Любители на кучета - 34

• 86 263
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
Ето ме, момичета  Hug

За съжеление нямаме голямо подобрение.
В клиниката го включиха на система. Не му дадоха повече лекарства защото те разширявали зениците, а неговите са на макс разширени от събота. И аз не можах да му дам хапчето вечерта като се освести и започна леко да трепери, опитваше се да хапе.
Малко по-добре е, но все още си трепери.
Трябва да го наблюдаваме за последващи гърчове. Имало вероятност да прави гъърчове и слад като токсините се изчистят, просто мозъка да е леко повреден. Дано не ни сполети това.
Другото което може да очакваме, е да загуби част от зрението си поради факта, че вече трети ден зениците му са много разширени. Трябва да го държим на тъмно докато се оправи.
Нищо не яде и не иска да яде, само пи малко вода. И до тоалетна не е ходил освен когато се изпусна вечерта докато беше под влияние на лекарствата. Още се лигави, целия се мокри от лиги...
Ветеринарката каза, че това е първия им случай на отравяне с мухъл. Според нея бездомните кучета също страдат и умират от това, но ние не виждаме и не знаем ...

Радвам се че другите болни се подобряват   Hug Дано и ние скоро да се похвалим.

# 181
Мале, Киара, ти да видиш от нищо - нещо...

Стискам палци на Мики! Дано се възстанови напълно, душица златна!

# 182

kiara, и от нас с Рекс подкрепа, стискаме палци и лапи за душицата, дано утре вече има хубави новини! Peace  bouquet

# 183
Благодаря ви момичета  Hug
Хубавата новина е, че не получи инфарк от цялото това треперене и тези гърчове. Уфффф, вярно е от нищо- нещо  Tired

# 184
Ее, Киара, много се измъчихте Tired . Продължаваме да стискаме палци и да се надяваме съвсем скоро да се оправи напълно!

# 185
  • София
Киара, стискам палци бързо да се възстанови кучо! Hug

# 186
Киара, и ние сме с вас!  HugМики е борец! Heart Eyes Дано да оздравее бързо и напълно! Praynig Praynig Praynig

# 187
Мъчно ми стана за Мики, душицата, дано се оправи бързо и напълно да се възстанови  Hug

# 188
Не знам до колко това е добра новина, но децата откриха, че бебо е повърнал активния въглен под едното легло. Предполагам е било събота вечерта малко след като му го дадохме. Казват, че в момента спи и леко претреперва, май и това е добре.
Знам, че може да е травмиращо за тях, но все ги питам дали са проверили дали диша  Confused

# 189
Киара, оставете Мики на мира. Нали си е легнал на удобно и топло място? Не го човъркайте и не го проверявайте непрекъснато. Аз даже бих го скрила. Нали знаеш как болните животни, ако са в естествена среда се скриват, докато оздравеят? Позволете и на Мики да има неговото си усещане за бърлога. Поглеждай го на няколко часа, но не по-често.

Ако си раждала в БГ, сигурно си спомняш как не си имала нито час спокойствие в болницата. Визитации, прегледи, чистене, проверка на температурата, процедури на епизиотомията... Гадно е. Човек не може да се отпусне, да си почине и да започне да се възстановява... Не причинявайте това на Мики.

# 190
Много си права Феичке  Peace.
Аз съм му постлала на скътано място и проверките се състоят в това да го наглеждаме дали не прави гърчове или не трепери по-учестено без да го пипаме, то се вижда. Само като иска да пие вода сме до него за да му помагаме, по-скоро аз защото не може да пие като хората. В началото със спринцовка му давах вода, после започна сам, но пак не може да налучка купата защото главата му се клати във всички посоки  Tired.  Другото пипане е да го обръщам на няколко часа за да не се схване от лежане само на една страна. Гледам да е буден при тези процедури и да съм възможно най-бърза. Бърша му лигите от ушите до предните лапи и по вратлето, всичко е мнооого мокро. Като цяло сме го оставили на мира, дори икотките не го безпокоят, от далече душат и подминават

Изчистих повърнатото което за щастие се състои от гранулите които той изяде след натравянето + каквото е имало в стомаха от сиренето. Значи пак на време съм дала въглена, все нещо е изкарал.

И сега най-хубавата новина, едва не се разплаках на тази гледка. Като ме видя да се прибирам разклати опашка и се изправи на предни лапи  Grinning  Гушнах го и той взе, че се застопори и на задни лапи. Подканих го да излезем на двора и той се запъти  Grinning  Като пиян ходи, блъска се и преплита крака, но важното е че изобщо проходи. Пишка мнооооого дълго и се прибра в нас. Отказа да яде, но не е проблем, малко по малко и това ще стане. Оххх, не смея да се зарадвам от страх да не се влоши отново.
Хиляди благодарности за всички стискани пръсти и лапи  Hug   

# 191
Ооох! Щом се е раздвижил и се е изпишкал, на добро е! Браво на малкия герой!

Браво и на теб, Киара, задето си осигурила на Мики всичко, което му е било нужно  Hug

# 192
 Hug благодаря ти!
Не знам дали е било от полза, но докато седях до него, докато го бършех, постоянно му правех масаж от глава до пети. Мисля си, че е добре да се раздвижи кръвта за да изхвърли токсините по-бързо, но знам ли...

Въпрос за храната. Дали да му накисна гранули или да му дам бульонче нещо  newsm78 Не иска да яде гранулите така, отказа и кремвирш... Какво ще препоръчате? А, дали да давам някакви витамини или други добавки? Иска ми се да му помогна при възстановяването, да изчистим и органите му че и те се претовариха

# 193
Киара, не бързай с гранули и бульони. Първото е трудно смилаемо, с огромно количество баласт. Второто съдържа твърде висок процент мазнина, която ще дразни стомаха и лигавицата на червата.

След такова продължително и принудително гладуване, при това след натравяне, храната трябва да е много мека, нежна и щадяща, в малки количества. Процедирай като при разстройство/повръщане: естествени храни (варена тиква, намачкан банан) в комбинация с чорбалак от преварен ориз (ориза + водата, в която е врял).

Мики в момента няма апетит и това е нормално. Животното само ще ти покаже, когато е готово да яде.

И тиквата, и бананът са много апетитни за кучетата. Сипи една лъжица топличък чорбалак, в който има или тиква, или банан (не двете, за да има разнообразие за следващата порция и да се стимулира интереса към яденето) и остави купичката близо до Мики. Ако понечи да яде, а не може, подавай му. Ако не - пак пробваш след няколко часа.

# 194
Много ти благодаря. Това са и моите опасения, че гладува толкова време + токсините... Не искам да му претоварвам стомаха. Мислех да сваря малко пиле с картофи и моркови и да му дам от бульона
Имам и Педиа Лайт което давам на децата при стомашни проблеми. Май и за кучета става, ще разтърся в нета.

Общи условия

Активация на акаунт