Окръжна болница - Варна -тема 5

• 55 024
  • 848
  •   1
Отговори
# 705
  • ВАРНА
Именно тези връзки не са и толкова надеждни за обозначаване на бебетата, едната мама, която мина през моята стая се оплака, как са й разменили номерчето и отивайки да си вземе бебето след визитация, в "легълцето" (незнам как се наричат количките, в които слагат бебчетата) намира чуждо бебче, което е дори различен пол от нейния. Когато казала на неонатоложките, едната казала "Така ли, ами може, сега ще сменя номерцата" и то с доста сопнат тон, явно заради установената грешка. Нормално майката беше бясна.  #2gunfire Ужас - мисля, че това е най-точното описание за неонатология!

Любопитка, четеш ли? Записки водиш ли си?

# 706
С неонатолозите човек трябва да се държи така, както те с него. Аз поне с милите към мен се държах учтиво, на сопнатите им се сопвах и аз. И си ставаше на мойта! Бъдете нахални и досадни! Само това помага!

# 707
Любопитка, четеш ли? Записки водиш ли си?

Ако Любопитка наистина е предполагаемата "д-р Панделиева, то искам да й кажа огромно "БЛАГОДАРЯ', затова, че някой е подписал епикризата, че тя ми е "лекувала" детето от предполагаема инфекция и го държа в кувьоз 7 дни и го тъпчи с тежки антибиотици 7 дни, ако наистина са му давани, понеже подозирам, че само по епикриза е така. Факт е, че за целия престой с детето се занимаваха Абди и Господинова, които ...  #2gunfire няма да коментирам, а въпросната от чието име е издадена епикризата не съм видяла в отделението. А и ни изписа Господинова друга лекарка в деня на изписване нямаше. Жалко е също, че сте част от ЛЛЛ, защо ли, ами защото :
   1. когато дамата от млечна кухня разбра, че ще се захранва детето, дойде и ми каза, майче изцеди се да видим има ли коластра и да захраним с нея - УРА имаше, дадох я, а неонатология дадоха ам, лично ги чух като направиха забележка, кой ми бил казал да нося коластра - щом казали АМ, жената АМ да приготвяла, та така първите 2 пъти ам й на бутаха, казвам 2 защото на второто цедене, попитах едната сестра от неото, дали е достатъчно коластрата и тя каза "Всяка капка ни е важна, затова колкото-толкова" и след това същата тя дойде да ми каже, "Ами цедете се и хвърляйте коластрата за сега няма да я даваме  #Crazy . На третия път издебнах жената от мл. кухня и тя пред мен нахрани малката с моята кърма. Сми си правете изводите. Shocked
  2. след консултации с няколко лекари в това число и неонатолози, всички бяха категорични, че бебето е можело да бъде кърмено, тъй като на база изследванията състоянието й го е позволявало, не коментирам, че аз с НЕмедицинско образование също го видях, ноооо НЕ според вашето отделение явно не можеше и аз докоснах бебето си едва на 7-ден от престоя там и хоп ЧЕСТИТО бебка не искаше гърда и сега 5 месец се цедя за да храня малката с кърма, която слава богу имам и дай боже да продължавам да имам, но щеше да ми е безкрайно приятно детето ми да суче от мен!
 Та за всичко това Благодаря д-р Панделиева, дори да не се води, че сте ми лекували детето, то смятам, че като ръководител на отдел и член на ЛЛЛ, трябва да вземете мерки и в тази насока, освен всичко останало, което ви куца (липса на комуникация с майките, грубо отношение, измислени диагнози и Т.Н), то поне не лишавайте майките от възможността, да кърмят, защото не всяка майка би издържала на това по цял ден да е с помпа в ръка, да не може да излезе спокойно, където й да е, защото иска най-доброто за бебо, понякога и аз съм на ръба да се откажа и да мина на АМ, но размислям, когато гушна детето си. Та много има да мислите, защото майките, които не искат да раждат в Окръжна, не го искат заради Неонатология ПРЕДИМНО! Има за какво да мислите и върху какво да РАБОТИТЕ!
 Мили мами извинявайте, че поста ми е толкова дълъг, ноооо трябваше да си го кажа, там не я видях и ако тук мога да й "благодаря" реших да го направя! Извинете за тона и за поста, а на вас мами и бъдещи мами, пожелавам, най-вече здраве и прекрасни мигове със слънцата ви   bouquet

# 708

С неонатолозите човек трябва да се държи така, както те с него. Аз поне с милите към мен се държах учтиво, на сопнатите им се сопвах и аз. И си ставаше на мойта! Бъдете нахални и досадни! Само това помага!
Peace

# 709
Здравейте!Искам да попитам това ли е последния актуален списък за родилното ,който е побликуван в началото на темата?Защото пише актуален от 01.01.2012  Rolling Eyes

# 710
Лейкопласт вече не искат, заменен е с термометър, поне февруари т.г. беше така, всичко друго е както е в списъка.

# 711
Много благодаря! Wink

# 712
Здравейте момичета, бих искала да попитам някоя от вас ще ходи ли на отворените врати тази седмица? Номерът дали е все още същият - 82 15 97 или е сменен. Днес звънях няколко пъти, но даваше свободно и никой не ми вдигна.

# 713
Dokolkoto znam e na 25 sega v Chetvurtuk i poprincip moje da sa spreli zapisvaniqta...ima opredelen broi Wink Az misleh da hodq no se otkazah,shte posetq lekicite za bremennost i maischinstvo v Mall Varna Simple Smile

# 714
Здравейте! Незнаех, че трябва да се запиша, за да присъствам на Отворените врати.. Днес дали е късно ?

# 715
  • Варна
Здравейте! Незнаех, че трябва да се запиша, за да присъствам на Отворените врати.. Днес дали е късно ?

Може да пробваш, но едва ли ще има места, доколкото знам се запълват още в началото на месеца. Не знам обаче ако не си се записала предварително дали ще те върнат... съмнявам се  Thinking

# 716
Едва ли ще те върнат. Никой не брои, никой не проверява по имена, просто групата тръгва по коридора и това е. Отивай според мен.

# 717
Звъннах и ми казаха да отивам, питах я 2 пъти дали трябва да се записвам и ми записаха имената. " Взеха ме като топъл хляб"  Grinning

# 718
georgieva.rositsa да те питам в колко часа и къде трябва да се съберем за да започне обиколката?
Благодаря предварително!

# 719
здравейте,искам да попитам някой които е бил в окръжна секцио как стоят нещата задължително ли трябва да имам уговорка,ако да, колко се плаща долу горе,доволни ли сте останали от вниманието там,и ако  си секцио какво ти е нужно да имаш като консуматив,пак ли са същите неща от списъка,ще бъда благодарна ако някой сподели

Общи условия

Активация на акаунт