Перилни препарати и омекотители (прахове, таблети, гелове, капсули) - 11

• 78 857
  • 770
  •   1
Отговори
# 525
  • Стара Загора
Стедра, този гръцки прах Ленор преди няколко седмици беше на 19 лв. ( пак в Карфур)- тогава беше по-на сметка.

# 526
  • Варна
Отзад пише Белгия, има и на гръцки, иди и разбери какво производство е и дали е качествен...Дали да не изчакам, може пак да го намалят на 19 лева?

# 527
Отзад пише Белгия, има и на гръцки, иди и разбери какво производство е и дали е качествен...Дали да не изчакам, може пак да го намалят на 19 лева?

гръцко производство е, като качество не е лош, но не вяравам да го намалят. Той не е постоянен асортимент. А Диксана в Борн не е немски Laughing В Германия няма Дискан.

# 528
Понеже Даш за цветно (течен) хич не мирише, днес взех такъв Коколино (1л)- от шишето много хубаво ухае. В момента се върти първа пералня с него и не знам как ще са дрехите. Според вас 5.10лв за него много ли е? Не съм взимала никакъв омекотител от началото на лошото време, т.е. откакто суша в сушилнята, та не съм много в час с цените.
Днес минавах покрай едно магазинче в Бургас и видях същия вид Коколино (но други аромати), но на цена 3.60 лв. Беше затворено и не можах да видя за кой пазар е произведено. Не е италианско, защото на него всичко е на италиански език, а на това Коколино предницата е на английски. Утре ще мина да видя.

Ленорът от Карфур естествено е по-лош от холандския Ариел суперкомпакт, но става все пак. Има и много по-лоши прахове от него.
Bенито, една поправка - не е гръцко производство, а е произведен за гръцкия пазар. Най-вероятно във Франция. В Гърция отдавна никоя от мултинационалните компании няма заводи. И да вметна, че получих непотвърдена информация за гръцкия Скип, че го произвеждат и в Румъния.

Като става въпрос за Диксан, купих си ето този. Австрийски е от магазин на Борн в Бургас за 25 лева. Скъп е, да, но краста... Е, невероятен прах. Пере разкошно, но, за съжаление, ароматът е много хубав, но никакъв го няма след пране.
Намерих и в едно квартално магазинче новия прах Изи. Наистина е променен.

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 22:57 от Guess Who

# 529
  • Варна
Благодаря, Guess, а точно лавандуловия прах имах предвид...Щом ароматът остава, тогава да си взема течния Диксан с лавандула ? Или пак в Германия няма Диксан ? За Вайсер Рийзе чух променливи мнения, и май не е много по-евтин от немския Персил ?

# 530
благодаря, Гес! Нямам представа дали е от Франция, но със сигурност е внесен от Гърция. За мултинационалните знам, че бяха закрили заводите, но ми казаха, че голяма фирма сега произвежда за Хенкел праховете Диксан и Неомат по поръчка и техни рецепти.

Сега си спомням, че ти беше дала такъв пример, че и Ариел се произвежда в Гърция от местна компания, май Ролко?

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 23:23 от Bенито

# 531
Благодаря, Guess, а точно лавандуловия прах имах предвид...Щом ароматът остава, тогава да си взема течния Диксан с лавандула ? Или пак в Германия няма Диксан ? За Вайсер Рийзе чух променливи мнения, и май не е много по-евтин от немския Персил ?
Не, Диксанът си е австрийски, в Германия няма.
Вайсе Рийзе не съм ползвала от Борн. Той пак е австрийски в тези магазини. Ползвала съм немски мегаперли и не е лош.

благодаря, Гес! Нямам представа дали е от Франция, но със сигурност е внесен от Гърция. За мултинационалните знам, че бяха закрили заводите, но ми казаха, че голяма фирма сега произвежда за Хенкел праховете Диксан и Неомат по поръчка и техни рецепти.

Сега си спомням, че ти беше дала такъв пример, че и Ариел се произвежда в Гърция от местна компания, май Ролко?
Аз пък знам, че в Гърция Диксан се внася от Италия, но може и това да се е променило.
Да, действително Ролко произвеждаше всички марки на P&G за гръцкия пазар; писала съм го наистина. Но през 2009 или 2010 развалят калимерата и в момента стоките на P&G не се произвеждат в Гърция. А пък Ролко изгуби всичките си наложени марки - Есекс, Рол, Роли, Пурлан и т.н.

# 532
  • София
Гес, моля те питах преди няколко страници за Тема за черно и дънки,но никой не се включи - да те попитам конкретно теб за мнение?

Аз започнах поредната голяма кутия Скип с Коколино, купен от Гърция лятото.Макар да съм чела точно тук,че е по-слаб като качество на изпиране от другия Скип Актив Фреш /дано не бъркам,че съм изхвърлила кутията/ аз пък съм по-доволна от този.Единственото ми недоволство е,че не забелязвам наличието на омекотител.
Купих си и аз подобно на сниманото по-напред Коколино,но зелено Green Burst от тези магазини Клийн.Надписи на английски,на хартиеното етикетче пише производител Юниливър Германия  Whistling Цената мисля беше 3,90 лв.Сега остава да ми кажете,че е менте?

# 533
  • Gone with the wind
Надали е менте  Mr. Green Не бих вярвала на Бг етикета много много
Купих си от там Коколино с ванилия и орхидея (сега погледнах етикета - пак пише, че е произведено в Германия, макар на гърба на оригиналната опаковка да има надписи на унгарски, хърватски, румънски, сръбски и македонски). Мирише прекалено силно според мен. Дрехи, прани преди месец с него още миришат, даже повече от необходимото според мен. Просто преди да стане време за обличането им (другата зима) ще ги препера (може пък това, че са прибрани във вакуумни торби да е причината за това запазване на силен аромат  newsm78)

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 05:20 от ku4o

# 534
  • софия

Намерих и в едно квартално магазинче новия прах Изи. Наистина е променен.
И аз такъв купих, но преди не съм и не знаех, че има промяна. В опаковката сам, надявам се?
Може ли да ми помогнете с дозата: чета я отзад, но не знам с какво да я отмеря. Ако сложа посоченото количество за нормално пране (135) в мерителна чашка за хранителни продукти (на брашно) се получава забележително количество. Греша ли нещо или така трябва да е?

# 535
  • Стара Загора
Звънче, да с мерителна (  разграфена ) чашка се измерва количеството прах-в мл. Дозата е такава-135 мл., не е голямо количество.

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 08:36 от galeta

# 536
Guess Who къде в Бургас има прах Изи?

# 537
  • софия
Звънче, да с мерителна (  разграфена ) чашка се измерва количеството прах-в мл. Дозата е такава-135 мл., не е голямо количество.
Благодаря! Струва ми се много, но може би е така, защото съм свикнала с компактните количества. Това е ~5 мерителни лъжички от пакетите в праха. Thinking

# 538
Надали е менте  Mr. Green Не бих вярвала на Бг етикета много много
Купих си от там Коколино с ванилия и орхидея (сега погледнах етикета - пак пише, че е произведено в Германия, макар на гърба на оригиналната опаковка да има надписи на унгарски, хърватски, румънски, сръбски и македонски). Мирише прекалено силно според мен. Дрехи, прани преди месец с него още миришат, даже повече от необходимото според мен. Просто преди да стане време за обличането им (другата зима) ще ги препера (може пък това, че са прибрани във вакуумни торби да е причината за това запазване на силен аромат  newsm78)

и аз мисля, че не може да е менте. Може би е онова, което спряха от внос тук за източните пазари.  В Унгария с го продават. А нашите си лепят каквито искат етикети. Аз виждам постоянно италианското Коколино с етикет Произведено в Germany Mr. Green. В Германия се казва Kuschelweich и помня, че Гес каза, че марката е закупена от друга фирма, така че Коколино в Германия не се произвежда.

# 539
За това ли става въпрос? Аз, също много го харесвам, но отдавна не го намирам.

Общи условия

Активация на акаунт