Любители на кучета - 34

• 85 385
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Колко гот!

Бобтейлите нали ги стрижат напролет, с овцете  Mr. Green Де да можех да преда и плета, ехехеееее...

Още преди 10-тина години една колежка на майка ми плетеше пуловери от козината на двете си колита, на всеки който съм разказвала мислеше, че си измислям...  Laughing

П.П. Сложих линк в старата тема, към тази. И аз се чудих се се затриха всички кучкари и защо нямам какво да чета докато си пия кафето тази сутрин ...  Wink

# 31
Здравейте, момичета  Grinning

Имате страхотни кучета  Heart Eyes

За пръв път гледам куче и то вече от една година, но въпреки това виждам още колко много имам да уча. Няма друго живо същество, което да изпитва толкова безусловна любов. Гледам Чара и осъзнавам, че ние сме целият й свят и че тя живее за нас.

Ние живеем на 1 етаж и прозорците ни в едната стая за от тавана до земята. Сложила съм и едно легло и там, тъй като всеки път, когато излизаме без нея, тя застава там и ни изпраща с поглед, а когато се връщаме, независимо колко дълго ни е нямало, милата все още седи там, все едно ни чака  Simple Smile

Много обичах дългото седене навън с кучето, особено в хубаво време, и да си я гледам как бясно тича около мен. Но откакто ме блъсна и ми разкъса голяма част от коленните връзки, много се страхувам от нея. Не смея да играя с нея, да подтичвам покрай нея... А виждам, че ме търси и иска да играем заедно. Но много се страхувам да не ме отнесе пак, защото се възстанових много трудно и все още не напълно и ми е едно мъчно...

Аз храня Чара и с гранули, и с консерви, и с различно купено от магазина месо. Варя й ориз и зеленчуци. Яйца. Сухар. Давам й плодове... По принцип не съм голям фен на кучешката храна, но не знам в каква степен й осигурявам необходимото и затова и давам и купена кучешка храна.

Сега отивам да изчета всичко написано от Феята  Grinning

# 32
Ох, Скарлет, все забравям да ти отговоря за лаенето по мяукащите котки...

От разказа ти подразбирам, че лаенето не е ограничено в определени часове от денонощието. Това създава трудности, защото няма как да коригирате, ако не сте удома. Ако пък спите, няма как да приложите корекция в началото, преди поведението да е ескалирало. Това пречи за трайното решение на проблема, понеже дразнителят е много силен и действа на ниско, инстинктивно ниво.

За случаи като вашия има добро решение: No Bark Collar - каишка против лаене. Тя се активира при ръмжене, което предхожда лая или при първия лай. Корекцията е първо звукова (остро пищене), а след това с лек токов удар. Пробвала съм го върху себе си (устройството има тестов режим - чрез търкане). Усещането е като жилване от бенгалски огън. Не е страшно, но е достатъчно да вкара кучешкото съзнание в друго състояние.

Имайки предвид, че котките се разгонват поне по 2 пъти годишно, може да е добра идея да вложите пари в подобна коригираща каишка.

# 33
 Shocked егати, каква е тая цена? Тук под 200лв не съм виждала Crazy Дано се намират вече и по-евтинки

Теди, хич не ми е скучно Laughing , ама съм сериозно притеснена - тази вечер имахме гости и той почти не е досаждал Thinking , а обикновено така се превъзбужда, че става нетърпим, а тази вечер се държа страшно възпитано Heart Eyes .

# 34
Здравейте искам да използвам форума, защото тази сутрин намерих мъжки Кокер шпаниол- златист. Кучето е намерено в Надежда 2 оставим телефон за контакт 088 94 28 544. Голям сладур и мн. ми дожаля за него, но си имам вече женска кокерка всъщност той за това и тръгна след нас.Кучето е видяно и вчера в квартала от други познати кучкари, което означава че е загубен преди 2 около дни

# 35
Здравейте искам да използвам форума, защото тази сутрин намерих мъжки Кокер шпаниол- златист. Кучето е намерено в Надежда 2 оставим телефон за контакт 088 94 28 544. Голям сладур и мн. ми дожаля за него, но си имам вече женска кокерка всъщност той за това и тръгна след нас.Кучето е видяно и вчера в квартала от други познати кучкари, което означава че е загубен преди 2 около дни

Electra_, прилича ли на този кокер? Питам, защото имаше история с намиран пет пъти лабрадор на безотговорни стопани, накрая се чудеха хората да го връщат ли за пореден път на старите или да му търсят нови стопани.

# 36

Electra_, прилича ли на този кокер? Питам, защото имаше история с намиран пет пъти лабрадор на безотговорни стопани, накрая се чудеха хората да го връщат ли за пореден път на старите или да му търсят нови стопани.
Не е той, не си приличат.

# 37
Ейй,момичета,здравейте,аз докато се наканя да пиша,вие нова тема сте започнали.Признавам си без бой не съм ви чела,само записче правя,да не ви изпусна BlushВ последно време нямам време да пиша,от седмица пък и щерката е болна,и като гледам и другата седмица май няма да я пускам.Чао за сега и ще гледам скоро да се включа,не че има нещо ново-едно и също всеки ден Mr. Green

# 38
Electra_ , съветвам те да пуснеш обява за намерено куче в http://zooobqvi.baubau.bg/typ5  и по другите форуми, за да се стигне до повече хора и евентуално до собствениците...
Провокирана от отговора на Фея, искам да разкажа и за нашия случай на лаене. Моето йорки е кротко и послушно обикновено. От едно известно време, обаче, започна да лае, когато съседката ми извежда кучето си - мъжки кокер шпаньол. Като ги съберем двамата (и моя е мъжки), много обичат да си играят. Преди Оникс си траеше, нищо че чуваше другото куче. Напоследък, само като усети, че отключват вратата и се спуска към нашата входна врата, души, рови с лапи, лае неистово...Ужасно дразнещо, бих казала. Карам му се, но той не - продължава си, докато не усети, че вече кучето се е прибрало. Пробвах да не го пускам да излиза в коридора, но лае толкова силно, че в един момент се изнервям и го пускам да отива да души...Знам, че не е редно да го оставям да доминира, но ми става все по-кофти... Чудя се дали тази каишка, за която писа Фея, би помогнала в случая? Или е прекалено крайна мярка..? Надявам се проблемът да може да се разреши с по-леки методи  Praynig

# 39
Пуснах и там и на още 1-2 места. Довечера ще го заведа при вет да видим дали има чип.

# 40
Пуснах и там и на още 1-2 места. Довечера ще го заведа при вет да видим дали има чип.
Да, ако има чип, лесно ще направите връзката. Стискам палци  Praynig А кученцето е стресирано, предполагам.. душичка  Hug

# 41
Да, не поиска да яде от нашите гранули сутринта, само пи вода. Сега съм ги оставила с мойта пакостница у нас, като ги разделих. Оствих госта на терасата, която е остъклена и не е чак като да е на вън не можах да го изкъпя сутринта прекарал е ден два на вън и е станал мръничък, но иначе си личи, че е добре гледано куче. Има си и каишка на врата.

# 42
Ойй, милия кучо.. Браво на теб, че си го прибрала да не мръзне в тоя студ навън..  Hug Не яде от силния стрес, предполагам. Но сигурно ще се отпусне, като усеща доброто отношение от вас... Дано скоро се намерят стопаните. Сега се сещам, че може да направиш и група във фейса - знаеш колко бързо се разпространява инфото там.. А как се разбират с твоята кокерка?

# 43
Ойй, милия кучо.. Браво на теб, че си го прибрала да не мръзне в тоя студ навън..  Hug Не яде от силния стрес, предполагам. Но сигурно ще се отпусне, като усеща доброто отношение от вас... Дано скоро се намерят стопаните. Сега се сещам, че може да направиш и група във фейса - знаеш колко бързо се разпространява инфото там.. А как се разбират с твоята кокерка?
Голяма любов от негова страна и тя е радостна, че имс с кой да играе и закача. Аз за това ги и разделих, че само си играят и ще обърнат къщата с нагоре главата докато съм на работа.

# 44
хаха, сладури  Laughing може да се харесат за мъж и жена, че да си имате малки кученца след време Wink

Общи условия

Активация на акаунт