Отговори
# 405
Здравейте, момичета. Може би ще задам малко тъп въпрос, но не искам да затрупвам лекарите с питания:) При инвитро на ЕЦ, ако се окаже, че сперматозоидите не могат да пробият сами яйцеклетката, за да се получи оплождане, може ли да се премине директно към ИКСИ? И въобще как се процедира в такъв случай, за да не се похаби яйцеклетката, ако е хубава?

# 406
  • София
ами похабява се  Confused
аз питах веднъж може ли икси след инвитро, обясниха ми че няма почти никакъв смисъл.

# 407
Здравейте, момичета. Може би ще задам малко тъп въпрос, но не искам да затрупвам лекарите с питания:) При инвитро на ЕЦ, ако се окаже, че сперматозоидите не могат да пробият сами яйцеклетката, за да се получи оплождане, може ли да се премине директно към ИКСИ? И въобще как се процедира в такъв случай, за да не се похаби яйцеклетката, ако е хубава?

Ако не се оплодят спонтанно, след това със същата Я. не може да не направи ИКСИ. За това трябва предварително да се вземе решение как ще стане оплождането.

# 408
Ясно. А какъв да е методът го решават лекарят и ембриолозите в деня на процедурата, нали?

# 409
  • София
и ти може да решиш, има си в информираното съгласие къде да се напише.
сега не знам дали е така, но преди след пункцията имаше разговор с лекар и там същ се уточнява точно това.

# 410
Не знам, при нас винаги е било спонтанно, макар че в информираното съгласие съм посочвала и ИКСИ при необходимост. Но ние нямаме мъжки фактор, ако само от това зависи.

# 411
Благодаря ви, момичета Hug А каква е разликата в цената?

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 19:35 от BettyBoop

# 412
  • София
Ние сме с тежък мъжки,значи с пресен материал,а знае ли някой колко струва това ИМСИ,че всеки път ще се прави и то?

# 413
 Юли месец ИМСИ-то  беше 200 лева

# 414
  • Пловдив
Момичета, не знам дали тук трябва да питам, но ако някой може да ми каже как да се свържа с д-р. Сигридов, моля да ми помогне. Днес цял ден звъня на мобилния, който ми е дал и не отговаря.

# 415
  • София
звънни на спешния, там ще те упътят  Rolling Eyes

# 416
  • Пловдив
Мерси, Бамба!

# 417
Здравейте дами.  Три пъти съм ходила на преглед при д-р Персенска, изключителен лекар и човек. Тя ми прави и ЦС с упойка, нищо не разбрах, анестезиоложката също беше супер, доволна съм много от нея.   Онзи ден ме прегледа д-р Шефкетова и  тя  е много добра. Утре съм на пункция  при  д-р Персенка,  малко ме е страх, дано всичко мине ок. Досега за изследвания, снимка и прегледи  за двамата / за мен и него/  сме дали около 660 лева.  Всички резултати са  добри от изследванията. Малко се притеснявам как ще продължим нататък, защото имам ниско ниво на ТСХ- 0.317 и пия пропицил за подтискане функцията на ЩЖ.  Има ли някой от форума с подобен проблем на ЩЖ, моля да ми пише. Пожелавам успех и късмет на всички.

# 418
  • Живее на Луната
Tarzi, и аз утре съм на пункция! Ще си треперим заедно значи  Laughing

# 419
Миналия месец пуснах микробиология - написаха ми 30 лв. на картончето, толкова и платих. Успех!

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт