Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 913
  • 848
  •   1
Отговори
# 480
Относно времето, важно е само дали се е вместила в него. Няма значение, дали е завършила малко по-рано от другите.
Моето дете също се е отказало от огледалното прерисуване. Правили сме го в къщи, но винаги и е било най-неприятно. Дори вчера като за последно прерисува една Червена шапчица по квадратчета и я остави, защото я затрудняваше.
Групата на моето дете е излязла по-рано от час. Учителките не са позволявали въпроси.

# 481
Определено задачите не са били леки, особено тази с разделянето,която ще носи поне 15 точки съдейки по задачите за разделяне от предишни години. Simple Smile А за огледалното прерисуване времето е  било малко Sad. Важното е,че децата излезнаха усмихнати и доволни!

# 482
От обясненията й останах с впечатлението, че всяка задача се е решавала за време. Не зная така ли е - може да ми разясните. Ако е така - има ли значение за колко време е решена задачата?
Така е, на всяка задача са им казвали да оставят химикалките и да пляскат с ръце.
Определено задачите не са били леки, особено тази с разделянето,която ще носи поне 15 точки съдейки по задачите за разделяне от предишни години. Simple Smile А за огледалното прерисуване времето е  било малко Sad. Важното е,че децата излезнаха усмихнати и доволни!
Задачата за разделяне явно е била препъни камъка, според детето го е направило, но не е сигурна, че е права, тъй като тя е разбрала, че трябва да са три еднакви части, ама май не са се получили, а а сте прави, че за огледалното прерисуване се иска повече време. Моята обича да рисува бавно и старателно, хич не бърза.
Иначе и ние по-скоро за проба и като преживяване - репетиция преди другия ни тест, а хубавото е, че не се притеснила и се е справила добре. Не съм я подготвяла специално и особено, основно занимания по книжки с игри и тези на Фют Мисли бързо, решавай пръв.

# 483
Вчера и ние бяхме на теста. Много се зарадвах на децата, че повечето бяха много усмихнати и щастливи. За мен това е много важно. Относно задачите, моето дете не можа да ми обясни добре задачата за разделянето. Според мен въобще не е разбрала какво трябва да се направи. Каза, че от две еднакви чертички трябва да направи три еднакви фигури.  newsm78. Не разбрах какви ги е свършила.

Успех на всички кандидат първолачета.

# 484
  • Варна
И ние ходихме на теста. Моето момче направо си каза, че с няколко задачи не се е справил, като например с разделянето. Ние не сме се готвили специално. Къде са публикувани критериите за оценките? И може ли още една молба? Понеже живя много далеч от Горна баня, може ли когато ходите да проверявате резултатите да щтракнте една снимка, че да видя къде сме класирани.

# 485
И аз моля за снимка, да видя кои приятелчета от детската са приети.

# 486
Здравейте,
моята дъщеря също се яви на изпита в петък. Според нея е имало и задача, в която е трябвало да оградят всички 5-ци, пред които е имало по-голямо число.
Успех на всички!

# 487
  • София
Здравейте,

И дъщеря ми се яви на изпита в петък, синът ми се яви на изпит в събота за ДГ.
Относно изпита за 1 клас - задачата със свързване по последна сричка - кравата май е трябвало да се свърже със слива ( може и да греша думата, но дъщеря ми ми каза точно дума, която завършва на -ва), а куче с кокиче и т.н.
Това, което ми направи впечатление е, че им били казали - "Работете си спокойно, няма никакъв проблем, ако не решите някоя задача до края"?!??? Дъщеря ми влезе спокойна, излезе спокойна и това изказване е имало единствено негативен ефект. Все пак от това, което ми разказа останах с впечатлението, че е решила всичко правилно, не е успяла да довърши единствено огледалното прерисуване ( но заради горната реплика може и да не се е постарала достатъчно, защото това определено не и е любима задача и като са ги успокоили така хубаво, че няма значение дали ще решат задачите до край, тя защо да се опитва въобще  ooooh!).

Относно изпита за ДГ - още по-голяма мъгла е там и видно протежиране. Гади ми се чак как се подмазват учителките на по-известни личности, как някои родители спираха учителите, които трябваше да изпитват децата им и на всички повтаряха как те самите били учили в НУКК, как другото им дете учи там, как били на еди-кого си роднини и т.н.  ooooh!

Процедурата за изпита за 1 клас ми се струва напълно прозрачна в сравнение с тази за ДГ. За ДГ могат да си правят каквото си искат, да си приемат когото искат и никой и копче не може да им каже, нито може да докаже нещо. Резултатите от изпита за ДГ излизат на 2 юни, което ми е странно при положение, че изпитът е само събеседване, няма нищо за проверяване и т.н. и единствената причина резултатите да се обявяват почти един месец след изпита според мен може да бъде само една ...  Rolling Eyes

В крайна сметка съм с много смесени чувства - особено след това, което видях на изпита за детската градина.

# 488
И моятя дъщеря кандидатства. Задачите са били единадесет. Беше подготвена за изпита, но твърди, че времето за решаване е било много малко. Непрекъснато казвали "стоп". Като взема предвид факта, че от момента в който влезе, до този, в който излезе изтече точно час, си правя извода, че наистина е малко! От 60 минути вадя по 5 за отиване до стаята и връщане при родителите, 5 за попълване на имената и раздаване на задачите,11 мин. За обяснение на всяка задача- по 1мин. На задача, то остават 34 минути. Разделени на 11   задачи това е по 3 мин. На задача. Аз не бих могла да направя разделянето с двете черти за 3 мин,нито всички редове от огледалното прерисуване. За децата- не твърдя,може би някои биха се справили. Това, разбира се , е в  сферата на разсъжденията,понеже е възможно да са дали повече време за някои задачи, но пък за сметка на други...

# 489
възможно да са дали повече време за някои задачи, но пък за сметка на други...
Възможно е, но моето дете обясни, че с някои е имала достатъчно време преди да ги спрат и е стояла да чака, но с огледалното и разделянето - не. Явно не е много съобразено с индивидуалните способности на децата, например тя със звуков анализ е много бърза и точна, така че ако им бяха оставили да си попълват всяко със своето темпо тестовете, може би от там е щяла да навакса повече време за мислене за разделянето. Тези логически задачи, ако не си решил точно същата, изискват време да го обмислиш, така че мисля, че това е специалната уловка за кандидати, непосещавали уроци на преподаватели от там като нас.

# 490
Някой има ли яснота за фигурата, която е трябвало да разделят? Моето дете я описа като буква Л. Твърди, че я е разделила вярно. Учителката казала, че така трябва  Wink и според мен ги е подвела.
Знаете ли хронологията на историята по картинки?

# 491
Да и аз това знам- двойна б. Л,вписана в правоъгълник. Тр. Да се  раздели с две прави черти на 3 едн. Части. Според д ъщеря ми едното краче на буквата било  надолу, а другото нагоре. Нарисува ми го, но нещо ме съмнява. Иначе сюжета: момчето отива в магазин за цветя;момчето пресича улица с цветята; момчето е посрещнато и поканено на вратата от момичето;всичкии  са около маса и ядат торта в това число и момчето; момичето изпраща момчето на вратата. И шестата картинка изобразява момчето само, а зад него врата. Тук с дъщеря ми поспорихме, дали мочето излиза от дома си като още не е взело подаръците и съответно това е номер едно, или момчето си тръгва от дома на рожденичката и съответно затова е с празни ръце. Тогава би било номер 6.
има и вариант, в който и двете грешим, понеже  картинките е възможно да са объркани от детето, или да пропуска нещо.   Laughing

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 21:04 от luba6a

# 492
Здравейте. И ние бяхме на изпита. Разпитах детето ми след изпита и успях да формулирам следните задачи, които са били давани.
1. Ограждане на животни и предмети с първи звук "Л";
2. Сюжет - подреждане на картинки, рожден ден;
3. Лабиринт - калинката да стигне до средата на детелината;
4. Откриване на разлики - в цирка;
5. Свързване на картинки с последни еднакви срички;
6. Аритметика - събиране и изваждане на плодове;
7. Ограждане на думата "Коледа" измежду много други думи, като е имало и образа на дядо Коледа;
8. Ограждане на цифрата 5, когато пред нея трябва да стои по-голямо число;
9. Огледален образ на нарисувани фигури в правоъгълник;
10. Разделяне на фигура с две линии на три части. Фигурата е приличала на двойно "Л".
Това е от мен. Пишете ако някой може да допълни.
Поздрави.

# 493
Здравейте. И ние бяхме на изпита. Разпитах детето ми след изпита и успях да формулирам следните задачи, които са били давани.
7. Ограждане на думата "Коледа" измежду много други думи, като е имало и образа на дядо Коледа;
10. Разделяне на фигура с две линии на три части. Фигурата е приличала на двойно "Л".
Поздрави.

Точно същите задачи ми каза и дъщеря ми,лошото е че след изпита нямаше изнесени задачите с правилното решение,както и всяка задача колко точки носи,както е било предишни години.

# 494
Поздрави.

Точно същите задачи ми каза и дъщеря ми,лошото е че след изпита нямаше изнесени задачите с правилното решение,както и всяка задача колко точки носи,както е било предишни години.
А относно 5-ците са им казали не отпред и отзад,а от лявата и от дясната страна,имало е общо три числа,времето за изпълнение на задачата е било 2 минути,редовете осем.

Общи условия

Активация на акаунт