Окръжна болница - Варна -тема 5

• 55 088
  • 848
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Пина,
на мен не ми дадоха телефона! Исках си чантата, но ми казаха "после". Съответно никой не ме чакаше отпред да види бебето, защото ММ беше на работа и както ти казваш нямаше как да виси цял ден пред вратата на родилното. Да кажат и другите как е било при тях. Иначе аз стоях 2 часа в родилна зала, не знам какво щеше да стане, ако имаше друга родилка, щяха да ме преместят някъде може би. След това ме сложиха на легло с колелца, бебето също в креватче и ни закараха до входа на родилното, където естествено нямаше никого. Не пускат външни хора вътре, ти и бебето сте в коридора, а близките от външната страна на вратата, до асансьора.

# 556
Хм, ами защото от много места го чувам това като правило - 2 часа след раждането показват бебето и майката  Thinking Конкретно за ОБ имам предвид.
А при теб кога се видяхте/ той видя бебето за първи път?
Докато стоя 2 часа в родилна зала все на магарето разкрачена ли стоя или на нормално легло?

# 557
Здравейте,аз родих на 19.06. и още сме в болница.Когато родих ме преместиха на легло с колелца на което лежах 2 часа( с него ме показаха  на близките).Телефона ми понеже започна да звъни ми го донесоха   още докато бях на магарето,но по принцип ти го дават когато те преместят на леглото.Казват ти да се обадиш на близките и да  им каже6 да дойдат след 2 часа,според часа ,в който се е родило бебето.Когато се съберат отвън ти звънят по тел.,казваш на акушерките и те изкарват на входа (теб на легло и бебето в кошчето или на ръце),изчакват да си кажете нещо или за първа снимка на бебето.При мен всички бяха  много внимателни  и мили въпреки че бях с избор на лекар.Не съжалявам ,че избрах др Славчев и Окръжна болница.

# 558
Дори да не ти звънне телефона, когато те сложат на въпросното легло с колелца те връщат в предродилна докато минат въпросните 2 часа. Когато ме оставиха там санитарката ме попита искам ли да ми даде телефона за да се обадя на близките ми, казах й къде се намира, но жената предпочете да ми подаде чантата сама да си го взема, тя ми я държеше. Докато минат въпросните часове телефона си седя при мен. Бебето междувременно се измива и повива, а виждането става, както е описала и katy_a. Моето бебче, трябваше да е в кувьоз и преди да го сложат казаха, че ще изчакат таткото да го види и после ще я сложат там, така че можеш да си спокойна, че ще се видиш с близките и ти и бебо Simple Smile

# 559
Благодаря ви, момичета!

# 560
  • На брега на морето
Пина, аз раждах сама, т.е. нямаше друга родилка, нямаше и никой в предродилна и беше посред нощ, та при мен дори не са и чакали 2 часа. Когато родих, си минах по процедурите израждане на плацента, шев и ме преместиха на друго легло в предродилна, на което стоях докато дойде мъжът ми. Мина някъде около час, час и малко. Телефонът ми го даде акушерката. Аз му се обадих ( той си тръгна след като ме приеха) и след като дойде ми се обади. Тогава 2 -те акушерки на смяна и д-р Славчев ме изкараха с бебето. Бяхме пред вратата на родилното, като мъжът ми прекрачи прага целуна ме, снимка малката, постояхме има няма 5 минути и ни прибраха вътре. Общо взето беше това. Решението да не се чака толкова беше на д-р Славчев, аз се чувствах много добре, не бях уморена изобщо и имах сили да родя още 3 бебета.

# 561
аз се чувствах много добре, не бях уморена изобщо и имах сили да родя още 3 бебета.

Еха, дай боже всекиму!  Simple Smile

Значи ключовия момент е да ми дадат телефона.

# 562
  • ВАРНА
pina , стискам ти палци  Simple Smile Едно много бързо и леко раждане ти пожелавам!
Моя телефон го стисках в ръката през целия престой в предродилна зала и веднага щом родих си го поисках, за да се обадя на целия свят  Simple Smile Таткото ни чакаше във вип стаята.

# 563
  • Варна
Значи мен са ме прецакали Laughing И моят телефон беше звънял няколко пъти, но никой не си направи труда да ми го донесе. Също така не са ме местили в предродилна, стоях си 2 часа в родилна на магарето Whistling Мъжът ми видя бебето, когато ни изписваха.

# 564
  • Варна
На мен пък ми тикнаха личната карта и телефона в ръцете още докато бях на магарето Grinning Така и не се сещам какво правеше личната ми карта в родилна зала, май просто много бързо се случиха нещата  newsm78 После ме преместиха в предродилна, където имаше две момичета, които чакаха разкритие. Аз се опитвах да говоря с близките си, ама всички много бързаха да ми затворят, щото покрай мен се чуваха стенения  Simple Smile Чакахме да минат 2 часа (е аз станах на 15-тата минута, щото ми се ходеше до WC) сложиха ми бебето на гърдите и потеглихме да ни види тати.
pina  и всички останали, на които има предстои, леко раждане ви пожелавам!

# 565
Благодаря ви! Дано да е леко и успешно!

# 566
Тъй като раждах около 11 чАса, телефонът ми беше с мен по време на контракциите и държах таткото в течение със смси какво се случва (бях с изтекли води и никакви контракции, сложиха ме на окситоцин, а таткото го пратих на работа). Преди да се кача на магарето телефонът го взеха акушурките и го сложиха на едно бюро в родилна зала. Дадоха ми го след преместването ми от магарето на леглото, на което чаках да минат 2 чАса. Тогава звъннах и на таткото, но той вече беше дошъл Simple Smile След това си поисках бебето (около половин час след раждането) и го сложих на гърда. След като минаха двата чАса, акушерките показаха бебето и мен на таткото за няколко минути. Раждах месец март и тогава беше ужасна жега в стаите, отваряхме прозореца или стаята на вратата.

# 567
Аз също бях с изтекли води и нередовни контракции през които също държах нашият татко в течение. Моето раждане също продължи около 11 часа и нямаше кой да ме чака, защото всички бяха на работа. След, като родих, д-ра, който избрах да води раждането ми, лично ми донесе телефона без да съм го молела. А акушерките ми казаха, че след около 2 часа близките ми могат да видят мен и детето, но тогава нямаше как и ги помолих, след като ме настаниха във ВИП стаята да донесат дъщеря ми за малко, за да я зърнат Simple Smile Така и не разбрах дали ми се полагаше това право или просто защото акушерката, която ме изражда (и се знаехме и от ЖК ми консултация) и беше на смяна направи компромис. Много съм благодарна за тези жестове. Те ще ми останат един скъп спомен.  Hug

Леко раждане на всички бъдещи мамчета! Simple Smile

# 568
  • Варна
Егати, хвана ме яд сега  Twisted Evil Защо на мен никой не пожела да ми донесе телефона и ми се правиха на ударени? А аз се чудех  на всички други родилки близките им с часове ли висят пред отделението, то каква била работата.

# 569
Месечинка, ти без избор на лекар ли беше? Може за това да е. Демек 'избрания' си те 'обслужва', пък като нямаш избран...  Thinking Макар, че той като замине, другите може повече да се наострят...

Общи условия

Активация на акаунт