Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 297
  • 1 812
  •   2
Отговори
# 720
Демек, малко хора, които не са били спортисти цял живот са станали неврохирурзи, но повечето но повечето спортисти със сигурност не са станали нищо друго, освен спортисти. Просто с каквото човек се захване като малък, натам върви, но докато едно дете с математика може да се захване с всичко, защото повечето фундаментални науки споделят един и същ апарат и логика, то един спортист може да остане основно и предимно спортист и рядко ще се придвижи в друго поле. Не разбирам защо така се отричат очевидните неща, показани и в живота! Може някои спортисти да са станали юристи, но повечето стортисти така и не са се захванали да учат нещо различно от ВИФ. Няма как да си по цял ден в залата, на състезания или лагери, и да не изпуснеш основни неща от училището! Те затова и минават на разни облегчени учебни режими, на индивидуални планове, частни ученици, но  това е колкото да вземат диплома. Не искам да се карам с никого, просто обръщам внимание на някои неща, които в повечето случаи се пропускат.

И какъв е проблема, че спортистът си е останал спортист и че не е на ТИ с висшата математика? Нещо не разбирам какво искаш да кажеш. Всички трябва да са с хирурзи и адвокати ли? Или учени? Да забраним спорта, за да няма ( по твои думи ) изостанали с математиката и физиката?

# 721
Колко от тези, които са завършили Механотехникум или такъв по строителство ще станат адвокати или лекари?  И най важнтоо, защо трябва всички да са адвокати?

А колко завършили право изобщо не са започвали да практикуват професията си и след (примерно) 10 години са напълно неспособни да започнат? От моя випуск към половината. От тях много малка част могат да се нарекат успели. Да не говорим тези от езиковата гимназия, които нямаше къде да практикуват езика колко го знаят сега.

# 722
Просто с каквото човек се захване като малък, натам върви, но докато едно дете с математика може да се захване с всичко, защото повечето фундаментални науки споделят един и същ апарат и логика, то един спортист може да остане основно и предимно спортист и рядко ще се придвижи в друго поле.
-   колега инженер, който беше в олимпийския отбор по гребане в Атланта – завършил МГ, после ТУ и сега работи по специалността си, за разлика от 90% от випуска ни.
-   Републиканска шампионка по тенис за девойки /тренира от 1 клас/, представила страната ни на Фед Къп, когато Малееви отказаха – МГ, замина със спортна стипендия в Щатите и завърши като първенец на випуска 2 университета, В момента работи като корпоративен адвокат .
Спортът само им помогна, като ги научи на дисциплина, организираност и концентрация, способността да се състезаваш, да губиш и да тръгваш отново с мисълта, че ще спечелиш.
Когато имаш бръмбари в главата, не ти е виновен спортът /и международното положение/

# 723
Имат школи, защото е имало кой да ги плати! Да не би те сами да са си събрали парите? Все на мъжете покрай себе си са разчитали!
Laughing Laughing Laughing
Извинявай, за последно пиша, обаче разговорът с теб все повече  ми напомня на Чудомировия Критик
http://chitanka.info/text/14515-kritik

# 724
# 725
  • София
Никакъв проблем няма с нищо! ИСках да погледнем малко по-надълбоко как стоят нещата. А те не са слава, богатство и кариера. Затова казвам, че сте повлияни от ефекта на ореола - щом е спортист, значи е дисциплиниран; щом е шампион, няма начин да не се е оправил. Същият ореол го има и за други атрактивни дейности.

Рокси, всеки напомня на някого за някакъв персонаж, в замисимост от това дали са на една позиция!  Wink

# 726
Кои от златните момичета имат школи?

Бианка също има или греша? Щото и аз и погледнах страницата във фейсбук и с такова впечатление останах?

Илиана, други в учжбина.

Имат школи, защото е имало кой да ги плати! Да не би те сами да са си събрали парите? Все на мъжете покрай себе си са разчитали!

Ееееее, ти се изказа  Laughing  "Не ми давай акъл, дай ми пари", а?

# 727
доколкото знам, школата на Бианка в Белгия вече не съществува. Диляна май отдавна не се занимава с гимнастика, както и Анелия...
Мария е съдия... Лили имаше, но за кратко, собствен клуб... Това е...

# 728
Да се печели от спорт в Бг е илюзия.
Илияна има школа, защото Наско плаща сметките.

# 729
Диляна май отдавна не се занимава с гимнастика, както и Анелия...
Анелия в продължение на години е имала школа в щатите. Напред в темата имаше линк с нейно интервю.

# 730
  • София
Тино Нино, Илиана е жена на мъжа си. Да, парите са много важни, защото с липса на трици не можеш и една най-смотана зала да наемеш! В най-добрия случай трябва да обикаляш из училищата и да ползваш техните салони, и то ако спортът, който практикуваш позволява да не си взискателен към условията. За гимнастиката си трябва база, най-малкото има изисквания за пода и килима, на който се играе, трябва и височина за полета на уредите. Родителите вече не са балами, а искат някакви що-годе човешки условия за таксите, които плащат.

# 731
http://www.youtube.com/watch?v=ZZHeJ53XaMA

тука Нешка казва интересни неща

изобщо покрай този скандал и всичко, което изгледах, изчетох и пр. не оставам с впечатление, че Нешка не е знаела за критиките към нея, нито отрича грешките си, но просто Бианка малко с извинение просташки подходи към историята - едностранчиво и търсещо евтинията, сензацията, скандала. /от това, което четох откъси от книгата й и тн/

# 732
Да се печели от спорт в Бг е илюзия.
Илияна има школа, защото Наско плаща сметките.

Митева ( майката) също казва, че когато имат проблем с техния тренировъчен процес ( който май е в Бургас?) се обаждат на Илиана и тя 'решава проблема", евала за което!

# 733
Бианка какви деца тренира и къде? В нейна школа или съм се заблудила, защото нейна приятелка и е дала съвет за диетични рецепти за "нейните деца", на който съвет Бианка днес е отговорила.

# 734
не мисля, че някого тренира Бианка ( сега, сигурно в миналото), в Бг знам, че преподава джаз балет за начинаещи ( пак от интервю). Не знам дали сте забелязали, но от най-добрите атлети не излизат най-добрите треньори. Все тия дето са били в сянка стават перфектните треньори.

Общи условия

Активация на акаунт