Окръжна болница - Варна -тема 5

• 54 048
  • 848
  •   1
Отговори
# 810
И аз видях тогава, но на хвърчащ лист, без подпис и печат, без данни за лабораторията, която прави изследването...

Така, аз спирам с коментарите. Всеки сам оценява ситуацията според личните си преживявания.

# 811
  • Варна
Не мога да се съглася и че аз, родила преди няколко часа, едва стояща на краката си, трябва да издирвам кой какъв се пада в тази болница, да чакам с часове пред бокса - права, за да получа оскъдна информация за бебето си. Да проучвам, да изследвам и упражнявам детективски способи, за да установя какъв е реда, кога и как мога да получа резултати от изследвания. И всъщност какви резултати, като веднъж поисках да чуя резултат и не желаеха да ми го съобщят, а след мое настояване ми бе обявена ориентировъчна стойност - 'билирубин към 200' - цитирам. И как така резултатите идват в 16ч., като аз получих резултат около 9- 10 сутринта преди изписването ми?! А, то това беше резултата, за който не беше взета проба, да. Да се чудиш какво изследват, като не са взели проба.

Друго имах предвид - според мен е абсурдно човек да изисква и да мрънка непрекъснато, очаквайки да бъде обслужен и осведомен от някой друг. Без да положи усилия. Вече споменах, че едно от момичетата търсеше акушерките, за да й отварят бурканите. Друга пък се тръшкаше, че нейното дете е с предимство и заслужава особено внимание, защото не знаела как да го събуди. Трета пък я болеше главата. Един ден в отделението нахлу циганка, която крещеше, че има маясъл(разширени вени) и някой трябва да я избави от мъките.
Не може да си стоиш във ВИП стаята, да пуфтиш онлайн през 2 мин. и нехайно да подхвърлиш, че детето ти имало ''някаква инфекция'', ама никой не ти казвал каква. В тази връзка споменах, че в отделението има установен ред - неонатолозите обикалят боксовете с бебетата, а не визитират стаите с родилките. И на мен не ми беше никак приятно, прясно оперирана за втори път, да снова час и половина в коридора, за да получа информация. Но това е положението. БГ болница с определени порядки. Не казвам, че ми харесват. И аз ако знаех, че някоя от докторките е ЛЛЛ консултант, нямаше да звъня три пъти на телефонната им линия. Ама ето, че звънях. Беше ми важно кърменето да потръгне.

И, моля, не се хващайте за всяка дума. Бях споменала, че някои от резултатите на моето бебе излизаха в 16:00 следобед. Назначаваха изследвания рано сутрин - изчаквах лаборантките да се появят. Това не означава, че наблюдението на всяко друго новородено е протичало по този начин. Мен ме интересуваше моето дете. И този път, когато действително имаше проблем, неонатолозите се държаха изключително любезно, отговаряха на всяко мое запитване. С Явор, тъй като той беше на лампа 5 дни, ми бяха изкряскали троснато, че имали да попълват епикризи и не можели да се занимават точно с мен, тъй като в отделението имало още 30 родилки. И вероятно са били прави, защото на ден се сблъскват с 187930 изтрещели майки, но пък и никой не е длъжен да търпи троснатото им поведение, за което се съгласявам с вас.  Peace

# 812
  • varna
Да седя и да пуфтя онлайн е мое право,за което си плащам. Пак повтарям,не съм длъжна да знам,че трябва да вися някъде някакво време,за да ми дадат информация. Досега съм имала четири операции в три различни болници в три града,едната от които пак ОБ, но ортопедичния блок,  такова нещо няма никъде. Как да е, спирам,явно сме н двата полюса и няма смисъл.

# 813
  • Варна
Разбира се, че е твое право! thumbsup
Това е форум за взаимопомощ и споделяне - затова и бях споменала кога минава ''бебешката'' визитация. Ако те интересува, да отидеш пред бокса и да получиш повече информация. Peace
Ни най-малко не искам да влизам в спор, а и няма за какво. Просто изказвам мнение. Без капка ирония най-искрено се надявам скоро да ви изпишат(ако все още не са). Живи и здрави. Днес бях в ОБ на контролен преглед за детето и се надявам никога повече да не ми се налага да стъпвам там.  Rolling Eyes

# 814
Чета и се дивя ........ Как може човек да си вдига нервите за подобни неща. Все едно да искате да разбиете стена с глава ........
Тинтири_минтири   bouquet за изказванията ти.

# 815
ООО, благодарение на консултантката по кърмене Симонета Попова, започнах да кърмя и все още го правя, ако не беше тя, просто нямах шанс. Бебето ми, беше 5 дни в кувиьоз, на лампа и т.н., без да ми го дават.

# 816
А моето бебе как ми го даваха да го кърмя след като беше на лампи???

# 817
  • ВАРНА
Тинтири_минтири ,  аз пък ще те помоля да успокоиш топката.  В момента herairness едва ли има нужда от леко назидателните ти постове.
Всички знаем, че форумът е пълен само със супер мами, за всичко осведомени и информирани, just perfect  Simple Smile

herairness , имаш ли нужда от нещо? Живея до оградата на болницата и ако мога с нещо да съм полезна - с удоволствие  Simple Smile
Aко има още някоя мама в отелението - казвайте, идвам за 5 минути.

Последна редакция: вт, 06 авг 2013, 23:05 от прасунчо

# 818
  • На брега на морето
Между другото Господинова беше единствената лекарка, която след сутрешната бебешка визитация, минаваше през стаите на майките и им обясняваше каква е ситуацията. И винаги питаше дали имаме въпроси.

# 819
Тинтири митнири подкрепям всяка дума написана от теб!   bouquet
Честито на всички мами! Да са ви живи и здрави рожбичките!
Момичета, не си тровете нервите с неща, които ще забравите веднага, щом ви налегнат други грижи. Ако имате енергия за хабене просто си гушкайте и целувайте бебетата!

# 820
  • Варна
Съвсем случайно попаднах отново на темата и съм много учудена от това което чета!
Моето прекрасно момиче скоро ще навърши годинка и е жива и здрава благодарение на адекватно взети решения на д-р Димитрова.
Да има порядки и аз късно разбрах къде дават информация за бебетата, но след като попитах ми обясниха. (Бях във ВИП) Почти всички бяха мили и отзивчиви. Аз също звънях на ЛЛЛ, в стаята имаше техен телефон. Имах нужда от помощ за кърменето и я получих. Според мен като се настроих лошо и само лошо виждаш. Аз отидох с кеф и така си излязох. Много съм доволна, ако раждам трети път пак ще е там!

# 821
  • varna
Прасунчо, благодаря,нищо не ми трябва,майка ми идва всеки ден-един от плюсовете на випа:)
Иванелия,а според мен би трябвало всички да го правят. Не знам коя коя е,защото.не носят баджове,но пък тази вечер влезе един мъж да ме пита дали сучело бебето newsm78

# 822
Ехееее, чета, чета и много силно се чудя. Работя като детски учител и ми е мноооого интересно! Ако аз си позволях да изкрещя на някоя от майките на децата от групата, де ли щеше да му излезе края....?? Всичко е до възпитание, нали?
От постовете тук явно има промяна в отношението на неонатолозите. Ако е така, то искрено ме радва. Време беше!
Що се отнася до размятването на обвинения, теорията е едно нещо, практиката - съвсем различно. И тежкО на този, който не го разбира.
Пожелавам успех на всички майчета тук! Момичета! Не се свенете да изисквате всякаква информация за мъниците. Не е редно, а и не би трябвало да разчитаме на информационна милостиня от страна на персонала като това е тяхно елементарно задължение! Бъдете нахални и търпеливи. Не вярвам някоя мама да се отнесе войнствено ако срещне разбиране и съдействие, нали?? Доброто отношение не е привилегия! То е задължение, особено там, където се работи с хора.

Последна редакция: ср, 07 авг 2013, 00:59 от Coco Mademiselle

# 823
Колко струва тази ВИП стая?

# 824
  • На брега на морето
50 лв. на ден

Общи условия

Активация на акаунт