Окръжна болница - Варна -тема 5

• 55 020
  • 848
  •   1
Отговори
# 735
Тинтири_минтири, радвам се, че всичко е приключило успешно и сте си щастливи у дома! И, че си доволна от лекарите - също. Явно може, когато нещата са сериозни... Въпреки това не мога да простя спекулациите със здравите бебета...

# 736
  • Варна
Въпреки това не мога да простя спекулациите със здравите бебета...
А, кой знае по колко параграфа източват ЗК?! Но не е само това. Ами козметиката на Hipp? Защо пък точно Hipp? Ами ''случайното'' раждане, когато еди-кой-си-доктор също така ''случайно'' е на смяна?

Бременността ми се проследяваше от Елена Димитрова(умишлено пропускам ''д-р''), която изражда в ОБ. Няколко пъти ме попита дали с първото раждане съм си платила за избор на лекар на касата в болницата. Защото, нали, има и други начини, които очевидно я устройваха повече. И започна да ми обяснява как тя благоразположено може да ми запише час за секцио в определени дати, защото тогава щяла да бъде на работа. Е, да, ама я нямаше никаква. Нали си поживяхме повечко в родилното, та затова можех да проследя смените. Явно е възнамерявала да дойде специално за моето секцио, което, от своя страна, изисква и специално възнаграждение. В което няма нищо лошо, стига да не ставаше така тайничко, под мустак, заобиколно и нерегламентирано.
Оффф, само като се сетя за тази докторица, ми иде да  Sick

# 737
За планирано секцио трябва да имаш уговорка, да.
Цената на секциото е  600 лв. Отделно си купуваш и част от конците ........

Когато няма избор на екип, съответно няма и уговорка с определен лекар.
Цената е 550 лв. Конци не са ме карали да купувам.

Benny_G, цената за секцио според ценоразписа до асансьора пред Родилното е вече 600 лв. Преди и аз видях на същия ценоразпис, че беше 550 лв. Лист с описанието на конците ми даде Старшата акушерка на Родилното.

# 738
Тинтири_минтири, и аз се радвам, че детето ти е по- добре. Simple Smile Браво на неонатолозите и на другите лекари, че са се погрижили добре за него!

# 739
Benny_G, цената за секцио според ценоразписа до асансьора пред Родилното е вече 600 лв. Преди и аз видях на същия ценоразпис, че беше 550 лв. Лист с описанието на конците ми даде Старшата акушерка на Родилното.

Да не са променили цените от 01.07.2013 г.???
Раждах на 27.06.2013 г. и платих на каса точно 550 лв.

# 740
ТИНТИРИ  не се оплаквай от докторицата  Laughing Grinning Naughtyвиж на визитация теб преглежда а мен гледаше и не си отваряше устата даже и за проветрение  Crossing Arms

# 741
Ооо, тази докторка, по мое време, преди около 1 год.беше мъка да си отвори устата. По случайност се падна в избора на екип за моето секцио и докато бях в родилно, а и преди това, защото ходих, за прегледи и тонове, няколко дни преди да родя, тя беше постоянно там. Имах чувството, че живее в болницата.

# 742
  • varna
Потвърждавам, тъкмо погледнах, наистина пише секцио 600 лв

# 743
Лелее, че кое пък е наложило повишението?!
А избор на лекар все още ли е 400 лв.?

# 744
Бременността ми се проследяваше от Елена Димитрова(умишлено пропускам ''д-р''), която изражда в ОБ. Няколко пъти ме попита дали с първото раждане съм си платила за избор на лекар на касата в болницата. Защото, нали, има и други начини, които очевидно я устройваха повече. И започна да ми обяснява как тя благоразположено може да ми запише час за секцио в определени дати, защото тогава щяла да бъде на работа. Е, да, ама я нямаше никаква. Нали си поживяхме повечко в родилното, та затова можех да проследя смените. Явно е възнамерявала да дойде специално за моето секцио, което, от своя страна, изисква и специално възнаграждение. В което няма нищо лошо, стига да не ставаше така тайничко, под мустак, заобиколно и нерегламентирано.
Оффф, само като се сетя за тази докторица, ми иде да  Sick

Едното момиче, с което бях в стая също е било на ЖК при Въпросата, заради добре изиграна ситуация си плати избор на лекар. Димитрова й предложила да й предизвика раждането, като за целта й дала хапче и й казала утре тъкмо аз съм дежурна, ще можеш да си родиш при мен и наистина раждане започва и за "късмет", когато отива в болницата тя я изродила, по-скоро я зашила след раждането. В понеделник, носейки ми да подписвам документите ми за избор на лекар (аз наистина си го бях избрала), донесоха и нейните НЕочаквани, тя самата беше в шок ама какво да прави плати си парите и това е. Няма да забравя лицето й като й сервираха, че дължи 400 лв. А мен отново Димитрова се опита да ме убеди, че правя ендометрит заради температура 37.1, при идеално възстановяване на 7 ден от раждането (това го знам от лекаря, който ме изроди ,понеже той си ме проверяваше всеки ден и ме видя и на ехограф), а всъщност просто имах мн. сериозно запушване на едната гърда.

# 745
Хера, как си? Сложиха ли ти таблетка? Как вървят нещата?

# 746
  • Варна
Аз родих и двете си деца при д-р Димитрова! Един лев не ми е искала и двата пъти!

# 747
  • Варна
И на мен не ми е искала определена сума. Не се стигна до конкретна договорка, просто ме подпитваше къде съм плащала при предното раждане и се опитваше да организираме уж случайно второто. Тъй като стана ясно, че няма да ме изражда тя(избрах друг лекар), документите ми за болницата бяха готови 20 дни преди термин и тя отказа да ме приема повече в кабинета си. Нямало нужда да ми пуска изследвания, да ме следи с ехограф, да слуша тонове...

В хода на бременността се оказа, че имам бактерия в урината, която според Димитрова била безобидна, безсимптомна и плацентата защитавала бебето така, че бактерията нямало как да се предаде и на него. Имало хора, които цял живот си живеели с бактерии в носа и нищо им нямало. Е, в крайна сметка резултатът беше този, който вече описах - кувьоз, инфекция, белодробни и сърдечни усложнения. Нито веднъж за 12 дни престой въпросната докторка не ме попита как съм, как е бебето, отказваше да отвърне на протоколното ми ''добър ден'', разминавайки се по коридорите. Дори 2-годишният ми син се държи по-адекватно.

# 748
Като ви чета, за пореден път се убеждавам, че направих добре като не избрах Димитрова. Тя си е бурсук абсолютен, не поздравява никого.

# 749
  • Варна
Коя е Димитрова? Да не е една едричка, руса?

Общи условия

Активация на акаунт