Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 748
  • 848
  •   1
Отговори
# 780
Записаните деца в кой клас са? (може и на лични)

Последна редакция: вт, 24 юни 2014, 15:48 от temp

# 781
Предвид цялостното ниво на образованието в България съм склонна да се съглася с Mki. Аз също записах детето си с доста резерви там, някой от които още ми държат, но все пак мисля че това е едно от най-добрите места поне за начално образование. В това си мнение не включвам частните училища.
Имам доста наблюдения над общински училища и без да искам да слагам всичко под един знаменател, на повечето места положението е отчайващо. Единствено като бели гълъби малкото останали учители по призвание раздвижват картинката. 

# 782
 Peace
Предвид цялостното ниво на образованието в България съм склонна да се съглася с Mki. Аз също записах детето си с доста резерви там, някой от които още ми държат, но все пак мисля че това е едно от най-добрите места поне за начално образование. В това си мнение не включвам частните училища.
Имам доста наблюдения над общински училища и без да искам да слагам всичко под един знаменател, на повечето места положението е отчайващо. Единствено като бели гълъби малкото останали учители по призвание раздвижват картинката. 

# 783
....- оказа се, че детето и е с много по-добра подготовка от кварталното училище, в което е било първи и втори клас от децата учили първите две години в НУКК. Та такива ми ти работи....
по стечение на обстоятелствата познавам въпросното дете и класа му. защо след като е с по-добра подготовка, родителите не го върнаха в кварталното училище, а го оставиха в нукк? Laughing много забавни коментари, децата са си деца, а гроздето е кисело.... Wink Laughing Laughing

# 784
  • София
....- оказа се, че детето и е с много по-добра подготовка от кварталното училище, в което е било първи и втори клас от децата учили първите две години в НУКК. Та такива ми ти работи....
по стечение на обстоятелствата познавам въпросното дете и класа му. защо след като е с по-добра подготовка, родителите не го върнаха в кварталното училище, а го оставиха в нукк? Laughing много забавни коментари, децата са си деца, а гроздето е кисело.... Wink Laughing Laughing
Първо, защото едно такова местене напред назад едва ли ще се отрази благотворно на детето. Второ, защото самите родители се блазнят от мисълта за омесване с известните. В кабинета на зъболекарката в момента е пълно с плакати с автографи на родители на деца от НУКК. Това може би се отразява добре на професията и. Кой знае. Но това не омаловажава факта, че майката е разочарована от училището
 И не знам чие грозде е кисело. Моето дете не е кандидаствало там изобщо. Споделям впечатления на родител на дете учещ там.

# 785
.... Второ, защото самите родители се блазнят от мисълта за омесване с известните. В кабинета на зъболекарката в момента е пълно с плакати с автографи на родители на деца от НУКК. Това може би се отразява добре на професията и. Кой знае. Но това не омаловажава факта, че майката е разочарована от училището
 И не знам чие грозде е кисело. Моето дете не е кандидаствало там изобщо. Споделям впечатления на родител на дете учещ там.
Laughing Laughing
Значи, ако правилно те разбирам - майката използва сина си за реклама на дейността си!  Joy Joy толкова слаба зъболекарка ли е, че да остави детето си необразовано за да направи пет пломби повече?  Laughing нещо ми куца в тази история. аз познавам детето, а не родителите - на родителски срещи идва само бащата(майката даже не съм я виждала). съветвам ви да не разказвате истории, които не сте преживели лично. а гроздето е кисело зa всички, които се утешават, че в кварталното училище се става по-образован.... Grinning и аз така ще се утешавам след няколко години - какво му е на българското висше образование в сравнение с кеймбридж? и тук магистър - и там - магистър!  Laughing Laughing колкото до известните - в класа на детето няма известни ( поне според мен  Wink )

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 21:25 от milsim1

# 786
Второ, защото самите родители се блазнят от мисълта за омесване с известните.

Извинявай че се намесвам ... ама .... точно това дето си го написала ... не е ли било примерно причината хората съзнателно да са търсили връзки детето им да влезе в НУКК ....

Аз не познавам нито детето, нито зъболекарката, нито лекаря ... но ще ти развия няколко ситуации, напълно хипотетични ... пък ти помисли ....

Първа ситуация
Лекар и зъболекарка, не могат да приемат че детето им не е прието в НУКК, в продължение на 2 години търсят връзки - накрая намират! Разделят се с не малка сума пари, доволни са че отрочето е в тъй желаното училище ... но някак си ги е малко срам че така е влязло и на въпросите "ама как се получи" почнали да отговарят "ми те изненадващо се обадиха" ... "ама що точно на вас?!" "ми сигурно са проучили и знаят че имаме пари и възможности" (все пак и малко да си вдигнат котата, искат да са известни и под прожекторите). След сумата пари обаче се оказва че детето е в училището, но няма да се ползва с привилегии занапред. Отделно трябва да наваксва италианския и т.н. Не ги гледат с добро око родителите и т.н. ....

Втора ситуация
Специален отдел в НУКК проучва финансовото състояние на кандидатите за училището. Попадат на програмист - тийм лидер на софийския офис на престижна западна фирма. Жена му - успешен млад архитект - няколко награди и много търсена. Ето ги техните фаворити! Дъщеря им преди 2 години не е влезнала в училището. Звънят! Канят детето и съответно съобщават сумата. Вечерта двамата се събират на съвет - да, искало им се е щерката да учи там, но не са я приели, доволни са от кварталното училище, детето има приятели, те се разбират с родителите... Освен това неща като подкупи, корупция и шуробаджинащина ги отвращават (и двамата сами са пробили и успяли в своите области). Също така знаят и че не е хубаво да са безучастни към такива случки и че ако искат детето им да расте в по-добра среда е редно да предприемат нещо. Свързват се с BTV, НСБОП. Мъжът се съгласява да носи камери и микрофон, както и белязани пари. Също така решава да носи миниатюрна камера за собственият си архив - по късно смята да пусне сайт в който да разкаже цялата случка и да качи и любителският запис. Отправя се на срещата, предава парите, всичко е записано и от камерите на НСБОП и от камерите на ВTV. Арестуват човека, взел парите, по-късно и всички участващи в тази схема. Става медиен скандал и т.н.

Трета ситуация
Тази е скучна, но също възможна. Дете напуска във втори клас (заминават за чужбина или просто не са доволни от училището) - освобождава се място и решават да поканят поредното дете в списъка с резултатите от съответната година - канят го. Родителите приемат. Разделят се с една сума пари (но не за подкуп) за униформа, консумативи, които се искат в НУКК и частни уроци по италиански, за да не се чувства неловко пред съучениците си.

Лонита ... всичко това ти го написах (и загубих част от времето си) за да те накарам да се замислиш и да осъзнаеш колко безумно звучи написаното от теб.

1. Има нещо, което се нарича "Бръснача на Окам", хубаво е от време на време дадена информация да я "пречупваш" през него, а не всичко да лапаш, като мухи  Sad
2. Ако хората са достатъчно заможни, и държат на образованието, защо детето им не е в някой от частните училища - сега има много и доста ги хвалят - св. София, Питагор и т.н. - там със сигурност  хората са по-заможни (и евентуално ще са и по-добри и по-платежоспособни пациенти). Със сигурност ще има и известни.
3. Децата на истински богатите и влиятелни хора са извън България, тези които са тук са или в Англо-американското училище или във Френският лицей. Повярвай ми там класата е друга!
4. За едно училище е много опасно ей така да проучват финансовото положение и да предлагат такива неща. Просто нещата не се правят така!

p.s. И да изразя и собствено мнение - повръща ми се от болни родителски амбиции, от комплексари, които искат да се омешат с известните. От това че някой намират това за нормално поведение (но видиш ли училището е лошо). От хора които заради собствените си амбиции биха пожертвали децата си (то ще стои в гадното училище, щото нали родителите на съучениците плащат). Всичко това е безумно (измислено или не). И порочни практики винаги е имало, точно заради нисшите страсти на хората.

Айде успешна ви седмица и с по-малко такива хора да контактувате!

Последна редакция: пн, 04 авг 2014, 12:31 от temp

# 787
...
1. Има нещо, което се нарича "Бръснача на Окам", хубаво е от време на време дадена информация да я "пречупваш" през него, а не всичко да лапаш, като мухи  Sad
.....
Айде успешна ви седмица и с по-малко такива хора да контактувате!
   bouquet Laughing напълно подкрепям! Grinning училището е с най-добрата материална база, факт. иска ми се всички деца да могат да учат на такива места, но.... като образование има и по-добри места (вероятно), но да казваш, че в нукк на детето му пада нивото от кварталното е меко казано странно. подразни ме информацията "една жена каза..." затова се включих. иначе - проблеми има навсякъде и това зависи в голяма степен и от родителите, учителите, децата, държавата като цяло, но аз наблюдавам детето си вече 8-ма година в нукк и то е щастливо и доволно от атмосферата - това ми е достатъчно... пожелавам същото на всички деца - независимо къде са.

# 788
Аз също не за първи път пиша, че НУКК не е нещо изключително или невиждано - просто е един ориентир, как трябва да изглежда всяко българско училище и всяка българска детска градина. И ако вложим сили в това те да изглеждат поне малко такива (а не да се дракаме във форуми, кой си бил платил и кой бил известен) щеше да е чудно!

# 789
  • София
Temp, напълно съм съгласна с това което си написала. И това е изцяло и моето мнение за болните амбиции и снобарията. Мисля, че описания сценарий е първия, но това едва ли е от съществено значение. Просто на мен всички хвалебствия за по-по-най училището ми идват в повече.

# 790
Лонита, нямам какво да прибавя, настина ти желая да си заобиколена с по-позитивни и усмихнати и по-искрени хора!
И наслука на хлапето септември месец!

# 791
  • София
Здравейте!
Малко да посъживя темата ... Sunglasses
Има ли мами ,който подготват децата си за изпита през 2015г?
Въпреки всички което се изписа за училището,сме решили да се пробва детето....пък каквото стане.
В детската градина така или иначе се подготват по новата тетрадна на лицея "За бъдещи първокласници" , вкъщи се занимавам с него по "Азбука на мисленето" от 2012г.
Имам няколко въпроса,на който ще се радвам по запознати мами да ме осветлят - от колко часа започват заниманията сутрин и какъв е маршрута на автобусите?

# 792
И аз да се включа в кампания 2015 Wink Дъщеря ми също ще се яви на теста за първи клас. Започнахме подготовка вкъщи преди две - три седмици, като решаваме неща от Крокотак и "Мисли бързо, решавай бързо..." на Фют. Още не съм купила от материалите на НУКК, но разстоянието до там и лошото време са ми голям демотиватор Embarassed.  А като говорим за липсата на мотивация, дъщеря ми никак не иска да прави упражнения за фина моторика, и (огледално) прерисуване. Вярно е, че да свързваш точки не е много вълнуващо, но това изглежда е важен компонент от изпита, а и детето определено има какво да усъвършенства. Много ще се радвам на съвети Simple Smile

Успех на сина ти, strawberry, както и на всички други дечица, които ще бъдат първолачета догодина!:)

# 793
Здравейте STRAWBERRY/LUTICHE,
Ние сме от миналогодишната група - сега 1 клас в НУКК, така че с удоволствие ще помагаме с инфо.
Часовете започват в 8,15 за всички класове и свършват в 2,30. След това има занималня - по избор, или допълнителни дейности - шах, плуване, езда, музикални инструменти и т.н. Маршрутите на автобусите са много, няма как тук да ги кача. Като цяло - пристигат около 8,05 пред училището и тръгват следобяд - или в 2,30, или в 17,00.

# 794
  • София
Днес реших да заведа сина ми на подготвителен курс за първолаци и НУКК,все пак педагог се занимава и  обяснява.......е такава пародия няма....7-8- дечица ,5-7 годишни.... в едно мазенце, на изкуствена светлина,ниски и неудобни за целта масички....за 1 час направиха 6 "упражнения" - съответно разпечатани от Крокотак /с две думи 1 час оцветяване  Sick/....
Подготовката вкъщи дали би била достатъчна? Много се чудя......не ми се и иска пък и да го претоварвам детето....

Общи условия

Активация на акаунт