Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 994
  • 848
  •   1
Отговори
# 315
Мили майчета, просто това не е за сефте.....! Просто си изберет друго училище.  bouquet Когото и да уведомите, вярвайте ми, нищо няма да се случи. Жалко, когато от малки децата трябва да научават, че истината не винаги е една...!

С такова мислене нищо няма да се случи. Ако има майки които се чустват изиграни предлагам да се пусне колективен иск. От мен списък на влезлите платено + нарушението на анонимноста на изпита.

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 19:36 от valkiria

# 316
Тоест майки не бързайте да отписвате децата си от другите училища, защото има вероятност да се повтори изпита и част от влезлите на не-легитимния изпит да се провалят на легитимен такъв и обратното.

# 317
Не е лично, че смятам 150лв за недостатъчни.  
Информацията за държавната субсидия е публично достъпна и някой ще я провери.  Тя няма как да не е по-голяма от такава за друго национално училище, още по-малко в сравнение с добро обществено училище в София. Квадратурата на сградния фонд и административната сграда струва поне 2 пъти повече за отопление в отоплителния сезон.

Възможно е, нямам никаква идея. Колко е тази субсидия?
При нас и много от нещата са платени. Едно, че плащаме такса, второ - че плащаме СИП-овете. Дъщеря ми ходи на 2 неща там, и двете са й платени, по 60 лв. на месец всяко, т.е всеки месец освен таксата от 150 лв. плащаме и 120 лв. за тези неща, или 270 лв. месечно. И много други деца са така, всичките й приятелки ходят на нещо.

Ето какви свободно избираеми предмети имат в 6 клас - всичките са платени:
- Хип-хоп, стрийт, MTV Dance
- Театрална група
- Група за куклен театър
- Авиомоделизъм
- Карвинг (здравословно хранене, скулптури от хранит. продукти)
- Клуб Традиция (рисувана коприна, калоферска дантела, бижута)
- Конна езда за начинаещи
- Конна езда за напреднали
- Фигурно пързаляне
- Група за социални умения (психологическа)
Цени: 10 лв. за 1 час; 15 лв. за 90 мин.

Последна редакция: сб, 01 юни 2013, 22:11 от Анонимен

# 318
Valkiria, аз така се вълнувах преди години за детската в Горна Баня. Отидох да видя работата на "вундеркинда" ми и се оказа, че пропуска е негов. А аз бях сигурна, че е вътре.
Ти как ги събра тия доказателства? Иди, виж работата на детето и ако има нещо тогава се оплаквай. За мен кандидатстването в детската градина там, беше и урок, сега не ме гонят такива амбиции. Важното е децата да са живи и здрави, другото са бели кахъри.  Hug

# 319
Да, така е. Но и не всеки родител познава детето си! Обаче и ОТДАВНА  в това училище и Дг не са +вундеркинди"! И....защо ли вундеркиндите са все синове на ...."някой"!
valkiria , това беше и идеята ми-за измамените надежди, за честното оценяване....! Peace

# 320
Да има вероятност и да сме се издънили но има и вероятност да са подменени.
За щастие ние писахме със специален химикал който ще мога да разпозная.

А когато ходите да проверявате работите си взимайте и детето за да си разпознае труда или пък не.

Опорочаването на анонимността:

Примерно дете което задължително трябва да бъде прието надписва името си върху малкия плик (както вече знаем им е казано на децата да си надписват пликовете или това са правили наблюдателите) примерно плик номер 50, номерира се и големият плик с номер 50.
На проверяващия се казва: Моля премести от друг плик или от резервните копия 86точки в плик 50.

Относно имената на влелите с връзки за които имам доказателства може би ще е най добре да ги дам на разследващите за да не се стигне до подмяна на доказателства.

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 01:32 от valkiria

# 321
  • София
Да има вероятност и да сме се издънили но има и вероятност да са подменени.
За щастие ние писахме със специален химикал който ще мога да разпозная.
А когато ходите да проверявате работите си взимайте и детето за да си разпознае труда или пък не.
Аз ти гарантирам на 100 % че работата ще е на твоето дете 1 към 1.
Системата е съвсем друга и доста по-изпипана от промяна на работите на децата.
Пиши после дали съм познала за работата на детето ти.  Wink

# 322
И каква е системата?
Или са подменени работи м/у децата или са сменени с после правени с определен бал. По принцип по-скоро е второто.

Но изпита държа да бъде касиран

# 323
Вече имам доказателства за 7-8 деца влезли по втория начин!

# 324
  • София
Имах предвид да не очакваш, че е фалшифицирана работата на твоето дете. Тя ще си е неговата, с неговите грешки.

# 325
Здравейте!

Позволявам си да се включа в темата, на първо място изхождайки от личния си опит и на второ, за да дам своя положителен вот за НУКК, тъй като считам, че преднамерено и предубедено някои участници във форума се опитват да заклеймяват това училище, не съвсем добронамерено, според мен...

Накратко предисторията:
Синът ми учеше в частната ДГ, където бяха 12 деца и попаднахме на страхотна учителка! Подготовката за изпита започна още от самото начало и продължи до последния момент на 4-та група. Допълнително и ние, вкъщи работихме върху двата учебника за самоподготовка в свободното време и основно през лятото преди 4-та група. Целта на всички ни беше детето да влезне точно там, а моят основен мотив  - сигурността, за да знам къде се намира през целият ден.
В резултат на положените усилия на всички, детето миналата година се класира в топ 10.
Като цяло, резултатите за групата бяха 50:50 /половината приети, друите - не/, за което бяхме информирани изначало, че обичайно се случва.
За 1-ви клас обявиха в началото, че ще бъдат 3 паралелки с по 26 деца. В резултат на 15-ти септември започнахме с 2 деца в повече, като за всички ни беше ясно, как това стана. В резултат тези две деца, а и някои други /незнайно как взели изпита/ започнаха да изпитват сериозни затруднения с уч.материал, по простата причина, че не бяха свикнали с натоварването за това у-ще. Това продължи през цялата година и от всичко най-вече децата изпитваха дискомфорт, защото не можеха да се адаптират адекватно. Надявам се, че това ще се коригира в следващите класове.

За нас годината завърши блестящо с участието на детето в годишния концерт на НУКК, за който Жасмин така любезно вече разказа, а и доказа с видео материали. За което сърдечно благодаря   bouquet

Признавам си, първоначално нямах никакво намерение да ходя, но във връзка с участието на детето в събитието се организираме и бих казала, че това беше едно от най-вълнуващите събития, които ме трогнаха до сълзи. Децата от НУКК, заедно със своите преподаватели бяха подготвили невероятен концерт, от всички тях струеше страхотен положителен заряд, видно бе, че се бяха подготвяли дълго и много прецизно. Резултатът е на лице - всеки може да го види от клипчетата на Жасмин.

А, аз са себе си, бих казала, че съм страшно доволна, че и моят син стана част от това събитие и че то е просто в следствие на положените усилия, което още повече ми носи удоволетворение.

За тези, които вече са преминали през цедката на приемният изпит и са записали децата си да учат в НУКК - поздравления, надявам се, че няма да съжалявате и ви пожелавам да изпитате моята радост и гордост при следващият концерт на училището през 2014, а за тези, чийто деца не са успяли, съжалявам, че така се е получило, но това не е причина да се заклеймява и опорочава едно достойно дело и подмолно да се насаждат негативи за училището, учениците и родителите избрали НУКК за своите деца.

# 326
За нас годината завърши блестящо с участието на детето в годишния концерт на НУКК, за който Жасмин така любезно вече разказа, а и доказа с видео материали. За което сърдечно благодаря   bouquet
Признавам си, първоначално нямах никакво намерение да ходя, но във връзка с участието на детето в събитието се организираме и бих казала, че това беше едно от най-вълнуващите събития, които ме трогнаха до сълзи.

О, концертите винаги са страхотни! Simple Smile  И за мен беше вълнение, дъщеря ми активно участваше, през цялото време беше на сцената (пее в хора), а в минали години се включваше и в танците, и в пиеските. Даже и сега бяха готвили пиеса в театралното ателие с Ники Априлов, по „Анини приказки“ на Стефан Цанев - но за жалост, отпадна от концерта - дъщеря ми доста се разочарова, но това е положението. Явно не е паснало на концепцията - тази година концертът беше как протича учебната година в НУКК. Миналите концерти бяха с други сюжети, имаше един страхотен - за пътуване в различни държави по света, имаше един с някакви старовремски къщи, изобщо - спектакли. Това е 7-ми концерт на който присъствам, 2 от детската и 5 от училището, дъщеря ми винаги е участвала - и за нас, и за нея си беше голямо вълнение - не е лесно да се изправиш на сцената на Зала 1 на НДК пред толкова хора. Съветвам ви да не ги пропускате и вие, досега не съм виждала разочаровани родители.

Последна редакция: нд, 02 юни 2013, 16:08 от Анонимен

# 327
Ау, Жасмин, оф топик за темата /за което се извинявам на читателите, но просто не мога да се въздържа  Embarassed/, но хорът беше възхитителен!!! До колкото разбрах и най-големият в България!
Браво, поздравления за това, което прави дъщеря ти! Peace

Със сигурност вече съм запален фен на концерта и другата година, живот и здраве, ще доведа голяма агитка от приятели и роднини  Laughing

# 328
Браво, поздравления за това, което прави дъщеря ти! Peace

Мерси много. Simple Smile Музикално ми е детето, тя свири и на пиано вече 7 години, освен, че пее. Аз писах, че навремето избрахме НУКК по тази причина - че е за по-музикални и артистични деца. И наистина, поне в това отношение, не мога да се оплача от училището, няма как да си изкривя душата. Пеене, пиано, всичко има; даже хоровете са три - един класически (големият), един народен за малки деца и един народен мъжки - той е само за най-големите момчета (този хор пя, докато сменяха на екрана образите на бележитите българи). Аз имам още клипове, но не ми остана време да ги кача, имам и на хоровете.
Децата са много добри, някои от солистите са участвали в Бонбон и други детски вокални групи, има внуци на известни оперни и естрадни певци. Моята дъщеря много се притесняваше при тази конкуренция да пее като солистка на Коледното тържество, но се справи. Aко си гледала Коледния концерт във Форума на НУКК, тя беше едно от 4-те момичета, които пяха Last Christmas. А другите 3 момичета са страхотни певици, 2 от тях са пели в Бонбон, едното е внучка на оперен певец, а другото пя и на концерта сега - беше солистка на песента Росинка. Изобщо, има даровити деца, не може да се отрече - всеки ги чу как пеят - това няма как да се фалшифицира. И колкото и упреци да има, че влизат само децата на този и онзи, има талантливи деца. Една от съученичките на дъщеря ми рисува невероятни икони, печели конкурси и в чужбина, а друго момиче също рисува прекрасно и беше пратила рисунка-проект на ново пиле в Angry Birds и оттам са й предложили да й откупят проекта. Това ако е малко постижение, не знам какво би било признато за голямо. Така че за такива деца училището е супер.

# 329
Ние продължаваме работата с книжките Азбука на мисленето и с допълнителните тетрадки, по които си работим. Така и така сме в "ритъм", а имаме недовършени задачки. През последния месец преди изпита бяхме концентрирани само върху задачи, които бях преценила че се падат. Сега караме наред, заедно с комплекта книжки, по които са работили в детската градина и ни върнаха последния учебен ден. Там има странички с нерешени упражнения, вероятно когато е отсъствал  newsm78.
Както и преди се стараем да работи самостоятелно и за време. Обясняваме задачата (то повечето от тях само ги поглежда и ги почва  Simple Smile, но аз оглеждам за тънкости и обръщам внимание за тях), след което слагаме пясъчния часовник и уточняваме колко пъти ще го обърнем, ако е по-дълга задачата. Така той си се ориентира колко време му остава.
Признавам, че сега, когато работим за изграждане на правилни навици и придобиване на техника е много по-малко стресово за мен, отколкото подготовката за изпита.  Peace

Предполагам, че ще ни кажат на родителската, но ако имате тази информация моля да споделите имат ли мобилни телефони в 1 клас? Когато ходих на срещи в някои частни училища ми обърнаха внимание, по-скоро молба към родителите, че малките ученици не трябва да носят телефони. Те на този етап не им трябват.

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 11:03 от inka5

Общи условия

Активация на акаунт