Отговори
# 435
подчертаното категорично не е вярно.
 Иначе доктора преценява да. ЕЦ е възможен и при късна и при ранна и при всякаква О.

Благодаря ти.
Защото в една друга клиника като попитах дали може на ЕЦ ми казаха - С тая късна О. на 20-ти ден какъв ЕЦ?  newsm78
Но, ако яйцеклетката е годна и на 20-ти ден защо не. Но, това как се доказва, знам че при теб е на ЕЦ, какво е необходимо за да се направи така?

# 436
аз съм питала- не само инсета и инвитро процедури може.
Обаче задължително трябва да се стигне до трансфер, за да се брои за неуспешна процедура  Peace
Благодаря. Би трябвало, ако не се стигне до оплождане също да го броят за опит, защото реално инсеминацията е същото- стреляне в тъмното, без да си наясно яйцеклетката годна ли е или не, но явно така са решили.

# 437
  • София
Изобщо незнам Фонда дали признава ЕЦ- защото знам, че не финансира ЕЦ.
А пък ако няма трансфер- със сигурнаст няма да го признаят.

# 438
ЕЦ не може да мине по фонда, не го признава. Фонда поема само стимулираните опити по протокол, така ми каза на мен доктора. 

# 439
Фондът не финансира инвитро на ЕЦ, но няма логика да не го признава за кандидатстване. Все пак процедурата е доста по-тежка от инсеминацията.

# 440
  • София
Betty, не търси логика.
Питай Силвия или във Фондът, за да не гадаеме.

# 441
Фондът не финансира инвитро на ЕЦ, но няма логика да не го признава за кандидатстване. Все пак процедурата е доста по-тежка от инсеминацията.

в документите, които се оформят за фонда не се посочва начина по който ще се извърши процедурата / кой протокол, каква стимулация и т.н/, а причината поради която се налага ин витрото т.е. заболяването ти /тубарен фактор, мъжки фактор..../.  Peace

# 442
Здравейте,момичета  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Понеже не съм въобще компетентна относно показанията за инвитро по фонд бих искала да ви питам след като съм с 3 аборта,от които 2 са в голям месец мога ли евентуанлно да кандидатствам по програма newsm78 или ако се наложи ще трябва да си плащам като поп Thinking

# 443
  • София
не можеш.
ако се наложи да правите инвитро, първо 4 инсеминации и тогава се кандидатства с неясен фактор.
но на инвитро едва ли ще те изпратят, щом си забременяваш нормално  Rolling Eyes

# 444
Мхм,ясно,благодаря ти,мила  bouquet

# 445
Здравейте, момичета! Оказа се че едната ми тръба е запушена дойде ми и цикъла доки каза, че като свърши цикъла трябва да правим лапароскопия и че струва 800лв. и че ще стане за 3 дена. Въпросите ми са: какво трябва да нося за болницата? Как минава самата операция? Три дена ли ми трябват за да знае моя колко отпуска да си вземе? Прегледите включени ли са в процедурата от 800лв.? Моля ви ако някой е минал това да ми обясни да се подготвя какво да правя.

# 446
  • София
оперативна лапароскопия е 1200 лв.
кои прегледи дали са включени newsm78
след лапарото на другия ден те изписват.

# 447
Здравейте дами. Днес на мен ми отложиха пункцията за др. месец, защото се бяха спукали фоликулите.  Лекарката ми каза че някакви хапчета щяла да ми даде, на втория ден от цикъла да пия, но не каза какви. Някой да знае нещо по въпроса. Благодаря.

# 448
  • Живее на Луната
Terzi, предполага са хапчета за стимулиране на яйчниците, от сорта на Клостилбегит или Фемара. Пият се обикновено пет дни  Peace

# 449
Белче, как мина пункцията?

Общи условия

Активация на акаунт