Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 294
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 450
О не, егати скуката - поредната неудовлетворена душа, решила да се върне под прожекторите, написвайки сърцераздирателната си история. От кратките откъси, които прочетох, ми стана ясно, че книгата е тъпа - първо, за да кажеш нещо на хората, освен спомен, трябва да имаш и талант да го напишеш интересно, а тя определено няма. Второ - нищо шокиращо и потресаващо не виждам - не се трогнах ни най-малко и не прочетох нещо, което да ме покърти. Винаги се е знаело, че спортът иска жертви и че лишенията и напрежението са непосилни, а Бианка пък е била тикана от майка си още в най-ранна възраст, би могла там да порови най-напред.
Аз съм тренирала точно худ. гимнастика и мога да кажа, че много преди да стигнеш до треньор от по-високо ниво, разбираш какъв тормоз те чака ако смяташ сериозно да се заемеш със спорта. Бой с пръчка по прасците беше начинът на нашата треньорка да ни коригира стойката, сядане  върху раменете (ние сме били 6-10-годишни момичета), за да направиш шпагат и настъпване с крак по коляното, за да нямаш чупка. Обръщения като малоумна и идиотка, дебелана, бавноравиваща се, си бяха обичайните. И диетите са още от първия ден, в който стъпиш в залата. Като не играехме добре, треньорката ни водеше при какичките, за да видим как тренират те и на какво са подложени - е, страшничко си беше. Аз се примолих на нашите да ме отпишат преди да стана какичка, много плаках и много ги молих, и те се съгласиха.
Така че, аз лично никаква сензация не съзирам, нито пък Нешка Робева започва да изглежда като чудовище в очите ми, просто защото не е била уникална в методите си. Продължавам да смятам, че е страхотен професионалист и че вместо да я хулят в книжките си, би трябвало да й бъдат благодарни за постигнатото. Кой щеше днес да знае Бианка Панова, която не ставала нито за акстриса, нито за балерина, ако не беше я срещнала Нешка Робева?

# 451
  • 221B Baker Street
Цитат
И това момиче не е едно, а са всичките тия.
От всичките са се произнесли пет,може би тези с лабилната психика,останалите не са съгласни с мението им  Peace
За Бианка не съм сигурна,че може да изпитва благодарност към някого за каквото и да е... Tired
В това интервю Нешка описва доста неща...http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1739679

# 452

Аз съм тренирала точно худ. гимнастика и мога да кажа, че много преди да стигнеш до треньор от по-високо ниво, разбираш какъв тормоз те чака ако смяташ сериозно да се заемеш със спорта. Бой с пръчка по прасците беше начинът на нашата треньорка да ни коригира стойката, сядане  върху раменете (ние сме били 6-10-годишни момичета), за да направиш шпагат и настъпване с крак по коляното, за да нямаш чупка. Обръщения като малоумна и идиотка, дебелана, бавноравиваща се, си бяха обичайните. И диетите са още от първия ден, в който стъпиш в залата. Като не играехме добре, треньорката ни водеше при какичките, за да видим как тренират те и на какво са подложени - е, страшничко си беше.

И ти намираш всичкото това за нормално??

# 453
  • Майничка
...  Колкото до историята с женения мъж - и там Нешка е подходила със секирата и явно напразно, защото тия са си заедно и до ден днешен...

Как напразно, това не е като да е забърсал девойка в дискотеката, която изглеждала на 18, пък се оказала на малко по-малко. Този човек е лекувал непълнолетно момиче и е завързал интимни отношения с нея, докато му е била пациентка. Това си е за съд отвсякъде, не само по соц. време, а и сега.

# 454
Не точно за нормално, но обичайно за времето си - няма какво да се лъжем - даже в училище ни тормозеха, учителките най-спокойно си биеха лошите ученици, скубеха коси, режеха опашки, физ.културничките бяха зверове, така че за времето си е било нормално. Сега не знам как е в големия спорт, но предполагам, че не е лесно, вижте, без зор и много труд не се взимат медали. Нищо не се постига без усилие.

# 455
теб май прекалено много са те били ...
мен никой никога не ме е дори докосвал. Завършила съм гимназия 1983г.

# 456
  • София
Явно със "спорт" най-успешно се избиват идеите от кратуните.
Аз такива клишета от клавиатурите на някои хора в темата не съм очаквала.

# 457
     Мнението ми по темата се доближава до изразеното тук. Предпоследните два абзаца.

Може и да има хора, които биха изпитали удоволствие, ако Нешка излезе и се самолинчува, но аз не съм от тях. Пък и от чуждия линч полза не виждам. Дори методите да бъдат заклеймени, дори цяла България да викне в хор "Нешка е била чудовище", тя и шампионките ще останат в историята на спорта неразривно свързани.
     А и повечето от нас изпитваха истинска наслада от постиженията на нейните момичета.  

# 458
теб май прекалено много са те били ...
мен никой никога не ме е дори докосвал. Завършила съм гимназия 1983г.
Блазя ти, честно. Завършила съм 15 години по-късно.
Не искам да кажа, че са ме били системно, но е имало учители, които са си позволявали такова отношение в по-малките класове. Никога не съм била слаба ученичка да кажеш да е било заради това.

Аз пак казвам, че времената бяха други. Лекари, учители и др. бяха овластени.

# 459
  • Tам през Атлантическия океан
Е' споко , сега не се прилагат такива методи  Whistling
няма нито спорт на ниво , нито училищната с-ма/ образователната са цъфнали   Laughing

Дерзайте  Wink

# 460
Така де, без бой нищо не става.  Пък някакви лигли се оплакват, че бият децата им. 

# 461
  • Tам през Атлантическия океан
Ми да  Laughing Со кротце, со благо и со малко кютек .....

Така де, без бой нищо не става.  Пък някакви лигли се оплакват, че бият децата им. 

Не , без дисциплина нищо не става  Wink

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 16:54 от Desss

# 462
...  Колкото до историята с женения мъж - и там Нешка е подходила със секирата и явно напразно, защото тия са си заедно и до ден днешен...

Как напразно, това не е като да е забърсал девойка в дискотеката, която изглеждала на 18, пък се оказала на малко по-малко. Този човек е лекувал непълнолетно момиче и е завързал интимни отношения с нея, докато му е била пациентка. Това си е за съд отвсякъде, не само по соц. време, а и сега.

Еми безобразие е, спор няма, ама явно и нейния подход не е бил много резултатен.

Аз съм тренирала точно худ. гимнастика и мога да кажа, че много преди да стигнеш до треньор от по-високо ниво, разбираш какъв тормоз те чака ако смяташ сериозно да се заемеш със спорта. Бой с пръчка по прасците беше начинът на нашата треньорка да ни коригира стойката, сядане  върху раменете (ние сме били 6-10-годишни момичета), за да направиш шпагат и настъпване с крак по коляното, за да нямаш чупка. Обръщения като малоумна и идиотка, дебелана, бавноравиваща се, си бяха обичайните. И диетите са още от първия ден, в който стъпиш в залата. Като не играехме добре, треньорката ни водеше при какичките, за да видим как тренират те и на какво са подложени - е, страшничко си беше.

Екстра, но нека да е широко известно,  и като си напише някоя в книгата че това и е повлияло кофти, и че според нея има и друг начин да се стане шампион, няма какво да я обвиняват в неблагодарност.

Всеки има право да не бъде благодарен, че са го били по прасците и са му сядали по раменете, в интервюто на Лили по нагоре много хубаво беше написано.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 17:05 от Iris04

# 463
Ама докъде стигнахте:)
Каква е вината в случая на Нешка, че БП е завъртяла любов с рехабилитатора?
В крайна сметка тя е треньор.
Аз ако съм на мястото й ( и докато обучавам, тренирам или водя насам натам някой) и под носа ми се случи такова нещо просто не знам какво да направя. Защото хем ужким е под твоя опека детето, хем не ти е вързано за полата 24/7, хем и на оня серсемин не можеш да му го вържеш на възел. Че и на всичкото отгоре освен да сигнализира на някой друго просто няма какво да направи.

Друго ми хрумна преди малко- вие към себе си толкова ли сте меки? Щом ви стряска едно натискане на крака. Аз без да съм в големия спорт и днес се натоварвам толкова, че редовно имам мускулна треска или болка, хем го правя за форма, не за състезание. Четейки в темата за спорт например виждам как и други преодоляват собствените си бариери и се развиват. Говорим за дърти магарици с деца, семейства и всякакви други ангажименти. Никога ли не сте се лишавали от сън, за да учите/работите, да сте се лишавали от храна за да влезете във форма или да понасяте болка за да постигнете повече

# 464
  Ама какво ни интересува рехабилитатора? По интересно е, дали може да се направи шпагат без да ти седне някой на раменете и без да те бие с пръчка по прасците и да ти вика свиня, това е основния въпрос Laughing

Общи условия

Активация на акаунт