К`ви са тез пюрета дет шИ ги ядем, искаме си ние цица на корем!Септемврийки 2012

• 23 526
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
Ариел, , не се отказвай да кърмиш- аз съм в твойто положение от месец и половина и всеки ден и нов и нов ужас, ама аз напук на всичко продължавам! Simple Smile Както и за всяко друго нещо- търпение и пак търпение! Simple Smile Пробва ли да носиш бебчето, докато кърмиш?

Нуб, и аз си мислех , че коликите са до към третия месец, ама Томи още си ака трудничко и свива крачетата.... Simple Smile А и зъбките са тръгнали със сигурност Simple Smile

Анхела, сигурно аз ги слагам прекалено хлабаво и затова ни пускат Simple Smileзасега минахме на Либеро, пък да видим Simple Smile

Миленита, пробвай да предлагаш по- често гърдата, за да я стимулира повече бебо, и от само себе си ще ти се увеличи кърмата според нуждите на малкото разбойниче Simple Smile

# 121

За захранването ... мисля да е като навърши 6 месеца. Ако беше на кърма, нямаше да заместя хранене сигурно, но с това АМ ми се иска да й разнообразя яденето... Но се чудя да правя ли, да купувам ли... Не знам кое е по-малко вредно  newsm78

Стаси, при условие че сте изцяло на АМ защо не помислиш малко по-рано за захранване  Rolling Eyes Не знам как сте с кг /може и да си писала, но забравям много  Mr. Green/ но аз личо както сега ми намаля доста кърмата не ми се иска да го тъпча още дълго време с това сухо мляко. По-добре вече да си хапва манджички  Mr. Green и да му свиква коремчето. Вие сте големи колкото нас ... не знам помисли  Hug
Моля никой да не ме анатемосва   bishop  Mr. Green ама защо пък точно 6 месеца трябва да се чака  Mr. Green Ако се почне две седмици преди шестия какво ще стане  Mr. Green

# 122
Ариел наистина 1 помпа от Прод. ще свърши работата http://prodavalnik.com/pompa-za-krma-avent-i-podark-chisto-nova- … a-avent-i16014193 има много избор там.... Hug

Фейт за 2 седмици по-рано нищо няма да му стане  Mr. Green ....и все пак СЗО препоръчва на 6 навършени месеца - ето 1 много хубав сайт с много, много инфо.... Hug http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/vavezhdane-na-tvardi-hrani-1/

Скрит текст:
цитирам....Кърмата активира имунната система по пасивен и по активен начин. На 6-месечна възраст имунната система, която е разположена в червата и предпазва от външни „нашественици”, вече е достатъчно развита, за да се справи и с наличието на други храни, освен майчиното мляко. Храносмилателната система също е претърпяла промени. В началото стените на червата са много по-порести, в първите месеци и чревната флора, която помага при храносмилането е много по-слабо развита. Развили са се и оралните функции – в продължение на месеци бебето ги е усъвършенствало на гърдата, или по малко по-различен начин, пиейки млякото си от шише. Сега то е готово за следващата фаза – захапва, отхапва, дъвче, преглъща. Невероятно е как тези три фази в развитието съвпадат точно когато бебето е на около 6 месеца. Но нека отново обобщим: около шестия месец бебето започва да наддава по-бавно,  започва да се интересува повече от заобикалящия го свят и съответно от различните видове храна (без това да е глад) като се опитва да взима яденето с ръчички. То може да продължи да се буди за хранене нощем, защото през деня сякаш не му стига времето, за да се отдаде спокойно на сукането. Светът е пълен с толкова много неща за откриване! Понеже едно бебе на 5 месеца все още не може да взима само храната си, може да заключим, че то все още не е готово за това. Ако все пак родителите искат да му дават друга храна, тя трябва да е под формата на пюре. Държа да отбележа, че не препоръчвам захранването да започва от тази възраст и предпочитам да следвам препоръките на СЗО, според които бебето трябва да бъде хранено само с майчино мляко през първите 6 месеца. На шест месеца бебето навлиза във втората половина на първата си годинка живот. Често на тази възраст то може да седи за кратко само и е по-целенасочено в действията си, опитва се самичко да взима храна и да я поставя в устата си. Разбира се е възможно детето да не прави тези неща веднага, то може да започне след един или дори след два месеца, но при всички случаи ще го стори. Ако позволите още отсега на детето си да опитва твърда храна, ще видите че то се справя успешно само и няма нужда да бъде хранено с пюре и с лъжичка.

Детето на 6 месеца е готово за твърди храни, защото:
Неговата имунна система е достатъчно зряла
Неговата храносмилателна система е достатъчно подготвена
Неговата орална моторика е достатъчно тренирана
Налице е координацията между ръцете и очите
Неговата фина и груба моторика са достигнали определено ниво на развитие

Мария дано Либеро да ви паснат  Hug

# 123
Аз пък 100% ще бъда анатемосана, ама незнам защо не трябва да се замества хранене до 7-8-ми месец, че дори и на годинка. Shocked Shocked Shocked
Всички мои близки, които имат деца, са от 10-ти месец на кухня. Племенницата ми е на година и 7 месеца и си хапва от манджата, която е сготвена за всички. Не виждам нищо лошо в това.
Анхела - има деца, които и на 7 месеца няма да са покрили тези критерии, има и деца, които на 5 месеца и половина ще са готови. Не мож ме убедите че на 5 месеца и 29 дни няма да го захраня, ама утре видиш ли щото вече е на 6 - почвам.

# 124
Ариел наистина 1 помпа от Прод. ще свърши работата http://prodavalnik.com/pompa-za-krma-avent-i-podark-chisto-nova- … a-avent-i16014193 има много избор там.... Hug

Моята е същата, взета от там и цеди жИстоко  Peace няма да съжаляваш  Hug

Фейт за 2 седмици по-рано нищо няма да му стане  Mr. Green ....и все пак СЗО препоръчва на 6 навършени месеца - ето 1 много хубав сайт с много, много инфо.... Hug http://zabliznacite.wordpress.com/2010/09/27/vavezhdane-na-tvardi-hrani-1/

То тъй де, ама не всички деца се гледат по учебник  Mr. Green
Аз поне моето не го гледам така ... както виждате Mr. Green
Аз също първо ще заместя хранене - може би обедното  Heart Eyes
А иначе СНММКБИК в превод /сметката на мм, която бързо се изпарява от картата  Mr. Green/ препоръчва, че е време да намалим това АМ, защото скоро ще щракаме с пръсти ако продължаваме да папеме само АМ  hahaha hahaha hahaha

# 125
Фейти 6600 кг бяхме преди 2 седмици  Mr. Green А и искам като навърши 6 месеца, защото преди това ще пътувам насам-натам и нямам доверие на хората, които ще я оставя  Mr. Green

# 126
Ариел ,ако държиш на нова помпа,но не ти се дават пари за Авент,може да погледнеш тази на Бертони.Казаха ми,че била много добра имитация на Авентската и вършела същата работа Hug.Аз съм с помпата на Авент и напоследък също имам затруднения в цеденето-т.е. почти нищо не изцеждам,а би трябвало да има мляко,защото Габи не протестира Simple Smile

За днес съм ви приготвила един изключително прост(сигурно) въпрос,на който се чудя последните дни...тъдъъъъъмм-каква е разликата между пюре и каша?Има ли разлика в консистенцията или разликата идва от използването на различни продукти?Интересно ми е сега като си имам бебешки уред на пара,само пюрета ли мога да забърквам или и каши?Те такива генерални въпроси мъчат изтормозената ми главица от скоро,затова ще се радвам на внимание и отговори от ваша страна Hug Heart Eyes

# 127
Фейти 6600 кг бяхме преди 2 седмици  Mr. Green А и искам като навърши 6 месеца, защото преди това ще пътувам насам-натам и нямам доверие на хората, които ще я оставя  Mr. Green

Добре сте си с кг  Heart Eyes ... ти си преценяваш за храненето разбира се  Hug

Мен вече ме сърбят ръцете да започна  smile3508 дано само се приеме добре новата храна Sick Mr. Green

# 128
Фейт стига си писала, ами стягай Пламен и идвай на Джъмбо  Hug Heart Eyes

Ние тръгваме  smile3534

# 129
Чета ви ама ми е едно смотано и не ми се пише хич Rolling Eyes
Аз съм решила да захранвам на 10 март Mr. Green Ей така просто съм си определила дата.(кукувица)

# 130
Фейт стига си писала, ами стягай Пламен и идвай на Джъмбо  Hug Heart Eyes

Ние тръгваме  smile3534

Тръгвайте без мен bye приятно изкарване tongue

Ън .. що така си се сдухала  Hug дадата е хубава, ама 3-ти март щеше да е още по паметна  Mr. Green

# 131
Здравейте, момичета. Каква само снежна приказка е навън  #Shocked

За захранването/а и за всичко друго/ и аз съм далеч от гледането на дете по учебник..И мисля, че всяко дете е индивидуално. Чета, информирам се, допитвам се и накрая си взимаме решение.
Сигурно кърмата удовлетворява нуждите до 6 месечна възраст... Но където и да се ровя пише, че за бебе на АМ е добре да се започне по-рано между 4 и 6 месец. И пак казвам според мен всичко е ориентировъчно!
 То и кучешко зъбче на 2 месеца никъде не пише, но ние си имаме, а има случай, че и се раждат с такива... Mr. Green

# 132
Не знам дали 5м и 29дни е различно от 6м, но моят малък мъж на 2м и 29дни ядеше на 2ч и имаше един график и ооо чудо на следващия ден го промени и е стабилен до сега....вкл. паузите за сън, буденето през нощта. Много беше странно наистина, но явно си имат значение периодите.
Но Фейт е права, че на 6м различните деца се държат по различен начин...не случайно има признаци, които показват готовност за захранване и ако се следват те, не е нужно да броите мес и дни.
Аз също мисля да замествам хранене преди 1г и да приключа с кърменето до края на лятото. Силно се надявам да не ме изненада с друго решение малкия шеф newsm62
И аз отивам в Джъмбо...за коронка към принцеския ми тоалет за едно парти довечера newsm08

# 133
Пфф,нямам основателна причина,просто ми е тъпо,недоспало,и т.н.,нормално състояние на всички ни Simple Smile А за 3-ти март спор няма,ама друго си е 10-ти Simple Smile
Чакаме снимки тогава да видим какъв ще да е тоя принцески тоалет,заинтригува ме.

# 134
Flowers дай номер на магазин в склада - на нас Илиенци ни е кварталния магазин  Mr. Green
ЕТ- Юлита, база 2, магазин 15, 0887 21 46 53 Юлиана Дюлгерова
Има и един склад за БГ дрешки, там дават като към цената на едро прибавят 50% магазин номер 6 в същата сграда, 0877789525 Магихик - http://magihik.bg/

Общи условия

Активация на акаунт