Отговори
# 420
  • София
Юли месец ИМСИ-то  беше 200 лева

Благодаря ти newsm51

# 421
Tarzi, и аз утре съм на пункция! Ще си треперим заедно значи  Laughing
Пппункция, от ссега ме ттресе, ккато си ппомисля, ккакво ме оччаква

# 422
  • Sofia
Всъщност нищо страшно няма, ще видите сами  Grinning

# 423
Здравейте момичета. Трябва да правя инвитро - за първи път и съм си избрала Вашата клиника Grinning. Избрала съм си др Персенска, но ако няма възможност при нея към кой друг лекар да се насоча, че вече от клиники и ровене в интернет мнооооооооого се обърках и незнам какво да правя, и каква е цената на първоначалния преглед и консултация! Благодаря!

# 424
Здравейте и от мен   bouquet Ще ме приемете ли при вас? И нашата мечта за бебче и невъзможността да се случи по естествен път ни заведе в Надежда. Избрах си д-р Шефкетова. При нас проблемът е от мъжката страна, ниска концентрация и малък % подвижни. Решихме сами да си финансираме първия ин витро опит, защото не ни се чака през фонда (междувременно и там ще си подадем документите, за да се застраховаме). На следващия цикъл д-р Шефкетова ще ми направи снимката за проходимост на тръбите и ще започнем и с опитите. Имам един лаишки въпрос - чувала съм, че една ин витро процедура струва около 5 000 - 6 000 лв до 7. Така ли е?

# 425
  • София
Tarzi, и аз утре съм на пункция! Ще си треперим заедно значи  Laughing
Пппункция, от ссега ме ттресе, ккато си ппомисля, ккакво ме оччаква

по- лошо е като вземеш да свикнеш с пункциите Confused Confused
Semplice, много зависи на каква стимулация си- на мен ми излезе около 3500-3700 лв.
Ама на каквато и стимулация да си- не вярвам да излезе над 5000 лв.

# 426
ivankaka, благодаря ти. Разбира се, че зависи от много неща, но горе долу трябва да сме подготвени, защото парите не са малко. Шефкетова спомена нещо от рода, че ще пробваме с естествен цикъл (изобщо не съм на вътре с терминологията). Иначе хубавото за нас е, че няма да ползваме донорска сперма. Както каза докторката: ти си идеален за инвитро - страхотен комплимент  Whistling

# 427
  • София
ЕЦ е нещо съвсем различно- там стимулация няма- излиза около 1000-1100 лв.

# 428

Като сте повдигнали темата да попитам -
доктор преценява дали да е на ЕЦ нали?
Това се прави по-често когато проблема е при мъжа?
Възможно ли е да се направи на ЕЦ с късна О.? (19-20 ден)

# 429
  • София

Като сте повдигнали темата да попитам -
доктор преценява дали да е на ЕЦ нали?
Това се прави по-често когато проблема е при мъжа?
Възможно ли е да се направи на ЕЦ с късна О.? (19-20 ден)
подчертаното категорично не е вярно.
 Иначе доктора преценява да. ЕЦ е възможен и при късна и при ранна и при всякаква О.

# 430
Здравейте, момичета. Аз продължавам да досаждам с въпроси. За да кандидатстваш по фонда трябва да имаш четири самофинансирани неуспешни процедури, нали така? Ако при стартиране на инвитро при пункцията изтърват по някакъв начин яйцеклетката или фоликулът се окаже празен, или има яйцеклетка, но тя не се оплоди...брои ли се този опит за опит или не? Или се води опит само, ако се е стигнало до трансфер?

# 431
  • Sofia
BettyBoop , става въпрос за 4 неуспешни инсеминации, не процедури. А зависи и с какъв фактор сте. Ние сме с тубарен фактор, защото аз съм с еднорога матка и съответно само с една тръба, която е запупешена и тъй като в този случай инсеминации няма да как да се правят, директно си кандидатсвах по фонда. 

# 432
Под процедури имах предвид инсеминации или инвитро:) Ние няма как да кандидатстваме директно и затова ще трябва да си минем по целия път. Аз имам вече две неуспешни инсеминации. Според д-р Персенска  няма смисъл да продължаваме с инсетата. Притеснява ме обаче какво броят за опит при инвитро процедурите, за да не попадна в ситуация на едно безкрайно плащане на изследвания, пункции и тн. всеки месец без резултат.

# 433
  • Sofia
BettyBoop , няма смисъл да си плащаш две ин витро процедури, щом можеш да кандидатстваш по Фонда. Питай д-р Персенска или най-добре Силвия, тя ще ти каже как да процедираш. Тя се занимава именно с Фонда и ще ти обясни всичко, както й ще ти подготви документите за подаване.

# 434
аз съм питала- не само инсета и инвитро процедури може.
Обаче задължително трябва да се стигне до трансфер, за да се брои за неуспешна процедура  Peace

Общи условия

Активация на акаунт