Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 286
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 690
Гимнастичките добре, ама я се пробвай да проследиш мисъл на Иво Димов да кажем:)
И въпреки това не виждам защо да буди у мен съжаление? Човекът си живее живота като всички останали.

Joy Joy Joy
Утре ако не му кажа, че е обсъждан в БГ мама пък на!  Mr. Green
Той между другото се прави на улав. Много си е в час и живот си живее и то далеч по-добре от повечето останали, но такъв му е номерът и му дреме на шапката.

Абе не му е само номер, ама иначе нищо му няма на човека. Живее си живота, както казахте.
Иначе е голяма кръпка.  Joy

# 691
"- Как беше в София тогава за едно 12-годишно момиче?

- Ужасно. Спомням си как веднъж се бях загубила и вървях по улицата и ревях, защото не знаех къде се намирам. Представете си - момиче в шести клас. Един дядо ме спря и ме попита защо плача. Аз му отговорих: Ами, загубих се. Той ме упъти на кой рейс да се кача, трябваше да стигна на стадион "Раковски". И другото - беше скучно. Живеех на общежитие, в онези стаи, целите облепени с плакати. После се преместих в залата, но първите две години бях на общежитие, по две момичета в стая. Имаше един телефон за цялото общежитие, знаеш, че твоите родители ще се обадят в 7 вечерта, и ти сядаш долу и чакаш. В началото си лягах в 6 часа, защото никого не познавах и нямаше какво да правя. И плачех доста тогава, а аз трудно се разплаквам.

- Кога стана ясно, че се ражда новата звезда на художествената гимнастика?

- Аз много работех, ама наистина много. Вярвах, че ако единия ден не си свърша работата, на другия нищичко няма да ми се получи. Винаги плана, който ни поставяха, гледах да си го изпълня."

Не, не от всяка става шампион. Трябва да си от специална порода.

# 692
  • На земята, която е всъщност звезда.
Не съм сигурна, че й е толкова лабилна психиката. Във всички интервюта и филми и книги от онова време я описват като много упорита, амбициозна и със страхотна психика на шампионка. Дори и на крехка възраст.
...
както каза самата Б. при Карбовски - Исках за Нешка да бъда единствена, а бях една от многото.
...

Е, това със сигурност всичките са го изпитвали. Подобни неща беше казала и Анелия, че всички са се питали коя й е любимката /или че искали, не си спомням точно/.

# 693
Абе не му е само номер, ама иначе нищо му няма на човека.

Номер е, само публика му дай и гледай цирк. А всъщност той се наслаждава на реакциите. Публика е всичко повече от един-двама приятели. Но лудостта му по дрехи е истинска.  ooooh!

п.п. Какво става със сайта?  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 00:27 от Анонимен

# 694
Е, това със сигурност всичките са го изпитвали. Подобни неща беше казала и Анелия, че всички са се питали коя й е любимката /или че искали, не си спомням точно/.
Скрит текст:
Бяха се оттеглили Илиана и Анелия п сега тази зала даряваше щедро с обич Лили. Гледа Илиана, присяда за съвсем мъничко до мене и казва уж между другото:
— Бих играла още, ако Нешка можеше да ме обича колкото обича Лилн. Хич нямаше да се интересувам, че съдийките ме ощетяват. Всъщност те никога не са ме интересували особено.
— Не те ли е срам да говориш толкова много глупости? Кого Нешка е обичала повече от тебе? Нали много добре знаеш, че си отиде, защото не можеше да понесеш мисълта, че ще се явиш на едно състезание, на което няма да си първа?
— Не, вие ми кажете кога Нешка ме е глезела толкова много, колкото сега глези Лили?
— И ти ако не си глезена…
Илиана се оттегля „дълбоко неразбрана“, но не недоволна. Присяда за малко и Ани.
— При такъв режим, при какъвто тренира Лили Игнатова, и аз можех още да играя… Не мога да се съвзема от изненада.
— Но, Ани, мисля, че между вас никога не е стоял въпросът за режима…
Та можех ли да зная, че има друг режим. И то такъв!
Излиза, че и Ани не е безразлична към този въпрос — кого колко обича Нешка. А и защо да е безразлична? Защо и аз съм изключила зад това вечно Анино мълчание тези чувства, толкова нормални в една зала, пълна с шампионки, които са били винаги много толерантни помежду си, но това не изключва съперничеството във всичките му нюанси. Спомням си навремето как Нешка твърдеше, че Жулиета обича само Мария, Румяна можеше да се закълне, че Жулиета е обичала винаги само Нешка. Мария нищо не твърдеше, защото вече тренираше при Лили Мирчева и се интересуваше само от това, как да бъде отново шампионка

# 695
Не съм сигурна, че й е толкова лабилна психиката. Във всички интервюта и филми и книги от онова време я описват като много упорита, амбициозна и със страхотна психика на шампионка. Дори и на крехка възраст.
...
както каза самата Б. при Карбовски - Исках за Нешка да бъда единствена, а бях една от многото.
...

Точно така! Илияна е смятала, че любимката е Лили, Лили, че е Анелия ... и т.н.
Което отново показва, че не е имало някоя най-специална, а "тормозът" е бил разпределен по-равно!

Скрит текст:
- Ужасно. Спомням си как веднъж се бях загубила и вървях по улицата и ревях, защото не знаех къде се намирам. Представете си - момиче в шести клас. Един дядо ме спря и ме попита защо плача. Аз му отговорих: Ами, загубих се. Той ме упъти на кой рейс да се кача, трябваше да стигна на стадион "Раковски". И другото - беше скучно. Живеех на общежитие, в онези стаи, целите облепени с плакати. После се преместих в залата, но първите две години бях на общежитие, по две момичета в стая. Имаше един телефон за цялото общежитие, знаеш, че твоите родители ще се обадят в 7 вечерта, и ти сядаш долу и чакаш. В началото си лягах в 6 часа, защото никого не познавах и нямаше какво да правя. И плачех доста тогава, а аз трудно се разплаквам.

- Аз много работех, ама наистина много. Вярвах, че ако единия ден не си свърша работата, на другия нищичко няма да ми се получи. Винаги плана, който ни поставяха, гледах да си го изпълня."[/i]
Естествено че трябва да си специален иначе всички щяхме да се разхождаме с медали.

Описанието на Мария е абсолютно коректно,(случвало ми се е абсолютно същото и на мен, бях на 13), но не виждам нищо страшно или пък нетипично за онези времена...
Това не са сегашните деца с GSM-и под привидно постоянен контрол  Tired

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 10:12 от Бумър

# 696
  • София
повлияние сте от ореола на шампиона, затова си мислите, че всички добре са се оправили в живота! Просто няма начин един шампион да не се оправи, нали! Какво са умеели повече от това, което са правили по цял ден в залата? Цирк Солей, спортна школа (но вече без произвоство на шампиони), някакви шоу-програми. Я направете малко разграфяване на времето, че да видите кога ще им е оставало време да учат сериозно по всички предмети в училище, да четат книги или нещо друго? Просто техният живот от деца е бил спортът, и от критичната точка на около 10-годишна възраст, нататък е било или-или. В осми клас все още имаш накъде да тръгнеш, но в десети тепърва физика ли ще учиш? Изпускате някои съвсем обикновени реалности като тази, че ако човек изпусне голяма част от основата по многото науки в училище, после трудно или почти никога не успява да навакса. Да, знам, сега е много модерно всички бивши и настоящи спортисти да завършват право и психология, в краен случай икономика! За спортистите пътеката едно време, че и сега до голяма степен е спорт - спортно училище - ВИФ. А, да, и ще каже човек, че всичките все върли бизнесмени и бизнесдами са станали!

# 697
Напротив, изобщо не сме повлияни. И ако се върнеш назад ще видиш, чче такова нещо не съм писала. Намислила си си някакъв диалог и в момента слагаш думи в устата ми( и не само) , за да ти върви разговора според представите.
Истината е, че както не всички трениращи са станали шампиони, успели бизнесмени* и т.н., така и не всички, които  не са тренирали, са ядрени физици в Церн, неврохирурзи пионери, милионери или си слагат Нобелова награда на рафта.
Ей ти го форума, сигурна съм, че ще намериш предостатъчно доказателства за думите ми  Wink

* специално за спортистите на световно ниво има статии как малцина от тях успяват да управляват добре състоянието си след като се откажат от комерсиалния спорт ( макар че не се отнася точно до гимнастички, а по скоро до футбол, ам.футбол и т.н.).

# 698
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
...

Точно така! Илияна е смятала, че любимката е Лили, Лили, че е Анелия ... и т.н.
Което отново показва, че не е имало някоя най-специална, а "тормозът" е бил разпределен по-равно!

Скрит текст:

- Аз много работех, ама наистина много. Вярвах, че ако единия ден не си свърша работата, на другия нищичко няма да ми се получи. Винаги плана, който ни поставяха, гледах да си го изпълня."[/i]
Естествено че трябва да си специален иначе всички щяхме да се разхождаме с медали.

Описанието на Мария е абсолютно коректно,(случвало ми се е абсолютно същото и на мен, бях на 13), но не виждам нищо страшно или пък нетипично за онези времена...
Това не са сегашните деца с GSM-и под привидно постоянен контрол  Tired

За мен по- вярна е картината, рисувана от Лили, че последните години "тормозът" се е засилил, заради натиска оказван върху Нешка отвън. Постът ти ме накара да обърна по- голямо внимание на хронологията при гимнастичките и тя обяснява доста нещата: Илиана /78-82 г./, Лили /80-86 г./ и Анелия  /81-84 г./ се състезават по едно и също време. Бианка идва веднага след тях /85-89 г./ . След нея е Мария Петрова /92-96 г./. Т.е., ако "тормозът" при първите се е споделял, Бианка е поемала отговорността за отличното бг представяне сама в края на 80-те. Мария пък се изявява в ранните 90, когато вече го няма натиска на Партията.

# 699
Те и всички, които не са тренирали не са станали бизнесмени и ли са постигнали нещо кой знай какво. Трениралите пък си имат до 18-20 години направо професия - треньори или нещо друго в зависимост от спорта, имат и необходимите качества примерно име ако имат постижения, постоянство, дисциплина и др. които спорта изгражда. И много време да се ориентират и в друга професия и образование.

# 700
Попадна ми първата част на японски филм за Бианка Панова (за съжаление втората не намерих), впечатли ме чинийката със закуската, както и семейната трапеза. Закусчицата си е направо колкото да не умрат от глад:

http://www.youtube.com/watch?v=nq6uSHUQicM

# 701
За мен по- вярна е картината, рисувана от Лили, че последните години "тормозът" се е засилил, заради натиска оказван върху Нешка отвън. Постът ти ме накара да обърна по- голямо внимание на хронологията при гимнастичките и тя обяснява доста нещата: Илиана /78-82 г./, Лили /80-86 г./ и Анелия  /81-84 г./ се състезават по едно и също време. Бианка идва веднага след тях /85-89 г./ . След нея е Мария Петрова /92-96 г./. Т.е., ако "тормозът" при първите се е споделял, Бианка е поемала отговорността за отличното бг представяне сама в края на 80-те. Мария пък се изявява в ранните 90, когато вече го няма натиска на Партията.

Няма какво да се е засилвало,
просто в един момент Бианка трябваше да е Лидерът, особено след преувеличените и максимални резултати от Варна `87, но не издържа нито психически, нито физически през 88-ма на отговорността и очакванията.
Пропускаш, че Адриана беше там през цялото време, но тя не се оплаква, нали?
И всъщност през 88-ма именно тя има по-добри резултати от Бианка  Peace

пп. Погледни пак годините които си сложила  Wink

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 11:00 от Бумър

# 702
Андариел в сигурно иска да каже, че спортните занимания отнемат (насилствено) от децата възможността да учат, след което имат фундаментални пропуски и едва ли не бъдещето им е осакатено. Което не е вярно и може да го каже само човек, който никога не е спортувал активно. Да не говорим, че по нейно време имаше едно нещо наречено РАБФАК и по тази линия в хубави университети влизаха изявени спортисти, докато на други им трябваше 6.00 от горе до долу, че дори имаше и нулеви години за свободен прием. То бяха малцинства, деца на борци против фашизма, РАБФАК, и чак тогава се формираше бройката за останалите. По едно време всички футболисти на Черно море, че и жените им учеха във ВИНС, който тогава си беше институт за директори. Предполагам, че и в другите градове ситуацията е била подобна.
Но и да не е висшето образование, спортистите имат достатъчно поле за изява и в нас и в чужбина. И да не се занимават със спорт, те имат изградени качества и връзки, които много помагат за работа и бизнес. Тези неща с учене само не се изграждат.

# 703
Бианка не е била сама... Европейските шампионки и световни вицешампионки Елизабет Колева и Адриана Дунавска се състезават заедно с нея в този период.

# 704
Попадна ми първата част на японски филм за Бианка Панова (за съжаление втората не намерих), впечатли ме чинийката със закуската, както и семейната трапеза. Закусчицата си е направо колкото да не умрат от глад:

http://www.youtube.com/watch?v=nq6uSHUQicM
Ами това парче от инеската тенджара си е най нормално ,че и крем-карамел иа даже.Закуската къде е в началото или може ли минутата ориентировъчно

Общи условия

Активация на акаунт