Кандидатстване за 1 клас в НУКК

• 132 833
  • 848
  •   1
Отговори
# 585
Нерешима, ако детето не носи гума и молив, за да пробва комбинации.

Сега я дадох на сина ми, успя да отдели в 2 квадранта борче+пиле, което е само 8 т.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 22:00 от Анонимен

# 586
  • София
Очевадно е, че и с гума и молив не е решима от малко дете, особена за броени минути.  Crazy
Всъщност, който иска - да експериментира и да я пораздаде на познати. Да види с колко опита и за колко време ще се справи възрастен с химикалка.
Важното е, че 78 деца от набор 2003 са я решили без чернова, за 5 минути, с химикалка, на крехката възраст от 7 години.

# 587
Това от тази година ли е? Не мисля.
Ставаше въпрос за 2 линии които да делят на 2 равни части.

# 588
  • София
Това от тази година ли е? Не мисля.
Ставаше въпрос за 2 линии които да делят на 2 равни части.
Това е задачата, която аз споменах в поста си. За 28 точки.
Набор 2003 преди четири години се изявяваха на нея.

# 589
Важното е, че 78 деца от набор 2003 са я решили без чернова, за 5 минути, с химикалка, на крехката възраст от 7 години.

Абсурд.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 23:18 от Анонимен

# 590
Очевадно е, че и с гума и молив не е решима от малко дете, особена за броени минути.  Crazy
Всъщност, който иска - да експериментира и да я пораздаде на познати. Да види с колко опита и за колко време ще се справи възрастен с химикалка.
Моето дете решаваше подобна с калинки и детелинки, с обяснения от наша страна и доста упражнения, но едва ли новия учебник е съществувал в 2003. Което отново доказва че задачите са били раздадени предварително.

# 591
Първоначално успях само 4 сектора да отделя. Реших я на 5-я път.  Peace

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 22:42 от Анонимен

# 592
Всичко се повтаря едно към едно за не знам коя поредна година.

След 4-годишно следене на темата, ще заявя  съвсем отговорно, че в НУКК не се влиза без връзки. Всеки, който твърди обратното, лъже.
Наистина се чудя и се питам никакви ли страхове нямат тези, които се появяват и твърдят, че децата им са влезли със собствени сили. Поне да си замълчат.

Значи казвате, че всяка година, абсолютно всички 80 деца влизат с връзки и нито едно от тях не е изкарало изпита?? newsm78

# 593
  • София

След 4-годишно следене на темата, ще заявя  съвсем отговорно, че в НУКК не се влиза без връзки. Всеки, който твърди обратното, лъже.
Наистина се чудя и се питам никакви ли страхове нямат тези, които се появяват и твърдят, че децата им са влезли със собствени сили. Поне да си замълчат.

Значи казвате, че всяка година, абсолютно всички 80 деца влизат с връзки и нито едно от тях не е изкарало изпита?? newsm78

Да.

# 594
http://prntscr.com/3nsevo

ето го решението. Задачата е от тип "Пространствено ориентиране". Детето мислено трябва да си представи линиите и да ги разположи правилно. Не казвам че задачата е лесна, но не е и нерешима. А за студентите (не знам каква специалност са) е срамно.

# 595
Temp, на мен на линка не ми отваря задача или аз понеже не съм комп. спец не се справих. Embarassed
Мира, кажи ми моля те точното условие на задачата с разделянето.
От моята дъщеря разбрах, че е била странна фигура, приличаща на буква "Л", но обемна и изрично тя е разбрала и чула, че трябва да се раздели с две линии на три равни части. Сега я накарах да я драсне на бързо фигурата, но е минало доста време, не твърдя, че е абсолютно същата, а и аз не мога да я разделя на равни части сега набързо, може би ако помисля...
Ето я фигурата:http://media.snimka.bg/s1/3523/033289993.jpg?r=0 - изнявам се за лощото й качество, но апарата няма батерии. Питах я и изрично потвърди, че в двата края на фигурата не е имало два квадрата, т.е. еднакви фигури, а в единия край нещо като триъгълник. Та тя каза, че е можела да я раздели на три, но не знаела как да е така, че да са равни частите и май на нея не е писала нищо или била сложила една черта, вече не помни..
Училището не е това което някога е било, в сравнение с голяма част от останалите т.н. държавни училища има много предимства- база, чист въздух, транспорт, добра храна, занимания с изкуства, които хич не са за подценяване, огромен избор на извънкласни занимания и др.
Именно, това са му достойнствата, а и нас ни влече именно това, че е с изкуства - рисуване, приложни ,все любими занимания за девойката, макар че не знам дали ако бяхме приети и ни приемат и в най-близкото до дома ни, не бих предпочела второто. Това с прекосяването на половин София от малко дете в час пик е ограбване на времето му за сън и игра.
Именно, но с химикал за по-малко от три минути, не и ако не си го правил или виждал преди.

Последна редакция: чт, 29 май 2014, 22:53 от Mira_p

# 596
  • София
http://prntscr.com/3nsevo

ето го решението. Задачата е от тип "Пространствено ориентиране". Детето мислено трябва да си представи линиите и да ги разположи правилно. Не казвам че задачата е лесна, но не е и нерешима. А за студентите (не знам каква специалност са) е срамно.
Моля те, просто я разпечатай в 10 екземпляра, дай я на 10 произволни възрастни и ми кажи колко от тях са я решили и за колко време, както и дали са трили.
Тогава пак ще говорим.

# 597
Напълно подкрепям Ирина за задачата с пилетата и борчетата. Абсолютно всичките ми познати (сред които и архитекти и инженери) я решиха за повече от 6-7 минути и то с няколко опита на разделяне. 

# 598
Никой не е казал че всички дават високи резултати на тестовете за интелигетност. Ако я дам на 10 произволни мой приятели - опасавям се че всички ще я решат. Не гарантирам същото обаче за хора извън обкръжението си.
Ако това че задачата е нерешима ви вдига самочувствието - така да бъде! За мен е загуба на време и нерви тези безконечни спорове.

# 599

Да.

Напълно уважавам мнението Ви, но следенето на тема във форума дали е достатъчно основание да се обвиняват много на брой хора (които не познавате лично) в лъжа? Питам се, защото имам близки и не толкова близки познати, които са готови да се закълнат, че са приети без връзки... по вашите думи се оказва, че всички те са безочливи лъжци.
Някак си странно ми се струва да се обобщава по такъв начин.

Общи условия

Активация на акаунт