Окръжна болница - Варна -тема 5

• 54 052
  • 848
  •   1
Отговори
# 780
herairness, дано да ви изпишат по-бързо Peace Ще обясниш ли какви са предимствата на ВИП-стаята? Отношението на персонала ли е по различно?

Не бих желал да стоя сама по-цял ден в стаята и за мен това определено не е  предимство. Не дай си Боже да ме държат една седмица - ще откача Crazy

# 781

взимат ги в 7ч, защото бебчето вече би трябвало да е нахранено, а майката трябва да се подготви за визитацията в 8ч., съответно приготвят бебчетата за визитацията им в 9ч, която визитация се проточва до към 11ч-12ч. Вечер ги прибират към 1ч, когато се предполага че бебчето е накърмено в 24ч. Към 5 и нещо пак го дават на мама за да го подготви за храненето в 6ч. Режима, когато бях в Окръжна беше такъв, бебето ядеше в 6ч, 9ч, 12ч, 15ч, 18ч, 21ч, и 24ч.

# 782
herairness, дано да ви изпишат по-бързо Peace Ще обясниш ли какви са предимствата на ВИП-стаята? Отношението на персонала ли е по различно?

Не бих желал да стоя сама по-цял ден в стаята и за мен това определено не е  предимство. Не дай си Боже да ме държат една седмица - ще откача Crazy

отношението на персонала е еднакво към всички, предимствата на Вип стаята са че могат да влизат твоите близки и си сама, мисля че има и климатик. Аз бях в стая с още две момичета, с които поддържам връзка и сега, много се забавлявахме и времето мина неусетно. Нямам лоши спомени.

# 783
  • varna
Звездичке,отношението е еднакво,обаче тук има климатик и собствена баня и тоалетна,което в тая жега за мен си беше живо спасение.Освен това аз никогс не съм обичала тарапана,и още две жени щяха много дс ми дойдат,особено с това тежкото раждане дето отиде 48 часа и свърши секцио,собствената стая за почивка между болките беше рай направо,както и после първитемтри дена възстановяване. Най-вече обаче близките ми са тук при мен всеки ден,а не като изгонени пред сратаъс на асансьорите,където е толкова малко и тясно,че като се съберат две родили и блзките им,става ад. Да не говорим, че виждат беба нали е при мен,а на вън не ги вадят.А,и си донедох ви фи то,тска че и връзка със света имам по цял ден,не ми ескучно.

# 784
Е не дават ли да се слиза в двора на болницата?
Моята приятелка като ражда преди 6 години си слезе веднага след раждането на 2рия час.

# 785
Е не дават ли да се слиза в двора на болницата?
Моята приятелка като ражда преди 6 години си слезе веднага след раждането на 2рия час.
По регламент излизането на родилките извън отделението е забранено. А и дефакто няма кога, нали трябва да си гледаш бебчето Simple Smile

# 786
Сефте чувам такова нещо .............
Аз си спомням, че ходех при моята приятелка по два пъти дневно - сутрин и надвечер и никога не съм влизала до асансьори, а само долу на пейките newsm78

# 787
  • varna
Ами не знам по нощница и джапанки както са всички тук как ще ходиш долу из тоя мръсния двор, пък какво можеш да внесеш обратно,не.ми се мисли. Пък и да,бебче е при теб,няма как.да излезеш.

# 788
Е как влизат външни лица тогава в прочутите ВИП стаи:) Те не носят бацили:)
Или по коридорите долу до асансьора се ходи с други чехли?
Много странно ........... , не предполагах, че не се разрешава излизане от болницата.

# 789
  • varna
Обуват калцуни и си мият ръцете за дезинфекция,и пак е добре да идват в определените за всички часове и да не са хиляда човека накуп. А забравихндругия бонус,като ме изведоха от упойка директно менприбраханв мойта си стая и пуднаха милото и наште вътре и заедно дочакахме да ни покажат беба после,не да идват след два часампред асансьорите.

# 790
Според мен и двата варианта си имат предимства. Аз бях с още 2 мами и също ни беше суупер! Още си поддържаме контакти, едната вече има второ бебче  Party Добре, че бяха те! Едната беше родила второто и ако не беше тя да ми покаже как да закърмя малката, едва ли някой щеше да ми обърне внимание...Прословутите консултанти на НАПК така и не ги видях....

# 791
  • varna
Странно,при мен идват таман три,две от тукашните и една от тези НАПК.

# 792
Не знам, аз раждах преди 2 години и положението беше такова. Много се радвам, че явно са се активизирали, някой може да е споделил негативен коментар, който да е стигнал до където трябва в НАПК.

П.П Това с кърменето  под час ми е супер голяма тъпотия...А ако бебето има нужда да се храни по - на често? Примерно ако е около 2,4 кг и огладнява през 2 часа??? Това с часовете за кърмене е толкова относително, че думи нямам. А преди 2 години бебетата оставаха при майките за цялата нощ, което за мен е възможно най - добрият вариант. Моята мадама ревеше като съдрана, но само веднъж я оставих за час в бокса през нощта.

# 793
  • ВАРНА
Аз пак да питам - Любопитка, четеш ли?

# 794
  • Варна
Аз също раждах преди малко повече от две години и тогава в отделението на ОБ обикаляше д-р Ружа Панчева(от НАПК), консултирайки майките по кърмаческите въпроси. Сега минаваше Симонета Попова. Отново НАПК. Мисля, че е акушерка. Всички те са доброволки и се отзовават безвъзмездно.

Относно кърменето под час - през деня бебетата са при майките и никой не следи кой, кога и как си кърми бебето. Дали през час, дали през два, през три или пък никак. Иначе и аз не знам защо през нощта детето не остава при майката. Преди не беше така.
В боксовете, при лампите и ''проблемните'' бебета, положението е друго: съгласете се, че няма как да се обслужат всички новородени(да се вадят от кувьозите, да им се свалят системите и диодите, да се обличат и повиват), ако майката реши да кърми на поискване. Затова - под час.
Моето бебе нито веднъж не го извадиха от кувьоза и го сложих на гърда чак на 11-ия ден от раждането. Кофти, но ситуацията беше такава. Вкъщи си я кърмя на поискване.

За излизането извън отделението: има закачена табела, че е забранено, но почти всички майки излизаха в двора. Пушачките най-вече. По нощници, по чехли, с кафета, с цигари... и навън. Никой не ги е спирал и не им е правел забележка.

Общи условия

Активация на акаунт