КГБ = Клуб на Готините Баби - 131.

• 58 449
  • 716
  •   1
Отговори
# 90
  • София
И един виц. Иви,продължавай с телепатията!

Две госпожи во наj-добри години решиле да излезат навечер сами без мажите.
Вечерале се напиле бааги и дошло време за дома. По пат им се примочало. За да не им светкат белите газища во градската темнина решиле да скршнат во гробищата покраj кои минувале и таму да ги извршат природните обврски.
Нормално немале тоалет хартиjа. Првата се забришала со своите гащи и ги фрлила. На втората им било жал за гаштите па откинала парче од венец и завршила работа.
Утредента двамцата мажи си се пожалиле меусебно:
- Знаеш жена ми синошта се врати дома пиjна и без гашти – рекол едниот.
- Не е тоа ништо – отговорил другиот. – Моjата исто се врати дома пиjана, без гашти а од газот и штрчеше лента но коjа пишуваше : „...никогаш нема да те забравиме. Перо, Миле и фудбалски клуб Слога"

# 91
Яжка на какъв език пишеш newsm78
За добро настроение!Явно ние сме най-свободни hahaha Joy hahaha

# 92
С тази мелодия искам да стигна до всяка от Вас мили мои момичета! Hug

# 93

Яге, благодаря за чайчето! Heart Eyes

Фурийче, то събота и неделя, телевизията е най-постна, ама ще търся нещо! Heart Eyes

Аз направих за вечеря бърза баница, имам и кисело мляко от крави, които са пасли в екологично чист район, Габровския Балкан, така че вечерята е измислена. Лека храна, ама в хладилника има туй-онуй, може и да не е съвсем постна вечеря! Laughing

Иве, много хубави музикални поздрави, втория чак ме трогна! Heart Eyes
Миличка, каква е тази икономична баница с една лъжица олио, една лъжица мляко и две яйца?
Тя си е направо бедна баница, освен сиренето!
Като я направиш, ще чакам впечатленията ти, дано да е вкусна!

Моята е много бърза, но не толкова икономична, от майка си я знам:

3 яйца,
1 кофичка кисело мляко,
1 чаена изравнена лъжичка сол,
1 чаена изравнена лъжичка хлебна сода,
1/3 чаена чаша олио,
2 чаени чаши брашно, пресято
200 грама сирене, слагам го на око.
Всичко смесвам по реда на описанието, изсипвам в намаслена и набрашнена тава, отгоре слагам малки парченца краве масло и пека в предварително загрята фурна на 150 градуса.
Става чудесна, всички я харесваме.

Лека вечер!

# 94
Превантивно!
2-3 лимона
мед
джинджифил

Лимоните се измиват с гореща вода (дори може да се накиснат в нея за няколко часа).
Ако купувате био лимони, то тази процедура не нужна.
Лимоните се подсушават и се нарязват на резени и се прехвърлят в буркан.
Заливат се с мед, колкото да покрие напълно и се поръсва с малко настърган пресен джинджифил.
Ако нямате под ръка пресен, то сух също върши работа, макар пресният е по ефективен.
Бурканът се завива с капачка и се поставя в хладилник за няколко часа.
Сместа се превръща в желеобразна консистенция.
Приема се при първите признаци на настинка, като една супена лъжица се разтваря в чаша количество топла вода.
Танче от твоите продукти аз  правя тутманик

# 95
  • София
Здравейте.
 В нас пак са пред заболяване децата с хрема,дано не се усложнят.
 Ивка това с джинджифила ще се пробва. Тези дни четох едно романче от Нора Робъртс и там децата се лекуваха с джинджифилов сироп.
 Доби мила благодаря ти за поздравите,пиши и тук липсваш.
 Роси сподели как изкарахте ,на снимката изглеждаше великолепно. Peace
 Кари, Дидия, Айша кво си правите? Жабче как е по шпаньолско,каталунско?
 Фури тези вятърни въртележки са любими  и на моя внук. На път за Бургас сме спирали специално да ги гледа. Sunglasses
 Яжка малко остава,плети търлъчки и елечета,моята майка като плетеше,дъщерята много не ги ползваше,но си ги пазела за спомен.
 Дороти как е майчето? И аз тази седмица ходих с моите родители по болници. Сега аз тръгвам. Cry Използвам ,че сина е на театър та пиша дълго иначе е мъка,мъка ,мъка с другия комп. Rolling Eyes
 Здравче  Hug,на патерица честит ти празник на радиото.
 Хули,Тути очаквам включване и още нещо.... от друга мацка.
 Янче, Heart Eyes HugПиши от какво имаш нужда?
 Леле ,аз прекалих ,може и да ме попрескочите. Embarassed

# 96
  • София
Шпунц, как да те прескочим? Нали сме тук да четем и отговаряме.
Фури, какви са тези кръстачки с кори, поясни по-подробно, моля.
Баница от стар хляб не съм правила, само пица. Каних и се няколко пъти, но така и не направих.  Но най-често го дробим на кучо.
Танита, твоята  рецепта я правеше майка ми преди години, вкусно става.
Тя го беше пригодила да е мързеливо, само се бъркаше с лъжица.
За джинджифил и лимон  от много места слушам. Докато се наканя да го направя ще мине зимата.
Днес много ходих насам-натам по снега. Дано не се разболея.
Даже след обяд с Пламен отчетохме и неделния пазар. Сетих се, че утре заради референдума няма да продават алкохол и го спеших към Кауфланд.

# 97
  • в сърцата на любимите ми хора
Здравейте, приятелки!
Днес много вятър и студ и при нас. Снегът е малко, ама нищо не му пречи да навакса  Mr. Green
И аз по тези причини днес не мръднах от вкъщи. Бях си набелязала едно почистване на гардеробите и днес с това се занимавах. Докато разчиствах сложих една супичка от коприва да си къкри, то добре, че тя не изисква кой знае какво внимание - иначе все съм загорила тенджерата.
Клоди, имаме ли новина покрай тебе? Като гледам, ние, бабите, ще получим сърцетуп докато се роди бебчо  Hug Че сме и много нетърпеливи, а то, милото, си знае работата.
Иве, страхотни мелодии, първата със много настроение, втората ме разчуства силно  Hug
Яжка, а вицът е трепач  Joy hahaha Joy! Ще го прочета в понеделник на колежките (трудно ще ми бъде да го преразкажа с този колоритен език), да се посмеем заедно.
Мисля да потърся джинджифил и да се подготвя за грипа. Че и бебо нали ще идва - да не ни пипне колективно  newsm78
Айше, къде намери тоя сняг? При мен почти няма, вятърът го е навял тук-там. Ама си е бая студ, внимавай с разходките, че ако не сте успели да купите днеснещо алкохолно - с какво ще се загрявате с Пламен  Wink
Шпунц, четем, четем, всичко четем - и колкото повече, толкова по-добре  Hug Дано да ги подмине дечицата и да си останат само с хремата. Все да има за какво да се притеснява човек  Mr. Green
Танче, утре мисля да се пробвам с твоята рецепта, че много ми хареса така без месене и точене. Ще рапортувам какво съм направила  Peace
И аз се поулисах, ама ще ме извините Hug

# 98
  • София
   Намерила съм едни македонски вицове и умирам от смях.

Голем комита с два пищова и пет бомби на пояса, влезнал в препълнен хан, и поръчал ядене и пиене. Седнал и започнал да се храни юнашки.
По едно време в препълнения хан се чул глас:
- Варди! Ке ти узнат коньо!
Комитата обърнал масата, извадил пищовите, скокнал извънка, гръмнал два пъти, хвърлил две бомби, и се върнал да яде.
Както си пиел виното обаче нещеш ли пак некой се провикнал:
- Варди! Ке ти узнат коньо!
Комитата бутнал каната с вино, изкокнал надвор, извадил пищовите, гръмнал два пъти, хвърлил две бомби, и се прибрал да си довърши яденето.
Минало се малко време:
- Варди...
Изкочил обаче ханджията зад тезгяха, и изкрещял :
- Момчиня, сОпрете с тоя шах бе, прОклети да сте, комитата ке изтепе селото !

# 99
Ох  Laughing Laughing Laughing посмях се на вицовете. И сега отчета.

С щерката се чухме към 5 часа, беше си още с корема, мъжо и е на работа. И аз се изпренадявах вече, ама той малкия си знае работата  Laughing Laughing Утре е хубав неделен ден...аз за тогава съм го планирала... и всяка неделя се надявам ли надявам  Joy Joy Joy

# 100
              Шпунц  Hug ето съм и аз,ама вече не знам защо съм! newsm78 Малкият зет се е тръшнал и постоянно тичам нагоре-надолу.Отгоре на всичкото си мисля,че прави и алергия към АБ-то дето му го бият.Сега дедито ще го закара до дежурните и давам инструкции какво да пита,че да не направи и някой алергичен шок.Треперя и децата да не се заразят и....изобщо от нерви на нерви.Бабата и тя не е спряла да ме тормози  ooooh! Та недоспала и изнервена едвам се държа на краката си и май и моето кръвно скача та се чудя кога ще падна.
              За джинджифила и меда - при рускините четох , а и във фейсбука май бяха писали,че повишава имунитета и предпазва от много заболявания не само от грип.Така,че не е лошо да се изпробва.
              Оставям ви,че сега пък бабата вие та да видя какво иска. #Crazy

# 101

Приятна вечер на всички !!!

# 102
  • София
 Дидия  Hug. Абе как пък не ни прескочи един път. Само незнам докога ще стискаме зъби. Разбирам те... Един за всички.... ама всичките  не са за единия.
 Мамси обратното броене започна при теб. Скоро ще си щастлива баба.
Клодия,знам от отчетните теми ,че бременните много мразят да им звънят и да ги питат родили ли са.
И едни бабини деветини,колко по малко хора знаят ,толкова ще е по леко раждането. Simple Smile
 Желая ти скоро да гушнеш внука, а малкия вуйчо как реагира?
 Римар как е внучо,Ега мега ,Гале,Джили ? Кажете нещо за бебоците.

# 103
Е това се казва кеф newsm10 newsm10 newsm10 всички писали и по много просто удоволствие е да влезе човек в темата. Hug

Шпунци , а нашия малкия пък е със страхотно разстройство.Наливаме го с кола и ориз, есетествено утре няма да е на училище.
Аз пък се събудих с или по точно без глас #Cussing outИ ежегодишната проклета алергична кашлица пак се мъчи да надделее, аз пък гълтам желе от дюли, а да видим кой ще е по як  да надвие newsm78

Яжка, смях се на вицовете, ама на първия видях бая зор докато го разбера Mr. Green

Танитка ,това което си правила е мързеливата ми баница, бижу е като е топличка.

Клодия, когато трябваше да се ражда 1 вия  ни принц, термина му беше 8.3.Той се роди на 23.3 Simple SmileТака че вече нали е в 9 месец, ще си избере ден по свой вкус бебчо Naughty

Два три пъти прекъсвах заради телефони писането, та ми се прекъсна и нишката, а бях си начертала доста за отбелязване. newsm78 newsm78 newsm78

Засега ви казвам лека вечер милички, на всички поотделно и заедно Hug

# 104
  • в малка спретната къщурка
wavey
Яжка,смях се на вицовете,но първо имаше"четене с разбиране" Joy Joy JoyПожелавам ти пълен релакс през седмицата.Поглези се,защото го заслужаваш. Hug
Танита,Ивлин,рецептите ви ги знам,като сиромашка едната,а другата като циганска баница.
Айша,това са вид  пържени питки.При нас се срещат под името кръстачки или роговачки..Корите са точени,ама сега кой да точи,като има готово всичко.Янчето беше споделила ,че с купени"ръчно точени и запечени на сач"стават чудни.Корите са кръгли и аз ги режа през средата.На всеки лист слагам сирене в средата и завивам всеки край към средата да се получи квадрат или правоъгълник,като намазвам с разбито яйце за да слепнат корите.Пържат се в тиган.Ето тук намерих нещо:
http://www.youtube.com/watch?v=axJwHKayQ6Q
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=217639
Сетих се да питам чичко Гугъл и той ми помогна,ама вече бях писала.
Иви,аз цяла зима приготвям мед със лимон,но за джинджифил не знаех,че се слага.Имам в пакетче и ще пробвам дали ще се хареса.Аз ще го харесам,защото слагам джинджифил в чая.
Гале,каква обстановка си ни предложила само Shocked,как няма да е приятна вечерта там. Hug

Общи условия

Активация на акаунт