С коя занимателно-образователна книжка или игра работите в момента с вашите деца

• 67 933
  • 450
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Но се съмнявам там да бъде намалена... Как мислиш?

По принцип, на Панаира на книгите в НДК всичко е намалено, досега съм ходила на няколко такива. Всяко издателство си има фирмен щанд и обикновено остъпките са по около 20%.

Права беше! Страхотни отстъпки! И покрай другите книги взех "Маймунски приказки" за 14.35 лв. !  Grinning Много съм доволна като цяло от завоеванията си!

# 376
  • Плевен
Изтриваемите карти на Клевър буук и Златното пате и Не се сърди, човечел Малкия много бързо се научи да познава зарчето и да брои с него  Peace

# 377
Какво смятате за карти УНО за 6-7 годишни деца,интересни ли са?

# 378
  • София
Какво смятате за карти УНО за 6-7 годишни деца,интересни ли са?
Според мен - да, много. Вкъщи играем всички и 5-годишният ми син участва съвсем пълноправно в играта.
Сетих се покрай това да ви споделя за още една игра, в която малкият се включва с удоволствие. Тя е само устна, така че дори и инвестиции не трябват. Казва се "Асоциации"- Сигурно доста от вас я знаят, но ще напиша за тези, които не са запознати с нея. Играят два отбора от по двама души. Единият от участниците измисля дума и я казва тихо на единия от другия отбор /който е диагонално от него/. Този, на когото е казана думата, я обяснява с една дума на съотборника си. Думата за обяснение не трябва да е сложна, нито сродна на измислената. Ако партньорът му познае, печелят точка. Ако ли не, този, който е измислил думата /от другия отбор/ продължава обяснението на същата дума по същия начин на своя съотборник. Продължава се, докато някой познае думата. После играчите се въртят.
Припомних си как на морето децата ни караха всяка вечер да играем на тази игра и много се кефеха.  Party

# 379
Вкъщи играем доста на Уно. А относно възрастта, на малкия му е много по-интересно да играе отколкото на големия. Та си е и до дете. Големия просто не си пада особено по настолните игри.

# 380
# 381
  • Варна
Разходка във фермата - фигури и форми на Фют - http://knijka.bg/how/six/razhodka-v-v-fermata-figuri-i-formi.html . Перпоръчвам за мъници.
Уното е на почит и у дома, играем цялото семейство, мисля, че е подходящ подарък за 6-7 години, особено ако е с любим герой на детето. Близко момиченце има с Монстър хай и много им се радва.  Но и оргигиналните, изчистени да си супер.

# 382

Дали ги има по книжарниците или трябва да ги поръчам онлайн?

# 383
  • при моите любими
И ние играем на Уно много и то цялото семейство. Вижда се в подписа ми, колко е голям малкия. С него играем с открити карти, казваме му каква боя да дава и така научи много бързо цветовете, вече започва да запомня и някои от числата. Като ги купихме играехме през час на нея  Crazy Сега по 1-2 пъти на ден.

# 384
Здравейте,мами.Имам един въпрос за тези карти уно,как се играе с тях,синът ми му подариха такива,но още не сме играли.на опаковката никаде не пише как.Ще се радвам ако някой ми разясни правилата

# 385
  • Варна
Здравейте,мами.Имам един въпрос за тези карти уно,как се играе с тях,синът ми му подариха такива,но още не сме играли.на опаковката никаде не пише как.Ще се радвам ако някой ми разясни правилата
Уно-то - раздават се по 6 карти, останалите се слагат на куп, една се обръща. Картите имат числа и цветове, трябва да сложиш или същия цвят или число, ако нямаш - теглиш. Като останеш с една карта казваш "Уно", а ако виждаш, че друг осстава - казваш - "Стоп Уно" и той тегли 2 карти. Има карти за смяна на цвета(знакът е с всички цветове), реда(стрелкички), теглене на повече карти(+ и колкото пише) и т.н.

# 386
Благодаря  на марчела за разяснението,още утре ще пробваме играта ,звучи интересна дано и на дребното да се хареса

# 387
Някои от книжките от поредицата „Вече знам“ на „Егмонт“ все още ги има по някои РЕП-ове на промоционална цена
http://egmontbulgaria.com/knigi-3/obrazovatelni-knigi-121/ljuboz … 7/veche-znam-304/
Аз вчера успях да намеря две от тях. Grinning

# 388
момичета, в тази тема ли обсъждате образователни игри за таблет за писане и смятане?

# 389
  • София
Наскоро бяхме на тема, различна от писане, математика и логика Simple Smile
Тази енциклопедия е много хубава:
Четохме и
Преди време учихме смятане с тези цифрички:

Имам молба към четящите - ако видите някъде играта "Клуб 2%", моля да кажете. Отложих я с идеята да е коледен подарък, но точно затова е изчерпана навсякъде. Явно пишещите тук имат заслуга Laughing

Общи условия

Активация на акаунт