Окръжна болница - Варна -тема 5

• 55 022
  • 848
  •   1
Отговори
# 720
А бащи пускаха ли по време на раждане или не? Как стоеше въпросът? newsm78

# 721
Пускат срещу 80лв, само в Родилна зала за изгонването на плода, демек за 5мин.

# 722
Какво е това "изгонване на плода"? - кулминацията демек? Blush

# 723
Да, така му викат на професионален език. Само за това те местят в Родилна зала, иначе цялото друго време и работа се върши в предродилна.

# 724
Здравейте!Някоя от вас да е ходила днес на отворените врати в Окръжна и ако може да ми каже актуален списък за родилното.Благодаря предварително Simple Smile

# 725
  • Варна
На предната страница е отговорено на този въпрос. Хубаво е преди да питате нещо да прочетете поне последните страница-две, няма смисъл през пост да се пишат едни и същи неща.

# 726
  • Варна
Та-дааа! Най-сетне сме си вкъщи.  Peace

Родих на 16-ти юли, секцио по спешност. Оказа се, че бебето е плувало в зелени води, със зелена пъпна връв, беше в много тежко състояние, с вътреутробна инфекция, която беше засегнала белите дробове и сърцето. Лежахме в болницата 12 дни, 9 от които бебето прекара в кувьоз + 2 дни под палатка.

Тъй като с първото раждане и аз бях от тези, които се оплакваха от отношението на неонатолозите, то сега просто ми се искаше да споделя, че благодарение на тях(на всяко тяхно решение, преценка, отношение и действие) детенцето ми е изписано в добро общо състояние, вече не пърха като ранено врабче, диша самостоятелно, мога да я прегръщам, да я кърмя и да сме заедно у дома.

И детските акушерки, и педиатърките, и неонатоложките бяха изключително всеотдайни, търпеливи, откликваха на всяко мое повикване, отговаряха на всеки въпрос, отнасяха се с разбиране към настроенията ми, които на моменти граничеха с безпомощност и тотално отчаяние...

Може да звучи леко патетично, но реално погледнато тези хора работят в почти нечовешки условия на съзнателно поддържана мизерия, вечер си препичат филийки на едно тостерче, за да хапнат нещо, а работата им е да спасяват живот - професионално и отговорно. Не да бъдат душеприказчици. Жената от моята стая например ги търсеше, за да й отварят бурканите със супа. Какво отношение трябваше да очаква?!  Shocked

Писах за съзнателно поддържаната мизерия, защото надали баните в стаите не могат да бъдат облицовани с плочки; надали столовете във фоайето ще излязат много скъпо, ако се подменят; освежаването на вратите и стените не е кой знае каква инвестиция. Купуването на нови родилни магарета - също. Спазва се някакъв фиктивен санитарен минимум, калцуни никой не слага, монтьори и доктори се разхождат цивилни из отделението, в баните виреят всевъзможни форми на живот... И откъм условия нищо не е мръднало ни на йота за последните 3 години. Сигурно няма и да мръдне.

# 727
тинтири искам да те попитам как се разбра че бебчето трябва да го извадят по рано и че е  с зелени води имаше ли някакви симптоми

# 728
  • Варна
В продължение на ~12 чАса преди секциото започнаха контракции. Интензивни, през минута-две, но кратки. Без разкритие, без други симптоми за родова дейност. Накрая станаха съвсем нетърпими и свикаха екип по спешност, тъй като и първото ми раждане беше оперативно.

# 729
  • varna
Последно може или не може хора във вип стаята на визитация,ч тук така и не ми казват. Иначе самата стая е идеална,нямам забележки Peace

# 730
Последно може или не може хора във вип стаята на визитация,ч тук така и не ми казват. Иначе самата стая е идеална,нямам забележки Peace

Може. Мен си ме посещаваха по всяко време.

# 731
здравейте,искам да попитам някой които е бил в окръжна секцио как стоят нещата задължително ли трябва да имам уговорка,ако да, колко се плаща долу горе,доволни ли сте останали от вниманието там,и ако  си секцио какво ти е нужно да имаш като консуматив,пак ли са същите неща от списъка,ще бъда благодарна ако някой сподели

За планирано секцио трябва да имаш уговорка, да. То се прави около 7-10 дни преди термина, а определянето на дата става при среща/ преглед с началника на Родилното д-р Папазов. За да се срещнеш с него, трябва да се обадиш по телефона и да си запишеш час.
Цената на секциото е  600 лв. Отделно си купуваш и част от конците- ето това са те:
Резорбируеми конци Номер 1 с обла игла- 3 опаковки;
Левкопласт 5см/ 5 см- 1 бр.
Информацията е от Старшата акушерка, която каза задължително да изискваме от аптеката този вид конци.
За левкопласта може да имат в отделението и да не го ползват, но е хубаво да се носи.
Другите неща от списъка са същите.

# 732
Здравейте!Някоя от вас да е ходила днес на отворените врати в Окръжна и ако може да ми каже актуален списък за родилното.Благодаря предварително Simple Smile

Списъкът е както в началото на темата на стр. 1 със следните промени:
- лигнинът вече не е 1 кг., а е 2 пакета;
- левкопластът го няма в актуалния списък, а е заменен с термометър;
- сега са включени и еднократни гащи за родилката- 5 бр. Мисля, че това е една опаковка, продават се по 5 в пакет.

# 733
За планирано секцио трябва да имаш уговорка, да.
Цената на секциото е  600 лв. Отделно си купуваш и част от конците ........

Когато няма избор на екип, съответно няма и уговорка с определен лекар.
Цената е 550 лв. Конци не са ме карали да купувам.

# 734
  • Варна
1 кг лигнин така или иначе си е 2 пакета  Mr. Green

Левкопласта ме караха да го купя деня преди секциото заедно с конците  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт