ЗОНАТА и ние - 12 Тема

• 70 023
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
   Дани, рецептите ти са уникални   bouquet . Много помагат в началото докато свикнеш с разпределението на блоковете  Sunglasses Снощи и аз направих ябълковия сладкиш, и съм супер доволна. Сега издирвам кашкавалена извара и овесеното брашно за което спомена Емигрантка. Решила съм да направя и парфето с кайсии, но се чудя мога ли да ползвам кайсии от домашен компот ( който е с много малко захар) и да не добавям стевия  newsm78 и трябва ли да намаля количеството плод ???

Ето моята преизчислена леща :
ЛЕЩА - 4 порции по 3 блока ПВМ

Леща 200 гр. - 4 блока В
Лук 260 гр. - 2 блока В
Дом.пюре 198 гр. по етикет - 3 блока В
Зехтин 4 ч.л. -12 блока М
Пипер 120 гр. 1/2 блок  В
Брашно 28 гр. - 2 блока  В
Чесън 4 - 5 скилидки
Сол черв. пипер чубрица
Моркови 40 гр. - 1/2  блок В
1.5 л.  вода  
И 12 блока протеин по избор

# 571
  • Варна
Реших да направя ябълковия сладкиш на Дани, но ударих на камък със стевията. Моля, помогнете ми -къде във Варна мога да я намеря?

# 572
  • в сърцата на децата <3
Реших да направя ябълковия сладкиш на Дани, но ударих на камък със стевията. Моля, помогнете ми -къде във Варна мога да я намеря?
Провери ли в Кауфланд?

# 573
  • Варна
Проверих, както и в CBA  и Била. Не намерих.

# 574
  • Варна
В диетичен магазин.  Но можеш да използваш всякакъв вид подсладител.

# 575
  • в сърцата на децата <3
В Кф беше на стелажа с диетичните подсладители... И би трябвало да има, защото моя приятелка купува от там. Иначе в Пикадили имаше преди...

# 576
  • Варна
Благодаря ви - ще проверя в Пикадили, и в Кф отново

# 577
Новата ми рецепта за днес - гъби с елда - 8 блока.

240гр гъби - 2/3В
40гр лук - 1/3 В
100гр (98гр) елда - 7В
140гр сирене - 5П
84гр кашкавал - 3П

Сварих първо гъбите, хвърлих първата вода, сложих втора. Добавих с нея лука и елдата. Сложих подправки на вкус. След като станат готови, ако има излишна вода - я изхвърляте. Спрях котлона. Добавих сиренето и кашкавала. Разбърках хубаво, за да се смеси всичко. По принцип, за да не се чудя как да го разделям и дали ще е по равно, тегля храната, след като съм я сготвила и я разделям на 8 (както в случая тук цялото е 8 блока) и се пада по 100гр за 1блок. Към всяка порция добавяте нужното количество мазнина. А ако искате може да сложите и зехтин или с каквато мазнина си готвите, направо докато варите.
Аз по принцип гледам да имам за авокадо, че съм влюбена напоследък в него  Heart Eyes Laughing

# 578
dani1712, днес в Пловдив открих овесено брашно в Карфур.  
Ето
как изглежда. http://www.titbg.com/product/36/oveseno-brashno-400gr.html

Искам да попитам момичетата, които ползват котидж от български магазини с колко мазнини и какви видове откриват? Аз досега съм намирала само три вида - двата са сходни като показатели, а третият е с по-малко мазнини, но го има само в Лидл, магазин който предпочитам да избягвам.
Прилагам снимков материал Simple Smile
Скрит текст:
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 06 апр 2013, 21:59 от Самми

# 579
  • София
dani1712, днес в Пловдив открих овесено брашно в Карфур. 
Ето
как изглежда.

Искам да попитам момичетата, които ползват котидж от български магазини с колко мазнини и какви видове откриват? Аз досега съм намирала само три вида - двата са сходни като показатели, а третият е с по-малко мазнини, но го има само в Лидл, магазин който предпочитам да избягвам.
Прилагам снимков материал Simple Smile
Скрит текст:
Скрит текст:

Това е любимото ми сиренце. Защо избягваш Лидл?

# 580
 Merry., мммм-м , авокадо  Heart Eyes . И аз напоследък съм влюбена в него. Дори, когато попадна на някое супер вкусно си го хапвам като ябълка  Simple Smile като вчера следобяд  (което изобщо не е по Зоната  Naughty). Подсещаш ме, че не съм хапвала скоро елда. Аз я правя само сварена и с извара и тахан , но ще пробвам и твоя вариант, че с този разтопен кашкавал се очертава доста вкусен вариант . Имам записана и една запеканка с елда с лук, гъби и пилешко филе и залята отгоре като мусака, но не съм я правила все още  Embarassed
Dahlia , моята стевия е купена от магазин за здравословни храни, но със сигурност я има и в Кауфланд, защото наскоро я гледах, че беше намалена с около 10% и се чудех дали да си взема. Но чети и садържанието, че има на някои фирми, на които пише с големи букви "Стевия " на опаковката, но има и добавени и други подсладители  #2gunfire . Аз си поръчах семенца по нет-а, за да се пробвам да си сея на балкона в сандъче, че това е най-добрият вариант за използването й, но да видим дали ще се получи моят експеримент  Praynig .
Самми, благодаря ти за споделеното (макар, че линка не ми се отваря). Явно не е толкова трудно за откриване това овесено брашно . Само трябва да се огледам за него повече. За следващата седмица (като получа аванса  Simple Smile ) съм запланувала посещение на здравословния магазин, от който пазарувам и ще погледна и за това овесено брашно.
july1993, аз си купувам най-често от Пенни котоджа, но мисля, че е сходен с този в Лидл. Има и в Кауфланд, но там е по-скъп и вземам само когато е на промоция  Blush Най-често купувам от 4%, но в Пени има и 0,5%, но аз не купувам обезмаслени храни, че в тях са повече В, отколкото в другите.

# 581
dani1712,от кой здравословен магазин пазаруваш и аз съм от Русе

# 582
Магазин" Здраве" до дървотехникума  Hug

# 583
Днес намерих овесено брашно в магазин Здравец, до пети корпус Peace В най-скоро време ще спретна отново някакви сладки  Laughing

# 584
july1993, Лилд не го предпочитам по интуиция и заради прекалено многото Е-та в състава на опакованите храни. Просто ми е съмнителен, но нямам обяснение защо Simple Smile .
dani1712, съжалявам за линка, сигурно не съм го направила като хората. Опитах да го редактирам, но пак не се получава, оставих и линка отделно, той вече мисля, че се отваря Simple Smile. Днес си правих соленият ти кекс  Blush и като се замисля целият ден май само това си хапвах.
От начало започнах храненето по зоната със сухи храни - парче сирене, месо или котидж (изварата я недолюбвам, освен ако не е в някое готвено ястие или зонов сладкиш) и салата или плод + мазнините, просто за да съм сигурна, че няма да се омотам в блоковете и в правилното им изчисляване. Сега се забелязвам, че започвам лека полека и да си готвя разни нещица.

Притесняваме обаче волята ми - в следобедните часове (тогава работата е най-напрегната) се улавям, че си похапвам допълнително мазнинки 1, а понякога и 2 блока ядки съвсем самостоятелно от храненията...това от две седмици насам и ми се отрази - задържам вече цяла седмица.

Общи условия

Активация на акаунт