Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 11

• 78 737
  • 770
  •   1
Отговори
# 405
feria99, това, което си показала като снимка в предния си постинг, е дезинфектант + омекотител. Ако си вземеш него, няма нежда да добавяш омекотител. Това, което е показала zvanche си е само дезинфектант.

Момичета, с риск да ме линчувате и с цялото ми уважение към Вас, влизам в темата с въпрос.Касае се за пране на работните дрехи на любимия ми, силно замърсени ,които се перат всекидневно,имаме 3 комплекта и след всеки работен ден отиват в пералнята,та прахът в Лидл ( Формил за цветно прахообразен,60 пранета около 15 лв).дали ще свърши работа?Надписите са на немски,а на кутията пише Произведено в Австрия за Лидл?Сигурна съм че имате впечатления но се омагьосах от четене и се (П)обърках вече.
Или нещо друго подходящо,но да не е с цена над 0,35 за пране ,че вървя към фалит.
Благодаря предварително за всеки отговор и всяка отделена минута.
Имам впечатления от Формил за бяло в зелената кутия. Много добри впечатления. За цветно не съм го ползвала, но ако е толкова добър като този за бяло, препоръчвам го.
От какво са замърсяванията? Питам, за да мога да преценя дали ще се справи.

# 406
Да, в последствие разбрах за объркването, но не ми се искаше да спамя с празни обяснения. Благодаря  Grinning

# 407
замърсяванията са от грес,масла,нафта...абе все мъжка козметика,ужасни са.Пера ги с прахообразни защото ми се струва,че при механичното триене на тъканите с прах по-добре се изпират ,ама знам ли newsm78
Просто реших да заменя Персила с нещо по - евтино,но пък и да върши работа.

# 408
Това са трудни петна. Изобщо успява ли някой прах да ги изпере?

С Формил не съм прала дрехи, изцапани с подобни неща, така че не мога да се ангажирам. Мисля, че ако използваш доза за силно замърсени и переш на по-висока температура, може и да се справи.

# 409
Подобни петна премахвам, като предварително ги третирам с Меглио.

# 410
Да Guess Who много са трудни,не се махат напълно,но поне видимо дрехите си личи че са прани.
Дозата ми е за силно замърсени,твърда вода и т.н. по инфо от твой пост преди време в една друга тема си купих от Лидл едни таблетки които омекотяват водата с идеята,че ако е по- мека водата ще се перат по-добре.Дори и с тях не намалям количеството прах и така една кутия прах я стопявам за 1 месец.

# 411
  • Стара Загора
замърсяванията са от грес,масла,нафта...абе все мъжка козметика,ужасни са.Пера ги с прахообразни защото ми се струва,че при механичното триене на тъканите с прах по-добре се изпират ,ама знам ли newsm78
Просто реших да заменя Персила с нещо по - евтино,но пък и да върши работа.

И на мен ми стана интересно, преди с Персила изпираха ли се ( без предварителна обработка )? На мен рядко ми се е налагало да пера такива маслени дрехи, но когато съм прала, предварително ги накисвах с обезмаслител и тогава се изпираха.
Сега видях, че си отговорила.

# 412
Преди да ги пусна в пералнята не ги третирам с обезмаслител ,защото не съм наясно как ще и се отрази на пералнята,тъй като това се случва всеки ден.

# 413
  • София
Аз не бих ползвала Формил за такива петна. Не съм доволна от него, по-специално от този за цветно пране. Ако намериш БГ праха Изи, ще си много по-доволна и от цена, и от качество.

# 414
  • Стара Загора
Обезмаслителя след като постои на  дрехите, след това се изплаква. Но това си е играчка ( за мен ) - да пръскаш, да изплакваш и чак тогава да переш, а ако трябва да се разиграва всеки ден .....  newsm61

# 415
Аз не бих ползвала Формил за такива петна. Не съм доволна от него, по-специално от този за цветно пране.

аз също, бих третирала със добавка против петна и прала с евтин прах, например Савекс, за да стане под 30 стотинки.

# 416
На мъжа ми дрехите отдавна спрях да се мъча да изкарвам петната от тях. Няма абсолютно никакъв смисъл, понеже още на 2мин след като започне работа, ще са същите. Не третирам петната с нищо. Изпирам ги, за да паднат другите мръсотии и да се освежат...

# 417
Да Guess Who много са трудни,не се махат напълно,но поне видимо дрехите си личи че са прани.
Дозата ми е за силно замърсени,твърда вода и т.н. по инфо от твой пост преди време в една друга тема си купих от Лидл едни таблетки които омекотяват водата с идеята,че ако е по- мека водата ще се перат по-добре.Дори и с тях не намалям количеството прах и така една кутия прах я стопявам за 1 месец.
Така пилееш праха. Щом ползваш таблетка за омекотяване на водата, слагай прах като за мека или средно твърда вода и силно замърсени дрехи. Отделно, ако пералнята не е заредена на пълен капацитет (примерно 5 кг), слагай с 1/3 по-малко прах, дори и да ползваш пълна, а не съкратена, програма.

# 418
Момичета,
Благодаря Ви много за отделеното време и за съпричастността към решаването на проблема с мръсните дрехи на моя работещ мъж Laughing
Сега остава да реша какъв прах да похабявам Формил ли,Савекс ли,а това Изи в Димитровград не са го и чували,имаме много прахообразни от Турция, но с тях нямам опит.

# 419
  • Ланкър, планините Овнерог
Бихте ли споделили отзиви за този омекотител. Вчера го гледах, жената в магазина много ми го похвали, но аз не взех. Сега се замислям, дали да не го пробвам. И за първи път чувам, че има омекотител - дезинфектант

Мирише ужасно

Общи условия

Активация на акаунт