е решила със сигурност, само първия пример е направила до средата. Ако има дребни грешки тук там, и става точно точките, които пише в класирането. Само че аз тази фигура не мога да я разделя на 3 еднакви части. Ако някой си го представя как да стане. На равни по обем става, но равни не.

# 730
 Не обърнах внимание ( а трябваше ), но явно е трябвало на три РАВНИ части, защото на еднакви няма как да е. От едната стране е квадрат, а от другата многоъгълник, който завършва с триъгълник. Погледнах решението на дъщеря ми и тя ги беше разделила, както писах по-горе.
  Разликите бяха 25, а картинките сравнително малки.
  Времето за огледалния образ е било малко. На мен ще ми отнеме повече време да ги обърна огледално, от колкото на тях са им дали. На връзкарите са им ги дописвали. Така нито има драскано, а всичко е направено.Същото важи и за разликите. Дъщеря ми вкъщи правеше огледалните образи без проблем, но не и бързо. Мисля, че и за други деца важи същото. А на разликите е цар, но 25 ?!?!?!? Не е очаквала толкова, а и времето е било кът.
Хубаво е училището, но крайно компрометирано. В нормална държава досега всички в управата да са уволнени или съдени! Пък и аз лично не познавам и един успял човек, който да го е завършил. Всички са от СМГ, Английската и Американския колеж.

# 731
Моля за точкуването на всички задачи.
И аз нещо не си представям с две черти да разделиш на три равни части. Както бе посочено по-горе при една линия диагонално и една хоризонтално разделяш на 4, не на 3?!

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 11:32 от radostche_plovdiv

# 732
Разделянето си го представям така:
една дълга хоризонтална линия отделя 2 триъгълника горе и втора малка линия отделя същия по размер триъгълник отдолу (част от квадрата). Остават няколко произволни фигури. В условието не е уточнено дали освен 3 еднакви може да има допълнителни "изрезки". Така че за мен това е вярно решение.
Моето дете пресъздаде една от задачите с различно условие, което ми дава поле да мисля, че така е прочетена. Все пак не ми тежи, каквото е станало това да е. Лично познавам 3 деца, които бяха уредени за еврейското, няма логика за НУКК да е различно  Wink

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 12:25 от dobra

# 733
Моето дете пресъздаде една от задачите с различно условие, което ми дава поле да мисля, че така е прочетена.

В коя група бяхте?

# 734
Не съм сигурна, върти ми се номер 20 ... Мъжът ми я води.
А въпросното условие е да свържат картинките по последна "буква". Така твърди детето. Няма камери като по матурите, за да знам.

Общи условия

Активация на акаунт