Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 286
  • 1 812
  •   2
Отговори
# 465
  Ама какво ни интересува рехабилитатора? По интересно е, дали може да се направи шпагат без да ти седне някой на раменете и без да те бие с пръчка по прасците и да ти вика свиня, това е основния въпрос Laughing

И ти не само да го намираш за нормално, но и да му благодариш.

# 466
За наричането свиня - не мисля, че е нужно, но за шпагата знам чудесно. Без натиск не става, сам, с помощ ( сега нали не си представяте как 50 кила се друсват отгоре ви и ви късат сухожилията:).
Ако трябва да сме съвсем точни, гимнастичките имат това, което се нарича преразтегнат шпагат- т.е. не е достатъчно краката да са на 180 градуса, а повече, за да може пък при скок или изправено положение ( когато я няма гравитацията да помага) да изглежда добре.
Тъй че това се постига обикновено с чужда помощ, някой трябва да ти вдига крака за да станат повече от 180 градуса, или да се използват табуретки, пейки и т.н.
Както и на класическите балерини краката се извиват с непрекъснати усилия- това, което наричат падьом ( дано изписвам правилно).

# 467
  • Варна
Имам усещането, че повечето разписали се в темата са виждали спортна зала само от отсрещния тротоар.  Grinning

# 468
   Може, аз съм ходила на гимнастика само в Двореца на пионерите и там не се държаха с нас така и шпагат си правехме без да ни бият  newsm78
 Сигурно по нататък при по-талантливите почват тия екстри.
 Имам чувството че нарочно не отделяте безусловно необходимото от обидите и произвола.

# 469
Ами и аз шпагата го направих с чужда помощ. Иначе не ставаше. "Свиня" не ни наричаше никой, но с галеното на свинята редовно.  Mr. Green Че и с една дълга и жилава пръчка го отнасяхме по коремите и дупетата по време на редовния "оглед". Майките и те получаваха по едно конско, защото ни хранели с мед и масло.
Става дума за балет, не за худ. гимнастика, а описаният звяр е рускиня с последваща завидна кариера в Япония и Канада.

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 17:24 от Анонимен

# 470
За наричането свиня - не мисля, че е нужно, но за шпагата знам чудесно. Без натиск не става, сам, с помощ ( сега нали не си представяте как 50 кила се друсват отгоре ви и ви късат сухожилията:).
Ако трябва да сме съвсем точни, гимнастичките имат това, което се нарича преразтегнат шпагат- т.е. не е достатъчно краката да са на 180 градуса, а повече, за да може пък при скок или изправено положение ( когато я няма гравитацията да помага) да изглежда добре.
Тъй че това се постига обикновено с чужда помощ, някой трябва да ти вдига крака за да станат повече от 180 градуса, или да се използват табуретки, пейки и т.н.
Както и на класическите балерини краката се извиват с непрекъснати усилия- това, което наричат падьом ( дано изписвам правилно).

шпагат се прави без никакъв натиск от друг човек, двете ми племенници го правят съвършено сами с лекота и с удоволствие. Тренирали са винаги с удоволствие и желание най-различни спортове и то винаги с нормални културни и възпитани треньори и треньорки. Едната е 4-ти клас, другата е 6-ти.
Ако Нешка е била добра треньорка е щяла да постигне може би и по-добри успехи чрез умно и добро отношение, а не чрез ругатни, насилие и обиди.

# 471
  Може, аз съм ходила на гимнастика само в Двореца на пионерите и там не се държаха с нас така и шпагат си правехме без да ни бият  newsm78
И как успя да направиш шпагат и да разтегнеш сухожилията без болка?

пп. Фри, чети де, ферман изписах. До шпагат добре, можеш и сам да пружинираш на земята, гравитацията помага, но не мисля, че е без болка, освен ако не си можеш да правиш щпагат отпреди това:)
Нивото обаче, което се изисква в гимнастиката е  над това, т.е. шпагатът трябва да е повече от 180 градуса ( единият крак да е над нивото на земята).

# 472
За шпагата - зависи от гъвкавостта, от загряването и от други неща. При някои деца има и страх. По-назад пишеше треньорка, тя може по-добре да го каже. Но с лекота и удоволствие друг път ще стане.

# 473
  • Tам през Атлантическия океан
Ама докъде стигнахте:)
Каква е вината в случая на Нешка, че БП е завъртяла любов с рехабилитатора?
В крайна сметка тя е треньор.
Аз ако съм на мястото й ( и докато обучавам, тренирам или водя насам натам някой) и под носа ми се случи такова нещо просто не знам какво да направя. Защото хем ужким е под твоя опека детето, хем не ти е вързано за полата 24/7, хем и на оня серсемин не можеш да му го вържеш на възел. Че и на всичкото отгоре освен да сигнализира на някой друго просто няма какво да направи.

Друго ми хрумна преди малко- вие към себе си толкова ли сте меки? Щом ви стряска едно натискане на крака. Аз без да съм в големия спорт и днес се натоварвам толкова, че редовно имам мускулна треска или болка, хем го правя за форма, не за състезание. Четейки в темата за спорт например виждам как и други преодоляват собствените си бариери и се развиват. Говорим за дърти магарици с деца, семейства и всякакви други ангажименти. Никога ли не сте се лишавали от сън, за да учите/работите, да сте се лишавали от храна за да влезете във форма или да понасяте болка за да постигнете повече

"Вината" и е че си е замълчала за случая , вероятно са я накарали да мълчи , вината е продължила да тренира БП , може би са я накарали  Rolling Eyes

Такова 'пведение' , разгул навремето се е наказвало с изхвърляне от отбора  Wink

И после гръмна скандалът. Как са ги хванали двамата „в крачка”, не знам. Но се оказа, че жененият мъж с дете правил някакви „алтернативни терапии” на световната шампионка, с някакви иглички, забодени в центрове за сексуална възбуда, след което пристъпвал към същинската част. Беше ми гнусно да го науча. Бианка всъщност беше малко над 17 г. Естествено, лицето Нинов бе изгонен на часа. И скандалът в националния отбор се потули. Ето, това не трябваше да става. Затова казвам - Нешка е виновна! Трябваше да каже абсолютната истината още тогава! За да бъде съден този човек за делата си... Ако това се бе случило в Америка, той щеше да прекара 20 г. зад решетките.

Ето така започна своите дела тандемът Бианка Панова – Чавдар Нинов. Това е истината. Нешка замълча, за да запази репутацията на световната шампионка.

От тук http://www.blitz.bg/sport/article/159298

# 474
За шпагата - зависи от гъвкавостта, от загряването и от други неща.
Това пиша и аз, но за се получи технически преразтегнатия шпагат ти трябва някой или нещо, което да ти вдигне крака. Сам и без помощно средство е невъзможно. Без болка и постепенно увеличаване- тоже.

# 475
  • Бургас
   Може, аз съм ходила на гимнастика само в Двореца на пионерите и там не се държаха с нас така и шпагат си правехме без да ни бият  newsm78

Ето такива скокове
http://f4.s.qip.ru/KQUSYUp4.jpg 
 няма как да станат само със седене на шпагат без натиск и други екстри.

# 476
  • София
не знам как се прави шпагат, ама аз само като си представя какво се случва с тези стави, сухожилия, мускулили и нерви, направо ми се изправя косата. не веднага, но след години няма начин да не се отрази. За гимнастика и балет се иска определена анатомична конституция, включително на ставите. Така не се налага никой да ти сяда на врата. Останалото е зор-работа.

# 477
От опит в гимнастиката и балета ли говориш?Simple Smile

Зор било. Ами зор е, естествено, кое не е зор, че да станеш шампион да е като разходка с кафенце  ooooh!

# 478
   Хайде, хайде, едва ли някой смята за нередно треньорката да натисне детето за да успее да направи първоначално шпагат, или тежка тренировка, или умора, не измествайте въпроса.

Обаче има доста неща, които ако си позволява, не се чудете, че след 30 години ще напише неблагодарна книга Laughing.

ПП. Анди, децата са гъвкави бре, като малка не си ли правила, шпагат, мост и разни други вдъхновени от телевизора неща?

# 479
  • София
От учебника по анатомия и физиология, и по неврология, Рокси. Затова и през ум не ми е минавало да го причинявам на децата си.

Правила съм мост, научила съм и децата си да го правят. Но шпагат не успях да направя, защото от един момент нататък започна да ме боли. Слава Богу, че не ме натисна никой. Явно нямам подходящата конструкция.

Общи условия

Активация на акаунт