Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 622
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 765
Много ми хареса участието на Мария Петрова в дадения по- горе линк. Достойна, уравновесена, силна.
Знае какво прави, какво иска и на каква цена! Има баланс, има висота.
а при завършека на извода й за смисъла на спорта, тя казва брилянтна сентентенция:
"Даваш емоция и енергия на другите хора". Simple Smile

Точно това е най- ценното- когато се сътворява пред теб нещо/ или ти участваш в сътворяването му/ , което те издига, зарежда, вдъхновява!

Жалко за Бианка..кое я е пречупило така... Confused
Какво толкова ви притеснява, че всеки може да изкаже мнението си в книга? А Стефан Данаилов да си го беше възпитал да не пърди.  

Ами то всеки може и да влезе и да стреля в училище с пушка и да убива невинни деца, нали?
не винаги делата са толкова невинни .
/особено когато опира и до етичната страна, да си широкоскроен, с доблест, висок дух и великодушие-май не е много лесно да сме такива и лесно се подхлъзваме.../
"безобидното" мнение на Бианка, която може да си го изкаже /сега -след 30 год. и по този начин/ ....с какво гради и какво дава това мнение на всички нас,  на спорта, на нейната учителка?
Каква енергия ни дава?
или дава само на нея самата, на нейното его...

krem-karamel , сигурно Нешка си има своите пропуски, никой човек не е перфектен и безгрешен. Затова сме на Земята, да си научим уроците. Сигурно Н. Робева с годините е минала през различни периоди и си е взимала поуките. В което вярвам .
>Не съм съгласна, с твърдението, че "зад успехите стоят разбити неври и съдби." Peace
 Не можем да теглим чертата и да генерализраме. Особено след като видях интервюто с Мария Петрова, съвсем не мога да се съглася с подобно драматично твърдение. Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 20:57 от take a smile

# 766
Нешка просто е имала невероятният късмет да попадне на толкова талантливи момичета по едно и също време, и те да я направят известен треньор.
Зад успехите на златните момичета обаче стоят разбитите им нерви и съдби...

Joy Joy Joy

А пък каква е тая Мария Гигова? Освен, че е съдийка, бивша гимнастичка, друго какво е направила? Когато е ставала шампионка аз съм ходила права под масата сигурно, нищо друго не знам за нея. А защо ли знам за Нешка?

# 767
  Нешка просто е имала невероятният късмет да попадне на толкова талантливи момичета по едно и също време, и те да я направят известен треньор.

krem-karamel, имаш ли някакви допирни точки със спорт.  newsm78

Ако смяташ това за нормално, не мога да разбера как даваш детето си ? Болни амбиции?

# 768
  • София
по влияние сте от ореола на шампиона, затова си мислите, че всички добре са се оправили в живота! Просто няма начин един шампион да не се оправи, нали! Какво са умеели повече от това, което са правили по цял ден в залата? Цирк Солей, спортна школа (но вече без производство на шампиони), някакви шоу-програми. Я направете малко разграфяване на времето, че да видите кога ще им е оставало време да учат сериозно по всички предмети в училище, да четат книги или нещо друго? Просто техният живот от деца е бил спортът, и от критичната точка на около 10-годишна възраст, нататък е било или-или. В осми клас все още имаш накъде да тръгнеш, но в десети тепърва физика ли ще учиш? Изпускате някои съвсем обикновени реалности като тази, че ако човек изпусне голяма част от основата по многото науки в училище, после трудно или почти никога не успява да навакса. Да, знам, сега е много модерно всички бивши и настоящи спортисти да завършват право и психология, в краен случай икономика! За спортистите пътеката едно време, че и сега до голяма степен е спорт - спортно училище - ВИФ. А, да, и ще каже човек, че всичките все върли бизнесмени и бизнес дами са станали!

Четох , четох темата , но тук вече не можах да се въздържа.
Аз съм от това поколение, израснала съм с повечето от тях и това изказване за образованието просто не мога да го подмина.
Почти всички момичета от залата бяха отличнички. Не защото така им се пишеха оценки, а защото при тях всичко се правеше много по-качествено.
Всички бяха на индивидуално обучение след 7 клас. Учеха в залата, в домовете на учителките, където е по- удобно. Уроците се преподаваха точно 80 % от целия материал. Не се губеше ценно време в междучасия, изчакване  да се изпитат други ученици... Благодарение на дисциплина и организираност , също така отговорност , материала се научаваше много по- бързо и качествено и накрая се държеше изпит по съответния предмет. Изключена е всяка възможност за преписване или някакво шмекеруване.
 А по темата- позволявам си да цитирам едно мнение, тъй като съвпада с моето мнение по въпроса:
"хайде все пак г-жа писателката да каже, дали се е поставяла на мястото на тогавашната съпруга на доктора, която е била и с малко дете.Никой не споменава за тази жена (поне не и в интервютата, книгата не съм я чела и нямам намерение).По ония времена това беше бомба ... звездата, идола Бианка ... да се влюби в женен мъж с дете и да го разведе ... Нешка щяла да бъде наказана някога ... а Бианка - тя е самата чистота и светла като ангел.Ето този неин двоен стандарт ме дразни.

(Бих и го написала и на стената във ФБ, но Вени каза че триела мнения, които не я възхваляват ... тук поне няма цензура Smile
Още един цитат от друг форум:
Бих сравнила Бианка с Иуда Искариотски, който продаде Учителя си за 30 сребърника! Не знам за колко "сребърника" Бианка продаде Нешка... , но определено не е за добро. Мога само да й кажа, че докато беше "покорна питомка" на Нешка (така тя нарича Адриана Дунавска) беше шампионка и светът я обичаше. Откакто се опълчи срещу нея се срина.
И като финал от мен- Дано Бианка разбере, че е важно да си достоен човек и в спорта, и в ежедневния живот. Не само Нешка, не трябваше да плюе и всички останали герои в своята книга - изповед.

# 769
  • София
А по темата- позволявам си да цитирам едно мнение, тъй като съвпада с моето мнение по въпроса:
"хайде все пак г-жа писателката да каже, дали се е поставяла на мястото на тогавашната съпруга на доктора, която е била и с малко дете.Никой не споменава за тази жена (поне не и в интервютата, книгата не съм я чела и нямам намерение).По ония времена това беше бомба ... звездата, идола Бианка ... да се влюби в женен мъж с дете и да го разведе ...

Бих сравнила Бианка с Иуда Искариотски, който продаде Учителя си за 30 сребърника!

Жененият мъж и жена му са се развели по взаимно съгласие, не може "вината" да се хвърля върху любовницата. А съпругата е харизала детето си на баща му и Бианка доброволно и без да й мигне окото. Ако е искала е можела да го задържи, но явно не й се е занимавало с гледане на деца.

Нито Бианка може да се сравнява с Иуда Искариотски, нито Нешка - с Христос Спасителя. Да не богохулстваме, все пак. 

# 770
  • Русе

Ако смяташ това за нормално, не мога да разбера как даваш детето си ? Болни амбиции?

това към мене ли беше отправено.   newsm78

Скрит текст:
Детето ми си има мнение и позиция по повечето въпроси. Препоръчвам ти ако възпитаваш дете.

Първо - не карам детето си насила да спортува . Ако искам да го накажа му казвам,че ще го спра от тренировка.Заведох го в залата, защото правеше нещата сам и беше опасно да го прави без треньор. Много е трудно да спреш някого, постигнал нещо да спре да го прави. Все едно да подрежеш криле.
Второ - аз съм от "лошите" родители, които оспорват доста неща на треньорите с съм в доста обтегнати отношения с тях, защото не искам синът ми да израсне само спортист.

И безкрайно много се тревожа.

# 771
Е това изказване ме разсмя Mr. Green да е направила само едина шампионка ,ок ще кажа ,че си права ,но....не е една
Зад успехите на всеки голям спортист стоят нерви, пропуснати моменти от личният живот и си носят цял живот травмите .
Нали не мислиш ,че ей така с леко се става шампион.Стефка Костадинова знаеш ли колко е ревала и тренирала за да направи своя рекорд недостижим толкова години вече.
Борци ,щангисти и боксьори знаеш ли какви диети правят, ама зверски за да свалят килограми за да са в категорията си.Дебела гимнастичка до сега не съм видяла,диетите са част от техният спорт.Въобще много изказвания прочетох на хора които май никога ,ама никога не са имали нищо  общо с професионален спорт,но за сметка на това се опитват да са компетентни  по въпроса.

# 772
  • град-държава

или дава само на нея самата, на нейното его...

Именно нещото, което я боли БП. Изглежда Нешка не ѝ е правила евала толкова, колкото ѝ се е искало. Сама казва, че е горда с любовта/вниманието на хората...  Crazy мога да се сетя поне 5 неща, с които съм горда и нито едно от тях не може да бъде нещо толкова преходно, непостоянно и неблагодарно, всъщност като самата нея.

# 773
Май малко хора в гилдията имат мишци да издържат славата и моженето на Нешка.  Grinning  Снощи прочетох във форума на гимнастичките (на странни места надниквам от няколко дни покрай историята!  Wink), че името на Нешка дори не е споменато на галаспектакъла, по случай 60 години художествена гимнастика. В залата били поканени стотици гимнастички, треньорки, прожектирали филми ... и нито дума, нито кадър за Нешка. Във форума напомнят, че в книгата на Маргарита Рангелова за Нешка е описана подобна сцена от преди 30 години - на галата по случай 30 години художествена гимнастика - пак Нешка я няма и никой не я споменава. А тогава тя е на върха на славата си! Направо не мога да повярвам! То верно, че е смазващо да имаш такава колежка, ама това си е смешно вече... Whistling

# 774
Е това изказване ме разсмя Mr. Green да е направила само едина шампионка ,ок ще кажа ,че си права ,но....не е една

Явно не разбираш. Авторката на поста иска да каже, че Нешка е имала късмет, че е била треньорка във времена, в които са се родили толкова много шампионки. Три от тях на една улица и Нешка-късметлийката е попаднала на тях.  Mr. Green

# 775
Нешка от всеки ще направи шампионка.  Стига да й разрешат методите.

# 776
И аз мисля като Трещи. Peace

# 777
Най-ценното от цялата патаклама е, че и аз покрай всичко се разрових из снимки, клипове, изгледах филми, каквито намерих, две книги на Маргарита Рангелова изчетох и въобще, пренесох се "сто" години назад. Всички момичета, на които гледах интервюта и пр. не изглеждат нито тъпи, нито необразовани, заради спорта, дори напротив. И много съжалявам, че ако не е някоя ей такава клюкарска история, няма да се сетим за тях и техните успехи, които и сега изглеждат вълнуващи.

# 778
И аз мисля като Трещи. Peace
Не оспорвам правото ти да мислиш така,но професионалният спорт е за силните не само физически но и психически и емоционално.Защото професионалният спорт не е само физически тренировки и тренировки за техника,има и психически мотивационни и прочие  хайде да не казвам тренировки ,а подготовки.

# 779
Нешка от всеки ще направи шампионка.  Стига да й разрешат методите.

Кой да не й ги разреши? Майките и бабите ли? Това може да означава само едно - вземаш си отрочето и на негово място веднага идва друго. Няма драма.

Общи условия

Активация на акаунт