Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 992
  • 848
  •   1
Отговори
# 285
Предполагам,че има и уплътняване с някоя друга бройка.

# 286
Жасмин, сигурна ли си в бройката на децата в паралелка? newsm78 В списъкът на приетите са 3*26 деца в паралелка = 78 деца общо + 1 с равен бал = 79 общо приети деца..

За нашия клас съм сигурна - 28 деца са. А бяха приети 26.

# 287
Мили мами, не прекъснато коментираме, че има и деца приети с връзки в НУКК и се възмущаваме, а всъщност във всички по-желани държавни училища е така, във всички! Ужас, но е така! Ние кандидатстваме и в Еврейското, и в Руското, и за там коментарите са абсолютно същите...
Какво да ви кажа.. Мила родна картинка  Sad Цялата ни държава е така! Аз имах една колежка в работата, която нищо не правеше, но я държаха и е била назначена, пак защото е с връзки. Навсякъде е така. Шурабаджанащина! Затова държавата ни е на тоя хал..
А по отношение на богатите хора и какво търсят там, не забравяйте, че много от богатите хора са и много стиснати, пак черта на Бай Ганьо  Wink

# 288
Питах, защото ако децата са 28 в паралелка и ние би трябвало да влезем, но в списъка на приетите реално са 3 паралелки по 26 деца.. За сега толкова...

Има ли всъщност второ класиране Rolling Eyes и какви са критериите за него newsm78

# 289
Има ли всъщност второ класиране Rolling Eyes и какви са критериите за него newsm78

Не, не разчитай на това. Нашите нови съученици дойдоха постепенно, в 4 клас имахме 3 нови деца, а други напуснаха, а кога се запълни класа до 28, не помня. Но поне от 2 години децата са толкова.
Но все пак се обади и питай, да не те подведа, нашият прием беше отдавна, сега може регламентът да е друг.

# 290
  • София

За нашия клас съм сигурна - 28 деца са. А бяха приети 26.
Абсолютно във всички най-желани училища ситуацията е същата. Twisted Evil Ако погледнете резултатите от ВО в 8-ми клас (в блога на Данибон), ще видите, че броят на децата, явили се на ВО в 8-ми клас във всички т.е. елитни у-ща е по-голям от обявения предварително план прием. Горе-долу 1-2 деца в паралелка... Така че свиквайте отсега и се радвайте, че обикновено парашутистите са извън регламентираната бройка. Confused Да, "мила родна картинка".
Данибон е направила страхотен анализ. Peace

# 291
  • София
Някой знае ли работното време за записване на приетите деца?

# 292
Някой знае ли работното време за записване на приетите деца?

До обяд ми казаха на мен - но до 12 или 12.30 вече не си спомням.

# 293
Днес записах детето, въпреки всичките си притеснения и резерви. Сигурно съм единствения родител, който не е особено въодушевен от приема. Може би защото предварително се бях настроила, че няма да бъде прието, може би заради изчетените отрицателни мнения.....
Освен това е толкова далече, четох разписанията - 7.30 е на нашата спирка автобуса, това значи да стане в 6.45 поне за да закуси, и така всеки ден. Ако стои на занималня, ще се прибира в 18.00, кога ще почива, незнам....
Докато паркирах пред училището, гледах тълпите по-големи ученици, които излизат да пушат пред училище, в този смисъл нищо по-различно от кварталното училище. Все пак се надявам това да е бил правилният избор.

# 294
Докато паркирах пред училището, гледах тълпите по-големи ученици, които излизат да пушат пред училище, в този смисъл нищо по-различно от кварталното училище. Все пак се надявам това да е бил правилният избор.

За трите години в НУКК, до сега не ми се е случвало да видя ученици да пушат пред училището. На ъгъла, на сянката почти винаги стои полицай.
Много странно.....може просто да не съм улучвала момента..обикновено ходя сутрин рано или към 15:30h-16h....

# 295
Освен това е толкова далече, четох разписанията - 7.30 е на нашата спирка автобуса, това значи да стане в 6.45 поне за да закуси, и така всеки ден. Ако стои на занималня, ще се прибира в 18.00, кога ще почива, незнам....

Ако от вашата спирка автобусът тръгва в 7,30 ч., значи не сте толкова далеч. (нашият също тръгва в 7.30) Би трябвало следобедния да е в 17.30 при вас. (нашият пристига в 17.20) А и занималнята е по желание, можете да не се записвате - тогава детето ще си е вкъщи в 15.30 ч.

За трите години в НУКК, до сега не ми се е случвало да видя ученици да пушат пред училището. На ъгъла, на сянката почти винаги стои полицай.
Много странно.....може просто да не съм улучвала момента..обикновено ходя сутрин рано или към 15:30h-16h....

Просто не си улучвала момента. Големите са до 14:30 ч. и си тръгват с автобусите в 14:50, няма как да ги видиш - след 15 ч. остават само малките деца (до 4 клас), които са на занималня, както и детската градина.
Аз съм ги виждала много пъти, но когато съм ходила да плащам такси около обяд, или сутрин, в голямото междучасие.

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 15:56 от Анонимен

# 296
Не, не разчитай на това. Нашите нови съученици дойдоха постепенно, в 4 клас имахме 3 нови деца, а други напуснаха, а кога се запълни класа до 28, не помня. Но поне от 2 години децата са толкова.
Но все пак се обади и питай, да не те подведа, нашият прием беше отдавна, сега може регламентът да е друг.
Разбира се, че ще питам Thinking

Ама искам поне да видя ОКОНЧАТЕЛНИТЕ списъци с приетите деца и ако в тях има такива с по-нисък бал, които са прескочили такива с по-висок, ще има писане и оплакване не само по форумите, ами по министерства, телевизии и т.н. Ако има деца, които са предпочели да се запишат в друго училище, нормално е регламента да бъде такъв, че техните места да се заемат от следващото по бал дете, нали така...

А иначе за "парашутистите" пристигащи след започване на учебната година - живи и здрави да са децата, да се учат, а родителите им да са доволни и горди с тях. Нямам претенции там, става дума за спазване на принципи и честна игра в началото на състезанието..

# 297
  • София
Записахме го и нашеъо първолаче, хайде да им е на късмет, независимо в кое училище да се научат децата да пишат и четат и най- вече, да бъдат човеци Simple Smile Без помощ от нас, родителите, ако ще и в Кеймбридж да карат начално образование, няма да се изучат, според мен, трябва им помощ и от нас, най- вече да се научат да са добри деца, а на "писмо и четмо", ще ги изучат учителите, няма как да е другояче Simple Smile))) И за допълните уроци, ами тъкмо ще имат и повече социални контакти по школите, ще се "поушлайфат", дето се казва Simple Smile Да са живи и здрави, останалото са бели кахъри Simple Smile
Та, успехи на бъдещите първолаци, на есен с песен Simple Smile

# 298
Бях, питах - ми няма второ класиране... няма нови общественодостъпни окончателни списъци...ако някой предпочете друго училище, вместо НУКК и мястото се освободи уж звъняли на следващия по бал и така...накрая никой не знае ясно черно на бяло кои деца са приети...демек отново липса на така актуалната напоследък прозрачност!!

Живи и здрави да са всички деца и родителите им да бъдат горди с тях Hug

# 299
Бях, питах - ми няма второ класиране... няма нови общественодостъпни окончателни списъци...ако някой предпочете друго училище, вместо НУКК и мястото се освободи уж звъняли на следващия по бал и така...накрая никой не знае ясно черно на бяло кои деца са приети...демек отново липса на така актуалната напоследък прозрачност!!

Живи и здрави да са всички деца и родителите им да бъдат горди с тях Hug

S, стискам палци ако някое детенце от приетите предпочете друго училище и Вашия ред да дойде. Чакаме хубави новини от Вас  callme

Би ли споделила някоя от майките на по-големи дечица от това училище информация за библиотеката. Как става записването, могат ли да се вземат книги за домашно ползване и на какви езици е литературата.
Благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт