Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 286
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 555
А за какво губи състезателни права? съвсем се обърках вече с драмите на тази жена, честно  Rolling Eyes
то побоища, сълзи, издевателства, изолации, любовни мъки - егати сериала стана

Състезателните й права ги отнемаха на два пъти. Единият път след Сараево 1989, вторият преди олимпиадата в Барселона през 1992. Междувременно през 1990 заминава с рехабилитатора в чужбина, но по-късно решава, че иска да се върне в нац. отбор и пише писмо на Нешка. Готвела се е за олимпиадата, но тогава вместо нея пратиха Мария Петрова и окончателно отстраниха Бианка. И двата пъти официалната причина е била "уронване престижа на българската художествена гимнастика."

# 556
  • Там,където се събуждам щастлива.
Колкото до амбициозността, аз съм амбициозна за себе си, а не за тях. Те имат своя път в живота, а не да сбъдват моите амбиции.

Да, обаче, според мен е нужно родителите да бъдат амбициозни (в здравословна доза). Да поощряват децата, дори и понякога да не им се иска да правят нещо и да не поощряват бързото отказване. Виждам го по моите ученици, които израстват с философията: " Ако ти харесва, запиши се, продължи. Ако не : спри". Понякога се плаша колко малко от тях се развиват с нещо в музиката, танца, спорта именно защото родителите чакат да им хареса нещо....

# 557
Хм, аз съм силно впечатлена от някои мисли в книга, за която по-назад Рокси говори. По-точно от модела "китайска майка".

"Ето някои неща, които никога не съм разрешавала на дъщерите си София и Луиза:

- да гостуват с преспиване у някоя приятелка;
- да гостуват на приятелка, за да си играят;
- да участват в училищна пиеса;
- да се оплакват, че това не им се разрешава;
- да гледат телевизия или да играят компютърни игри;
- сами да избират в какви извънкласни занимания да участват;
- да получават бележка по-ниска от отличен;
- да не са номер 1 в класа по всеки предмет, с изключение на физическо възпитание и драма;
- да свирят на друг инструмент, освен на пиано и цигулка
- да не свирят на пиано или цигулка.
----------------------------------------

Китайската майка е на мнение, че:

- работата в училище е на първо място;
- оценката 6 минус е лоша;
- вашите деца трябва да са две години пред съучениците си по математика;
- никога не трябва да хвалите публично децата си;
- ако детето ви прояви несъгласие с учител или треньор, винаги трябва да вземете страната на учителя или треньора;
- единствените състезания, в които трябва да разрешавате на децата си да участват, са тези, в които те могат евентуално да спечелят медал, и
- този медал трябва да бъде златен."
 ------------------------------------------------
Китайските родители могат да заповядат на децата си да получават само най-високи бележки, докато западните могат само да ги помолят да се опитат да положат по-големи усилия. Китайските родители могат да кажат: „Ти си мързелива. Всичките ти съученици се справят по-добре от теб.“ За разлика от тях западните родители трябва да се преборят със собствените си противоречиви чувства за това как се справя детето им в училище и ще се опитат да се убедят, че не са чак толкова разочаровани от постиженията му.

Първо, забелязала съм, че западните родители са изключително загрижени каква самооцнка имат децата им за себе си. Безпокоят се как ще се почувстват, ако се провалят в нещо, и непрекъснато се опитват да ги уверяват колко добре са се справили, независимо че изпълнението им на някой тест или рецитал е било твърде посредствено. С други думи, западните родители са загрижени за психиката на децата си. Китайските родители не са. Те предпочитат открития подход пред деликатността и в резултат на това са много по-различни. Например ако едно дете дойде вкъщи с оценка шест минус на някой тест, западният родител най-вероятно ще го похвали. Китайската майка ще изпадне в ужас и ще пита какво се е объркало. Ако детето се прибере у дома с петица на теста, някои западни родители пак могат да го похвалят.
-----------------------------------------
Второ, китайските родители са убедени, че децата им дължат всичко. Причината за това е малко неясна, но вероятно е съчетание от някакво конфуцианско разбиране за синовна почит и факта, че родителите са пожертвали и направили толкова много за децата си. (Това, че китайски майки влизат в окопите и прекарват дълги, изнурителни часове лично да обучават, да упражняват, да разпитват и да шпионират децата си, е напълно вярно.) Независимо каква е точната причина, съществува разбирането, че китайските деца трябва да прекарат живота си, отплащайки се на родителите си с подчинение и със стремеж да ги накарат да се гордеят с тях. За разлика от тях мисля, че повечето западняци не са на същото мнение – че децата им трябва непрекъснато да се чувстват задължени на родителите си.
-----------------------
Китайските родители са убедени, че знаят какво е най-добро за децата им и затова пренебрегват личните им желания и предпочитания. По тази причина китайските дъщери нямат гаджета в гимназията и не могат да ходят на училищни лагери, където да преспиват далеч от дома. Затова никое китайско дете не би се осмелило да каже на майка си: „Получих роля в училищната пиеса! Аз съм селянин номер шест. Ще трябва да оставам всеки ден след училище за репетиции от 15 до 19 часа, а през уикендите ще е нужно да ме водите с кола.“ Бог да е на помощ на китайчето, което би се осмелило да опита това."

Авторката е дъщеря на китайски емигранти в САЩ. Родена е там, завършила е право в Харвард.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 21:30 от Анонимен

# 558
  • София
Лично аз досега с моите проблеми в това със записването и отписването не съм имала. Дори очаквах изведнъж около шести-седми-осми клас да последва вълна от отказване заради пубертета (повечето тийнове се отказват точно в тази възраст), обаче засега няма такова нещо. Продължават си с почти всичко, с което започнаха преди години. Писала съм го и друг път - знаят, че имат опцията, ако не им се занимава с нещо, още от следващия месец да не плащаме такса и да се приключи. Не чакам да им хареса нещо, защото те сами си харесват. Аз по-често трябва да отказвам, защото им трябва време и да спят, да четат, да общуват с приятели, че и дори да пуйчат, размишлявайки върху числото на живота.

# 559
А за какво губи състезателни права? съвсем се обърках вече с драмите на тази жена, честно  Rolling Eyes
Ето тука е описано: http://www.rgym.info/forum/viewtopic.php?t=4503&p=90038
Всъщност тя не губи състезателни права след като връзката й с "доктора" е разкрита. Просто него го гонят, а нея я следят много изкъсо (и с помощта на родителите й, които са били против тази връзка) да не се вижда с него. И така година и половина. После идва олимпиадата в Сеул, Бианка изтървава бухалка, Нешка я обвинява, че го е направила нарочно, тегли й един бой и всички се отнасят с нея като чумава. Нешка се отказва да я тренира или Бианка отказва Нешка да я тренира. Тогава вече Бианка пак се свързва с "доктора" и заедно с друга треньорка започва почти самостоятелно по нейните думи да се готви за световното в Сараево`89. Подготвя се добре и взима два златни медала. Едва тогава вече са й отнети правата и тя отива в чужбина. С какъв мотив са й отнети не разбрах и аз.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 22:22 от Анонимен

# 560
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз кротичко да попитам - понеже чухме знайни и незнайни гимнастички из медийното пространство да се оплакват или поне да подлагат на съмнение определени методи на НЕшка, има ли подобно отношение и от танцьорите в трупата й (нали от 12 години прави танцови спектакли, там също танцуват млади хора). Ако наистина е толкова злобна и й прави кеф да мъчи и да тормози хората, то би трябвало и с тях да го прави.
Групата и е от бивши гимнастички  Peace т.е. хора занимавали се с този спорт  Grinning
И мъжете ли са бивши гимнастички?  Shocked
Щом са в трупата й, а не са избягали през девет планини в десета, след като са й яли попарата, значи не е чак такъв изверг.

Е, вече не е. По много причини: няма го натиска на Партията; работи с много по- големи хора, които никой не притиска и, ако приложи старите хватки, никой няма да остане в трупата; не тренират всеки ден от сутрин до здрач, не живеят заедно преди спектакъл и т.н.

# 561
Тогава вече Бианка пак се свързва с "доктора" и заедно с друга треньорка започва почти самостоятелно по нейните думи да се готви за световното в Сараево`89. Подготвя се добре и взима два златни медала. Едва тогава вече са й отнети правата и тя отива в чужбина. С какъв мотив са й отнети не разбрах и аз.

После заминава с доктора, т.е. рехабилитатора в чужбина, но решава, че иска да се върне в националния отбор, пише писмо на Нешка, връщат я, готви се за олимпиадата в Барселона през 1992 г., но по някакъв причина я режат (тогава изгря Мария Петрова) и пак й отнемат правата. Този път за последно. В едно интервю мъжът й (или тя?) каза, че и двата пъти официалната причина е уронване престижа на българската художествена гимнастика. Та правата й ги отнемаха два пъти.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 22:44 от Анонимен

# 562
Тогава вече Бианка пак се свързва с "доктора" и заедно с друга треньорка започва почти самостоятелно по нейните думи да се готви за световното в Сараево`89. Подготвя се добре и взима два златни медала. Едва тогава вече са й отнети правата и тя отива в чужбина. С какъв мотив са й отнети не разбрах и аз.

После заминава с доктора, т.е. рехабилитатора в чужбина, но по някаква причина иска да се върне в националния отбор, пише писмо на Нешка, връщат я, готви се за олимпиадата в Барселона през 1992 г., но по някакъв причина я режат (тогава изгря Мария Петрова) и пак й отнемат правата. Този път за последно. В едно интервю мъжът й (или тя?) каза, че и двата пъти официалната причина е уронване престижа на българската художествена гимнастика. Та правата й ги отнемаха два пъти.

По каква причина я режат?

# 563

После заминава с доктора, т.е. рехабилитатора в чужбина, но по някаква причина иска да се върне в националния отбор, пише писмо на Нешка, връщат я, готви се за олимпиадата в Барселона през 1992 г., но по някакъв причина я режат (тогава изгря Мария Петрова) и пак й отнемат правата. Този път за последно. В едно интервю мъжът й (или тя?) каза, че и двата пъти официалната причина е уронване престижа на българската художествена гимнастика. Та правата й ги отнемаха два пъти.

Не е във форма и се представя зле на контролните.

# 564
Е, вече не е. По много причини: няма го натиска на Партията; работи с много по- големи хора, които никой не притиска и, ако приложи старите хватки, никой няма да остане в трупата; не тренират всеки ден от сутрин до здрач, не живеят заедно преди спектакъл и т.н.

Обаче яко ги глобявала.  Mr. Green Мъжът ми има един приятел, който е от Перник, но се ожени за варненка и живее тук. Разправя, че понякога се чудел за какво работи. Имало случаи да не получава никакви пари заради глобите на Нешка. Обаче като пие едно и само за нея говори и за това каква емоция и какво чудо било всичко изживяно покрай нея и турнетата с трупата.
Гледах сега и интервюто на Илияна, за което 10's даде линк по-назад. Еми с умиление говори за всичките й "инквизиторски" методи.

# 565

Не е във форма и се представя зле на контролните.

Да я отстранят/заместят, разбирам, но да й отнемат правата?  newsm78

Check Please, ето това е много по- умно.

# 566

И двата пъти причината официално е "уронване престижа на българската гимнастика". Какъв точно е поводът за отнемане на правата втория път не знам, вероятно нещо пак свързано с доктора.

# 567
Не знаех, че Илияна е Бяла сестра. Peace

# 568
  • UK
някъде в книгата споменава ли се за срещата на Бианка със Стоян Хранов (председателя на Левски), когато си иска парите от международните турнири,а той я праща да си търси друг клуб?

# 569
Ето тука е описано: http://www.rgym.info/forum/viewtopic.php?t=4503&p=90038
Всъщност тя не губи състезателни права след като връзката й с "доктора" е разкрита. Просто него го гонят, а нея я следят много изкъсо (и с помощта на родителите й, които са били против тази връзка) да не се вижда с него. И така година и половина. После идва олимпиадата в Сеул, Бианка изтървава бухалка, Нешка я обвинява, че го е направила нарочно, тегли й един бой и всички се отнасят с нея като чумава. Нешка се отказва да я тренира или Бианка отказва Нешка да я тренира.

ясно.
тоест този бой ли се спряга от Бианка като побоя, или я е била системно ( Нешка) Това пише ли го в книгата?

Общи условия

Активация на акаунт