Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ЗОНАТА и ние - 12 Тема

 • 64 227
 • 742
 •   1
Отговори
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73

Д-р. Бари Сиърс - "ЗОНАТА"

Животът в Зоната е нещо повече от хранене. Това е равновесие между хормоналните реакции, които настъпват при всяко наше хранене. Съвършено равновесие-нито прекалено високо,нито прекалено ниско.
1.Ще мислим по-добре,тъй като в Зоната поддържаме стабилни нивата на кръвната си захар.
2.Ще се движим по-добре,защото престоят в Зоната увеличава притока на кислород до мускулните ни клетки.
3.Ще изглеждаме по-добре, тъй като в Зоната изгаряме излишни телесни мазнини по възможно най-бързия начин.
4.Никога няма да огладняваме между храненията,тъй като животът в Зоната означава, че мозъкът ни се захранва постоянно с основното си гориво-кръвната захар
5.Най-голямото преимущество от правилното следване на Зоната е достигането на състояние на свръхздраве
Ефектът от храненето в Зоната много наподобява този на мощните лекарства, с единствената разлика, че те имат много,и вредни странични ефекти, докато при Зоната страничният ефект е само един,и това е загубата на излишни мазнини. Зоната е създадена с една единствена цел-да се постигне максимален здравословен ефект, докато загубата на тегло е от второстепенно значение,но е неизбежно. Въпреки това, всеки с удоволствие може да се възползва от този така желан „страничен ефект”. Когато влезете в Зоната,ще трябва да се лишите и от чувството на глад. Започнете ли да огладнявате,означава,че излизате от Зоната, което не е за препоръчване. Ако смятате, че няма лесен начин за отслабване - помислете отново, защото това, че сте попаднали в тази тема не е случайно, и може би силното ви желание да се чувствате комфортно в тялото си ви е довело  точно на правилното място.


Тази тема е за всички, които се храним така, че след всяко ядене попадаме в Зоната.
А също и за тези, които желаят да се хранят пълноценно, балансирано и хармонично и искат да бъдат в ”Зоната” на физическия и психически комфорт.
Чрез подходящо хранене лесно можем да поддържаме хормоналния си баланс, смята световноизвестният бостънски биохимик - д-р Бари Сиърс. Въз основа на откритието за хормоните айказаноиди отличено с Нобелова награда, авторът разработва ясна и лесна за осъществяване система за хранене, наречена "Зоната"
За да разберете какво всъщност представлява Зоната, е необходимо:
- smile3529  да прочетете поне една "зонова"  книга
-   да следвате простите напътствия и препоръки в нея и да им позволите отсега нататък да работят за Вас. Ще останете безкрайно доволни, че сте го направили   Two Hearts 
 

КАКВО ЩЕ СПЕЧЕЛИМ, АКО СЕ НАУЧИМ ДА СЕ ХРАНИМ В ЗОНАТА?
Ще избегнем евентуално бъдещо заболяване, защото тъканните хормони, контролиращи всички основни жизнени функции, са в постоянен баланс. Рязко ще намалее вероятността да развием рискови заболявания с генетичен произход като затлъстяване, сърдечносъдови болести, рак, диабет, депресия, алкохолизъм и др.

"ЗОНАТА Е СЪСТОЯНИЕ НА СУПЕРЗДРАВЕ" - д-р Георги Лулчев

КОИ СА КНИГИТЕ?
Това са "Зоната", "Овладяване на Зоната" , "Ние и Зоната" и "Соева Зона"

може да четете онлайн, или да изтеглите  ОТ ТУК , а също  И ОТ ТУК

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ЗАПОЧНЕТЕ?

1. Определете дневните протеиновите нужди на тялото ви /чрез тях се изчислява и  количеството блокове, които трябва да консумирате ежедневно/:
     - по книгите ;
         - или се консултирайте  с някой от темата.
Ако не Ви се правят всички тези изчисления, можете да използвате онлайн калкулатора в сайта на Зоната, или да изтеглите калкулатора от блога на Зоната
Никога не консумирайте повече протеини от необходимото и никога не консумирайте по-малко. /Когато се консумират прекалено много протеини можете да получите кетозис, който в крайна сметка води до напълняване. В обратния случай - протеиновото недохранване води до отслабена имунна система, загуба на мускулна маса и косопад. Т.е. ежедневно и при всяко хранене трябва да се приемат протеини в количество, което поддържа биохимично равновесие и физическия комфорт на организма. /
Каквито и да са протеиновите Ви нужди, никога не консумирайте по-малко от 8 протеинови блока, ако сте възрастен човек!
2. При всяко хранене спазвайте пропорциите 1:1:1 за протеини, мазнини въглехидрати
За улеснение на пресмятанията, докторът въвел мерната единица "блок", така че:
1 протеинов блок = 7 гр. протеини
1 въглехидратен блок = 9 гр. въглехидрати
1 блок мазнини = 1,5 гр. мазнини
!!! Съотношението между протеиновите, въглехидратните и мазните блокове трябва да бъде винаги 1:1:1.

Лесно можете да пресметнете всяка храна на колко блока се равнява - погледнете етикета й и разделете съответно на 7/ако е протеин/, на 9 /ако е въглехидрат/ или на 1,5 /ако е мазнина/.
3. Разпределете дневното количество храна равномерно през деня, на три основни, но необилни, и две леки хранения - общо 5 хранения дневно
4. Интервалът между две хранения да не надхвърля 5 часа. (Най-добрият момент за ядене е тогава, когато все още не сте гладни.)
5. Избирайте бедни на мазнини протеини.
6. Избирайте благоприятни въглехидрати - богати на целулоза зеленчуци и плодове с умерен и нисък гликемичен лоудинг ( Stop  nono без фрешове - премахната е контролиращата бариера (целулозата)от въглехидратите)
7. Избирайте мононенаситени мазнини.
8. Винаги изпивайте поне 200-250 мл вода  тридесетина минути преди всяко хранене - основно или леко.
9. Ако 2 - 3 часа, след като сте се нахранили, усетите глад или желание за нещо сладко, или, ако ви се доспи, най-вероятно при последното ядене сте консумирали прекалено много въглехидрати.
10. Ако сте нарушили диетата, поради пътуване или парти, не се тревожете, а се опитайте при следващото хранене да влезете в посочения ритъм.
11. Отнасяйте се към храната като към лекарство - дозирайте я правилно


ТРЯБВА ЛИ МИ СПЕЦИАЛНО ОБОРУДВАНЕ, ЗА ДА ПРАКТИКУВАМ ЗОНАТА?
Блоковете с основните хранителни съставки са дадени в грамове и в практични мерки /чаши, лъжички, брой/ - публикувани са по-долу 

През 2006г. д-р Сиърс, свършвайки лекцията си на живо, дава на слушателите си солидна част от оборудването за диетата – ДЛАНТА НА РЪКАТА. Може да се използва по всяко време и навсякъде Simple Smile Simple Smile  /Вижте също и видеото с д-р Папазова по-горе/
               
Протеини: с размера и дебелината на дланта си
Благоприятните  въглехидрати /зеленчуци, плодове/ -  с размера на цялата ръка.
Въглехидратите, ако са неблагоприятни,/скорбяла, зърнени храни, плодови сокове/ - в същия обем като протеините
Мазнини: с размера на  възглавничката на дланта при палеца.


"Започнете с протеините, като използвате дланта си за ориентир. Количеството, което можете да поберете в нея, е обикновено равно на четири протеинови блока. То е приблизително равно на едни пилешки гърди или 115 г пуешко месо.Големината на протеините, които побирате в дланта си, ще ви помогнат да прецените и количеството въглехидрати.
Ако консумирате благоприятни въглехидрати тогава размерите на въглехидратната ви порция би трябвало да са около два пъти по-големи от протеиновата. Ако въглехидратите обаче са неблагоприятни, те трябва да бъдат толкова големи, колкото и протеините. Ако възнамерявате да хапнете нещо за десерт - повечето десерти са почти само от въглехидрати - просто намалете въглехидратите, които ще изядете преди това.
Ако протеиновият ви източник е беден на мазнини - а той би трябвало да е такъв - тогава можете да си набавите останалите мазнини, като подправите с някакво растително олио салатата си, с малко майонеза или като изядете няколко маслини."  - "Зоната"

Ако, все пак, искате да сте по-прецизни и не ви се прави голяма инвестиция, може да обиколите някои търговски вериги /"ТСМ", "Карфур", "Кауфланд"/ и, със сигурност, ще намерите подходяща везна на цена от порядъка на 15-25 лв.
  Полезни линкове  за любителите на точните изчисления:
Помагало за Зоната от_Echo_       Химичен състав на храните      Гликемичен лоудинг в храните   Балансатор   COOKING BOOK на български
 
Ако искате да отслабвате, трябва да разчитате на продуктите, оцветени в зелено  . Ако искате просто да задържате теглото - може да хапвате и от жълтите , и от червените /по-рядко/, но трябва да спазвате грамажите. Това условие е задължително! И винаги - ред протеини + ред въглехидрати + ред мазнини!
1. ПРОТЕИНОВИ БЛОКОВЕ - 1ПБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 7 ГР. ПРОТЕИНИ НА БЛОК/
 Sign Exclamation Протеиновите блокове са в несготвена порция
"Предлагам на вниманието Ви една тънкост - винаги яжте първо протеиновата си порция. Протеините стимулират глюкагона, който от своя страна ще накара черният дроб да пусне складираните въглехидрати. По този начин мозъкът ще бъде задоволен и ще улесни контролирането на обема на въгл. порция. Нещо повече, глюкагонът потиска отделянето на инсулин и по този начин превръща протеините в най-мощното оръжие за контрол на нивото на инсулина" - "Ние и зоната" 
2. ВЪГЛЕХИДРАТНИ БЛОКОВЕ - 1ВБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 9 ГР. ВЪГЛЕХИДРАТИ НА БЛОК/     
Ако 2 - 3 часа, след като сте се нахранили, усетите глад или желание за нещо сладко, или, ако ви се доспи, най-вероятно, при последното ядене сте консумирали прекалено много въглехидрати.
3. МАЗНИНИ - 1МБ /ПРИБЛИЗИТЕЛНО 1,5 ГР. МАЗНИНИ НА БЛОК/ 
 Защо 1 блок мазнини е само 1,5 г.?
Всеки блок ниско маслени протеини съдържат приблизително 1,5 г. " скрити" мазнини. Следователно, като прибавим още 1 блок мазнини( определен като 1,5г. мазнини) на всеки протеинов блок ние всъщност изяждаме  3г. или два блока мазнини( един вътре в протеините и един- извън тях) на всеки протеинов блок. Ако използвате обезмаслени протеинови източници, като протеини на прах например, тогава би трябвало да добавите по два блока мазнини на всеки блок протеин, за да се достигне същото съотношение. Съответно ако консумирате мазни протеинови източници, не би трябвало да прибавяте никакви мазнини към съответното хранене. Запомнете: желателно е винаги, когато добавяте към храната си мазнини, те да бъдат предимно мононенаситени - "Овладяване на Зоната"

от addi999-Аделина Куруиванова-един от авторите на бг варианта -"НИЕ И ЗОНАТА "
  ДА ПРЕПОРЪЧАМ СПАЗВАНЕТО НА ЛУННАТА ДИЕТА С АЙРЯН ,мин. вода и чай - 24 ЧАСА - СТРАХОТНО ПРЕЧИСТВАНЕ И СЕ СВАЛЯТ ДО 2кг,аз го правя вече 5 години.  успех  Peace Още нещо за лунната - без прием на кисело мляко- айран не се издържа, пада кръвната захар, вие се свят и не е комфортно -пийте до 2-3 литра айран /може до 5 -6 кофички ниско маслено 2% кисело мляко - съобразно блоковете, които трябва да се консумират за деня/

•  Трябва да положите усилия поне основните и важни принципи на ЗОНАТА  да са ясни- а това е правилното комбиниране на всяка ваша хапка - никога не трябва да е само въглехидрат /това е най-опасната за сега грешка ,която обърква деня ,качвайки ви кръвната захар още с началото на деня /Дори сутрешното кафе или чай ,/ако не сте се отказали от подслаждането им /не трябва да се приемат ,без преди това да сте хапнали лъжичка извара ,варено яйчице или някое парченце шунка .
А СЕГА ПЪРВИЯ МИ СЪВЕТ КЪМ ВАС  ЗА ПО ЛЕСНО СПРАВЯНЕ С ОТСЛАБВАНЕТО -ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ 3-ТЕ Б-ТА КАТО НАЙ ВРЕДНИ НЕ САМО ЗА ОТСЛАБВАНЕТО НО И ЗА ЗДРАВЕТО НА ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА ,А ТЕ СА -БЯЛОТО РАФИНИРАНО БРАШНО,БЯЛАТА РАФИНИРАНА ЗАХАР И БЯЛАТА ТВЪРДА МАЗНИНА /СЛАНИНИ И ЛОЙ /Аз замених захарта и сладкото с подсладител или мед  ,но само временно ,докато се отказах от сладкия вкус на кафето,/ Подсладителят  е не по- малко опасен ако се прекалява /минах на пълно зърнести брашна и напълно изключих бялата мазнина от менюто  си /свинското замених с пуешко ,пилешко,/


ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕТЕ ЛИ В ЗОНАТА ,С 1 ХРАНЕНЕ ИЗВЪН НЕЯ НЕ СЕ ИЗЛИЗА ,НИТО СЕ НАПЪЛНЯВА ,НИТО ВИ УБИВА -СПОКО,СТИГА ДА СИ ЗНАЕТЕ ,ЧЕ СЛЕДВАЩОТО ЩЕ СИ Е ЗОНОВО Всеки организъм си е индивидуален ,няколко грама разлика не е фатална в блоковете. ,аз лично прибавям мааалко повече въглехидрати към дневното си меню. Стриктно по зоната на 7гр.

•Вечерите -перфектно балансирани ,за си легнете в зоната ,вечерното хранене /съвсем лекичко -чаша айран или плодова салата с извара ,или чаша прясно мляко/,Бари Сиърз обяснява ,че така се отделя хормона на растежа нощем ,който ни помага нощем да се обновяваме .А още по- важно е започването на деня -ако го започнете грешно - примерно чаша подсладено кафе само - ще ви обърка деня  приема на въглехидрат на гладно. И ПОМНЕТЕ,ЧЕ СЕ ОТСЛАБВА КОГАТО ГОРИТЕ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО ПРИЕМАТЕ, ТАКА ЧЕ АКО ВИ ДОЙДЕ ДА ХАПНЕТЕ НЯКОЛКО БЛОКА В ПОВЕЧЕ - ПРОСТО ДОБАВЕТЕ ОЩЕ  НЯКОЛКО ЧАСА СЕДМИЧНО  НАТОВАРВАНЕ - като не забравяйте, че  добра тренировка и най - лесната е носенето на собственото ни тегло -ХОДЕТЕ ПЕША ВИНАГИ ,КОГАТО ИМАТЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ,КАЧВАЙТЕ СТЪЛБИ ВИНАГИ ПЕША . КАКТО КАЗАХМЕ МНОГО ПЪТИ - ЗОНАТА Е НАЧИН НА ЖИВОТ - НЕ ДИЕТА  .

Моля всички, които публикуват рецепти за хранене в Зоната, да ги оцветяват в зелено!
Това, с което почти всеки "новобранец" в Зоната се сблъсква в началото, са многобройните, и постоянно изникващи въпроси Simple Smile и за целта просто трябва да кликнете върху ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ   

И най накрая, ако мислите, че ЗОНАТА трябва да  бъде вашият начин на живот, можете да започнете с най-пълния и актуален СПИСЪК С ХРАНИТЕЛНИ БЛОКОВЕ, като преди това трябва да изчислите количеството  блокове протеин, които ви се полагат според вашите физически данни. И най-лесният и мързелив начин е да използвате онлайн КАЛКУЛАТОРА (за мъже и жени)в сайта на Зоната, или да си изтеглите КАЛКУЛАТОРА от блога за Зоната (за жени).

Ако всичко това ви хареса, и вече сте в Зоната, но все още мислите, че не сте достигнали пълния й потенциал, остава да разберете  само едно последно нещо-какво казва Бари Сиърс години след издаването на първата си книга "Зоната"
"Хората често ме питат какво бих променил,ако трябваше да пиша отново първата ми книга"Зоната". Единственото нещо, което  бих направил по различно, е усилено да наблегна на критичната нужда от високи дози ултра пречистено фармацевтичен клас РИБЕНО МАСЛО. С годините стигнах до заключението, че това може би е чудотворното лекарство на двадесет и първи век.Според мен, това радикално ще промени практиката на медицината"
Д-р. Бари Сиърс - "Omega RX Zone"
Това е последната стъпка, която ще ви отнесе в  светът на Здравето, и същевременно ще ви отведе далеч от развитието на болести и хронични заболявания!


В САЙТА НА ЗОНАТА можете да намерите много помощна и подробна информация за всичко свързано със Зоната, както и преводи на интервюта, статии от Бари Сиърс и кратки извадки от непреведените му книги. При евентуални затруднения,  получаваме информация директно от личните ни инструктори в "Zone labs" с основател д-р Бари Сиърс, на които изцяло се доверяваме.

В БЛОГА НА ЗОНАТА също има  полезна информация- живот в Зоната, Зоната в действие, полезни линкове, както и събрани и изпитани рецепти от съфорумки, и други странични източници.

Няколко полезни линка:
www.vzonata.com
www.bg-zonata.com
www.drsears.com
www.zonediet.com

Предишни теми: I  II    1  2  3  4  5  6  7  8  9 10 11

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 20:13 от Emigrantка

# 1
 • Мнения: 1
Carmen, прекрасна си. Много интересни и полезни мнения, а статията ще я прочета на спокойствие като приспя децата. Хубаво е като обновявате инфото в двата сайта да ни обръщате внимание, за да можем да го прочетем. Аз съм изчела всичко в блогът ти и в сайта на Емигрантка - страхотни са и безкрайно полезни! Чакам с интерес новите ви статии, макар че сигурно ви е ужасно трудно да се занимавате и с това.

# 2
 • Мнения: 1 148
Moмичета,заради бурята имам проблем с интернета,за това не съм писала,днес дойдох специално до една приятелка,за да ви съобщя,надявам се вече утре всичко да ОК.Моля за извинение Praynig

# 3
 • Бургас
 • Мнения: 250
  bouquet

# 4
 • Мнения: 83
Maxima2 ,много ме трогна,че се застъпваш   bouquet
Но аз не се сърдя,защото цялата идея на състезанието е да се покаже какъв е резултатът при един максималко стриктен режим.В ежедневието се налагат излизазания ( или излитания  Laughing ) от Зоната, но сега накрая ще видим какво ще се случи.
А и днес например бях на гости и с мен за обяд си носех кисело мляко и ядки  Wink

Айде,успех на всички и в новата тема , благодаря за която !   bouquet

# 5
 • Мнения: 5 404
Да се разпиша в новата тема, че да ви следя Simple Smile

# 6
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
Ini´ мисля че си объркала датата на последния доклад Simple Smile Казвам го за всеки скучай, ако и ти си водиш записки, да не се объркаш по-късно Simple Smile Иначе относно ресторантите, разбира се че няма място за сърдене Simple Smile Много добре си схванала идеята на състезанието, и тия пчелички и търтеи не са от огромно значение. Просто си мисля, че ако не наказва с търтей, всеки ще се възползва от ситуацията, и ще каже " бях на ресторант, бях на гости, дойдоха ми гости и т.н.  Hug Не ми се иска  да има сърдити, а само весели пчелички Simple Smile Всички се справяте чудесно за сега, много леко и приятно върви състезанието.  Hug

MeRiToоооооооо` как ми липсваш ако знаеш, особено сега на състезание, няма кого да наказвам и да навиквам, и ми е много скучно без теб  Heart Eyes Айде идвай си при нас, да става още по весело   bouquet

# 7
# 8
 • Мнения: 1
Eмигрантка, много се старая да махна червения търтей и както се казва "много мина, мъничко остана". Калявам воля с този режим отвсякъде. А за търтея на Ини - има логика в това, което казваш, така че ще трябва да се съобразяваме с първоначалните условия

# 9
 • Мнения: 5 404

MeRiToоооооооо` как ми липсваш ако знаеш, особено сега на състезание, няма кого да наказвам и да навиквам, и ми е много скучно без теб  Heart Eyes Айде идвай си при нас, да става още по весело   bouquet
И на мен как ми долипсвахте ей сега като ти прочетох последния коментар в предната тема. Как им се караш само! И как се караше и на мен!  Heart Eyes  bouquet Hug Joy
Ще дойда аз. Не съм забравила ефекта от двете седмици състезание!  Party

Много добре си оформила първия коментар! Доста си се постарала  Hug

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 20:46 от MeRiTo`

# 10
 • Мнения: 83
Ini , 27.01. неделя – 10 блока
2. Хранения 5
9:00 , 14:00 , 17:30 , 19:30 , 22:00- стриктна пчеличка.
3.  Изкушение не открих - инатеста пчеличка!
4. Целия ден минал само на благоприятни  храни зелена пчеличка
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- мерителна пчеличка!
6. Изпита вода 3литра  и имам водната пчеличка
7. Споделено и прилежно написано  меню за целия ден- пчеличката-поет
(3)Закуска –яйце(1) + извара(1)+кис.мляко(1) + домат+краставица+ ябълка (2) и бадеми
 (2)Обяд – Кис.мляко(2)+ 6 бадема
(1)Следобед – Кисело мляко 0,1 (1) + 3 бадема
(3)Вечеря –Сьомга (2) + извара (1)+ салата от кит.зеле+домат+краств+ кълнове люцерна(1.2) + Вино (0.Cool + ябълка (1)
(1) Късна - Кисело мялко(1) + 3 бадема
8. Спортна- Не
9.  Срам в ъгъла,аз до края няма да си хвана,но по-нататък.
10. Според мен днес улових 6 пчелички

Днес наблегнах повечко на киселото мляко,но така се случи.Но съм супер доволна ,че от закуската до обяд си бях супер добре в хормонално отношение.Като по часовник огладнях след 5 часа,което до преди 1 седмица беше адски трудно.Само за храна мислех и като се наобядвах,се чудех какво още мога да докопам - най-често  ябълка за гризкане,ама далеч небалансирана.
Лека вечер на всички 

# 11
 • Мнения: 1
Днес отчета ми е лесен и скучен
1. Състезателка - Maxima2, 27.01 – неделя, 9 блока, ПЪЛНОЛУНИЕ от 6.40 сутринта

2. Хранения на ден 5- сутрин 9.00, обед 13.30, следобед 18.30, вечер 21.00, и преди лягане в 22.30 - заслужих си стриктна пчеличка

3. Удържах на изкушенията, и си заслужих инатеста пчеличка

4. Целия ден минал само на благоприятни  храни (кисело мляко) –  имам зелена пчеличка

5. Всичките хранения за деня претеглени с мерителна чаша - заслужих си мерителна пчеличка.

6. Изпита вода - над 1.5 литра, отделно другите течности, със сигурност грабвам водната пчеличка

7. меню за целия ден
1. закуска 2 блока
айрян от 1 чч мляко – 2 блока
2. обяд 2 блока
айрян от 1 чч мляко – 2 блока
3.следобедна закуска 2 блока
айрян от 1 чч мляко – 2 блока
4.вечеря – 2 блока
айрян от 1 чч мляко – 2 блока
5.късна закуска 1 блок
айрян от 1/2 чч мляко – 1 блока
- дайте си ми пчеличката-поет

8. Днес ходих пеша 15-20 мин. до избирателната секция и обратно, за да гласувам и правих комплекс упражнения 15 мин /кардио, разтягане, коремни преси, за крака/. Дори без да броя чистенето си гепнах спортната пчеличка.

9. Успях да уловя цели 7 пчелички за този ден, само и само да взема наградата- пчеличка-герой. Пчеличка-гигант вече ме цака зад ъгъла  baby_neutral

10. Според мен днес улових 7 пчелички и 1 пчеличка герой

# 12
 • Мнения: 659
ДЕН 5-ти
1. Състезателка- цлете, 27.01., 9 блока

2. Хранения на ден- 5-  стриктна пчеличка.

3. Изкушението победих - инатеста пчеличка. 

4. Целия ден мина само на благоприятни  храни,заслужих си зелена пчеличка

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- моя е  мерителна пчеличка!

6. Изпита вода- много  - над 3л.-  имам водната пчеличка

7. Споделено и прилежно написано  меню за целия ден- пчеличката-поет

- закуска 10ч.2Б – извара -2П + 6 маслини -2М + ябълка - 2В
-  Обяд  13ч. –3Б – овесени ядки -3В + сирене ?П и филе 1П + фастъци 3М
- следобедна закуска – 16,30ч. – 1Б –  сирене  -1П+ 1В мандарина и 3 бадема – 1М
- вечеря 20,45ч 3 Б – 1,5 В миш-мащ + яйца -2Пи сирене -1П + вино 1В и 0,5 В мандарина +3М маслини
-късна закуска 23,00ч. -  1Б -  Кис.мляко – 1В+1П + 6фастъка – 1М

8. Днес правих на нколко пъти упражнения събират се около 15мин.,  качвах стълбите, но не съм много сигурна, че заслужавам  спортната пчеличка.

9. Успях да уловя  6 пчелички за този ден.

10. Според мен днес улових 6 пчелички

Това е за днес. Да споделя, днес се усещам някак с подут корем. И може би се отдадох  почти на мързел. Щях да кажа, че не съм си подала носа навън, но се сетих, че изнесох до кофите едни дрехи дето от години не сме носили. Обещавам утре да съм по-спортна. Лека нощ, момичета!

# 13
# 14
 • Chicago/Varna
 • Мнения: 73
 Laughingцлете Съдията много си помисли дали да ти даде спортна пчеличка newsm78 мисли , мисли, и аааа да ти даде спортна пчеличка, обаче се отказа, тъй като щеше да имаш общо 7 пчелички, което означава и една Герой, което става две пчелички, и няма да е честно спрямо другите. Съдията отсъжда : този ден няма спортна пчеличка  newsm08

Общи условия

Активация на акаунт