Окръжна болница - Варна -тема 5

• 55 035
  • 848
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Малко по-нагоре пише, че при секцио се плаща за екипа - 550 лв

# 61
  • Варна
Здравейте,

върнах се от отворените врати в Окръжна болница. Като цяло впечатленията ми са добри. В отделението е чисто и топло. Стаите са с 2 или 3 легла, имат си баня. Списъкът от 1-ва страница е актуален, само левкопласта го няма, но има термометър.
Може да си избереш ВИП стая срещу 50 лв  на ден, като в цената влиза и кетърингово хранене, а иначе също имало хранене, но сестрата каза, че било доста оскъдно   Crazy Във ВИП стаята си сам и могат да ти идват на свиждане по всяко време

Иначе има столова в отделението, където може да се претопля храна, но няма хладилници и затова не е разрешено внасянето на храни, които се развалят. Може сокчета, ядки, вафлички и т.н., но не хляб и салам, както каза акушерката  Mr. Green

Бебето се дава на майката веднага след раждането, ако разбира се и двамата са добре. През деня бебетата са при майките, а от 0 часа до 5.30 са в бокс, за да може майката да си почива. Казаха, че имат и специална сестра само за кърменето, която си работи в отделението и консултира майките.
Цената за избор на лекар е 400 лв, за екип 500 лв., а за секцио 550 лв.

Това е в общи линии, но персонала ми се стори доста добре, едни такива усмихнати и приветливи  Grinning

На вратата на отделението е залепен списък с работещите лекари в него, затова Славчев не е в този списък, но казаха че и от Генекологията идвали колеги да израждат, нямало проблем

Ако някой има въпроси да пита

# 62
Страхотен пост с пълно инфо си написала V.A.V.A. Поздравления!  Peace

На мен бебка ми я донесоха на 6-тия час след раждането (при положение, че 2 часа си в реаниманията). И един съвет, който ми даде доктор Якуб (май така се казваше), след раждането пийте кола и яжте шоколад и се движете, колкото се може повече. Тук говоря за мамите, които ще раждат естествено, че със секциото не съм запозната. Споменавам този даден ми съвет, защото аз например бях изгубила повечко кръв и развих анемия, заради която не можех да се държа на краката си. Та тези храни и напитки доста ми помогнаха. И не го казвам, за да плаша някой, а за да не попаднете в моята ситуация, защото бях на косъм да припадна в банята.
Само да вметна, че храната, която ви носят във ВИП-а е много вкусна. И на ТВ-то има специален канал с инструкции и начини на кърмене. Чудесно е, че се обръща внимание на това.  Изобщо не съжалявам, че използвах тази услуга на болницата.

# 63
  • На брега на морето
специалният канал го има и в другите стаи  Simple Smile

# 64
Информационният канал  за кърменето го има и по ТВ в обикновените стаи  Simple Smile

# 65
V.A.V.A, благодаря за информацията   bouquet
а в невип стая разрешено ли е посещение от татко, баби, роднини?

# 66
  • Варна
Не. Посещенията са пред входа на отделението.

# 67
Значи ли това, че ще видят бебето чак при изписването?
И още едно питане - има ли wi fi?

# 68
  • На брега на морето
Бебето и теб ще ви покажат на роднините 2 часа след като родиш и после чак на изписването.
wi fi няма.

# 69
  • ВАРНА
Не че е от особено значение, но преди почти 3 години (леле, кога минаха  Simple Smile) храната за вип стаята изобщо не беше кой знае какво.
Just a Dreamer добър съвет е дала. Вода, кола и шоколад задължително в чантата.

# 70
  • Варна
Относно свижданията, момичетата вече са отговорили, но да вмъкна само, че сестрата каза че това е така защото са по 2 или 3 момичета в стая и не е удобно, ако едната кърми на другата да й се изсипе родата по това време Simple Smile

Just a Dreamer, мерси за съвета, мисля че е много полезен  Hug

# 71
Страхотен пост с пълно инфо си написала V.A.V.A. Поздравления!  Peace

На мен бебка ми я донесоха на 6-тия час след раждането (при положение, че 2 часа си в реаниманията). И един съвет, който ми даде доктор Якуб (май така се казваше), след раждането пийте кола и яжте шоколад и се движете, колкото се може повече. Тук говоря за мамите, които ще раждат естествено, че със секциото не съм запозната. Споменавам този даден ми съвет, защото аз например бях изгубила повечко кръв и развих анемия, заради която не можех да се държа на краката си. Та тези храни и напитки доста ми помогнаха. И не го казвам, за да плаша някой, а за да не попаднете в моята ситуация, защото бях на косъм да припадна в банята.
Само да вметна, че храната, която ви носят във ВИП-а е много вкусна. И на ТВ-то има специален канал с инструкции и начини на кърмене. Чудесно е, че се обръща внимание на това.  Изобщо не съжалявам, че използвах тази услуга на болницата.
Колата и шоколадът може и да помогнат на теб, но при едно скорошно кърмене не биха повлиали добре на бебето. Моят съвет е потърсете Симонета (консултантката по кърмене) и я попитайте за храненето. Повечето кофеин може да се отрази на вашето бебче. Лично когато аз раждах тя ни каза, че може да си позволим парченце шоколад, но винаги след кърмене. В началото храната, която яде майката е от голямо значение за бебето. Някой бебчета имат колики още от 3тия ден.

# 72
много благодаря за отговорите   bouquet

# 73
Мен много ме притесняваше това, че пия кола и хапвам шоколад именно, заради кърменето. Но си позволих този лукс само първият ден, докато се стабилизирам.  Слава богу нищо му нямаше на детето ми, но тя по принцип и нямаше колики. Все пак има много митове за кърменето и храните, които му влияят. Наистина един консултант по кърмене ще те насочи най-добре, както е споменала Bad Diddy  Peace

И да не изглежда отговорът ми съвсем, като спам ще дам още един съвет, барем си спестите някои неудобства. Когато купувате еднократни чаршафи гледайте размера. По възможност гледайте да са по-големички, че аз се бях набутала с най-малките и не ми беше съвсем удобно. Ама толкова ми беше напрегнато седмиците преди да родя, че хич не се бях замислила  Laughing
Надявам се, че не съм досадила много. Извинявайте Simple Smile

# 74
  • Варна
Изобщо не си досадила, напротив  Hug
Всякакво инфо от родилите вече мамчета ще ни е от голяма полза  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт